Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Αλήθεια τι είναι ο συναισθηματικός μας κόσμος;


Ο νους γεννά τις εικόνες, και οι εικόνες γεννούν την ζωή μέσα στον νου, ο νους ζει την ζωή μέσα στον χώρο, που ο ίδιος δημιουργεί, ανάλογα με τις εικόνες, και οι εικόνες προκαλλούν τον ανάλογο συναισθηματικό μας κόσμο με τις αισθήσεις. Αν τώρα υποθέσουμε, ότι αυτός ο νους είναι φως, και ότι το φως συμβολίζει τις τέλειες σκέψεις, (Αγαθό), τότε είναι επόμενο ότι θα ζει και γεννά την ζωή μέσα στο φως, δηλαδή την πιο όμορφη ζωή που μπορεί να ονειρευτεί ένας φωτισμένος νους.

Ο Νους, γεννά τις εικόνες, και ο Λόγος είναι οι εικόνες που παίρνει από τον Νου και γεννά την Ζωή, δηλαδή την λογική, μέσα από τα όνειρα του που κινούν τον κόσμο αυτού του νου.

Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε

Έχουμε λοιπόν έναν Νου ο οποίος με την λογική σκέψη του γεννά την Ζωή (σώμα), μέσα στα όνειρα του (χώρος).

Και ας υποθέσουμε, ότι ο πρωταρχικός Νους (Όλον), μέσω του Λόγου, γεννά την ζωή, και ζει την Ζωή, μέσα από πολλά αμέτρητα σώματα (ψυχές), βρισκόμενος πανταχού Παρών μέσα στα σώματα-ψυχές, αλλά  και στον χώρο, και τα πάντα Πληρών, αφού ο ίδιος Νους, γεννά και δημιουργεί τα πάντα.

Και ας υποθέσουμε ακόμη, ότι αυτός ο κόσμος των ψυχών είναι η Ζωή, την οποία γέννησε ο Νους μέσω του Αδιαίρετου δικού του Λόγου.
Και ας ονομάσουμε αυτόν τον όμορφο κόσμο ως Μονοπολικό Πανάγαθο κόσμο, η αλλιώς Φωτεινά Πεδία Φως και Ζωή.

Ο ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι για κάποιον λόγο υπάρχει και το αντίθετο του Νοητού Λόγου το απόλυτο σκοτάδι, Ο ΑντιΝους που είναι οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις τα δύο αντίθετα, που είναι ταυτόχρονα το ίδιο, όπως ένα θερμόμετρο αυξάνεται και μειώνεται με ένα κέντρο που έχουμε θέσει εμείς οι ίδιοι ως την μόνη αλήθεια.

 Και ας υποθέσουμε ότι αυτός ο Αδιαίρετος Φωτισμένος Νους ενώνεται με τις άλογες αυτές αισθήσεις..το σκότος η ανυπαρξία της ζωής.

Και ας υποθέσουμε ακόμη, ότι θέλησε ο Πανάγαθος Νους να δημιουργήσει την Ζωή μέσα στο Φως ως την πιο τέλεια μορφή ζωής. Τα Φωτεινά Πεδία..Μονοπολικός κόσμος του Φωτός, και στην συνέχεια να δώσει την ζωή στο σκότος, την ανυπαρξία της ζωής τις άλογες αισθήσεις-συναισθήματα.
.........
....................

Η δε ένωση αυτή επέφερε τον υλικό κόσμο, όπου η χειρότερη μορφή του είναι τα αισθητά σώματα που γεννά, και τα σώματα αυτά είναι η αίσθηση, και η αίσθηση εκδηλώνεται ως Υλη ενώ δεν υπάρχει ύλη.

Αυτός ο κόσμος, αυτό το υλικό σύμπαν, που γεννήθηκε από την ένωση αυτή περικλείεται από τον Αδιαίρετο Φωτεινό Λόγο, και εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της Υλης, και είναι αυτό που ονομάζουμε ο Ογδοος Ουρανός όπου βρίσκεται Αδρανές το δοχείο της Υλης το οποίο ενώθηκε μαζί του και λόγω της ανόμοιας αυτής ουσίας από Πανάγαθος Φωτεινός Νους και Λόγος έγινε Αγιος Νους και Λόγος, διότι παρότι είναι το σκότος αδρανές πάλι είναι αίσθηση.

Στην συνέχεια του δόθηκε κίνηση και χωρίστηκε σε επτά κύκλους, επτά άλλους ουρανούς, όπου στους χαμηλότερους κύκλους κατακάθησε το σκοτάδι μόνο του, (γη-νερό). Και στους υψηλότερους πιο ευκίνητους αιθερικούς κύκλους, επικρατεί ο αέρας και η φωτιά.

Και με αυτά τα τέσσερα στοιχεία της Υλης ο Αγιος Λόγος δημιούργησε επτά κόσμους-ουρανούς, όπου γεννιούνται τα καλύτερα αισθητά σώματα αλλά και τα πιο χειρότερα και πιο σύνθετα και θνητά στον πιο κατωφερή κόσμο όπως της Γης από φωτιά, αέρα, γη, νερό που γεννούν τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις μέσα από την αύξηση και την μείωση και οδηγούν το σώμα..όπως τους ανθρώπους στην Γη που έχουν γίνει ένα με το αισθητό σώμα..
.......
,,,,,,,,,,,,,,,

Στην συνέχεια ο Πανάγαθος Νους Ζωή και Φως, δημιούργησε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό όμοιο του, ώστε να μπορεί να ζει την ζωή ο Άνθρωπος ταυτόχρονα σε όλους τους Ουρανούς αλλά και στον κόσμο του Φωτός..

Και μπαίνοντας στον Ογδοο Ουρανό ο Άνθρωπος στο Διπολικό σύμπαν άλλαξε ιδιότητα αφού ενώθηκε με την αίσθηση..το σκότος.

Και μετά θέλησε να ζήσει και κατανοήσει τον κατώτερο κύκλο αυτής της κτιστής δημιουργίας, εκεί όπου επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Και αυτό το σκοτάδι, είναι η Λήθη που επικρατεί στην σκοτεινή σάρκα που του δόθηκε, πάνω στην ύλη το ανθρώπινο σώμα της Γης..και ξέχασε ποιος είναι.

Και από τότε ο Άνθρωπος Ζωή και Φως έγινε ψυχή μέσα στο σκοτεινό υλικό πεδίο όπως αυτό της Γης, με σώμα από το στυγνόν σκότος τις αισθήσεις, που γεννά η σάρκα. 

Και όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει την νοητή ουσία του θα ελευθερωθεί, εξουσιάζοντας η ψυχή του την σάρκα, αλλά και όποιος άνθρωπος ερωτευτεί την σάρκα και το υλικό πεδίο, θα "τιμωρείται" ζώντας την θνητή ζωή, αφού ανάλογα με τον βαθμό που θα εξουσιάζει η σάρκα την ψυχή του, θα ζει και την ανάλογη ζωή.

morfeas skyΣχόλια