Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Αλήθεια τι είναι ο συναισθηματικός μας κόσμος;


Ο νους γεννά τις εικόνες, και οι εικόνες γεννούν την ζωή μέσα στον νου, ο νους ζει την ζωή μέσα στον χώρο, που ο ίδιος δημιουργεί, ανάλογα με τις εικόνες, και οι εικόνες προκαλλούν τον ανάλογο συναισθηματικό μας κόσμο. Αν τώρα υποθέσουμε, ότι αυτός ο νους είναι φως, και ότι το φως συμβολίζει τις τέλειες σκέψεις, τότε είναι επόμενο ότι θα ζει και γεννά την ζωή μέσα στο φως, δηλαδή την πιο όμορφη ζωή που μπορεί να ονειρευτεί ένας φωτισμένος νους.

Ο Νους, γεννά τις εικόνες, και ο Λόγος είναι οι εικόνες που παίρνει από τον Νου και γεννά την Ζωή, μέσα από τα όνειρα του.

Έχουμε λοιπόν έναν Νου,(Φως), ο οποίος με την σκέψη του (Λόγος), γεννά την Ζωή (σώμα), μέσα στα όνειρα του (χώρος).


Και ας υποθέσουμε, ότι ο πρωταρχικός Νους (Όλον), μέσω του Λόγου, γεννά την ζωή, και ζει την Ζωή, μέσα από πολλά αμέτρητα σώματα (ψυχές), βρισκόμενος πανταχού Παρών μέσα στα σώματα-ψυχές, αλλά  και στον χώρο, και τα πάντα Πληρών, αφού ο ίδιος Νους, γεννά και δημιουργεί τα πάντα.

Και ας υποθέσουμε ακόμη, ότι αυτός ο κόσμος των ψυχών είναι η Ζωή, την οποία γέννησε ο Νους μέσω του Λόγου.

Ο ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι για κάποιον λόγο υπάρχει και το αντίθετο του Φωτός, το απόλυτο σκοτάδι, Ο ΑντιΝους.

 Και ας υποθέσουμε ότι έχει διαχωριστεί από τον Νου του Φωτός, που είναι Ζωή και Φως, διότι όταν ήταν ενωμένοι, υπήρχε η πλήρη Αδράνεια, μια ζωή που χαρακτηρίζεται από την Ακινησία.

Και ας υποθέσουμε ακόμη, ότι αποφάσισε ο Νους Φως και Ζωή, να αποχωριστεί και διασπαστεί από το αντίθετο του τον ΑντιΝου.
Και να δημιουργήσει την Ζωή μέσα στο Φως ως την πιο τέλεια μορφή ζωής. Τα Φωτεινά Πεδία..Μονοπολικός κόσμος του Φωτός.
.........
....................

Ο Αντινούς τότε γέννησε μια υγρή φύση σκοτεινή, για να απορροφήσει την Ζωή από Φως, και καθώς γεννιόταν ακόμη αυτή η σκοτεινή φύση, ενώθηκε ο Φωτεινός Λόγος με την σκοτεινή αυτή φύση, και επέφερε έναν κλειστό κόσμο, ένα σύμπαν, Δυαδικό Διπολικό από την ένωση τους.

Αυτός ο κόσμος, αυτό το σύμπαν, χωρίστηκε σε επτά κύκλους, όπου στους χαμηλότερους κύκλους κατακάθησε το σκοτάδι μόνο του, (υλικός κόσμος). Και στους υψηλότερους πιο ευκίνητους αιθερικούς κύκλους, επικρατεί το Φως.
.......
,,,,,,,,,,,,,,,

Στην συνέχεια ο Νους Ζωή και Φως, γέννησε με τον Λόγο τον Άνθρωπο όμοιο με τον εαυτό του, και αφού ο Άνθρωπος έζησε και κατανόησε την ζωή στα Φωτεινά Πεδία, και αφού έγινε και ο ίδιος Δημιουργός, θέλησε, αφού αυτή είναι και η αποστολή του για την οποία γεννήθηκε, να μπει και να ζήσει μέσα στο Διπολικό σύμπαν ως Εικόνα (Κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν), ώστε αφού ζήσει μέσα στην εικόνα, και την κατανοήσει, να εξελίσσεται αναγνωρίζοντας την αληθινή του ουσία, απορροφώντας συγχρόνως το σκοτάδι, και  ανεβαίνοντας τους κύκλους μέχρι την θέωση του.

Και μπαίνοντας στο Διπολικό σύμπαν ο Άνθρωπος, βρέθηκε στον κατώτερο κύκλο αυτής της δημιουργίας, εκεί όπου επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Και αυτό το σκοτάδι, είναι η Λήθη που επικρατεί στην σκοτεινή σάρκα που του δόθηκε, πάνω στην ύλη.

Και από τότε ο Άνθρωπος Ζωή και Φως έγινε ψυχές μέσα στο σκοτεινό υλικό πεδίο όπως αυτό της Γης, με σώμα από σκοτάδι την σάρκα. 
Και όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει την ουσία του θα ελευθερωθεί, εξουσιάζοντας η ψυχή του την σάρκα, αλλά και όποιος άνθρωπος ερωτευτεί την σάρκα και το υλικό πεδίο, θα "τιμωρείται" ζώντας την θνητή ζωή, αφού ανάλογα με τον βαθμό που θα εξουσιάζει η σάρκα την ψυχή του, θα ζει και την ανάλογη ζωή.

morfeas skyΣχόλια