Τι είναι η συνείδηση; και τι το υποσυνείδητο; ποια είναι η ουσία; και ποια η θνητή φύση του ανθρώπου;




Τι είναι η συνείδηση; και τι είναι το υποσυνείδητο; 

ποια είναι η ουσία; και ποια η θνητή φύση του ανθρώπου;

Aν και φαινομενικά είναι απλό το ερώτημα, είναι πολύ βαθύ το νόημα του ερωτήματος, διότι αναλύει τα υπαρξιακά μας ζητήματα, την θνητή μας πολύπλοκη σύνθετη φύση που ενδυθήκαμε εδώ στην Γη, την θεϊκή μας απλή σύνθετη φύση, και την Αρχέτυπη Αμετάβλητη Αδιαίρετη Νοητή ουσία, από την οποία ξεκίνησαν όλα τα κτιστά όντα να γεννιούνται με όλες τις σύνθετες μορφές που μπορούν να πάρουν οι αριθμοί (φωτιά, αέρας, γη, νερό) μέσα στις Επτά φύσεις της κτιστής δημιουργίας των Επτά Ουρανών..

Την Αρχέτυπη Αμετάβλητη Αδιαίρετη Νοητή ουσία, το θεϊκό μας Νου μόνον με την φιλοσοφία μπορούμε να τον αγγίξουμε, και όντως είναι αλήθεια πως η συνεχή αναζήτηση του ανώτερου και αγαθού εαυτού μας, θα μας επιφέρει ακατάληπτες γνώσεις, που πλέον θα μας γίνονται ολοένα και περισσότερο κατανοητές, και ως συνέπεια θα επιφέρουμε την εξέλιξη μας στο να κατανοήσουμε τον ανώτερο μας εαυτό, γι'αυτό και θα έπρεπε στην εδώ ζωή μας, όλοι μας να φιλοσοφούμε, ειδάλλως θα καταντήσουμε να γίνουμε όλοι μας υλιστές, και ένα με τον τρόπο αντίληψης και λειτουργίας του κτιστού κόσμου των επτά φύσεων-οργάνων, όπου τα πάντα έχουν σύνθετη φύση από ανόμοια στοιχεία, άρα τα πάντα έχουν και το αντίθετο τους, ειδικά στην πιο ακραία τους μορφή εδώ στην πιο κατωφερή φύση της Γης.


ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

morfeas sky



Τι είναι το Υποσυνείδητο

Κάθε λέξη που ακούμε, κάθε λέξη που διαβάζουμε, κάθε πληροφορία που εισέρχεται από τις πέντε αισθήσεις του σώματος μας, όταν έχει συννεφιά, όταν έχει ηλιοφάνεια, δημιουργεί μια ιδιότητα, μια πληροφορία που εξυπηρετεί ένα συναίσθημα, αρνητικό η θετικό, και αποκωδικοποιείται από τον επεξεργαστή φυσικό εγκέφαλο μας ως δεδομένη πραγματικότητα, και όλα τα τα πάντα στην εδώ ζωή μας, η φύση, τα έμβια όντα, οι άνθρωποι της Γης, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με την πληροφορία αυτής της σύνθετης φύσης, και αποτελούν μέσα από την δική μας νοητή επεξεργασία ή μέσα από την αποδοχή της φύσης μας που γεννηθήκαμε την δική μας πραγματικότητα και αλήθεια,  τον δικό μας προσωπικό κόσμο, τον δικό μας τρόπο τρόπο σκέψης, ειδικά την σημερινή εποχή, όπου η πληροφορία ελέγχεται από την εξουσία που δώσαμε να κατευθύνουν την ζωή μας οι άλλοι, οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, η τεχνολογία, οι θρησκείες, που διαμορφώνουν τον κάθε διαφορετικό χαρακτήρα των ανθρώπων, και ανάλογα με το πως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα γύρω μας θεωρούμε ως μοναδική την δική μας αλήθεια. 

Μέσα σε αυτή τη φύση της Γης, οι άνθρωποι κινούνται, σκέφτονται, αισθάνονται, συναισθάνονται, επιθυμούν, έχουν πάθη κι επιθυμίες, ανάλογα με ποιο στοιχείο της σύνθετης φύσης που ενδύθηκαν τους οδηγεί και κατευθύνει, ακολουθούν και τους οδηγεί το συναίσθημα ως σκέψη στις επιλογές τους, και έτσι με αυτόν τον τρόπο κυριαρχεί στο σύνολο η θνητή τους σύνθετη φύση των τεσσάρων στοιχείων του σώματος τους. 

Μόνον που η άλογη φύση ανήκει στο σώμα μας (γη-νερό) και αυτή μας οδηγεί, όταν δεν μας οδηγεί το συναίσθημα της καρδιάς το οποίο έρχεται σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας το Νου το κεφάλι, και όχι με το σώμα, τα πόδια την ά-λογη φύση.

Οι άνθρωποι συσσωρεύουν όλες τις πληροφορίες που συλλέγουν από το περιβάλλον γύρω τους και αλληλεπιδρούν μαζί τους, μέσα από αυτά που συνέλεξαν και αποδέχτηκαν ως αλήθεια και πραγματικότητα, και αποθηκεύονται στην αποθήκη πληροφοριών τους, και αυτή η αποθήκη πληροφοριών είναι το υποσυνείδητο του εγκεφάλου.

Πρόκειται για την αποθήκη πληροφοριών όπου μαζεύει και επεξεργάζεται ο εγκέφαλος όλα τα δεδομένα που συνέλλεξε με το σώμα του, τις πέντε αισθήσεις, και αυτά τα δεδομένα τα αποθηκεύει αφού πρώτα τα αποδέχεται ως αλήθεια και πραγματικά, και μέσω αυτού ο άνθρωπος ζει και βλέπει την πραγματικότητα, την ζωή του, και οδηγείται από το υποσυνείδητο κατά 95% σύμφωνα με την επιστήμη.


Είναι το δικό μας ατομικό  matrix

morfeas sky




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Συνείδηση δεν είναι το υποσυνείδητο, δηλαδή η αποθήκη πληροφοριών του εγκεφάλου.
Συνείδηση είναι ο Νους της ψυχής μας, προέρχεται από έναν ανώτερο εαυτό μας, τον Αμετάβλητο θεϊκό Νου, που δίνει την ζωή στα είδωλα, και εξουσιάζει τα πάντα με την Αμετάβλητη θέληση του.


Και επειδή αυτός ο κόσμος δεν είναι αγαθός, οδηγείται από την δικαιοσύνη του Αγαθού, όπου τα πάντα δίνει στην Ύλη και τίποτα δεν ζητά, ούτε βάζει νόμους, ούτε όρια. Ετσι λοιπόν, κι εμείς μπορούμε με την Αμετάβλητη θέληση μας που πηγάζει από το νοητό και αγαθό θέλημα της δικαιοσύνης του Αγαθού και νοητού, να δημιουργήσουμε στην Υλη, χωρίς να γίνουμε σκλάβοι του σώματος, το οποίο μας χαρίζει απλόχερα την λύπη, την κακία.

Η αγαθή σκέψη της δικαιοσύνης της ψυχής, επιφέρεται στον άνθρωπο της Γης μόνον μέσω της καρδιάς που οδηγείται από το Νου. Νιώθουμε την αδικία, την κακία, τις ανάγκες του σώματος που μας αναγκάζουν να γίνουμε σκλάβοι του σώματος. 
Η Αμετάβλητη θέληση μας η οποία πηγάζει από την δικαιοσύνη με πρότυπο το Αγαθό, είναι ικανή να δημιουργήσει στην Υλη την πραγματικότητα που επιθυμούμε. Ο φόβος ανήκει στο άλογο σώμα.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κάθε ανθρώπινος χαρακτήρας είναι μια θεϊκή νοητή ασώματη ψυχή, (Νους και Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, η δε ένωση τους η νοητή ζωή, η εικόνα της ζωής που ενώνεται με το πνεύμα των Επτά σύνθετων φύσεων της Υλης), που ενσαρκώθηκε και έγινε ανθρώπινη θνητή ψυχή της Γης, δηλαδή έγινε ο άνθρωπος της Γης, το ανθρώπινο λογικό ζώο, και εξελίσσεται πάνω στην Γη αφού πρώτα κατανοήσει τον σύνθετο κόσμο στον οποίο ζει, (φωτιά, αέρας, γη, νερό) αλλά και την αληθινή του θεϊκή αμετάβλητη νοητή ουσία η ζωή!, ώστε να ξαναγυρίσει στην θεϊκή του υπόσταση..ειδάλλως κινδυνεύει να μείνει για πάντα εδώ.

Η συνείδηση είναι ιδιότητα της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής, και είναι ο έλεγχος από την θεϊκή ψυχή της ορθότητας των πράξεων μας.

Η συνείδηση ως εκ τούτου ειναι ο αλάνθαστος κριτής και ακούραστος "δικαστής" της οντότητας μας, και αντλεί την δύναμη της από την ενέργεια της Θείας πνοής από την οποία αποτελείται και ο θεϊκός Νους της ψυχής μας ο οποίος δεν κάνει ποτέ λάθος.

Η συνείδηση λοιπόν, είναι ο θεϊκός Νους που εμπεριέχει μέσα της η ψυχή, ο οποίος Νους της ψυχής, έχει πρωταρχική του ουσία το Υπερούσιο, τον ίδιο τον επονομαζόμενο από εμάς ως Θεό, τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό του Φωτός..

Απεναντίας όμως, το υποσυνείδητο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ψυχή, αλλά  με την θνητή μας φύση, με τον θνητό μας επεξεργαστή εγκέφαλο των πέντε αισθήσεων του σώματος, και αυτή είναι η λογική του.

Άλλο το υποσυνείδητο που δηλώνει τον θνητό κόσμο και την θνητή φύση ως πραγματικότητα, και άλλο η συνείδηση που δηλώνει την θεϊκή μας νοητή ουσία, την θεϊκή ψυχή μας, η οποία είναι ουσία προερχόμενη από το Υπερούσιο, την Αλήθεια της Ζωής, Φως και Ζωή. 


morfeas sky

Έχει υποσυνείδητο η θεϊκή ανθρώπινη ψυχή; η μνήμη;


Η ανθρώπινη ασώματη θεϊκή ψυχή πριν ενσαρκωθεί σε ανθρώπινο σώμα, όταν περιφέρεται στο σύμπαν έχει την δική της μνήμη, την Δικαιοσύνη του Αγαθού, που οδηγεί και εξουσιάζει τις Επτά φύσεις του κτιστού κόσμου με την Αμετάβλητη θέληση της, είναι αθάνατη και από μόνη της ένας θεός δημιουργός, που έχει ως δικό της πρότυπο το Αγαθό και Υπερούσιο.

Υποσυνείδητο αποκτά μόνον όταν ενσαρκώνεται η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή, γιατί το υποσυνείδητο είναι ο θνητός ανθρώπινος εγκέφαλος της Γης, που καμιά σχέση δεν έχει με το Νου της ψυχής.

Υποσυνείδητο της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής λοιπόν, και όχι της θνητής ανθρώπινης ψυχής της Γης, αν το θέσουμε έτσι, είναι η Ανάμνηση ψυχής, 
που κρατά για πάντα μαζί ως δικό της πρότυπο, την Αλήθεια της Ζωής, ώστε να κινείται μέσα στο κτιστό σύμπαν για να ζήσει και κατανοήσει τις Επτά φύσεις του κτιστού κόσμου εξουσιάζοντας τα πάντα.

και αυτό ονομάζεται συνείδηση..η Ανάμνηση της θεϊκής ψυχής.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας