Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑΗ εικόνα που αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα στην ζωή του
κάθε άνθρωπος, έχει άμεση και έμεση σχέση με την επεξεργασία που έγινε πρώτα στον εγκέφαλο του, μέσα από τις πέντε αισθήσεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες του σώματος, τα πάθη, τις επιθυμίες, όπου όλες αυτές οι πληροφορίες και οι εικόνες είναι διττές, όπου κάθε τι έχει και το αντίθετο της, και συσσωρεύονται, στην αποθήκη πληροφοριών του εγκεφάλου.

Κάθε εικόνα, κάθε αίσθηση, κάθε συναίσθημα, έχει απόλυτη σχέση με το τι αποδεχόμαστε ως πραγματικότητα και αλήθεια, και αυτό αποκωδικοποιεί και αποθηκεύει ο εγκέφαλος μας.

Από εκεί και μετά κάθε μας σκέψη, κάθε μας ενέργεια στην ζωή, έχει να κάνει με αυτές τις πληροφορίες που ήδη αποδεχτήκαμε ως πραγματικότητα, και με αυτές πορευόμαστε ως οδηγό στην ζωή μας.Από την στιγμή που θα γεννηθούμε, μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον, που αυτό θα καθορίσει την πληροφόρηση που θα δεχτούμε ως πραγματικότητα και αλήθεια. 
(θρησκείες, επιστήμη, ΜΜΕ, εκπαιδευτικό σύστημα, οικογένεια, κτλ).

Αλλά κάθε  άνθρωπος ακόμη και να ζήσει μεγαλώνοντας υπό πανομοιότυπες καταστάσεις με έναν άλλον άνθρωπο, όπως για παράδειγμα δύο δίδυμα αδέρφια, θα είναι διαφορετικός, όσον αφορά το τι θα κατευθύνει την ζωή του, τον συναισθηματικό του κόσμο, τον χαρακτήρα του.

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους διαφορετικούς;
Και τι είναι αυτό που κάνει όλους σχεδόν τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα ότι προέρχεται από τις πέντε αισθήσεις, τα συναισθήματα, τα πάθη κι επιθυμίες;Για να μας γίνει αντιληπτό τι είναι αυτό που ζούμε, και ονομάζουμε ζωή, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
Έχουμε διπλή φύση, μία αθάνατη και μία θνητή.
Επί του παρόντος να σας εξηγήσω περιληπτικά ποια είναι η αληθινή μας φύση, και η θνητή.
Η ψυχή είναι το "χωϊκό δοχείο πολύ αραιάς πύκνωσης ενέργειας" των δυνάμεων της Αρμονίας, που υποδέχεται στον πυρήνα της την νοητή ουσία του ιδεατού νοητού Ανθρώπου. 
Ο Ανώτερος ιδεατός Άνθρωπος είναι Νους.
Ζει σαν εμάς στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, με την ουσία του Φωτός, και όχι της διττής ενέργειας όπως στον δικό μας ενεργειακό κόσμο όπου όλα είναι αντεστραμένα.."όπως επάνω έτσι και κάτω στους επτά κύκλους της διττής δημιουργίας" αλλά όλα αντεστραμμένα σε σύγκριση με τον κόσμο του Φωτός.

Η ψυχή λοιπόν εισήλθε από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, στον διττό ενεργειακό κόσμο ως εικόνα της ζωής, γι'αυτό και παραμένει αθάνατη. Ενώ ο  Ιδεατός Άνθρωπος Νους παραμένει στην ουσία Ουσιωδώς όμοιος με το Φως.

Τι είναι ο άνθρωπος της Γης λοιπόν;
Είναι δημιούργημα της διττής φύσης. Στην ψυχή του όμως μαζί με το πνεύμα της φύσης στον πυρήνα της βρίσκεται κλεισμένος στον δικό του κόσμο ο Ιδεατός Άνθρωπος Νους. Δεν επηρεάζεται καθόλου από το διττό πνεύμα και την διττή ενεργειακή σάρκα.

Έχουμε διπλή φύση, μία Αθάνατη, και μία θνητή.
Η θνητή μας φύση είναι οτιδήποτε έχει και το αντίθετο της.
Η Αθάνατη φύση μας, μας οδηγεί μέσω της Αρμονίας των αντιθέτων. 
Έχουμε το δίπολο δράση-αντίδραση, και ότι συνεπάγεται με αυτό το δίπολο, όπου δεν μένει ποτέ τίποτα ήρεμο. λύπη-χαρά, ζωή-θάνατος, μέρα-νύχτα κτλ.

Έχουμε την Αρμονία όπου φέρει στο κέντρο της τα δύο αντίθετα άκρα, άρα οι ακτίνες των άκρων παραμένουν στο μηδέν στην αδράνεια, και με αυτόν τον τρόπο επιφέρεται η ευτυχία η ομορφιά της ζωής, και η άνοδος των κύκλων-διαστάσεων.Κάθε ψυχή έχει το δικό της επίπεδο εξέλιξης από το 0 - 10 και αυτό για να αντιληφθεί, ζήσει, και κατανοήσει, τον συγκεκριμένο ενεργειακό διττό κόσμο. Και αφού τον κατανοήσει να ανέλθει τους κύκλους. Γι'αυτό λοιπόν κάθε ψυχή πρέπει ταυτόχρονα να εξελίσσεται στην κατανόηση του εαυτού της..διότι πλέον ενδύθηκε το ενεργειακό διττό σώμα, και το διττό πνεύμα που ενώθηκαν στην ψυχή.
Στον "θάνατο" απλά διαχωρίζονται οι ουσίες, και κάθε μία επιστρέφει στις πηγές της, αλλά όχι όλες μαζί, μα σε κάθε κύκλο μερικές, έως ότου επέλθει η κάθαρση της ψυχής, μα και την ίδια την ψυχή θα αφήσει ο Ιδεατός Άνθρωπος Νους όταν εισέλθει στον Όγδοο κύκλο όπου θα επανενωθεί η νοητή ουσία του με την Ολότητα του Ιδεατού Ανθρώπου.(δεύτερος θεός).

Αν τώρα γίνουμε ένα με αυτόν τον διττό κόσμο θα ξαναγυρίσουμε πίσω, αφού δεν μπορέσαμε να εξουσιάσουμε με την Αρμονία το διττό σώμα και διττό πνεύμα που ενδυθήκαμε. 
Και θα επιστρέψουμε σύμφωνα με τον νόμο της Ειμαρμένης, που θα μας επιβάλλει την μοίρα μας, από τις επιλογές μας στην εδώ ζωή μας.

Η σάρκα, είναι το χωϊκό πυκνό ενεργειακό δοχείο των διττών ενεργειών, μαζί με το διττό πνεύμα,  που υποδέχεται την ψυχή, ώστε η ψυχή να ζήσει και κατανοήσει αυτό το ενεργειακό διττό πεδίο από πυρ και πνεύμα.
Κάθε φορά που η ψυχή εξουσιάζεται από την αλήθεια της σάρκας, γίνεται ένα με αυτόν τον κόσμο, και υποχείριο του, ένα με αυτό το διττό πεδίο, πέφτει θύμα των αρνητικών συναισθημάτων, αισθήσεων, της στρέβλωσης της πραγματικότητας και της αλήθειας, και αναγκάζεται να ζει ως θνητός.

Σκοπός μας να κατανοήσουμε τι είναι η ψυχή, ώστε να είναι ο φωτεινός μας οδηγός προς την αλήθεια, διότι είναι η μόνη που μπορεί να έχει επαφή με τον αληθινό κόσμο είναι τα  "μάτια" του "Νου" διότι Νους είναι η ψυχή, και εγκέφαλος είναι το διττό πνεύμα, και σώμα η πυκνή διττή μεταβαλλόμενη ενέργεια.


Άνθρωπος
αυτός που Άνω θρώσκει
αυτός που έχει ροπή προς Άνω,
αυτός που δέχεται την ροή εκ των Άνω
αυτός που η αληθινή του φύση βρίσκεται Άνω της ροής ενέργειας των επτά ενεργειακών κύκλων.

morfeas sky


Σχόλια