ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΔΥΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

                

\


Ο έρωτας είναι η πηγή ζωής σε αυτόν τον κόσμο, η έλξη του είναι γεμάτη πάθος, πόθο, και επιθυμία, αλλά μέσα από τις αρνητικές και θετικές ενέργειες, δείγμα της δυαδικότητας αυτού του κόσμου των αρνητικών και θετικών συναισθημάτων και αισθήσεων.

.........
..................
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Στην αρχή πριν ακόμη γεννηθεί ο Άνθρωπος, και πριν εισχωρήσει σε αυτό το θνητό ενεργειακό σύμπαν, κάπου έξω και μακριά από τα Φωτεινά Πεδία, εμφανίστηκε μισογεννημένο από το σκότος, ένα άκρατο κοχλάζων σκοτάδι, τα οποία συστατικά του εμφανίστηκαν από το δοχείο της γένεσης του σκότους, είναι το πυρ και πνεύμα.


Αυτή η σκοτεινή φύση του δοχείου της γένεσης, που ενώ ακόμη βρισκόταν μισογεννημένη από το σκότος, και ενώ κόχλαζε μέσα σε μια σπειροειδή μορφή από πάνω προς τα κάτω, τότε από τα Φωτεινά Πεδία ανυψώθηκε Άγιος Λόγος του Πατέρα Νου Θεού που είναι από Φως και Ζωή πάνω στην σκοτεινή φύση, ενώ ταυτόχρονα  από την σκοτεινή φύση ανυψώθηκε ως ελαφρό στοιχείο από την  γη με τα νερά το πνεύμα, και ενώθηκε με το πυρ σε μία δύναμη.

Αμέσως ο Πατέρας Νους Θεός Φως και Ζωή, γέννησε  με τον Λόγο έναν δεύτερο Νου δημιουργό από Πυρ και πνεύμα Ομοούσιο στον Νου,, και περιέκλεισαν μαζί την σκοτεινή φύση σε έναν κύκλο, και έτσι δημιουργήθηκε μία καινούρια φύση από πυρ και πνεύμα.


Επειδή ο Πατέρας Νους Θεός είναι η Ζωή, με τον Λόγο ενώθηκε με τον δεύτερο Νου δημιουργό αφού είναι Ομοούσιοι και περιέστρεψαν όλα τα στοιχεία από πυρ και πνεύμα γύρω από έναν άξονα δίχως αρχή και τέλος, όπου με την περιστροφή, κατακάθησαν τα βαρύτερα στοιχεία στα κατωφερή μέρη του νέου σύμπαντος, ενώ τα ελαφρύτερα στοιχεία ανέβηκαν ψηλά ως πιο αιθερικά που ήταν.

Εισήλθαν μέσα στον κύκλο στο καθαρό της φύσης δημιούργημα και περιέκλεισαν αυτή την φύση σε επτά κύκλους μαζί με τις πύλες των κύκλων που τους ενώνουν, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει τίποτα από τον κάθε κύκλο.

Αμέσως μετά ο Δεύτερος Νους δημιουργός περιέστρεψε τους επτά κύκλους  από πυρ και πνεύμα και δημιούργησε την ζωή στα κατωφερή στοιχεία της φύσης με έμβια όντα όπως τα ζώα τα πτηνά τα αμφίβια.. δηλ  όλο το ζωϊκό βασίλειο που γνωρίζουμε κτλ.

..................
......................................

Μετά από όλα αυτά, ο Πατέρας Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, γέννησε τον Άνθρωπο από Φως και Ζωή όμοιο με τον εαυτό του.
Ο Άνθρωπος λοιπόν, η αληθινή του υπόσταση και ουσία, (καθ'ομοίωσιν), βρίσκεται έξω από την θνητή δυαδική δημιουργία.

Και αφού ο Άνθρωπος έζησε και κατανόησε τα Φωτεινά Πεδία, άρχισε να δημιουργεί κι αυτός..

σημ: ο Άνθρωπος καθ'ομοίωσιν σημαίνει ότι βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών στα φωτεινά πεδία, ως δημιουργός (Όλον), κι αυτός, και ζει την ζωή διασπαζόμενος σε άπειρες φωτεινές ψυχές οι οποίες είναι από την ίδια νοητή ουσία του, και Ομοούσια με τον Πατέρα Νου Θεό, και οι ψυχές είναι τα φωτεινά σώματα που δέχονται μέσα τους τον Νου ως απειροελάχιστο τμήμα του Ολον Ανθρώπου, και αρσενικοθήλυκα.
.....
Θέλησε μετά να ανοίξει τους κύκλους της θνητής δημιουργίας, για να ζήσει μέσα σε αυτήν και να κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει ως ο δεύτερος θεός που είναι..και το θέλημα του έγινε αμέσως πράξη!

Αμέσως διασπάστηκε από Φως σε Νου και από Ζωή σε ψυχές.
Έγινε Νους με τέλειες ενέργειες της αρμονίας, και ψυχή που υποδέχεται την νοητή του ουσία, για να κινείται μέσα στο ενεργειακό σύμπαν από πυρ και πνεύμα.

Αλλά τότε συνέβη το εξής μυστήριο..η θνητή φύση έχοντας τις δυνάμεις της αρμονίας των επτά κύκλων αφού την εξουσιάζει ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα,  γέννησε επτά ανθρώπινα σώματα όσοι και οι κύκλοι της δημιουργίας, σε κάθε κύκλο και από ένα ανθρώπινο σώμα από πυρ και πνεύμα δικό της.

Και ο Άνθρωπος ο δεύτερος θεός με την σειρά του δημιούργησε επτά ανθρώπινα σώματα δικά του, από την δική του ουσία.

Και όταν ο άνθρωπος-ψυχή ενσαρκώνεται μέσα στον υλικό αισθητό κόσμο, τότε έρχεται και ενώνεται μαζί του ο θνητός άνθρωπος που δημιούργησε το πνεύμα της φύσης.

Παίρνει το σώμα της φύσης μαζί και το πνεύμα της..και γίνεται ο άνθρωπος της Γης, και πλέον αποκτά διπλή φύση,  με Νου-ψυχή και πυρ-πνεύμα.

Το ανθρώπινο θνητό σάρκινο σώμα είναι ένα βαρύ δυσκίνητο σώμα, και η λογική του το πνεύμα, όπου κάθε σκέψη συναίσθημα αίσθηση πάθος επιθυμία γέννηση φθορά-θάνατος, κτλ έχει και το αντίθετο του.

Και από τότε ο άνθρωπος της Γης έγινε θνητός και υπομένει την μοίρα του..Το πνεύμα της φύσης ο δεύτερος Νους δημιουργός που βρίσκεται μέσα στους κύκλους και επιφέρει την αρμονία των αντιθέτων, έκανε κάποιες αλλαγές με την είσοδο του Ανθρώπου, διέσπασε τα πάντα που έως τότε ήταν όλα αρσενικοθήλυκα, και έτσι ανάγκασε τις ανθρώπινες ψυχές να διασπαστούν κι αυτές χάρην της αρμονίας.
Διαχωρίστηκαν οι Ανθρώπινες ψυχές σε αρσενικό και θηλυκό από αρσενοθήλυκα που ήταν.

Και από τότε εγκλώβισε αφού πρώτα διέσπασε τις ανθρώπινες ψυχές τον Άνθρωπο στον δικό του κόσμο ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Και ο Πατέρας όλων  Νους Θεός Φως και Ζωή είπε με τον Άγιο Λόγο του, αυξάνεσθε καιν πληθύνεσθε, και όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει την αληθινή του ουσία, τον αληθινό του εαυτό, θα ξαναγυρίσει πίσω στα Φωτεινά Πεδία.

Και από τότε άρχισε η ζωή των ανθρώπων ως κατ'εικόνα στον διττό αισθητό κόσμο από πυρ και πνεύμα, και όποιος άνθρωπος αναγνώρισε τον εαυτό του ότι η ουσία του  είναι  Φως και Ζωή, γίνεται μακάριος, ενώ όποιος άνθρωπος γίνει ένα με την ύλη θα μείνει δέσμιος των παθών και επιθυμιών της σάρκας και της λογικής της.

morfeas skyΣχόλια