ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ

ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ















Μια από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για την δημιουργία, αφού όλες οι θρησκείες αντέγραψαν τα πάντα από τον Ερμή Τρισμέγιστο, γι'αυτό και θα σταθούμε σε αυτά που έγραψε, και θα σας αφηγηθώ όλη την ιστορία που μας περιγράφει περιληπτικά, και ο καθένας από όλους εμάς ας την κρατήσει στην άκρη του μυαλού του ως ένα παραμύθι αχαλίνωτης πραγματικότητας;..ποιος ξέρει;


........

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
Ερμής ο Τρισμέγιστος

Κάποτε, πριν δημιουργηθεί ακόμη το σύμπαν όπου ζούμε εμείς σήμερα, και πριν ακόμη γεννηθούν οι άνθρωποι, ο Πατέρας Νους Θεός, που είναι Φως και Ζωή, και δημιουργεί συνεχώς την Ζωή από Φως, αφού όλα πληρούνται από την ίδια ουσία του, αφού Φως είναι ο Νους, και Ζωή από Φως είναι ο Λόγος του, όπου ο Νους είναι ο Αγέννητος και Προϋπάρχων κόσμος του, και Ζωή η Αδιαίρετος ένωση του με τον Λόγο του Νου.

Η δε ένωση τους αυτή κοσμοποιεί και γεννά την Ζωή στον νοητό κόσμο από Φως, με την κίνηση που επιφέρει ο Λόγος στον Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του Νου, μέσω της νόησης της ουσίας του Νου.

Το αντικείμενο του Λόγου είναι το Πανάγαθο Φως, και όχι η Ύλη που είναι το υλικό αισθητό αντικείμενο που ζούμε εμείς τώρα μέσα από μία διπολική φύση του καλού-κακού.




Έτσι λοιπόν, και εμφανίστηκε ο κόσμος από Ύλη, όταν ο Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, γέννησε άλλον δεύτερο Νου δημιουργό, όπου ο Προϋπάρχων και Αγέννητος κόσμος του αποτελείται από το "δοχείο-Νους" της γένεσης από Ύλη.

Ο δε Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού, είναι από πυρ και πνεύμα, ο πνευματικός Λόγος, της Αρμονίας, ο οποίος κινεί την Ύλη η οποία με την κίνηση διασπάστηκε σε τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά, από τα οποία προήλθε και το πνεύμα, δηλαδή οι μορφές των συναισθημάτων, των αισθήσεων, του πάθους, της επιθυμίας, που κάθετί έχει και το αντίθετο του μέσα από δύο αντίθετες κορυφές, που εναλάσσονται ισόποσα μεταξύ τους, σε μία δίχως λογική κατάσταση, και επιφέρεται η Αρμονία στις μορφές του πνεύματος, μέσα από τον πνευματικό Λόγο.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός γέννησε το κτιστό σύμπαν, δηλαδή την ζωή όπου το κάθετί έχει και το αντίθετο του.




Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε άλλους  επτά Νους-Διοικητές, επτά κόσμους, όσες και οι σφαίρες της δημιουργίας, και υπάρχουν πύλες που ενώνουν τις σφαίρες μεταξύ τους, αλλά για να περάσουν οι ψυχές πρέπει πρώτα να επέλθει η κάθαρση όλων των στοιχείων από τον προηγούμενο κύκλο, κι έτσι μένει απομονωμένη η κάθε σφαίρα-Νους, και προστατευόμενη από τους Διοικητές, από τον Λόγο του Δημιουργού Νου, και του Πατέρα Νου Θεού.

Και αμέσως μετά δημιούργησε την ζωή μέσα στην όλη δημιουργία των επτά σφαιρών, με ψυχές τα όντα που δεν φέρουν τον φωτεινό νου-Λόγο, αλλά μόνον τις μορφές ου πνεύματος που είναι δίχως λογική και οδηγούνται από τον πνευματικό Λόγο της Αρμονίας.
Τα ζώα τα πτηνά, τα αμφίβια, κτλ.


""""Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους,(πύλες),  μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς λόγο, 
ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. 
Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.""""

....................
.........................................

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..

Αμέσως αφού τελείωσε η δημιουργία, ο
 πατέρας όλων ο Νους, ζωή και φως υπάρχων, γέννησε άνθρωπο όμοιο μ' αυτόν. 
Περικαλλής δε καθώς ήταν, επειδή είχε τη δική του μορφή, τον αγάπησε σαν παιδί του και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.

Ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) γεννήθηκε έξω από την κτιστή δημιουργία του δεύτερου Νου δημιουργού, και είναι  όμοιος με τον Πατέρα όλων Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων, αφού ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) έχει την ίδια ουσία με τον Πατέρα του, ο οποίος του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του, διότι είναι ο μόνος που μπορεί να δει τον Πατέρα του και όλες τις δημιουργίες του και να ζει ταυτόχρονα σ'αυτές.

Και αφού ο Άνθρωπος έμαθε τα πάντα για τα φωτεινά πεδία,
θέλησε κι αυτός να δημιουργήσει...

Και αφού έμαθε την ουσία της κτιστής δημιουργίας του δεύτερου Νου δημιουργού, θέλησε να κατανοήσει το κράτος που καθόταν επάνω στο πυρ. (πυρ και πνεύμα).



Αμέσως η σκέψη του κι επιθυμία του  πραγματοποιήθηκε, αφού με μια του σκέψη, και βρέθηκε μέσα στην κτιστή δημιουργία, και εκεί που ήταν Φως έγινε Νους της Αρμονίας, εκεί που ήταν Ζωή έγινε ψυχή.
Και κάθε μια από τις θεότητες των επτά κύκλων αγάπησαν τον Άνθρωπο, και του έδειξαν την φύση τους για να την κατανοήσει.

Ο Άνθρωπος διέρρηξε τους επτά κύκλους μέσω της Αρμονίας και εισήλθε με την εικόνα του, τις ανθρώπινες θεϊκές ψυχές που φέρουν την νοητή ουσία ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο.
Και αφού γνώρισαν το σύμπαν περιφερόμενες και το πυρ περιφερόμενες οι ανθρώπινες ψυχές,  στην συνέχεια θέλησε να γνωρίσει την ζωή και τον αισθητό κόσμο των αισθητών σωμάτων.


Όταν εφτασε το πληρωμα της περιοδου,ο συνδεσμος ολων αυτων διαλυθηκε με τη βουληση του θεου, διοτι όλα τα ζωα που ηταν αρσενικοθυληκα διασπαστηκαν μαζι με τον ανθρωπο και στο ένα μερος τους μετατραπηκαν σε αρσενικα και θηλυκα.

Ο δε θεος αμεσως ειπε με λογο αγιο: Όλα τα κτισματα και τα δημιουργηματα ν’αυξανεστε σε μεγεθος και να πληθυνεστε κι ο λογικος ανθρωπος ν’αναγνωρισει τον εαυτο του σαν αθανατο και τον ερωτα σαν υπευθυνο για το θανατο και όλα τα οντα.

Όταν το ειπε αυτό, η Προνοια με την Ειμαρμενη και την Αρμονια πραγματοποιησαν τις προσμιξεις κι αρχισαν τις γεννησεις. Πληθυνθηκαν, λοιπον, τα παντα ως προς το γενος τους κι αυτος, που αναγνωρισε τον εαυτο του, εφτασε στο ξεχωριστο αγαθο, ενώ εκεινος, που αγαπησε το σωμα του προερχομενο απ’την πλανη του ερωτα, αυτος μενει πλανωμενος στο σκοταδι κι υποφερει με τις αισθησεις του τα παθη του «θανατου».

· Γιατι πεφτουν τοσο εξω, ειπα εγω, οσοι αγνοουν, ώστε να στερηθουν την αθανασια;

· Μοιαζεις φιλε μου, σαν να μην εδωσες βαση σε οσα ακουσες. 

Δεν σου ειπα να συλλογιζεσαι με τον νου;

· Συλλογιζομαι και θυμαμαι και συγχρονως σ’ευχαριστω.

· Εάν τα σκεφτηκες, πες μου, γιατι αξιζουν το θανατο οσοι βρισκονται μεσα στο θανατο;

Διοτι το στυγνο σκοταδι αποτελει την αρχη του δικου τους σωματος, απ’οπου προερχεται κι η υγρη φυση, υλικο του σωματος στον αισθητο κοσμο, απ’τον οποιο ποτιζεται ο θανατος.

· Σωστα τα’αντιληφθηκες, φιλε μου. Και γιατι αυτος που κατανοησε τον εαυτο του προσχωρει σ’Αυτόν, πραγμα που περιεχεται στο Λογο του Θεου;

Εγω τοτε λεω: «Διοτι από φως και ζωη εχει συσταθει ο Πατερας των Παντων, απ’τον οποιο γεννηθηκε κι ο ανθρωπος».

· Σωστα τα λες, φως και ζωη είναι ο Θεος κι ο Πατερας, απ’τον οποιο γεννηθηκε ο ανθρωπος. Εάν, λοιπον, μαθεις πως αυτος αποτελειται από ζωη και φως και πως απ’τα ιδια συστατικα τυχαινει ν’αποτελεισαι κι εσυ, τοτε θα προσχωρησεις παλι στη ζωη.

 Πες μου, όμως, ακομα, Νου μου, πως εγω θα προσχωρησω στη ζωη, ειπα. Διοτι ο Θεος λεει «ο λογικος ας αναγνωρισει τον εαυτο του» 
(Σημ. Η φραση είναι καταπληκτικη. « Αν αναγνωρισει τον εαυτο του».Το γνωθι σ’αυτόν, η γνωσεσθε την αληθεια και η αληθεια θα σας ελευθερωσει.

morfeas sky





morfeas sky


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας