ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ;

Διαβάστε την ανάλυση στα Ερμητικά κείμενα και θα μάθετε τα πάντα:


morfeas sky


1. Ψυχή από φως στα Φωτεινά Πεδία  είναι η Ζωή, η αλήθεια της ζωής, όπου στον πυρήνα της έχει τον Λόγο.

2. Ενεργειακή ψυχή των τέλειων ενεργειών των δυνάμεων της  αρμονίας είναι το είδωλο της ζωής, όπου στον πυρήνα της ο Φωτεινός Λόγος  έγινε νοητή ουσία, Νους, και είναι Ομοούσιος με τον Λόγο.

3. Ο Άνθρωπος της Γης δεν είναι ούτε καν το είδωλο της ζωής, γι'αυτό και θεωρείται ήδη νεκρός.(γεννιέται για να πεθάνει).

Έχει σώμα την σάρκα που πήρε ζωή από την ψυχή, και λογική το διπολικό πνεύμα, όπου κάθε σκέψη έχει το αντίθετο της, μέσα από την δράση και αντίδραση των αντιθέτων.
Ο Νους της ψυχής απέχει από τα δύο αντίθετα και επιφέρει την αρμονία. η αγάπη είναι η αρμονία που επιφέρεται στα δύο αντίθετα, όπου μόνον δίνεις αγάπη και δεν ζητάς.
....

Πατέρας της Ζωής όλων είναι το άπλετο Φως.

Φως είναι ο Νους Θεός, και Υιός ο Λόγος του, που εκδηλώνει την ζωή μέσα στο Άπλετο Φως  με τα γεννήματα του τις ψυχές από φως.
Φως Νους πύρινος-φωτεινός Λόγος (Υιός) = η Ζωή
....

Ψυχή είναι το άϋλο δίχως ύλη σώμα γι'αυτό και είναι η ψυχή ασώματη, φωτεινό η ενεργειακό  πυρ σώμα, που εκδηλώνει την ζωή μέσα στον ανάλογο χώρο.
Η ψυχή από Φως δεν έχει χώρο διότι ο χώρος ανήκει μόνον στα σώματα από ύλη, όπως η σάρκα.

Η ψυχή που είναι φως και ζωή, εκδηλώνει την ζωή μέσα στο άπλετο φως, και οδηγείται από τον πυρήνα του φωτός τον Λόγο, που εμπεριέχει μέσα στο σώμα της από φως. 

Φως Λόγος η Ζωή η Τριαδικότητα του Φωτός, του Πατέρα Νου Θεού, Φως και Ζωή Υπάρχων, που γίνεται Υπάρχων με τις ψυχές από Φως.
....

Η ενεργειακή  ανθρώπινη ψυχή είναι το είδωλο της ζωής στην θνητή διπολική δημιουργία των επτά κύκλων, που η δομή του σύμπαντος είναι από πυρ και πνεύμα διπολικό, (που κάθε τι έχει και το αντίθετο του),  η διπολική δημιουργία είναι το είδωλο της ζωής, διότι το διπολικό πυρ και πνεύμα δεν είναι Φως ούτε Νους, αλλά η ένωση του Άγιου Λόγου μαζί με τα στοιχεία του σκότους από πυρ και πνεύμα (φωτιά αέρας γη νερό) επέφερε μία φύση διπολική από πυρ και πνεύμα.

Η ένωση του Άγιου πυρ φως Λόγου, με το σκοτεινό πυρ και πνεύμα, επέφερε την Αρμονία των αντιθέτων.
Η ψυχή φέρει την αρμονία μέσω της Αγάπης.

Τα πιο κατωφερή στοιχεία που δεν ενώθηκαν με τον Άγιο Λόγο είναι ο βαρύς αέρας η γη και τα νερά.
(Η σάρκα παίρνει ζωή από την ψυχή, και λογική της σάρκας, είναι η κάθε σκέψη που έρχεται σε σύγκρουση με το αντίθετο της).


Η μοίρα της ενεργειακής ψυχής είναι να ενσαρκώνεται στην διπολική δημιουργία για να επιφέρει την ζωή,  στον κάθε κύκλο από τους επτά, και η ανθρώπινη ψυχή που φέρει μέσα της τον Λόγο ήρθε για να ζήσει και κατανοήσει την διπολική δημιουργία.

Όταν ενσαρκώνεται η ψυχή, έρχονται και προσκολλούνται πάνω της οι διπολικές ενέργειες από πυρ και πνεύμα, γεννιέται η σάρκα σωματοποιώντας όλες τις διπολικές ενέργειες σε αισθήσεις συναισθήματα πάθη κι επιθυμίες, και πλέον η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή γίνεται ο θνητός άνθρωπος της Γης.


Έχουμε λοιπόν την θεϊκή ψυχή
Την ανθρώπινη ψυχή της Γης

Την άλογη ψυχή των υπόλοιπων έμβιων όντων.
(διότι δεν έχουν οι ψυχές στον πυρήνα τους τον Ουσιωδώς Νου τον Λόγο, αλλά έχουν μόνον το πνεύμα της φύσης ως λογική στην σάρκα τους).

Για τον λόγο αυτόν και ο άνθρωπος της Γης έχει διπλή φύση, και όποιος γνωρίσει τον αληθινό του εαυτό θα προσχωρήσει και πάλι στην αλήθεια της ζωής..ειδάλλως θα περιφέρεται ως θνητός μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου.


morfeas sky


Σήμερα έχει αποδειχτεί, ότι τα συναισθήματα μας αρνητικά και θετικά, δεν είναι τίποτα άλλο από συχνότητες, που εκπέμπονται γύρω μας. Από οτιδήποτε παράγει ενέργεια.
 Ακόμη και οι σκέψεις παράγουν ενέργεια, τις πιο βασικές για την υλοποίηση της δικής μας πραγματικότητας, όπως οι πνεύμονες που λειτουργούν μέσα μας, όπως τα φυτά, η θάλασσα, όπως σήμερα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από παντού..ότι παράγει ενέργεια, ότι ενεργεί εκπέμπει συχνότητες.

Τα συναισθήματα είναι θνητά καλό - κακό,  πόνος, λύπη, χαρά, πάθη, επιθυμίες, εγωϊσμός, φόβος, φθόνος, κακία, μιζέρια, έπαρση, θυμός, δόλος, απάτη, πλεονεξία, θράσσος, εριστικός, άδικο, πονηριά,κτλ ..όλα τα αντίθετα, διότι επηρεάζονται από το σκοτεινό σάρκινο σώμα μας, το οποίο σωματοποιεί τις ενέργειες = συχνότητες, και τις κάνει αισθήσεις και συναισθήματα, πάθη και επιθυμίες,  μέσα από τις χημικές διεργασίες του σάρκινου σώματος που σωματοποιεί τις διπολικές ενέργειες.

Η θεϊκή ψυχή όμως που περιφέρεται στο σύμπαν μόνη της, όταν βγει από το σάρκινο σώμα, η πριν μπει σε αυτό,  έχει το δικό της ενεργειακό σώμα, όπου μέσα του έχει μόνον τέλειες συχνότητες-ενέργειες, ....Νους....οι οποίες ούτε βγαίνουν ώστε να χαθούν, αλλά ούτε μπαίνουν άλλες αρνητικές συχνότητες ώστε να επηρεάσουν την ψυχή.
.........

Αντίθετα η ανθρώπινη ψυχή, δηλαδή όταν η θεϊκή ψυχή, εισέλθει και ενσαρκώνεται στο ανθρώπινο καινούριο της σάρκινο σώμα, αποκτά όλες τις αρνητικές επιπτώσεις των συναισθημάτων των επιθυμιών του πάθους κτλ.
........

Σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος εδώ τυφλώνεται, και ζει διαρκώς ανάμεσα στο καλό και το κακό, που όσο επιρρεπείς γίνεται στις σκέψεις του τις αρνητικές, η θετικές πάλι ανήκουν στο ίδιο πεδίο, και αυτό ζει η ανθρώπινη ψυχή, η οποία ψυχή είναι αυτή που ενσωματώνει την σάρκα και  ενεργοποιεί το ανθρώπινο σώμα, αφού η ψυχή κινεί τα πάντα, άρα και το ανθρώπινο σώμα μας. 
.........

Μπορεί όμως ο άνθρωπος αν κατανοήσει όλα τα προηγούμενα, να οδηγηθεί στην σωστή κατανόηση της θεϊκής ψυχής του, άρα και της φωτεινής ουσίας του, τον ουσιωδώς Άνθρωπο που είναι  ΦΩΣ και ΖΩΗ.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν κατανοήσουμε την αλήθεια 

Η ψυχή κινεί τα πάντα γύρω μας, συγκροτεί το σάρκινο σώμα, είτε μόνο την ψυχή, είτε το σάρκινο σώμα, όταν ενσαρκώνεται τις θνητές διπολικές υλοποιημένες ενέργειες.
Και όποιος εξουσιάζει την ανθρώπινη ψυχή πάνω στην Γη, αυτό οδηγεί και τον άνθρωπο.

Και ώς γνωστόν αυτό που σκεφτόμαστε αυτό και ζούμε! 

Πιστεύω να έγινα κατανοητός στα όσα σας έγραψα,και να πήρατε μια γεύση, όσον αφορά τι είναι η θεϊκή, και η ανθρώπινη ψυχή, 
..οι σκέψεις που κάνουμε.

..................

Η Ψυχή είναι το είδωλο της αληθινής ψυχής από Φως. 
Φως...ο Νους είναι η Θεϊκή Μας Υπόσταση...

morfeas skyΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 
Ανάλυση κειμένου

http://oneirosky.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2711.html

Σχόλια