Ω τι κόσμος είναι αυτός!

                   

Ω τι κόσμος είναι αυτός!


Από την στιγμή που γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο μας μαθαίνουν να είμαστε φοβισμένοι, δούλοι, να είμαστε καλοί Χριστιανοί απέναντι σε έναν Θεό που δεν κατανοούμε, λέγοντας μας μισές αλήθειες και άλλα τόσα ψέματα,  χωρίς δική μας σκέψη, να γινόμαστε ένα τυποποιημένο γκετοποιημένο προϊόν που θέλουμε να ονομάζεται άνθρωπος. 
Ω τι κόσμος είναι αυτός!
Τόσες χιλιάδες χρόνια, δεκάδες χιλιάδες χρόνια περάσαν τρισεκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, και μας λένε πως όλες είναι αμαρτωλές και αν δεν κάνουμε κάτι να σωθούμε, θα πάμε στην κόλαση και θα μας φάει ο κακός μπαμπούλας!

Που είναι η δική μας σκέψη;
Σε ποιους απευθύνονται; σε ανθρώπους; η σε ζώα;
Ο άνθρωπος απ'ότι ξέρω σκέφτεται διότι έχει Νου, ενώ τα ζώα σε κάθε είδος τους ότι κάνουν το κάνουν όλα μαζί το ίδιο, σαν μια μάζα ανεγκέφαλων που ακολουθούν τυφλά το πνεύμα της φύσης, η και τον τσομπάνη όπως τα πρόβατα, που ακολουθούν το ένα το άλλο στα τυφλά μην γνωρίζοντας αν πάνε προς τον γκρεμό η το σφαγείο, και αυτό διότι δεν έχουν Νου.

Οι άνθρωποι όμως;

Ο άνθρωπος ο έχοντας τον Νου σκέφτεται πριν αποδεχτεί κάτι ως αλήθεια. Και η αλήθεια που μας διδάσκουν είναι μισή! Αν κάποιος είναι με την αλήθεια δεν πρέπει να μας λέει όλη την αλήθεια; 
Εμείς καταντήσαμε να ψάχνουμε την αλήθεια μόνοι μας, διότι καμιά αλήθεια δεν μας γεμίζει, ούτε μας κάνει να νιώθουμε πως γνωρίζουμε την αλήθεια. Και καταντήσαμε να ελπίζουμε σε ένα θαύμα για να πιστέψουμε στον..εαυτό μας! διότι όταν θα νοήσουμε την έννοια της αλήθειας, της ελευθερίας, της αγάπης, θα καταλάβουμε ότι όλα όσα μας διδάσκουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά πράξεις επικυριαρχίας κατά των ανθρώπων, που εκμεταλλεύονται την ανησυχία τους για τον επικείμενο θάνατο τους από την στιγμή που γεννιούνται τρομοκρατώντας τις ελπίδες τους και καταστρέφοντας την πίστη τους υποτάσσοντας την ανθρωπότητα σε μια μάζα υποτελή, αυτόδουλη, υποχείριο του καθενός εξουσιαστή που κατέχει την γνώση για το πως να εξουσιάσει τους ανθρώπους, τρομοκρατώντας τους από την γέννηση τους με τον φόβο και τρόμο της κολάσεως, που ένας υποτίθεται υπερδύναμος και ανίκητος πανάγαθος θεός της αγάπης και του φωτός έχει τα παιδιά του στο σκοτάδι της άγνοιας της αλήθειας, και για αυτή την άγνοια τους ως ανώτερος που είναι  και στο πνεύμα και στον Νου θα στείλει τα παιδιά του που τα βλέπει ως πρόβατα στην κόλαση για πάντα να αφήσει να βασανιστούν από τον χειρότερο εχθρό της ανθρωπότητας για ένα καπρίτσιο! επειδή δεν τον προσκυνούν!!!..βλέπετε είναι ο θεός της αγάπης και ότι κάνει το κάνει για το καλό μας!
......................
...........................................
Εσείς πιστεύετε ότι οι Ιεράρχες των δογμάτων κάθε θρησκείας είναι αληθινοί άνθρωποι; Τότε γιατί η ζωή που κάνουν είναι αντίθετη με όσα πρεσβεύουν; 
Εγώ δεν πιστεύω κανέναν από αυτούς. Διότι είναι σαν τους πολιτικούς. Και ότι γράφτηκε στα Ιερά βιβλία γράφτηκε και εγκρίθηκε από αυτούς. Όπως το μνημόνιο από τους πολιτικούς σαν να μην υπήρχε άλλη λύση, μέσα από το ψέμα μας υποδούλωσαν. Όπως μας υποδούλωσαν το ελεύθερο πνεύμα των Ελλήνων.ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Ας ανοίξουμε μια πόρτα στο όνειρο, και ας κάνουμε ένα ταξίδι στο άγνωστο, μέσα από σκέψεις διαφορετικές, να ανακαλύψουμε έναν άλλο κόσμο από μια άλλη οπτική με μεγαλύτερη διαύγεια κι εσείς αποφασίστε τι νιώθετε και αν έχουν κάποια δόση αλήθειας όλα αυτά.
Δυστυχώς δεν έχουμε έναν Σωκράτη σήμερα κοντά μας έναν Πλάτων να μας διδάξει την αλήθεια της ζωής από πρώτο χέρι. 
Ούτε τον ίδιο τον Χριστό ώστε να κατανοήσουμε την αλήθεια από πρώτο χέρι. Γι'αυτό λοιπόν, με οδηγό την ψυχή  και την αλήθεια που αναζητάμε όλοι μας ας αρχίσουμε το ταξίδι μας στο άγνωστο.


Να υπάρχουν τόσα τρισεκατομμύρια αμαρτωλές ψυχές εξαιτίας του Αδάμ και της Εύας είναι μάλλον βγαλμένο από το μυαλό των εβραίων και φαίνεται λογικό από την εξυπνάδα που κατέχουν.


Συμβαίνει κάτι άλλο σε παραλλαγή;
Είμαστε σκεπτόμορφες οντότητες/
Και αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις γινόμαστε σκοτεινές οντότητες.
Αντιθέτως γινόμαστε φωτεινές οντότητες αν κάνουμε σκέψεις αγάπης και γενικώς με όμορφες σκέψεις δημιουργούμε τα πάντα μέσα από το αγαθό της σκέψης, σε συνδιασμό με σκέψεις αγάπης..
Είναι όντως αμαρτωλές οι ψυχές; Η ζουν σε ένα μεγάλο σχολείο που κάθε μία ψυχή έχει το δικό της μονοπάτι να διαβεί ως προς την εξέλιξη της; Και επανέρχεται όσες φορές χρειαστεί έως ότου αποδράσει από τον κόσμο μας και ανέβει σε ανώτερα επίπεδα; Άλλωστε βλέπουμε να γεννιούνται άλλοι άνθρωποι πλούσιοι άλλοι φτωχοί άλλοι άρρωστοι κτλ με διαφορετικές συνθήκες ο καθένας μας μεγαλώνει. Και με διαφορετικό μυαλό. Όλοι μας έχουμε το δικό μας μάθημα να περάσουμε.


Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ.
Έχουμε έναν σκοπό εδώ μια αποστολή.
Η αγάπη δημιουργεί. Και η αδιαφορία καταστρέφει.
Εμείς είμαστε ικανοί και για τα δύο.

Πως βρέθηκαν εδώ τόσες πολλές ανθρώπινες ψυχές;
Η ψυχή κινεί τα πάντα! 
Χωρίς ψυχή δεν συγκροτείται ένα σώμα υγιές.
Όταν φεύγει η ψυχή το σώμα καταστρέφεται
Η θετική σκέψη η όμορφη αγαθή  σκέψη μας απογειώνει σε ανώτερα επίπεδα αυτογνωσίας. Γινόμαστε φωτεινές οντότητες!
Σκοπός μας να εξελιχτούμε.
Για να αφυπνιστούμε, πρέπει να είμαστε πάνω απ'όλα αληθινοί, με σκέψεις προερχόμενες από αγαθή πρόθεση. Με σκέψεις του δικαίου. Όχι της λογικής, αλλά της ψυχής. Αυτό δηλαδή που νιώθουμε μέσα μας και το καταπιέζουμε.

Αλήθεια είναι το Αγαθό, το όμορφο η Αγάπη το Γαλήνιο.


Όταν κατανοήσουμε το Αγαθό θα μπορέσουμε να νικήσουμε τα πάθη μας. Όταν κατανοήσουμε ότι η Αγάπη είναι το φως θα σκορπίσει όλους τους πειρασμούς τα πάθη και τις επιθυμίες , θα νικήσουμε τον θνητό μας εσωτερικό μας κόσμο,  και θα ανέλθουμε σε ανώτερα επίπεδα αυτογνωσίας. 
Αυτό κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο. Μαθαίνουμε την δύναμη της ψυχής. ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.
Οταν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο αυτογνωσίας, τότε όλα τα πάθη και οι επιθυμίες θα μας φαίνονται ένα μακρινό όνειρο. Ως τότε όμως ας αφυπνιστούμε.  Και τότε θα βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο της ύλης, με άλλα μάτια απ'ότι σήμερα βλέπουν οι πολλοί

morfeas sky


Σχόλια