Τι Είσαι;



Τι Είσαι;

Ο Νους κάνει την εμφάνιση του μέσα απ'τη Νόηση κι ο Θεός μέσα απ'τη δημιουργία.

Και όπου υπάρχει η σκέψη εκεί δεν υπάρχει η Νόηση, και όπου υπάρχει η Νόηση εκεί δεν υπάρχει η σκέψη.
morfeas sky
Τι ακριβώς βιώνουμε εδώ στην Γη; ποιος δημιούργησε αυτόν τον κόσμο και τα ανθρώπινα σώματα; τι είμαστε εμείς; σώμα ή θεοί; σκεφτόμαστε και ενεργούμε ως σώματα θνητά; ή νοούμαστε τα πάντα και ενεργούμε ως θεοί;

Μόνον τα όμοια αλληλοκατανοoύνται οι θεοί με τους θεούς, ενώ τα ανόμοια ποτέ δηλαδή οι θνητοί με τους θνητούς.

Πείτε μου σε τι ακριβώς είμαστε ελεύθεροι; όλοι νομίζουν ότι κάτι κάνουν σ'αυτόν τον κόσμο, ότι έχουν μια αποστολή, τόσα ξέρουν τόσα λένε στον εαυτό τους, διότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα να συμβούν, εμείς απλά επιλέγουμε το ένα ή το άλλο, και είναι η αιτία που δημιουργεί η μοίρα σύμφωνα με την πρόνοια του Θεού, κι εμείς επιλέγουμε το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις επιλογές που μας δίνονται..δράση, αντίδραση, αδράνεια, με οδηγό τον αληθινό νοητό εαυτό μας, ή με οδηγό το πνεύμα της αρμονίας, ή με οδηγό την άλογη φύση του σώματος μας.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το οποίο υλικό σώμα από παντού πιέζεται από την κακία και τους μόχθους και τους πόνους και τις επιθυμίες και οργές και τις απάτες και τις ανόητες φιλοδοξίες.

Κι εκείνο που είναι χειρότερο απ'όλα, Ασκληπιέ, είναι πως καθένα από τα προαναφερθέντα έχουν δημιουργήσει εδώ την εντύπωση πως αποτελούν το μεγαλύτερο αγαθό, πράγμα που μάλλον αποτελεί το ανυπέρβλητο κακό. Η γαστριμαργία, η χορηγός όλων των κακών.....η πλάνη αποτελεί την απουσία του αγαθού.

morfeas sky
                              

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ;

Ακόμη και τα φυτά έχουν συναισθήματα γι αυτό πρόσεξε τι τρως διότι από τα πάντα αρδεύεται ο θάνατος.
Από πότε η κόλαση επί της Γης ονομάζεται παράδεισος;
ότι τρώμε είναι πρώτα νεκρό, σκέψου τι τρως, πόσο δε αν είναι ζωντανό αυτό που τρως.

morfeas sky
Πες μου κάτι που έχει μια σύνθεση στο σώμα του και δεν το έχει πιάσει η φθορά πάνω στην Γη. Έτσι όποιος άνθρωπος ερωτεύτηκε αυτόν τον σύνθετο θνητό κόσμο παγιδεύεται για πάντα στην θνητή σύνθετη φύση από την οποία αρδεύεται ο θάνατος.
Ότι σύνθετο οργανικό σώμα γεννιέται, αυξάνεται, φθείρεται, πεθαίνει, και ανανεώνεται. 
Ανάμιξε τα Τέσσερα στοιχεία και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, διότι ούτε η γη θα είναι γη, ούτε το νερό θα είναι νερό, ούτε ο αέρας θα είναι αέρας, ούτε η φωτιά θα είναι φωτιά.

Κατανόησε τώρα ότι το Πέμπτο στοιχείο η Νοητή ουσία (η Νοητή ζωή) όταν ενώνεται με αυτά τα Τέσσερα στοιχεία, δεν είναι πλέον Νους με Νόηση, διότι ότι έχει σώμα (νοερή μεταβαλλόμενη ζωή) δεν έχει Νόηση.

Η σκέψη (εγκέφαλος) λοιπόν οδηγείται από το θνητό αισθητό σώμα. Όχι όμως η Νόηση, διότι το σώμα δεν έχει Νου ούτε Νόηση μα άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

Η σκέψη όμως αν αποκτήσει εθισμό για την ψυχή, (τα όμοια αμετάβλητα αισθητά), τότε οδηγείται-τρέφεται από την Νόηση.   
 

Τα αόρατα δεν χρειάζονται τα ορατά για να μιλήσουν. Αυτό εννοεί όταν μιλάμε για την σιωπή, όχι να πάψουμε να σκεφτόμαστε (απραξία του Νου), αλλά να ράψουμε το βρωμερό στόμα μας (άλογα συναισθήματα χωρίς λογική), το οποίο ενεργεί σαν (παρ)ορμητικός χείμαρρος που τα πάντα σαρώνει στο πέρασμα του και μόνον καταστροφή και κακό προκαλεί.

Ότι έχει σώμα δεν έχει Νου ούτε Νόηση.

Η σκέψη (εγκέφαλος) λοιπόν οδηγείται από το θνητό αισθητό σώμα.

Αν τώρα η σκέψη αποκτήσει εθισμό προς τα αόρατα τότε θα της δοθεί ο Νους και όλα θα τα γνωρίσει αφού θα έχει αποκτήσει την Νόηση.

Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου, (Φωτεινός Λόγος) ὁ δὲ (Πανάγαθος) νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων· ἕνωσις γὰρ κλπ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή.
           


morfeas sky

Τι σχέση μπορεί να έχει η ισορροπία με το Αγαθό; καμία γι αυτό συνέλθετε όλοι σας, διότι ο κόσμος της αθανασίας και του Αγαθού δεν βρίσκεται εδώ στα ορατά κι αισθητά των σωμάτων.

Πείτε μου, μπορεί αυτός ο ορατός κόσμος να γίνει Αγαθός; ποτέ, γι αυτό όποιος από τον αληθινό κόσμο συμμετέχει στα ορατά κι αισθητά γίνεται σκοτεινό φως, και αποκτά το δέντρο του καλού κακού (θνητό σώμα).

Η ισορροπία είναι το πνεύμα της Αρμονίας απέναντι στην άλογη φύση - αταξία.

Tο Αγαθό δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα της Αρμονίας, διότι θα πάψει να είναι Αγαθός Νους. Έτσι λοιπόν και ο Αγαθός Νους δεν συμμετέχει στον ορατό κόσμο διότι αν συμμετέχει θα γίνει κάτι άλλο το σκοτεινό φως, όπως είναι το πνεύμα της Αρμονίας το οποίο συνεργάζεται με την άλογη φύση, ενώ ο Αγαθός Νους ποτέ.

ΤΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ μαζί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ διότι παντού θα συνυπάρχει η κακία, δηλαδή αυτό που βιώνουμε τώρα, όπου κανείς δεν είναι αναμάρτητος, ούτε η ίδια η φύση δηλαδή το πνεύμα της Αρμονίας, το οποίο ενεργεί από Ανάγκη σύμφωνα με την λιγότερη κακία για να επιφέρει την Τάξη στην Αταξία.

Είσαστε σίγουροι ότι όλοι είναι άνθρωποι πάνω στην Γη; όπως είσαστε σίγουροι ότι ο Θεός κυβερνά τον ορατό κόσμο;

Μάλλον ιδέα δεν έχετε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε έξω από το Θεό.
        

morfeas sky

Εδώ στην φωτογραφία βλέπουμε ξεκάθαρα τον Δια=χωρισμό του Αρρενόθηλυς Αδάμ σε θνητό αρσενικό και θηλυκό ανθρώπινο ζώον, εξού και η ερπετική πλέον φύση των ανθρώπων, ένα θνητό γένος γεμάτο από ανάγκες το οποίο λατρεύει και τρέφεται από την κακία. (ουδείς αναμάρτητος).
     

morfeas sky

Ξεσηκωθείτε απανταχού να αλλάξετε τον κόσμο, άλλοι κάνουν σχέδια και ο θεός γελάει.

Πρόσεξε, διότι όλα όσα βιώνεις είναι πρoδιαγεγραμμένα άρα δεν αλλάζουν.

Άλλος γεννιέται εργάτης, άλλος κάτι άλλο, διότι αυτόν τον ρόλο υπηρετεί ειδάλλως δεν θα συμμετείχε σε αυτό το θέατρο του παρ-αλόγου..

Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις, γι αυτό πρόσεξε να μην είσαι κακός.

Ερμητικά κείμενα:

Το σύμπαν γεννιέται και όλα γίνονται με πρόνοια και από ανάγκη, γιατί σε όλα κυριαρχεί η μοίρα.

Πρόνοια είναι ο αυτοτελής λόγος του επουράνιου θεού.

Δύο είναι οι δυνάμεις που πηγάζουν απ'αυτόν: η ανάγκη και η μοίρα. Η μοίρα υπηρετεί την ανάγκη και την πρόνοια, και την μοίρα υπηρετούν οι αστέρες.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα ούτε να προφυλάξει τον εαυτό του από τη δύναμη της, και γιατί όπλο της μοίρας είναι οι αστέρες οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν φέρνουν σε πέρας ότι αφορά τη φύση και τους ανθρώπους.

(οι αστέρες είναι η προβολή του γήϊνου matrix μέσα από το οποίο οι φύλακες ελέγχουν ολόκληρο το γίγνεσθαι πάνω στην Γη)

Στο πεπρωμένο, βέβαια, ανήκουν όλες οι πράξεις, παιδί μου, και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε κανένα απ'τα σωματικά όντα, χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε το κακό ούτε το καλό.

Είναι προδιαγεγραμμένο ακόμη και αυτός που πράττει το καλό να υφίσταται τις συνέπειες, και γι'αυτό ενεργεί, για να πάθει ότι παθαίνει λόγω της ίδιας ενέργειας του.


Όλα είναι ένα matrix ένας εικονικός κόσμος, αυτό έχει αποδειχτεί από την σύγχρονη επιστήμη από το 1950 και όλοι οι επιστήμονες το γνωρίζουν. Ακριβώς το ίδιο μας λένε τα αρχαία κείμενα ότι όλα είναι προδιαγεγραμμενα, εξού και το ρητό εμείς κάνουμε σχέδια και ο θεός γελάει.

Ελεύθερη βούληση δεν υπάρχει, ότι κάνεις το κάνεις όχι γιατί το θέλεις αλλά το κάνεις από ανάγκη.

Eδώ ήρθες να βιώσεις το καλό και το κακό, δεν ήρθες για να ζήσεις, εδώ όλοι θεωρούνται και είναι νεκροί εξού και ο θάνατος αρδεύεται παντού.

Morfeas sky
Το πιο δύσκολο απ'όλα είναι να προσπαθείς να ανάψεις την φωτιά στο μυαλό των ανθρώπων η οποία θα επιφέρει την νόηση, και όχι να γεμίσεις με φωτιά το μυαλό των ανθρώπων η οποία θα επιφέρει την άκρατη ανοησία.  

TO KATAΛΑΒΑΤΕ; ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ (ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ)

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΒΛΑΚΕΣ

Οι Ρωμαίοι πως νίκησαν τους ατρόμητους Έλληνες και διέλυσαν τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας; καθόταν στον καναπέ τους όπως εμείς οι νεοέλληνες και δεν το ξέρω;

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ

morfeas sky
Δεν υπάρχει η βαρύτητα αλλά η έλξη των Τεσσάρων στοιχείων ("τα ορατά). Το μεγαλύτερο έλκει τα μικρότερα. Η γη λοιπόν δεν αφήνει τίποτα να ξεφύγει από κοντά της. 

Άλλωστε για όλα αυτά και για να υπάρχει η ζωή χρειάζεται ένας Νους δηλαδή τα αόρατα, διότι όλα είναι Νοητά.



Επειδή όλα είναι Νοητά είσαι ότι σκέφτεσαι, διότι και το σώμα σου, τα συναισθήματα του σώματος, δημιουργήθηκαν για να ελέγχουν τον τρόπο που θα σκέφτεσαι, ως θνητό μεταβαλλόμενο Ον.
                       
morfeas sky
                                          

ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;

Με ρωτά ο άλλος ....

- Εσύ τι κάνεις για να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο;

Ακούω την συνείδηση μου, δεν κάνει ποτέ λάθος.

Εσύ γνωρίζεις τι είναι η συνείδηση σου; μάθε να αναγνωρίζεις το Φως.

– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου, ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων· ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή.

Να γνωρίζεις «αυτό που εντός σου βλέπει και ακούει είναι ο Φωτεινός Λόγος του Κυρίου, ενώ ο Πανάγαθος Νους είναι Θεός-Πατέρας όλων των δημιουργημάτων. Δεν στέκουν χώρια ο ένας απ’ τον άλλο, γιατί η ένωσή τους είναι η ζωή».

– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.

Αλλά να κατανοήσεις το Φως ώστε να το αναγνωρίζεις.

ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
"Ο Σωκράτης έλεγε: ακούω μια φωνή μέσα μου να με καθοδηγεί"
Δεν κάνει ποτέ λάθος

«… αντιλαμβάνομαι μέσα μου κάτι σαν σημείον θείον και υπερφυσικόν… Τούτο δε, το οποίον ήρχισεν από την παιδικήν μου ηλικίαν, είναι έν είδος φωνής, η οποία ομιλεί και πάντοτε μεν με αποτρέπει, από τούτο το οποίον μέλλω να πράξω, ουδέποτε δε με προτρέπει …»
Πλάτωνος Απολογία του Σωκράτους 31cd

morfeas sky
                               

Ερμητικά κείμενα: 

H ψυχή (καρδιά) χωρίς Νου ούτε να πει κάτι ούτε να κάνει μπορεί. Διότι πολλές φορές ο (Αγαθός) Νους πετά απ'την ψυχή κι εκείνη τη στιγμή η ψυχή ούτε βλέπει ούτε ακούει, παρά μοιάζει με ζώο, που δεν έχει λογική. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη του Νου. 

Ο Νους όμως δεν αντέχει ούτε τη νωθρή ψυχή, αλλ'αυτήν την ψυχή την εγκαταλείπει προσαρτημένη πάνω στο σώμα και τραβηγμένη προς τα κάτω απ'αυτό. 

Κι αυτού του είδους η ψυχή, (η μίζερη ψυχή που έχει χάσει την αγαθότητα της), δεν διαθέτει Νου, επομένως αυτός δεν πρέπει καν να αποκαλείται άνθρωπος. 
Στα άψυχα και μίζερα όντα που δεν έχουν καρδιά, φιλία είναι πάνω απ'όλα το συμφέρον. 

Πες μου κάτι που δεν το κάνεις από ανάγκη δηλαδή από συμφέρον, μα από ανιδιοτελής αγάπη. 
Σε αυτόν τον θνητό κόσμο ο καθένας είναι μόνος, μόνος γεννιέται μόνος πεθαίνει. Η φιλία είναι το μέγιστο αγαθό αυτού του θνητού κόσμου, η Αρμονία. (ανιδιοτελής αγάπη).

Το όμοιο (ανιδιοτελής αγάπη) πηγαίνει προς το όμοιο και το ανόμοιο δεν είναι ποτέ φίλος του ανόμοιου.
Η ανάγκη είναι ατομικό συμφέρον, σωστά; άρα ότι κάνεις από ανάγκη είναι προς το δικό σου συμφέρον, διότι η ανιδιοτελής αγάπη μόνον δίνει απλόχερα τα πάντα χωρίς τίποτα απολύτως να ζητά.



Μην αφήνετε από ανάγκη να ελέγχει άλλος το μυαλό σας, διότι η σκλαβιά είναι η παύση των ονείρων, η παύση του νοητού Λόγου που κινεί τον αισθητό κόσμο που ενυπάρχει μέσα στο Νου, και ότι παύει να νοείται τις ιδέες παύει να είναι η Ζωή.


Μην αφήνετε λοιπόν, να σας καθοδηγεί η νοερή ζωή του σώματος, γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση. Ούτε ο θάνατος αποτελεί μεταβολή, αλλά η λήθη αυτών των αισθήσεων του σώματος.

morfeas sky 

Ο Νους και οι τρεις μοίρες

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΟΝ


Το ίδιο συμβαίνει με τον θάνατο. Τέλος παιχνιδιού.
 
Αν θες να ξαναπαίξεις ενσαρκώνεσαι ξανά.


morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ