Τι είναι ο χρόνος;παρελθόν παρόν μέλλον (matrix) Τι είναι η νοερή ζωή και η νοητή ζωή; ο Νους και το νοερό πνεύμα οι αισθήσεις


Τι είναι ο χρόνος (matrix)

Το φως του ήλιου κάνει να φτάσει πάνω στην Γη οκτώ λεπτά.
Το φως από έναν άλλο αστέρα που βρίσκεται εκατό έτη φωτός μακριά από εμάς χρειάζεται 100 έτη φωτός για να φτάσει εδώ στην Γη.

Εμείς εδώ στην Γη βλέπουμε την πραγματικότητα του ήλιου όπως αυτός ήταν οκτώ λεπτά πριν. Στον μεν γαλαξία ένας αστέρας που βρίσκεται εκατό έτη φωτός μακριά βλέπουμε την πραγματικότητα του αστέρα όπως ήταν εκατό έτη φωτός πριν.

Και όλα αυτά είναι παρελθόν, που εμείς το βλέπουμε στο δικό μας το παρόν. 

Από την άλλη αντίστροφα για έναν παρατηρητή που ζει στον ήλιο ή σε έναν άλλο αστέρα ή σε έναν άλλο γαλαξία, θα βλέπει στο δικό του παρόν γι'αυτόν το δικό μας παρελθόν.

Πως γίνεται αυτό;

Αυτό λοιπόν που βλέπουμε είναι η εικόνα που έφτασε εδώ σε εμάς από το παρελθόν και την θεωρούμε ως παρόν, αλλά πως είναι δυνατόν να βλέπουμε το παρελθόν εδώ στο δικό μας το παρόν;

Διότι το παρελθόν, παρόν και μέλλον ταξιδεύει αντίστοιχα στους άλλους χρόνους!! ωραίο παράδοξο αυτό έτσι; 

Αν λοιπόν όλα όσα βλέπουμε και ζούμε είναι εικόνες, οι οποίες κινούνται με την ταχύτητα του φωτός, τότε πλέον μιλάμε αληθινά με λογική και με αποδείξεις ότι ζούμε μέσα σε ένα matrix.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ. (ΠΑΡΕΛΘΌΝ, ΠΑΡΌΝ, ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ).

Χρόνος λοιπόν είναι η φθορά του εικονικού σώματος μας, είναι η διάλυση της σύνθεσης των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων της Υλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό, που ενεργούν ισόποσα με ίσες δυνάμεις, από τα οποία γεννιέται στην μήτρα της ανθρώπινης ψυχής το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με τους αριθμούς.


Μάνος Δανέζης ο χώρος σχετικά με τα στερεά, είναι η ιδιότητα του χώρου αυτό που ονομάζουμε ως ενέργεια, και μεταβάλλεται σε καμπυλότητα του χώρου, σε πυκνότητα ενέργειας, δηλαδή σε καθαρό αριθμό!! είναι καθαρός αριθμός, και αυτός ο αριθμός=matrix μετατρέπεται σε γραμμάρια σε στερεό.

Ερμής Τρισέγιστος:
Η Μονάδα, επομένως, αφού αποτελεί αρχή, περιέχει μέσα της όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να περιέχεται σε κανέναν αριθμό, και γεννά όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να γεννιέται από κανέναν άλλο αριθμό. Καθένα από τα σύνθετα αισθητά σώματα διαθέτει αριθμό. Γιατί χωρίς την ύπαρξη του αριθμού η σύσταση, η σύνθεση, και η διάλυση των αισθητών σωμάτων, καθίσταται αδύνατη. Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση.
Ούτε ο θάνατος αποτελεί μεταβολή, αλλά η λήθη.

Απολλώνιος Τυανέας:
Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση.
Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος, στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται, εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας, αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.
morfeas sky

 Και αυτό που βλέπουν τα μάτια μας είναι μέσω της όρασης δηλαδή είναι αίσθηση του σώματος, δηλαδή αυτό που βλέπει η εικόνα, το είδωλο μας, όχι η ψυχή μας.

Ένας τυφλός που δεν βλέπει, ζει την δική του πραγματικότητα χωρίς τις αισθήσεις της όρασης των ματιών του.

Ο μεν τυφλός ζει με τέσσερις αισθήσεις: ακοή, αφή, όσφρηση, γεύση, και προσθέτουμε την όραση στους μη τυφλούς.

Και αυτές οι πέντε αισθήσεις, είναι αυτό που ονομάζουμε εμείς εδώ ως πραγματικότητα και ζωή στην Γη, δηλαδή ζωή για εμάς εδώ στην Γη είναι οι πέντε αισθήσεις του σώματος μας...η Νοερή ζωή, όχι η Νοητή Ζωή.




ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 
( Η ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ )

Τι είναι όμως τα δύο αντίθετα; είναι οι αισθήσεις! 

Διότι το καθετί στη ζωή μας και παντού μέσα στο υλικό σύμπαν έχει σώμα, σχήμα, μορφή, άρα τότε έχει αισθήσεις, διότι όλες οι μορφές γεννιούνται από την Υλη, και η Ύλη είναι η αίσθηση, η Νοερή ζωή.

Και ότι έχει αίσθηση, και είναι θνητό σώμα, είναι σύνθετο σώμα, γεννιέται από τα τέσσερα ανόμοια στοιχεία που έχουν ανόμοιες ιδιότητες, και αυτές οι ανόμοιες ιδιότητες που σπάρθηκαν στην μήτρα της ψυχής γεννούν τα ανόμοια, τις ανόμοιες ιδιότητες, δηλαδή το διαφορετικό, όπου το κάθετι έχει και το αντίθετο του.

Τι είναι η νοερή ζωή λοιπόν; 

Είναι το νοερό πνεύμα.
Αυτό το νοερό πνεύμα όμως που γεννιέται από την ψυχή, είναι η αίσθηση του σώματος,  αλλά και η λογική μαζί που δίνεται από την ανθρώπινη ψυχή, αφού αυτό που γεννιέται είναι ένα νοερό αισθητό σύνθετο άλογο σώμα, που του δίνεται ο Νους ειδάλλως δεν μπορεί να γίνει ένα λογικό ον ώστε να ελέγχει με την λογική του τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις συναισθήματα αυτού του θνητού νοερού σώματος.

Νοητή Ζωή λοιπόν είναι ο Νους, το νοητό, το λογικό, ο ορθός νοητός λόγος της ψυχής, ο κόσμος των ιδεών που γεννά ο Νους η Λογική ο Λόγος, και νοερή ζωή είναι το δοχείο της ΄Υλης που γεννά ο Νους όταν ενώνεται μαζί του.

Εν Αρχή ήν ο Λόγος
Και ο Λόγος ήν η Ζωή


Όλοι μα όλοι όσοι μιλούν για το "Εμείς" και κατηγορούν το "Εγώ" βρίσκονται σε τρομερά μεγάλη πλάνη!

Και αυτό διότι τους οδηγούν τα συναισθήματα και ποτέ η Λογική..!!

Διότι αν δεν οδηγεί η Λογική τα συναισθήματα, τότε τα συναισθήματα αυτά θα είναι η αιτία κάθε κακίας πάνω στην Γη αλλά και έξω από την Γη !!

Διότι όλα μα όλα τα αρχαία κείμενα μας μιλούν για το Νου και τον Αδιαίρετο Λόγο όπου ο Νους είναι η Δεκάδα οι Δέκα κόσμοι, και όπου ο Αδιαίρετος Λόγος η κίνηση αυτών των κόσμων, η Μονάδα.

Η Δεκάδα και η Αδιαίρετη Μονάδα.
Η Μονάδα και η Αδιαίρετη Δεκάδα.

Η Δεκάδα ο Νους Θεός
Η Αδιαίρετη Μονάδα η Ζωή ο Λόγος.

Κάθε κόσμος του κτιστού κόσμου της Ύλης είναι η αίσθηση τα άλογα συναισθήματα που γεννούν τα Τέσσερα στοιχεία. Αν αυτά τα άλογα συναισθήματα δεν οδηγούνται από την Λογική, τότε θα γίνουμε όλοι δούλοι αυτών των άλογων συναισθημάτων!

Διότι ο Λόγος κινεί κάθε κόσμο που δημιουργεί και του δίνει κίνηση.

Και η Λογική είναι ο Αγαθός Noητός Κόσμος που κινεί αυτόν τον κόσμο μέσα στο Νου..όλα είναι Νοητά.

Ενώ τα συναισθήματα αν δεν οδηγούνται από την Λογική θα είναι η αιτία κάθε κακίας.

Αν όμως τα συναισθήματα οδηγούνται από την Λογική δηλαδή τον ορθό νοητό λόγο, τότε θα είναι η αιτία κάθε δημιουργίας δικής μας με πρότυπο το Αγαθό, άρα αγαθό και το Αποτέλεσμα.

Και το Αγαθό δεν εξουσιάζει τίποτα και κανέναν!!
Δίνει τα πάντα απλόχερα και τίποτα δεν ζητά!!

Μόνον τα συναισθήματα ζητούν! Με κακία! Διότι τα συναισθήματα είναι άλογο πάθος που αν δεν οδηγείται από τον ορθό νοητό λόγο γίνεται η αιτία και το αποτέλεσμα κάθε διαστροφής! Κάθε κακίας! Και η κακία μας κάνει δούλους των άλογων αυτών αισθήσεων! Διότι οι αισθήσεις είναι πάθος! Και το πάθος επιθυμία, και αν δεν οδηγείται η επιθυμία από την Λογική τότε γίνεται κακία.

Όποιος άνθρωπος διαθέτει λογική, θα κατανοήσει όλα τα προηγούμενα, και θα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς την Αλήθεια της Ζωής τον Λόγο.

Όποιος Άνθρωπος δεν διαθέτει λογική θα παραμείνει δούλος των άλογων αισθήσεων.

Τώρα όλα πλέον γίνονται κατανοητά, ο Λόγος μας οδηγεί, η Ζωή.

Διότι όσοι δεν έχουν Λογική απλά αισθάνονται την λύπη και την χαρά από ηδονή, και οδηγούνται από το άλογο πάθος την άλογη ηδονή την άλογη ευχαρίστηση του σώματος.

Αυτό που ονομάζουμε ως εγωισμό με την κακή του έννοια είναι οι άλογες αισθήσεις.


morfeas sky




morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..