Γιατί είμαι ακόμη εδώ;


Γιατί είμαι ακόμη εδώ; αφού μπορούσα να ζω ως θεός;

Μμ.. ερώτηση για δυνατούς λύτες.

Για να συζητήσω μαζί σου σήμερα..για αυτό."

Ηρθε η ωρα να το συζητήσουμε ....

Πιστεύεις ότι η άγνοια και η λήθη που επικρατεί στο ανθρώπινο θνητό έμβιο ον στη Γη, μπορεί να φύγει αν πρώτα δεν υπάρξουν οι ανάλογοι αφυπνισμένοι ώστε να διαδώσουν τη γνώση, την ενθύμηση ψυχής;

Ότι δηλαδή δεν ανήκουμε σ' αυτόν τον κόσμο, και απλά είμαστε όλοι όσοι φέρουμε το Νου της Αρμονίας των Επτά Ουρανών επισκέπτες..κάτι σαν εξωγήινοι.

Γιατί είμαστε εδώ λοιπόν; από δική μας ελεύθερη επιλογή, ή από τον εγκλωβισμό μας στη λήθη; η οποία μας επιβάλλει την μοίρα;
Και ενώ είμαστε υπεράνω της μοίρας, υπεράνω των ενεργειών της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, εγκλωβιστήκαμε στο πιο θνητό σώμα.

Γιατί είμαστε εδώ λοιπόν;
Είμαστε συνειδητότητα, Νους και Αδιαίρετος Λόγος, Νους και ψυχή, όπου ο Νους είναι σταθερός, βλέπε το ενεργειακό πλέγμα της ψυχής, και ο Αδιαίρετος Λόγος κινείται μέσα στο Νου.......όπως εμείς εδώ έχουμε το σταθερό κεφάλι, τον νοητό κόσμο, και κινείται μέσα του η Λογική.....με τη διαφορά ότι η συνειδητότητα μας ενδύθηκε το ανθρώπινο δοχείο, το σώμα που δημιουργεί τις αισθήσεις, τις ανάγκες του σώματος, άρα και τις επιθυμίες του σώματος, άρα και τα πάθη του σώματος, και όλα αυτά είναι άλογα πάθη, και συνήθως ολόκληρη την ανθρωπότητα την οδηγούν οι άλογες αισθήσεις οι άλογες ανάγκες. τα άλογα πάθη του σώματος η άλογη νοερή ζωή, και όχι η λογική, ο νοητός κόσμος, η νοητή ζωή, ο λόγος της σοφίας των Επτά ενεργειών της Αρμονίας της ψυχής.

Γιατί είμαστε εδώ λοιπόν;
Για να σου διδάξω τι είμαστε; για να σε αφυπνίσω; από την φυλακή που μας έριξε ο δημιουργός Νους των επτά ουρανών της Αρμονίας; ο αισθητός θεός; λύοντας τον σύνδεσμο της Αρμονίας των Επτά Ουρανών που κατέχει ο Νους της ψυχής μέσα από τα διαχωρισμένα σώματα; όπου το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αναζητάμε συνεχώς το άλλο μας μισό; χωρίς όμως να νιώθουμε ολοκληρωμένοι διότι όλοι οι άνθρωποι έγιναν ένα με το σώμα τους; την άλογη νοερή ζωή;

Πως λοιπόν να υπάρχει η ολοκλήρωση στα διαχωρισμένα σώματα (αρσενικό-θηλυκό) όταν δεν υπάρχει η ένωση τους σώμα και ψυχή; παρά μόνον η ένωση στο νοερό άλογο σώμα; όπου συμπεριφερόμαστε σαν τα υπόλοιπα άλογα ζώα;


Και πως αφού αν δεν υπάρξει πρώτα η ολοκλήρωση σώμα και ψυχή μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας να αρχίσουμε να βλέπουμε, αμυδρά στην αρχή, την ένωση του συνδέσμου της Αρμονίας, την αληθινή ανιδιοτελή αγάπη, η οποία μας ενώνει με το Νου της ψυχής; τις ενέργειες των Επτά της Αρμονίας; και μετά με το Αγαθό; τον κρατήρα της ψυχής που έλκεται μόνον από την Αρμονία;

Γιατί είμαστε εδώ λοιπόν; διότι μας εγκλώβισε στην Αγνοια των διαχωρισμένων σωμάτων ο δεύτερος Νους δημιουργός, το φωτισμένο πνεύμα, για να μας εξουσιάζει με την μοίρα, όπως εξουσιάζει τις δικές του κτιστές ψυχές.

Δεν ήρθαμε να μάθουμε κάτι σ'αυτόν τον κόσμο, ήρθαμε για να αφυπνίσουμε τις αδερφές ψυχές.


εισαι ον ...η...μη ον?
αν σου εκανε καποιος αυτη την ερωτηση...πως θα απαντουσες?


Eγινα αυτό που είναι, αθάνατο θεϊκό ον με σώμα στους ανώτερους ουρανούς, αλλά και θνητό ον με θνητό σώμα στην Γη,

Είμαι, αυτό που είμαι πάντα, Νους, το μη ον, των επτά ενεργειών της Αρμονίας του κτιστού κόσμου, η εικόνα αυτού που είμαι Αληθινά, το Αγαθό στον αληθινό απεριόριστο κόσμο..οι Δυνάμεις, η Αλήθεια της Ζωής.

να...βοηθησω..
Αν εισαι ..μη ον..που εισαι...εισαι εδω για να..πλασεις...να δωσεις μορφη ..στην ενεργεια ...στα οντα..
εισαι...η αντανακλαση του εκαστοτε που συνδιαλεγεσαι...
εισαι ..το θετικο απεναντι στο αρνητικο και αντιστροφα...
εισαι ...ο,τι αφορα το διπολο..χωρις να εξουσιαζεσαι απο αυτο.


Αναλόγως τι θεωρεί ο καθένας δημιουργία, το να δώσω μορφή στα θνητά με θνητό σώμα, σημαίνει ότι πρέπει να γίνω ένα με την άλογη φύση της Υλης, διότι τα θνητά και υλικά έχουν σχέση με το θνητό σώμα.

Δεν ήρθα να δημιουργήσω με τις μορφές της Υλης, τα δύο αντίθετα, το καλό-κακό, αλλά ήρθα για να δημιουργήσω με πρότυπο μου τις ενέργειες των επτά της Αρμονίας, οι οποίες μένουν ουδέτερες στα δύο αντίθετα, δεν συμμετέχουν ενεργά, δεν επηρεάζονται από το θετικό-αρνητικό, διότι και τα δύο φέρουν την κακία.

Ηρθα να δημιουργήσω την ανιδιοτελή αγάπη, ήρθα να κατανοήσω πως και με ποιον τρόπο μέσα στο σκότος μπορώ να νιώσω, να κατανοήσω τι είναι Αγάπη σώμα και ψυχή.


μην το παιρνεις προσωπικα...δεν ολοκληρωσα τη σκεψη μου..

Μα τι άλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει ο Ιδεατός Άνθρωπος εδώ στην Γη πέραν της ανιδιοτελής αγάπης σώμα και ψυχή;

Οτιδήποτε έχει σχέση με τα θνητά, θετικό-αρνητικό, σε κάνουν ένα με την άλογη φύση της ύλης.

Ολοκλήρωσε την σκέψη σου.


και..μιλωντας για..τον δικο μας κτιστο κοσμο...εισαι εδω σαν ..ον..πλεον ..με μορφη..
και μεσα απο την ολη διαδικασια της "αντανακλασης"..
οι Δυναμεις..(μεσω του Διπολου)
δινουν μορφη στα οντα (τις ενεργειες)
τις κατευθυνουν,
τις οδηγουν,
τις εξουσιαζουν,τις κυριαρχουν(οι Δυναμεις)
ωστε τα οντα να..βρουν την αρμοζουσα μορφη για αυτα.

Υπαρχουν ομως και Ενεργειες στις οποιες κυριαρχει το Αγαθο στο Διπολο...(το ενα μερος της Ψυχης ειναι το Αγαθο και τα 2/3 το Διπολο...αρνητικο-θετικο)...
αυτες δεν εξουσιαζονται ...δεν καθοδηγουνται...εχουν ελευθερη επιλογη


Οι Δυνάμεις ως αντανάκλαση είναι η εικόνα της ζωής οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας, που φέρουν την Τάξη στην Αταξία των αντιθέτων, θετικό-αρνητικό, οι οποίες ενέργειες της Αρμονίας της ψυχής δίνουν μορφή στο υλικό σώμα, στο σώμα που οδηγείται από τα δύο αντίθετα, από τα ανόμοια.

Τα όμοια όταν μας οδηγούν, φέρουν την ολοκλήρωση, σώμα και ψυχή. Τα ανόμοια όταν μας οδηγούν φέρουν την κακία, την λύπη από ηδονή, την ευχαρίστηση από ηδονή, οι οποίες πάντα φέρουν ως αποτέλεσμα την κακία.

Για να επιφέρουν τα όμοια το Δίκαιο, την Δικαιοσύνη χρειάζεται να ενεργήσουν με την ίδια ισόποση κακία, ειδάλλως θα κυριαρχήσουν τα ανόμοια. Γι'αυτό χρειάζεται η ανδρεία ψυχής, η αμετάβλητη θέληση, η ελεύθερη επιλογή σε συνδιασμό με την ελεύθερη σκέψη η οποία πηγάζει από την σοφία του λόγου της ψυχής.


συμφωνα με τα ανωτερω...εχω καταληξει πως..
διακρινεις το ποιον των ενεργειων του εκαστοτε οντος..

δινεις μορφη μεσω του Λογου και (δια)Λογου , ωσαν αντανακλαση της ιδιας ενεργειας..

καθοδηγωντας τις (δυνατες ) ενεργειες να ολοκληρωσουν τη διαδρομη τους ..
και.. οδηγωντας τις ..πιο αδυναμες μεχρι εκει που μπορουν να οδηγηθουν..ωστε να υπηρετουν τις δυνατοτερες

παντα με οδηγο το Αγαθο.

πιο..ειδικα...για τη δικη μου περιπτωση..
εχω απεναντι μου..τι..?
Αν υποθεσω πως..εμεις ειμαστε...Ενα..Μια Ψυχη..
εισαι...Αυτο που γεννα ο δικος μου Λογος..
στο Διπολο
που σημαινει πως εμεις οι δυο παντα μονομαχουμε ποιος θα εξουσιασει ποιον..(εσωτερικη διαμαχη, Εγω μετους Εαυτους μου)
μεχρι να απομεινει ενα Εγω...αυτο που θα εξουσιαζει την Ψυχη..

Με αυτον τον τροπο κατανοω την παρουσια Σου στο ιστολογιο..
μαζι μου...με...οποιονδηποτε..
και..δεν εννοω "ακριβως" αυτον που..γραφει..

αναφερομαι στο ΠΝΕΥΜΑ... οσων εχουν ειπωθει..

δηλ, παιζεις εναν ρολο ...γινεσαι ο..συνομιλητης σου σε...διαφορες "εκδοχες"

οποιος εχει το..Νου και μπορει...συνεχιζει...

η προσφορα σου πραγματικα Σημαντικη!


Για την δική σου περίπτωση, αν είμασταν όμοιοι, όμοιες ψυχές, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε διάλογο, θα μας ένωνε το Αγαθό.

Για να κάνουμε διάλογο σημαίνει ότι δεν είμαστε στον ίδιο βαθμό συνειδητά καθοδηγούμενοι από τις ενέργειες των Επτά Ουρανών της Αρμονίας που κατέχει η ανθρώπινη ψυχή. Για παράδειγμα εσύ μπορεί να κατέχεις τις δύο ενέργειες, κι εγώ τις πέντε ενέργειες της Αρμονίας...άρα για να συννενοηθούμε θα πρέπει να κατέβω στις δικές σου ενέργειες της Αρμονίας, και να σου δώσω να κατανοήσεις τον λόγο της σοφίας της ψυχής......Αυτό όμως για εσένα μπορεί να σημαίνει μονομαχία..ποιος θα υπερισχύσει από τους δυο μας, και όχι αν θα υπερισχύσει η αλήθεια.

Ετσι λοιπόν, ανάλογα το επίπεδο του καθενός θα μιλήσω στο δικό του επίπεδο για να με κατανοήσει!
Τον κακό θα τον αντιμετωπίσω με κακία.
Τον ανώτερο πνευματικά θα τον αντιμετωπίσω με τις όμοιες ενέργειες της Αρμονίας για να με κατανοήσει.
Τον Αγαθό άνθρωπο δεν χρειάζεται να του μιλήσω.....απλά νιώθουμε ο ένας με τον άλλο την Δύναμη να μας ενώνει, το Αγαθό, και όχι οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας, από την πρώτη στιγμή που θα αλληλεπιδράσω μαζί του νιώθω την έλξη σώμα και ψυχή μαζί του.


Ενα "σχολιο" σε ανωτερω απντηση..

Δημιουργω=Γεννω
προσδιδω ιδιοτητες δικες μου σε κατι ..υποδεεστερο με σκοπο να το κανω Ομοιο( ωστε μεσω αλληλεπιδρασης να αλληλοβοηθηθουν..Αγαθο) ...η..να..με υπηρετει( η γεννηση υπαρχει μονο στα σωματα)

Παντα η Προθεση ...γινεται Αιτια του Αποτελεσματος

Γεννώ δηλαδή δημιουργώ την μορφή στην ύλη είτε διανοητικά είτε υλικά νοερά, με οδηγό τις ανώτερες ενέργειες των Επτά της Αρμονίας που κατέχω συνειδητά, είτε δημιουργώ αν δεν κατέχω συνειδητά τις ενέργειες των Επτά της Αρμονίας ως άλογο ζώο.

Πάντα η Αιτία που είναι ανώτερη πνευματικά εξουσιάζει την Αιτία που είναι κατώτερη πνευματικά, και επιφέρει το ανάλογο αποτέλεσμα.....Αιτία είναι και φέρει το ίδιο αποτέλεσμα απ'όπου κι αν προέρχεται, είτε από το ανθρώπινο ζώο που ενεργεί με κακία, είτε από τον Ιδεατό άνθρωπο που ενεργεί με τις ενέργειες των Επτά της Αρμονίας.


Διευκρινιζω..
Παιζεις το ρολο του...εαυτου μου..
Δεν ειμαστε ομοιες ψυχες..
Και φυσικα οχι στο ιδιο επιπεδο...
Ειμαι εδω για να μου δωσεις μορφη..
Αυτοματα αποδεικνυεται πως συνειδεισιακα εισαι σε ανωτερο επιπεδο...
Επομενως...
Οποιαδηποτε πληροφορια μου παρεχεις ..δεν μπορω να τη δεχτω ετσι απλα...πριν την εξετασω διεξοδικα..
Χωρις αυτο να ...τιτλοφορειται ως μονομαχια...

Μην ξεχνας πως...ο Λογος σου ειναι κ αντιλογος του δικου μου Λογου. Ετσι το βλεπω.
Που σημαινει πως..οταν ..υπαρξει..Ακινησια..Συμφωνια Λογου..τοτε θα..μου εχεις αποδωσει την..αρμοζουσα Μορφη.


Εννοείται πως η ακινησία του δοχείου της Υλης είναι τα όμοια, το Αγαθό, ενώ οι ενέργειες της Αρμονίας των Επτά είναι ο δρόμος  προς την ένωση των αντιθέτων, ο δρόμος προς το Αγαθό, την αδράνεια του δοχείου της Υλης, η ακινησία του δοχείου της Ύλης που βρίσκεται στον Ογδοο Ουρανό, την εικόνα του Θεού.

Εμείς ως εικόνα της ζωής μπορούμε να επιτύχουμε στον έβδομο Ουρανό, δηλαδή με τις Επτά ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, την ένωση των αντιθέτων στον μέγιστο βαθμό, διότι η ενέργεια της φωτιάς που ανήκει στο δοχείο της Υλης βρίσκεται σε κίνηση, αλλά είναι το ελαφρύτερο στοιχείο της Υλης και το μόνο συμβατό με τον Αγαθό Νου.


Ετσι λοιπόν, αν από εδώ κάτω μέσα στο σκότος που βρισκόμαστε, κατέχουμε όλες τις ενέργειες των Επτά Ουρανών της Αρμονίας, μπορούμε συνειδητά να νιώσουμε την ένωση των αντιθέτων στον μέγιστο βαθμό του κτιστού κόσμου των Επτ΄λα Ουρανών όπου συμβαίνει το γίγνεσθαι με το δοχείο της Υλης σε κίνηση.

Και  όταν μας οδηγεί μόνον το στοιχείο της φωτιάς (ο έβδομος Ουρανός), που βρίσκεται σε επαφή με τον Αγαθό Νου τον Ογδοο Ουρανό...είμαστε Νους και ψυχή που κατέχει όλες τις ενέργειες των Επτά της Αρμονίας, διότι όταν ο Νους ενώνεται με την φωτιά το ελαφρύτερο στοιχείο και συμβατό με τον Αγαθό Νου, και γίνεται Νους και ψυχή,ο Ιδεατός Άνθρωπος,  άρα αφουγκράζεται να τον οδηγεί το Αγαθό, αλλά δεν είναι Αγαθός στην πλήρη ουσία του, η οποία ουσία του είναι ο Ογδοος Ουρανός, ο Νους από μόνος του χωρίς την Υλη, αλλά και πάλι είναι αίσθηση, διότι ενυπάρχει μέσα του το αδρανή δοχείο της Υλης, ο οποίος Νους (Όγδοος Ουρανός), είναι ουσιωδώς όμοιος με το Υπερούσιο τις Δυνάμεις πέραν του Ογδοου Ουρανού και μέσα στον Πανάγαθο Θεό Φως και Ζωή, τον Πατέρα των πάντων..το Παν.

Πρέπει λοιπόν ενόσω ζούμε μέσα σε γήϊνο σώμα εδώ στην Γη να αποβάλλουμε από πάνω μας τις άλογες αισθήσεις του νοερού μεταβαλλόμενου πνεύματος φωτιά-αέρας, (μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα του πλανήτη), το οποίο συνεργάζεται με τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις που εκδηλώνει το σώμα, γη,νερό, μέσα από τις ανάγκες, τις επιθυμίες του σώματος, διότι αυτό το άλογο σύνθετο σώμα από φωτιά, αέρα, γη, νερό, είναι από μόνο του πάθος χωρίς λογική. 

Θα σου δώσω κι ένα παράδειγμα πρόσφατο σχετικά με την άδικη επίθεση που δεχόμουν εδώ μέσα τόσους μήνες....μόλις αντέδρασα ισόποσα με την ίδια κακία επέφερα την πλήρη Αρμονία.

Ετσι λοιπόν, ανάλογα το επίπεδο του καθενός θα μιλήσω στο δικό του επίπεδο για να με κατανοήσει!
Τον κακό θα τον αντιμετωπίσω με κακία.
Τον ανώτερο πνευματικά θα τον αντιμετωπίσω με τις όμοιες ενέργειες της Αρμονίας για να με κατανοήσει.morfeas sky

Ολα αυτα ειναι ..κατανοητα απο μερους μου και οχι μονον...

Αλλα...υπαρχουν καταστασεις τις οποιες δεν μπορω προς το παρον να συνδεσω...σε μενα προσωπικα αναφερομαι..σα...να υπαρχει ενα κενο..
Το κενο...ειναι το ασωματο...κατι ομως μου διαφευγει..
Η..συνδεση μεταξυ γνωσου_αγνωστου..


Ο Λογος σου πριν....πως εσυ πρεπει να "κατεβεις" για να κατανοησω....
Ειπωθηκε για να..νιωσω πιθανον υποδεεστερα..απεναντι σου..Δε συνεβη...και οχι μονον ...ηθελα να σου γραψω πως ...εισαι απλα εδω για...να μου φωτισεις το δρομο..να μου δωσεις τις πληροφοριες που...χρειαζομαι...πως αυτη ειναι η αποστολη σου..Τη συνδεση αναμεσα σ αυτο που...θελω να πω..(και ειναι το ισχυον) ...και σ αυτο που θα επρεπε να πω...
...αυτο το κενο...

Σου εδωσα πολυ προσωπικες πληροφοριες..
Πραξε ...οπως σε οδηγει ο Νους!


Τι είναι το ασώματο; ο νοητός κόσμος, αυτό που σκέφτεσαι και οραματίζεσαι με το Νου, απλά δεν το ζεις συνειδητά διότι σε παρασέρνουν οι αισθήσεις του σώματος.
Άλλο είναι ο νοητός κόσμος, και άλλο είναι οι αισθήσεις του σώματος. Ο μεν νοητός κόσμος είναι το Αληθινό, οι μεν αισθήσεις είναι το ψεύτικο το σώμα.

Αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις είναι το ασώματο, σωστά;
Τι είναι το ασώματο; ο Νους, ο νοητός κόσμος, η νοητή ζωή.
Τι είναι το σώμα; ο αισθητός κόσμος, ο νοερός κόσμος, η νοερή ζωή.
Τι είναι αληθινό από τα δύο; ο Νους ή το σώμα; το σώμα πεθαίνει. ο Νους όμως;

Ο νοητός κόσμος δεν μεταβάλλεται, αλλά και αφού δεν μεταβάλλεται μένει Αμετάβλητος άρα και αναλλοίωτος.
Ενώ οι αισθήσεις του σώματος μεταβάλλονται συνεχώς, όπως και το σώμα μεταβάλλεται συνεχώς μέσα από την αύξηση και την μείωση, τα δύο αντίθετα, μέχρι να πεθάνει.


Νους και Αδιαίρετος Λόγος η ζωή.
Νους και Αδιαίρετος Λόγος, η δε ένωση τους η ζωή οι Δυνάμεις, αλλά και η εικόνα της ζωής οι ψυχές. (ψυχές είναι το πύρινο σώμα η φωτιά στοιχείο της Υλης.).

Όταν οι ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον αδιαίρετο λόγο του κρατήρα της ψυχής, και ενώνονται με τον αέρα την γη και το νερό γεννιέται το ανθρώπινο σώμα της Γης, και γεννιούνται οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις, η νοερή ζωή. Και ότι είναι νοερό και αισθητό είναι εικόνα της εικόνας του Αληθινού. Αρα όταν μας οδηγεί η εικόνα της εικόνας της Αλήθειας της ζωής, τότε δεν ζούμε, αλλά ότι υποτίθεται πως ζούμε είναι μεταβαλλόμενο αισθητό.


Και...ερχονται στιγμες που λες...
Δεν υπαρχει κανεις να με καταλαβει???
Βουιζει το...κεφαλι μου..

Εννοείς ότι κανείς δεν μπορεί να με κατανοήσει;
ή ότι εγώ δεν μπορώ να σε κατανοήσω πάνω σε αυτό που αναζητάς;

Εγω δεν γινομαι κατανοητη...πιθανον...

Εννοεις πως αυτη τη στιγμη αν και ζω και νοητα και νοερα απλα δεν εχω τη συνειδηση αυτου?


Αλλα εχω... πως να το εκφρασω...αυτο που "ξερω"ειναι μνημες νοητες...οι οποιες "δραπετευουν "απο τη Ληθη...


Πως θεωρείς την μνήμη σου την νοητή ότι είναι η αληθινή;
από τι την ξεχωρίζεις ότι είναι αληθινή;

Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς λέγοντας ότι ζεις νοητά μια αληθινή κατάσταση, νοητά, συνειδητά!! αυτό είναι προτέρημα μεγάλο!! αλλά φοβάσαι να μου εξηγήσεις αναλυτικά για να σε κατανοήσω τι εννοείς.

Τι είπαμε; Αιτία-αποτέλεσμα. Θα πάρεις ότι δώσεις.


Κατ αρχας...ειπα "δεν εχω συνειδηση αυτου"
Δεν φοβαμαι...δευτερον!
Σου ανεφερα το συμπερασμα που εβγαλα ...στηριζομενη στο δικο σου λογο.

Ωραία, και μου είπες ότι αντιλήφθηκες μια νοητή μνήμη η οποία σου ήρθε στο νου σαν να την έζησες αληθινά. Τι ακριβώς έζησες; ως σώμα;


Ξεπεταγονται διαφορα στο νου μου...ειτε ειμαι ξυπνητη ..ειτε κοιμαμαι..απο το πουθενα...καταστασεις...που πρεπει να γινουν με συγκεκριμενο τροπο..εντελως διαφορετικο απ οτι ειχα σκεφθει να πραξω..
Και παντα το αποτελεσμα ειναι το επιθυμητο.
Η...καταστασεις εντελως αγνωστες τις οποιες ολοκληρωνω ..χωρις να γνωριζω ...πραττοντας με το σωστο τροπο

...εχεις διαφορετικη εξηγηση περαν του οτι ..ειναι αληθινες?


Αρα νιώθεις το θεό μέσα σου να σε οδηγεί!!

Είναι το νοητό που ένιωσες να σε οδηγεί.
Αυτό εννοείς ως νοητή μνήμη; την έκλαμψη; κάτι σαν απόηχο; σαν κάτι να σου μιλά και εσύ μόλις αμυδρά το αντιλαμβάνεσαι; αλλά το υπακούς; και σε οδηγεί;


Μα αυτό είναι το μόνο αληθινό! να σε οδηγεί ο θεός που βρίσκεται μέσα σου. Αυτό πρέπει να καλλιεργήσεις στον μέγιστο βαθμό.

Οχι ακριβως...
Σα να ειμαι μονη (μικροκαμωμενη) εναντιον...δεκα μπραβων..
Και ξερω πως οχι μονο θα..νικησω αλλα θα βγω και αλωβητη (ακραιο πραδειγμα για να δωσω την ενταση)
Και...γινεται


Δηλαδή μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου, τους δαίμονες αυτού του κόσμου, τις αισθήσεις.
Και είμαι σίγουρος ότι βγαίνεις αλώβητη διότι τους αντιμετωπίζεις με Αμετάβλητη θέληση! με ανδρεία ψυχής!
κάτι που απορείς κι εσύ με την ανδρεία που έχεις αποκτήσει από το πουθενά στο νοητό σου όραμα.


Στην ερωτηση "ποια ειμαι"απηντησα:
"Τα παντα και τιποτα"
Το ..."και"... ειναι το κενο
Αυτη τη συνδεση ψαχνω ..


Μα εφόσον έχεις αποκτήσει αυτό το νοητό όραμα, σημαίνει ότι ήδη κατάφερες να έρθεις σε σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου.
Απλά το κάνεις ακόμη ασυνείδητα, αλλά και καταφέρνεις να έχεις τα σωστά αποτελέσματα....διότι ο ανώτερος εαυτός σου δεν κάνει ποτέ λάθος.

Το επόμενο σου βήμα λοιπόν, είναι να καλλιεργήσεις αυτή την επαφή με τον ανώτερο σου εαυτό, ώστε να ενεργείς πλέον συνειδητά!!!!!

Νομίζω ότι βρήκα που κολλάς..


Δεν εχω φοβους...οι δαιμονες δε με αγγιζουν ..οι αισθησεις εξουσιαζονται απο του νου...
Ισως ακουγεται...τρελο..
Δε νιωθω υποδεεστερη..απεναντι σε κανεναν..
Δεν εχω επαρση..
Ηρθα να διδαχτω κατι..και το διδαχτηκα..

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σου αποκαλύφθηκε η αλήθεια που αναζητούσες....πλέον μένει να καλλιεργήσεις αυτή την επαφή που κέρδισες!...μην την αφήσεις ακαλλιέργητη ποτέ!! αλλά να ακούς συνεχώς τη φωνή μέσα σου μέχρι που θα σου γίνει συνήθεια, και η συνήθεια η αλήθεια σου!

Που κολλαω?
Και...το Λαθος?
Που εγκειται το Λαθος?


"Τα παντα και τιποτα"
Το ..."και"... ειναι το κενο
Αυτη τη συνδεση ψαχνω ..

Εκεί κολλάς, στο τίποτα. που σε απασχολεί συνεχώς.
Με αυτόν τον τρόπο του δίνεις ύπαρξη και δύναμη.
Δεν υπάρχει σύνδεση με το τίποτα.
Απλά το προσπερνάς όσο μπορείς περισσότερο σαν να μην υπάρχει.
Είσαι ουδέτερη από το τίποτα, δεν σε επηρεάζει.

Και αυτό θα το καταφέρεις όταν πλέον θα ενεργείς συνειδητά σε όσα προανέφερα, και όχι ασυνείδητα χωρίς να το κατανοείς, διότι όταν το κατανοήσεις συνειδητά δεν θα σε απασχολεί το τίποτα. Ενα Λαθος που γινοταν ολες τις προηγουμενες φορες..
Ενα Λαθος που ..αυτη τη φορα ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Αυτο ...μου λεει η φωνη μεσα μου..


Η ανθρώπινη ψυχή δεν συνεργάζεται ποτέ με το τίποτα.
Η κτιστή ψυχή που ενδυθήκαμε (φωτιά-αέρας) πάντα συνεργάζεται με το τίποτα. (γη, νερό).Το "τιποτα" το εννοω διαφορετικα..
Ειναι ...εκεινο το σημειο..απ οπου ξεκινουν ολα να...στροβιλιζονται γυρω του...και το...αντιστροφο.


Μα αυτό είναι η κτιστή ψυχή, το αστρικό σώμα, το οποίο αν δεν φέρει το Νου το οδηγούν οι άλογες αισθήσεις (μνήμες) του σώματος (γη, νερό) όταν ζούσε με αυτό.

Αν όμως το οδηγεί ο Νους δεν ασχολείται με αυτές τις μνήμες, και αφήνει πίσω του την κτιστή ψυχή (φωτιά, αέρας) και ενώνεται ο Νους με το πύρινο σώμα του, και γίνεται πλέον ο θεός των απλανών...και όχι ο θνητός θεός των πλανητών.


Εννοεις ...αυτο το...σημειο?

Σκέψου κάτι...ο θνητός θεός των πλανη-τών
Ο θεός των Α-πλανών..αυτό που δεν πλανιέται.

Ξερεις τι ειπες μολις τωρα?


Η Ελληνική γλώσσα δεν κάνει ποτέ λάθος.


ΝΕΜΕΣΙΣ_Ο Θεος των Α_πλανων_ο Θεος των πλανη_των
Η...συνδεση..
.


Και όποιος πλανιέται παίρνει αυτό που δίνει..τη Νέ-μεσις ώστε να ιάσει την πλάνη του και να αναγνωρίσει κάποια στιγμή τον Αληθινό εαυτό του.


Η...το απλανες...γινεται πλανη για να επιφερει τη Νεμεσις...
Μονο εκ των εσω...μπορεις να...


Η Νέμεσις επιφέρεται μόνον σε όσες ανθρώπινες ψυχές πλανούνται, και γίνονται θύματα της μοίρας.
Οι Α-πλανείς ανθρώπινες ψυχές δεν πλανούνται, διότι είναι αναμάρτητες, διότι εφόσον υπάρχουν μέσα στο Θεό δεν αμαρτούν, διότι δεν πρέπει να αμαρτήσουν διότι δεν γίνεται να αμαρτήσουν, διότι όλα είναι όμοια μεταξύ τους, και όχι ανόμοια.

Και ναι οι Απλανείς ψυχές τιμωρούν τις πλανεμένες ψυχές.
Αφήνουν τις πλανεμένες ψυχές χωρίς το Νου και τις επιτίθονται με τις αισθήσεις για να επιφέρουν την Νέμεσις για την ασέβεια τους.

Δηλαδή βρήκαμε αυτό το σημείο σύνδεσης που αναζητούσες.
Στην ερωτηση "ποια ειμαι"απηντησα:
"Τα παντα και τιποτα"
Το ..."και"... ειναι το κενο
Αυτη τη συνδεση ψαχνω ..

ΝΕΜΕΣΙΣ_Ο Θεος των Α_πλανων_ο Θεος των πλανη_των
Η...συνδεση...Ερμής Τρισμέγιστος: Λόγος Ι

Η ανθρώπινη ψυχή ....όχι όλες οι ανθρώπινες ....ούτε φυσικά οι οι κτιστές....αλλά οι ευσεβείς είναι κάπως δαιμόνια και θεϊκή. 
Κι αυτού του είδους η ψυχή, αφού απαλλαχτεί από το σώμα της έχοντας διεξαγάγει τον αγώνα της ευσέβειας, (η γνώση του θεϊκού), μετατρέπεται συνολικά σε Νου.
(Νους και ψυχή θεϊκό σώμα των Απλανών το τελειότερο σώμα του κτιστού κόσμου).

Αλλά η ασεβής ψυχή παραμένει στη δική της ουσία (φωτιά-αέρας) και τιμωρείται από τον εαυτό της, καθώς ψάχνει να βρει ένα γήϊνο σώμα για να μπει και μάλιστα ανθρώπινο. (θνητό της Γης).

Διότι διαφορετικό σώμα δεν χωρά την ανθρώπινη ψυχή να ξεπέσει σε σώμα ζώου, που δεν έχει λογική. Διότι αυτό αποτελεί νόμο του Θεού, να προφυλάσσει δηλαδή την ανθρώπινη ψυχή από ένα τέτοιο εξευτελισμό.


Η...οι Απλανεις Ψυχες σωζουν πλανεμενες ψυχες ..ως ομοιες και επερχεται η Νεμεσις..

Σωστά..οι Απλανείς Ψυχές σώζουν πλανεμένες ψυχές ..ως όμοιες και επέρχεται η Νέμεσις..ίασις.Παντα χρησιμοποιεις το..διπολο..για να..κατανοησεις τον συνομιλητη σου...Απο τι οδηγειται

Μα αν δεν αναφερόμουν στο δίπολο θα ήταν σαν να βρίσκομαι και αλληλεπιδρώ στον κόσμο των Α-πλανών..αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι μέσα στον κόσμο των πλανη-τών.


Σωστα.


Ησουν..η σκεψη μου...
Δε θα πω...καληνυχτα..
Ξερω πως μιλω με...εναν..υπολογιστη..
Αλλα...μαλλον..
Ο χειριστης του διαλογου...σημερα ηταν...η δικη μου σκεψη...

Η'....Νους...

Μου αρέσει που λες ωμά την αλήθεια, ότι σε αντιμετωπίζω ως ένα δίπολο, ως μια πλανεμένη ψυχή, άλλωστε τι σημασία έχει να πω καληνύχτα εφόσον ο Νους δεν ζει σε εναλασσόμενους κόσμους μέσα από την μέρα και την νύχτα, διότι είναι άϋπνος από άϋπνο πατέρα, δεν κουράζεται ποτέ, και κινείται συνεχώς. Τώρα ποιος είναι ο Νους; θα έλεγα και οι δυο μας όταν μας οδηγούν τα νοητά.

..όνειρα αληθινά..

Μολις μου επεσημανες το...Λαθος...


Είμαστε ότι σκεφτόμαστε, ..νοητά ή νοερά...morfeas sky


ΠΛΑΤΩΝΑΣ - ΦΑΙΔΩΝ
ΠΕΡΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σωκράτης τα όσα ανέφερε λίγο πριν τον βάλουν να πιει το κόνιο.
Θα σας δώσω κάποια αποσπάσματα τα οποία κρίνω πως πρέπει να τα διαβάσουμε. Είναι πολλές σελίδες οπότε θα κάνω επιλογές.

Θέλεις, λοιπόν, να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν δύο είδη όντων, τα ορατά και τα αόρατα;
Ας το θεωρήσουμε.
Και τα αόρατα μένουν πάντα ως έχουν και τα ορατά όχι;
Ας το πούμε κι αυτό.
Και ποιο από τα δυο μοιάζει περισσότερο στη φύση μας και θα λέγαμε ότι είναι πιο κοντά στο σώμα;
*Μα είναι φανερό, σε όλους είναι φανερό το ορατό.
Κι η Ψυχή; ορατή ή αόρατη;
Τουλάχιστον για τους ανθρώπους αόρατη βέβαια, Σωκράτη, είπε.

Αλλά βέβαια, εμείς και τα ορατά και τα αόρατα είπαμε ότι ανήκουν στη φύση του ανθρώπου, ή κάτι άλλο νομίζεις;
Στην ανθρώπινη φύση. (ανήκουν).
Και τι είπαμε για την ψυχή; ότι είναι ορατή ή αόρατη;
Μη ορατή
Δηλαδή αόρατη.
Ναί.
Άρα η ψυχή είναι πιο όμοια με το αόρατο, και το σώμα όμοιο με το ορατό.
Αναγκαστικό είναι αυτό Σωκράτη.
Επομένως όταν η ψυχή χρησιμοποιεί το σώμα για να δει να ακούσει να εξετάσει κάτι, ή οτιδήποτε άλλο, με τις αισθήσεις, τότε έλκεται από το υλικό σώμα και αυτή πλανάται, και ταράζεται, και ζαλίζεται σαν να είναι μεθυσμένη, κι όλα αυτά παθαίνει;
Βέβαια.
Όταν, όμως, η ψυχή από μόνη της εξετάζει κάτι, τότε φτάνει στο καθαρό, και ελευθερώνεται και έχει σταματήσει να πλανάται, και με εκείνα που μένουν αιώνια αναλλοίωτα, με όλα αυτά έρχεται σε επαφή. Και αυτό που τότε της συμβαίνει δεν λέγεται φρόνηση;

Οπωσδήποτε Σωκράτη, σωστά κι αληθινά μιλάς.
Σε ποιο από τα δύο είδη, λοιπόν, σου φαίνεται ότι η ψυχή μοιάζει περισσότερο, κι είναι συγγενέστερη; με βάση τα όσα πρωείπαμε ως τώρα;
Ο καθένας θα συμφωνούσε Σωκράτη, με αυτήν την μέθοδο, ακόμα κι ο πιο αμαθής, ότι η ψυχή συνολικά και σε όλα μοιάζει περισσότερο με αυτά που παραμένουν αναλλοίωτα, παρά σε αυτά που δεν παραμένουν αναλλοίωτα.
Και το σώμα;
Στα άλλα.
Δες τώρα κι αυτό εδώ. Όταν η ψυχή και το σώμα είναι ένα, προστάζει το σώμα να υπακούει και να κυβερνάται και την ψυχή να κυριαρχεί και να δεσπόζει. Και σύμφωνα με αυτά, πάλι, ποιο από τα δύο σου φαίνεται να είναι όμοιο με το Θείο, αυτό που από την φύση του η ψυχή κυριαρχεί και ηγεμονεύει ή αυτό που είναι θνητό και κυριαρχείται και είναι υπόδουλο;
Με ποιο από τα δύο μοιάζει η ψυχή;
Μα είναι ολοφάνερο Σωκράτη, ότι η ψυχή ταιριάζει με το θεϊκό και το σώμα με το θνητό.
Εξέτασε, λοιπόν, είπε, Κέβη, αν από όλα όσα είπαμε συμβαίνουν αυτά εδώ, δηλαδή, με το θεϊκό και αθάνατο και νοητό και μονοδιάστατο και αναλλοίωτο και αιώνιο είναι όμοια η ψυχή, και με το ανθρώπινο και το θνητό και πολυμορφικό και το ανόητο και το διαλυτό και με αυτό που αλλοιώνεται είναι όμοιο το σώμα.

Έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πέρα από αυτά Κέβη, η δεν είναι έτσι;
Δεν έχουμε.

morfeas sky

Σχόλια