ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΝΟΥΣ (ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ) - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΝΟΥΣ  (ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ)  - ΤΙ ΕΙΝΑΙ  Ο ΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ  Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

Ερμής Τρισμέγιστος


Ο Θεός δεν θέλησε να χαρίσει σε όλα τα έμψυχα το δώρο του Νου, έτσι ώστε να μην ντρέπεται με την ανάμειξη του με τα υπόλοιπα έμψυχα.
(ο Κρατήρας, ο πυρήνας, η νοητική ουσία της ψυχής,  ο Νους της θεϊκής ψυχής που είναι όμοιος με τον Τριαδικό Θεό.)Η γνώση του ανθρώπινου νου (μυαλού- ο άνθρωπος ως ζωντανός οργανισμός) όση και όποια κι αν είναι αυτή, μπορεί να ανιχνευτεί στη μνήμη του παρελθόντος και το επίτευγμα του, το να κυβερνάει τη γη, το πέτυχε μέσω αυτής της ιδιότητας της μνήμης.

(ο άνθρωπος της Γης που είναι ζωντανός οργανισμός έχει τον κοσμικό νου).

Ο κοσμικός Νους έχει την ικανότητα να βλέπει μέσα από όλα τα αισθητά επίγεια πράγματα.

Ο Νους της αιωνιότητας παρέχεται με σκοπό τη γνώση, και οι ιδιότητες του ανιχνεύονται μέσω των αισθητών πραγμάτων.

(Μέσω της γνώσης των αισθητών πραγμάτων της ύλης  ο άνθρωπος  αντιλαμβάνεται την φύση του κοσμικού χώρου τον οποίο ενδύθηκε ως αισθητό σώμα και ζει μέσα σ'αυτόν.).

Αλλά αυτή η κατανόηση μέσω της λογικής των ανθρώπων ως ζωντανών οργανισμών, δεν εμπεριέχει καμιά αλήθεια, παρά μόνον αφορά την δομή του κοσμικού (νου) χώρου και την ζωή που παρέχει στα έμψυχα όντα ως ζωντανούς οργανισμούς.

Η μόνη αλήθεια όμως που υπάρχει στο Νου του κρατήρα-πυρήνα της ψυχής, δεν εντοπίζεται μέσα στον υλικό κόσμο ούτε καν η σκιά του. Γιατί αν κάτι εντοπιστεί μέσα στη διάσταση του χρόνου, εκεί υπάρχει το ψέμα.

Εκεί όπου εμφανίζονται γεννήσεις, εκεί εμφανίζονται και τα λάθη.
(Ότι γεννιέται από Ύλη (γη, νερό, αέρας, φωτιά) παραμένει ένα ψεύδος.

Ο Κοσμικός Νους (του υλικού σύμπαντος) είναι διαφορετικός από τον ανθρώπινο ζωντανό οργανισμό της Γης, καθώς ο δικός μας νους και λογική, μπορεί να οδηγηθεί μέσω της παρατήρησης στη γνώση του κοσμικού χώρου, (υλικού κόσμου), ενώ ο κοσμικός Νους (ο συμπαντικός Νους που δημιούργησε τον υλικό κόσμο) μπορεί να φτάσει μέχρι την αναγνώριση της αιωνιότητας, αλλά και των θεών που βρίσκονται πάνω από αυτόν.

(δηλαδή ο δημιουργός Νους του υλικού κόσμου ο κοσμικός Νους, είναι το πνεύμα αυτής της υλικής φύσης, και μπορεί να φτάσει μέχρι την κατανόηση της δομής του ανώτερου Ουρανού του κτιστού κόσμου, μέσα στον οποίο περικλείεται από αυτόν).

Ο άνθρωπος της Γης μπορεί να φτάσει μέχρι την κατανόηση του υλικού κόσμου.
Ο κοσμικός Νους μπορεί να φτάσει μέχρι την κατανόηση του ανώτερου Ουρανού του κτιστού κόσμου.

Ο άνθρωπος όμως μέσω της γνώσης αυτής αφού κατανοήσει σε ποιον κόσμο ζει, μετέπειτα μέσω της επαφής του με τον θεϊκό Νου της ψυχής του, μπορεί να κατανοήσει ολόκληρο τον κτιστό κόσμο, και να φτάσει μέχρι τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, τον προ-άρχων Αρχέτυπο κόσμο του Πανάγαθου Φωτός από τον οποίο και προέρχεται η θεϊκή ψυχή του, ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως.

Kαι έτσι μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να βλέπουμε αυτά που γίνονται στον ουρανό σαν να κοιτάμε μέσα από ομίχλη, όσο βέβαια το επιτρέπει η κατάσταση του ανθρώπινου νου.
Η δυνατότητα όμως που δίνεται σε εμάς για να παρατηρήσουμε τα τόσο ανώτερα πράγματα είναι πολύ περιορισμένη. Μόλις όμως τα διακρίνει γίνεται άφθονη για την απόλαυση της γνώσης του κοσμικού χώρου. (υλικού κόσμου).

morfeas sky


Σχόλια