ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΟΥΣ; - Θεϊκό είναι μόνον το Αληθινό και ποτέ η εικόνα του αληθινού.




Όταν ζούμε σε έναν προκαθορισμένο χώρο κλειστό πεπερασμένο όπως ο πλανήτης Γη, είναι αληθινός; 

Όταν το σώμα μας είναι όμοιο με τον προκαθορισμένο χώρο είναι αληθινό;

Όταν αυτός ο πεπερασμένος χώρος του πλανήτη παραμένει πάντα ο ίδιος είναι και θεϊκός και αληθινός; η απλά αιώνιος;

Τι είναι αιώνιο; τι είναι το θεϊκό; τι είναι το αληθινό; 
και η εικόνα του αληθινού τι είναι;

Αιώνιο και θνητό είναι αυτό που μένει για πάντα όμοιο μέσα από το γένος του, και ανόμοιο μέσα από την γέννηση, την αύξηση, την μείωση, την φθορά, τον θάνατο, και την αναγέννηση του συνεχώς.

Αιώνιο και θεϊκό είναι αυτό που μένει για πάντα όμοιο και αναλλοίωτο, χωρίς την γέννηση που περιέχει την αυξομείωση του σώματος, χωρίς την φθορά, τον θάνατο και χωρίς την ανανέωση.

Αληθινό όμως τι είναι; αυτό που είναι ελεύθερο, αναλλοίωτο, που είναι ελεύθερο να σκέφτεται ελεύθερα τα πάντα, που μπορεί ελεύθερα να δημιουργεί τα πάντα με μια του σκέψη στη στιγμή, να ζει ελεύθερα την κάθε του στιγμή που δημιουργεί, όχι όμως σε έναν περιορισμένο πεπερασμένο κλειστό χώρο, διότι το ελεύθερο δεν έχει περιορισμούς, ούτε νόμους, ούτε σύνορα, ούτε όρια, ούτε μέγεθος ούτε μορφή, διότι αυτό ακριβώς είναι το αληθινό η Ζωή και το Φως, όπου ο ελεύθερος Νους δημιουργεί τα πάντα χωρίς σύνορα, όρια, και περιορισμούς!

Αλλά όταν ο Ελεύθερος Αγαθός Φωτισμένος Νους εισέλθει στον κόσμο ενός Νου που περιέχει το αντίθετο του Φωτός, είναι επόμενο να ζει μέσα στο σκοτάδι, διότι πλέον ο χώρος, ο χρόνος, το μέγεθος, η αιωνιότητα και το κάθετι που έχει το αντίθετο του να προκαθορίζει με νόμους τα όρια μέχρι ποιου σημείου μπορείς να φτάσεις,   και όχι μόνον αυτό, αλλά και κάποιος άλλος Νους θα προκαθορίζει τους νόμους της ζωής της οποίας θα ζήσεις, την μοίρα, το πεπρωμένο σου, και πλέον θα ζεις στην φυλακή σου όπου η ελευθερία δεν υπάρχει πουθενά, και άλλος θα προκαθορίζει τι είναι αληθινό για σένα!! διότι δεν ζεις ελεύθερος πια μέσα στην εικόνα της αλήθειας, όπου αλήθεια πλέον δεν υπάρχει, ούτε κάτι θεϊκό, διότι θεϊκό είναι μόνον το Αληθινό.


morfeas sky

σχόλια!



Λέει ο Σωκράτης στον "Φαίδωνα":
"Αν λοιπόν τα αντίθετα δεν απέδιδαν τα αντίθετα τους πάντοτε σαν κυκλική περιφορά, και ήταν όλα μια ευθεία μονόδρομη. αλλά ούτε σχημάτιζε καμπύλη επαναφοράς προς στο αντίθετο, θα έπαυε η γένεση, διότι αν μεν η γραμμή ξεκινούσε από τον θάνατο δεν θα υπήρχε γένεση καθόλου, αν δε η γραμμή ξεκινούσε από την γένεση θα έφτανε στον θάνατο, θα κατέληγε εκεί και θα σταματούσε εκεί χωρίς να ξεκινήσει προς την γένεση του αντιθέτου δηλ την ζωή, εφόσον το αντίθετο δεν θα ανταπέδιδε το αντίθετο."



Το Αληθινό όμως δεν είναι τα δύο αντίθετα, δηλαδή δεν είναι η γέννηση της ζωής και ο θάνατος της ζωής.
Το Αληθινό είναι μόνον η Αλήθεια της Ζωής.
Η εικόνα της ζωής είναι τα δύο αντίθετα, η ζωή και ο θάνατος.

Ναι. Για να υπάρχει η εικόνα της ζωής και να αναπαράγεται γιατί είναι θνητή, απαιτείται η κυκλική αυτή εναλλαγή των αντιθέτων. Γέννηση και θάνατος. 

Ό,τι γεννιέται είναι και θνητό.
Ό,τι είναι Προ-ϋπάρχων είναι και Αγέννητο, δεν γεννιέται αλλά μεταφέρεται ως Μονάδα και γίνεται ψυχή.
Ότι γεννιέται πάντα θα πεθαίνει.


Επτά σώματα είπαμε οτι έχει ο άνθρωπος, ένα για κάθε κύκλο. 
Μ' αυτά είναι σε επαφή και κατεβάζει πληροφορίες από τους ανώτερους κόσμους. 
Αυτά δεν είναι ούτε σε όλους μας ούτε όλα ανεπτυγμένα. 
Νομίζω πρέπει να τα αναπτύξουμε και να τα δυναμώσουμε ώστε να ανοίξει η επικοινωνία μας με τους άλλους κύκλους και να γίνει ευχερέστερη. Αυτό πώς θα το επιτύχουμε, morfeas sky?

Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό στα σώματα.
Αληθινό είναι μόνον το ασώματο δηλαδή ο Νους.

Μόνον μέσω της νόησης μπορείς να κατανοήσεις το Αληθινό.
Με την ελεύθερη διανόηση του Λόγου του Νου.

Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό στους ανώτερους κύκλους, ότι είναι εκεί αθάνατο είναι η εικόνα της ζωής.

Όμως θα χρειαστεί να τους ανεβούμε αυτούς τους κύκλους. 

Δεν πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της ανάβασης; 
Δεν είναι τα σώματα που θα αφήνουμε ένα ένα στην ανάβαση μας; Δεν πρέπει να έχει τόσο βάθος η Κάθαρση μας ώστε να είναι κι αυτά αμόλυντα ώστε να μην μας καθυστερήσουν ή και μας κρατήσουν; 
Μέσω της νόησης, ίσως, δεν ξέρω, τώρα το σκέφτομαι, μήπως πρέπει να έχουμε επίγνωση και των σωμάτων και των ανώτερων κόσμων; 

Πως θα έχεις τον έλεγχο της ανάβασης αν δεν γνωρίζεις την αλήθεια;
Τα δύο αντίθετα δεν είναι η αλήθεια της ζωής.
Η αγάπη ενώνει τα δύο αντίθετα, αλλά και πάλι είναι η εικόνα της ζωής.

Τα σώματα είναι ό,τι πιο θνητό, διότι τα σώματα γεννιούνται.
Αν ήταν η ζωή τα σώματα δεν θα χρειαζόταν να γεννηθούν.

Αν δηλαδή έχουμε αφυπνιστεί, θα είμαστε ένας αφυπνισμένος και σε εγρήγορση Νους, ο οποίος θα παρακολουθεί την ανάβαση του έχοντας πλήρη επίγνωση;

Ο αφυπνισμένος Νους είναι ο πυρήνας της ψυχής. (η αλήθεια της ζωής)
Η Μονάδα της ψυχής είναι το πνεύμα της Αρμονίας των δύο αντιθέτων. (η εικόνα της ζωής).


Μας ενδιαφέρει να επιτύχουμε την αρμονία των αντιθέτων στην ζωή μας στον δημιουργημένο κόσμο;

Αν είσαι αφυπνισμένος Νους εξουσιάζεις την Αρμονία των Επτά κόσμων.

Αν είσαι πνεύμα της αρμονίας, εξουσιάζεις μόνον τον ένα κόσμο εκ των επτά στον οποίο ενυπάρχει το πνεύμα.


Νομίζω ότι το τελειώσαμε το μάθημα. Όταν ο Ελεύθερος Αγαθός Φωτισμένος Νους εισέλθει στον διπολικό ενεργειακό θνητό κόσμο των εναλλασσόμενων θανάτων και γεννήσεων, χάνει την ελευθερία του και την μνήμη του. Με μεγάλη προσπάθεια και αγώνα θα αρχίσει να θυμάται σιγά σιγά την αλήθεια και να ανασυνθέτει την μνήμη του Αρχέτυπου κόσμου, του οποίου αυτός εδώ είναι μια αντανάκλαση, μια εικόνα, μια φυλακή, για να είναι έτοιμος για το ταξίδι της επιστροφής.

Αυτός ο κόσμος είναι ενός Νου δημιουργού της Αρμονίας των αντιθέτων, ο οποίος δημιουργεί σώματα των αντιθέτων.
Ο Νους του δημιουργού είναι η εικόνα της ζωής δηλαδή η Αρμονία, ενώ τα σώματα που γεννά είναι τα δύο αντίθετα.

Ο Φωτισμένος Νους είναι Αγαθός, διότι ο δικός του κόσμος ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.


Σχόλια

  1. Μάλιστα ο Αριστοτέλης, όπως και το σύνολο, των αρχαίων Φιλοσόφων, θεωρούν, ότι ο βασικός λόγος ύπαρξης, του ενσαρκωμένου Ανθρώπου, δεν είναι απλώς, να εξελιχθεί, αλλά να καταφέρει, να φτάσει, μέχρι και στο τελικό στάδιο εξέλιξης, που θεωρείται, ότι είναι η θέωση...

    Μέσα στο αρχαίο κείμενο, υπάρχει, μία καταπληκτική παρομοίωση, που μας επιτρέπει, όχι μόνο να κατανοήσουμε, τον τρόπο με τον οποίο, σκέφτεται ο Αριστοτέλης, αλλά και να διαπιστώσουμε, τον κωδικοποιημένο τρόπο, με τον οποίο γράφουν, οι μεγάλοι Φιλόσοφοι, όταν πρόκειται να αναφερθούν, σε θέματα, ανώτατου, μυστηριακού χαρακτήρα, όπως είναι, το θέμα της λειτουργίας, της ψυχής μας...

    Στο απόσπασμα, του αρχαίου κειμένου, που ακολουθεί, χρησιμοποιώντας, τέσσερις και μόνο λέξεις, ο Αριστοτέλης, αναφέρεται σε ολόκληρο, το νόημα της ζωής μας:

    οἷον τί θεὸς ἢ ἄνθρωπος ἢ σὰρξ ἢ ὀστοῦν;

    Παρατηρούμε καταρχήν, ότι και οι τέσσερις λέξεις του, μας είναι γνωστές, παρόλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο, να βγάλουμε, κάποιο συγκεκριμένο νόημα, το οποίο, να πρέπει επιπλέον, να συνδέεται, και με την λειτουργία της ψυχής μας.

    Υπάρχουν λοιπόν, οι λέξεις: Θεός, Άνθρωπος, Σάρξ και οστούν... οι οποίες συνδέονται, ή καλύτερα διαχωρίζονται, από το διαζευκτικό, ήτα... κάτι που σημαίνει, ότι με κάποιον τρόπο, αυτές οι τέσσερις έννοιες, σχετίζονται και συγκρίνονται, μεταξύ τους...

    Η πρόταση μάλιστα, καταλήγει σε ένα ερωτηματικό, που σημαίνει, ότι αυτόν τον τρόπο σύγκρισης, θα πρέπει, να τον ανακαλύψουμε εμείς...

    Παρατηρούμε, ότι θα μπορούσαμε, να χωρίσουμε, την πρόταση σε δύο σκέλη:

    Στο πρώτο συνδέεται, η σχέση του Θεού, με τον Άνθρωπο.
    Στο δεύτερο συνδέεται, η σχέση της σάρκας, με το οστούν.

    Τι είναι αυτό λοιπόν, που θα πρέπει να κατανοήσουμε, από αυτήν την παρομοίωση, και πώς είναι δυνατό, να το συσχετίσουμε, με την λειτουργία της ψυχής μας;

    Ας ξεκινήσουμε από το τέλος, από την λέξη οστούν... και να ακολουθήσουμε, μία αντίστροφη πορεία, πηγαίνοντας, προς την αρχή...

    οἷον τί σὰρξ ἢ ὀστοῦν;

    Αυτό σημαίνει ότι, αρχικά... είναι απολύτως απαραίτητο, να προηγηθεί η κατασκευή, των ΟΣΤΩΝ του ανθρώπου, βάσει των οποίων, θα σχηματιστεί ο σκελετός μας, ο οποίος θα στηρίξει, θα οικοδομήσει και να αναπτύξει, το ΣΑΡΚΙΝΟ ΣΩΜΑ, του ανθρώπου.

    Δηλαδή, χωρίς ΟΣΤΕΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ, δεν μπορεί να υπάρχει, ΣΑΡΚΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ.

    Αν προχωρήσουμε τώρα, στην ανάλυση των δύο πρώτων λέξεων, μπορούμε να κατανοήσουμε, αυτήν την μεγαλειώδη παρομοίωση:

    οἷον τί θεὸς ἢ ἄνθρωπος;

    Κατά, τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καταλαβαίνουμε, ότι είναι απαραίτητο, να προηγηθεί, η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ, διότι, ανάλογα με τον τρόπο, που θα το χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή, ανάλογα τις πράξεις μας, θα μπορούσαμε, να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε, κατάλληλα, το ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ και προχωρώντας... στην εξελικτική μας πορεία, να φτάσουμε, ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ.

    Δηλαδή, η βασική προϋπόθεση, για να γίνει κάποιος Θεός είναι, να έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως, σαν άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλλα λόγια, αυτό, που πρέπει να καταλάβουμε είναι... ότι το υλικό σώμα του ανθρώπου, αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, το «οστούν»... δηλαδή τον σκελετό, επάνω στον οποίο, μπορεί να οικοδομηθεί, το σώμα του Θεού!

      Το αν και κατά πόσο, θα γίνει τελικά αυτό, εξαρτάται, από τις πράξεις μας και τον τρόπο ζωής μας...

      Επομένως, κάθε άνθρωπος θα πρέπει, να θεωρείται... Ένας Εν Δυνάμει Θεός... που μπορεί, να γίνει εν ενεργεία... αν κάνει, τις κατάλληλες ενέργειες, δηλαδή αν επιλέξει, να εφαρμόσει στην ζωή του, τις αρχές της Φιλοσοφίας, και αν πραγματικά, «γνωρίσει τον εαυτό του», σύμφωνα με το Δελφικό παράδειγμα: «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ».

      Κάθε άνθρωπος, μέσω, του υλικού του σώματος, αποτελεί την πρώτη ύλη, την οποία, μπορεί να την χρησιμοποιήσει, για να διαπλάσει, το εσωτερικό: «άγαλμα της ψυχής του»... και είτε, να καταστεί χρήσιμος, στον εαυτό του και στην κοινωνία... είτε να αφήσει, ανεκμετάλλευτες, όλες αυτές, τις σπουδαίες δυνατότητές του, και να ζήσει, μία συμβατική ζωή... που τελικά όμως, δεν θα τον οδηγήσει πουθενά.

      Αριστοτέλης

      Διαγραφή
  2. Ο εσωτερισμός αφορά την μη υλοποιημένη (μη συμπυκνωμένη) συμπαντική-κοσμική ενέργεια, δηλ. το Πνεύμα. Το Πνεύμα δεν γνωρίζει θάνατο, δηλαδή περιορισμούς (δεσμά) χώρου, χρόνου, μορφής! Το ΠΝΕΥΜΑ είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής! Το ΠΝΕΥΜΑ ονομάζεται και Θεός! Το ΠΝΕΥΜΑ συμπεριλαμβάνει τα πάντα! Ζείτε εν Πνεύματι, όταν μπορείτε να αγκαλιάσετε τα πάντα!

    Τα εξωτερικά αφορούν την υλοποιημένη (συμπυκνωμένη) ενέργεια, δηλ. τις υλικές δομές. Ο υλικός κόσμος (γήινος) είναι σύμβολο του Πνευματικού κόσμου! (ενέργεια = ύλη = μορφή)! Ο Θεός είναι Νους! ο Νους συμπυκνώνεται και γίνεται ύλη! η ύλη είναι ενέργεια του Νου παγιωμένη σε μορφή! η μορφή μπορεί να μετουσιωθεί, να μεταστοιχειωθεί σε Νου! Αγωνίζεστε να μεταστοιχειώνετε την ύλη σε Νου (Πνεύμα)!
    Το φυσικό πεδίο είναι η αλήθεια του πνεύματος αποκρυσταλλωμένη. Η ύλη διαμορφώνεται από άϋλες οντότητες! Η ανθρώπινη φύση είναι σύμβολο της θεϊκής! Ο άνθρωπος συμβολίζει τον Θεό στο φυσικό πεδίο! Ο άνθρωπος αποτελείται από το σώμα, την ψυχή και τον μεγάλο, άφθαρτον Εαυτό! (Aνώτερο/Θεϊκό Εαυτό)! δηλ. υπάρχουμε ταυτόχρονα και σε άλλες διαστάσεις!

    Θεραπεία, θα πει υπηρεσία, φροντίδα, στην προκειμένη περίπτωση, της ψυχής. Το ανώτερο νοητικό πεδίο του γήινου εαυτού μας είναι η ψυχή μας στο φυσικό πεδίο. Υπάρχει και η ψυχή, στην άλλη πλευρά του πέπλου, σαν Ανώτερος (Θεϊκός) Εαυτός! Η ψυχή είναι δέσμη ενεργειακών ινών. Ένα ενεργειακό σύστημα. Η ψυχή μας, για την ακρίβεια, δεν είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας, αλλά είναι η θεϊκή ουσία που εμπνέει και τον Ανώτερο Εαυτό και τον γήινο εαυτό (προσωπικότητα)!

    Αρρώστια = εγώ αποκομμένο από το Όλον!

    Θεραπεία = ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ! και συμπόνια στην πράξη!

    Ο εσωτερισμός είναι ψυχοθεραπεία.

    Η ψυχανάλυση είναι ομοίως ψυχοθεραπεία. Η ψυχανάλυση είναι η αναζήτηση της αλήθειας της ψυχής του μικρού (φθαρτού) εαυτού, η οποία (αλήθεια) λυτρώνει, απελευθερώνει, σώζει, δηλ. ολοκληρώνει, ενοποιεί τον ψυχισμό του μικρού ανθρώπινου εαυτού και τον ισορροπεί με συν-χώρηση και φώς συνειδητοποίησης.

    Το ίδιο κάνει και ο εσωτερισμός, όμως σ’ αυτόν η αναζήτηση της αλήθειας αναφέρεται στον μεγάλο, Θεϊκό Εαυτό μας (ψυχή μας) και τις όψεις του. Ευλογημένος είναι όποιος αναζητά την αλήθεια! Η ενοποίηση και η εξισορρόπηση των όψεων του εαυτού είναι η γιορτή του πνεύματος. Όταν ενοποιήσουμε και εξισορροπήσουμε όλες τις όψεις του Ανώτερου Εαυτού μας (Ηλιακού μας Αγγέλου) σε μια όψη (μορφή) τότε προκύπτει η θέωση. Έτσι καθίσταται δυνατή η ένωση, ως ένα, με το απόλυτο Ένα! Ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Όλοι μας, στην πραγματική ενεργειακή μορφή μας, είμαστε άπειροι, αιώνιοι, απεριόριστοι! Μία τεράστια ενέργεια που έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο!

    Σύμφωνα με τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα η συνειδητοποίηση ότι είμαστε ένα με τα πάντα. Η συνειδητοποίηση ότι όλα είναι ένα, είναι ο μόνος τρόπος για να βρούμε την θέση μας στο σύμπαν. Η συνειδητοποίηση και η συνειδητή διαχείριση των προβλημάτων-ευρημάτων μας, τόσο κατά την ψυχανάλυση, όσο και κατά τον εσωτερισμό είναι κρίσιμης αξίας. Συνειδητά, σαν κυρίαρχες υπάρξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπορείς να μου πεις τι είναι το πνεύμα που ονομάζεται και θεός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι εννοεί λέγοντας εδώ πνεύμα, δεν μιλάει βάση των Ερμητικών κειμένων, πνεύμα εννοεί, αυτό που γνωρίζει το ευρύ κοινό, ως ψυχή (τον "Νου" κατά τα λεγόμενα του Ερμή)

      Διαγραφή
    2. Και τι είναι ο Νους της ψυχής;

      Διαγραφή
    3. Η ψυχή βρίσκεται στο σώμα, ο νους στην ψυχή, ο λόγος στο νου, και ο Θεός είναι ο πατέρας όλων αυτών.

      Διαγραφή
    4. Απλά αντιγράφεις, και τίποτα δεν κατανοείς.
      Το πνεύμα τι είναι τότε;μπορείς να μου πεις;

      Διαγραφή
    5. Ξέρεις σε ποιον θεό αναφέρεται εδώ ο Ερμής; στον δεύτερο Νου δημιουργό.

      Διαγραφή
    6. Κάτσε θα το πετύχω, έχεις δίκιο... παπαγαλία ήταν. Το Πνεύμα είναι η αισθητή ζωή δεν είπαμε; Η δυαδικότητα, η άλογη φύση μας... οι αισθήσεις, τα συναισθήματα, οι δαίμονες, το σάρκινο σώμα κλπ... Νους είναι ο πνευματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής. Ο Νους βρίσκεται μέσα στην ψυχή, και η ψυχή μέσα στο σώμα.

      Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι τώρα, που μου ήρθε ξαφνικα... βάση των Ερμητικών Κειμένων, χρειάζομαι τις αντιστοιχίες για: τον Θεικό Σπινθήρα, τον Ανώτερο Εαυτό, την Ψυχή, το Ανθρώπινο Μυαλό, την Συνείδηση, το Ασυνείδητο, και το Υποσυνείδητο...
      (Σε πειράζει να μου κάνεις αυτή την χάρη, δάσκαλε;)

      Διαγραφή
  4. Αν μου λες ότι ένας Νους είναι το πνεύμα που δημιουργεί τα σώματα τότε αναφέρεσαι στον δεύτερο Νου δημιουργό. Δηλαδή την εικόνα της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε, να σε προλαβαίνω... ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής, είπαμε ότι είναι ο Λόγος.... η νοητική ουσία, η οποία προέρχεται ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ (ΠΥΡ-ΠΝΕΥΜΑ) Αλλά από τον Άνθρωπο Δευτερο Θεό, που γεννήθηκε όμοιος, με τον Πατέρα όλων ΦΩΣ & ΖΩΗ υπάρχων, τον Πανάγαθο Νου.

      Διαγραφή
    2. Ο Άνθρωπος από Φως έγινε Νους της Αρμονίας όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό.
      Στον κτιστό κόσμο ο Νους του δεύτερου Νου δημιουργού γίνεται πνευματικός Λόγος, δηλαδή πνεύμα. Είναι το πνεύμα του δεύτερου Νου δημιουργού που κατοικεί στην ανθρώπινη ψυχή!
      Ο Άνθρωπος ενώθηκε με αυτή την ψυχή που περιέχει μέσα της το πνεύμα δηλαδή την Μονάδα της ψυχής, και έγινε από Νους ψυχή.
      Ο Νους του πυρήνα που είναι ο Άνθρωπος δεν συμμετέχει πουθενά μέσα στον κτιστό κόσμο!
      Απλά έλκεται από την Αρμονία της Μονάδας της ψυχής δηλαδή από το πνεύμα.

      Ο άνθρωπος της Γης είναι γέννημα του δεύτερου Νου δημιουργού. Είναι η Μονάδα του πνεύματος που ενώθηκε με τα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά.

      Η φωτιά και ο αέρας πήρε την νοερή ζωή από την Μονάδα της ψυχής και εκδηλώνεται στο σώμα από γη-νερό και γίνεται το αισθητό ανθρώπινο σώμα, με λογική του αισθητού κόσμου και όχι της ψυχής!

      Ο Άνθρωπος της Γης πρέπει μέσω της Αρμονίας της ψυχής (Μονάδα του πνεύματος) να έλξει τον πυρήνα!! τον θεϊκό Νου που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Φως! Και αφού έρθει σε σύνδεση μαζί του, να του έρθει η Φώτιση!..αυτό που ονομάζουμε Άγιο πνεύμα και σαχλαμάρες.

      Διαγραφή
    3. Για να επέλθει τώρα η Αρμονία της ψυχής (Μονάδας του πνεύματος) και να έλξει τον πυρήνα, τον θεικό Νου, όμοιο με το Φως, τι χρεiάζεται να κάνει; Nα νικήσει την Ανίερη Δωδεκάδα και να αφομοιώσει την Ιερή Δεκάδα... Πρέπει δηλαδή, πρώτα να εγκαταλείψουμε το σώμα μας, πριν το τέλος, να νικήσουμε ζω, που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσουμε... να ανέλθουμε!!! (Θέωση;) Φώτιση Ε;

      Διαγραφή
    4. Ναι, μέσω της Δεκάδας να γίνει Ζωή και Φως.

      Διαγραφή
  5. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι η ψυχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχή είναι η ενέργεια που δίνει κίνηση στα πάντα

      Διαγραφή
    2. Ψυχή είναι η ενέργεια (πυρ) που ενυπάρχει σε κάθε ουρανό.
      Η ψυχή-Μονάδα, έλκεται από πολύ μεγάλο έρωτα για τον Άνθρωπο Νου και ενώνεται μαζί του.
      Αν η Μονάδα του πνεύματος εξουσιάζει τον Άνθρωπο Νου, τότε επιθυμεί την σωμάτωση-ενσάρκωση.
      Ο Άνθρωπος Νους έρχεται για να ζήσει την σωμάτωση και να την κατανοήσει.
      Αλλά αν εμείς εδώ δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του, τότε γινόμαστε λάτρεις του σώματος, και κρατάμε εγκλωβισμένο τον Άνθρωπο Νου.

      Διαγραφή
    3. Όμορφα ως εδώ... θα το κρατήσω έτσι ως έχει, που είναι πιο ευανάγνωστο και συγκροτημένο, ως ανάλυση, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. Τι σημαίνει θέωση του ανθρώπου; τι ακριβώς είναι η θέωση; μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέωση είναι η επιθυμία του πυρήνα της ψυχής μας, αποβάλλοντας το σάρκινο σώμα, στην εδώ Γήινη ζωή μας, να καταφέρει να ενωθεί, με το Θείο (Θεό Δημιουργό). Να γυρίσουμε σπίτι μας.

      Διαγραφή
    2. Πως θα γυρίσουμε στο σπίτι μας από την στιγμή που μου λες ότι είναι απαραίτητο, να προηγηθεί, η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ, διότι, ανάλογα με τον τρόπο, που θα το χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή, ανάλογα τις πράξεις μας, θα μπορούσαμε, να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε, κατάλληλα, το ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ και προχωρώντας... στην εξελικτική μας πορεία, να φτάσουμε, ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ.

      Διαγραφή
    3. Για να γυρίσουμε στο σπίτι μας θα πρέπει ήδη να είμαστε θεοί. και όχι να γίνουμε.

      Διαγραφή
    4. Μα είμαστε μικροί θεοί σε αμνησία, ειδάλλως θα κάναμε ήδη θαυματα και θα είχαμε αναψωρήσει, για Άνωθεν... περιμένω να μου πεις, τι είναι η θέωση...

      Διαγραφή
    5. ΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ; ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ; Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ!!

      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ;

      Η ΘΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΖΕΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!! ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΥΣ!!

      Αυτόν που ονομάζεις θεό είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός ο δημιουργός των αισθητών σωμάτων.

      Ο Άνθρωπος είναι Φως που έγινε Νους.

      Διαγραφή
    6. Ωραία... είμαστε φυλακισμένοι και σε πλήρη καταστολή, και ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το καπρίτσιο του Δεύτερου Νου Δημιουργού, που ήθελε να βιώσει αυτη την εμπειρία εις βάρος μας...ώστε να κατανοήσει τον εδώ κτιστό κόσμο. Και εμείς τώρα, τι θα κάνουμε γι αυτό; Αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτή την πραγματικότητα, που περιγράφεις παραπάνω...πολύ πεσιμιστική την βρίσκω, και ως γνωστόν, είμαι φύση αισιοδοξη... Ήρθαμε για καποια αποστολή εις γνώσιν μας, και όταν την τελειώσουμε, θα ανέλθουμε...
      Μην ξεχνάς... "ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟΝ" Αυτοί και θα ανέλθουν.

      Διαγραφή
    7. Τι σχέση έχει ο δεύτερος Νους δημιουργός με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό;
      Αυτός μας εγκλώβισε στα διασπασμένα σώματα για να μας κρατήσει φυλακισμένους μέσα από την ΑΓΝΟΙΑ του νεκρού σάρκινου σώματος που ενδυθήκαμε..

      Διαγραφή
    8. Αυτό δεν λέω; Ότι μας παγίδευσε αυτός και δεν θα του κάνουμε το χατήρι... θα βρούμε την έξοδο κινδύνου...

      Διαγραφή
  7. Τι είναι ο Άνθρωπος; θεός; ψυχή; πνεύμα; σώμα; σάρκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή κάθε φορά "εξελίσσεται" το όλο θέμα, και χάνω και κανένα μάθημα... όποτε έχεις κέφι, κάνε μία μικρή ενημέρωση και σε μένα, ένα "ιδιαίτερο" σαν να λέμε, δάσκαλε, στα ερωτήματα που μου έθεσες, ώστε να τα σημειώσω, και να τα έχω μαζεμένα... Απλοποιημένα όμως παρακαλώ... όχι γλωσσοδέτη!

      Ερωτηση: "Τι είναι ο Άνθρωπος; θεός; ψυχή; πνεύμα; σώμα; σάρκα;" (σώμα - σάρκα, είναι εύκολα) τα τρία πρώτα... :)

      Διαγραφή
    2. Ο Άνθρωπος στον Αρχέτυπο κόσμο γεννήθηκε όμοιος με τον Πατέρα, είναι Ζωή και Φως, όλα είναι δυνάμεις και δεν υπάρχουν μορφές, ούτε υπάρχει ο χώρος, είναι ένας απεριόριστος κόσμος όπου δεν έχει όρια και σύνορα.
      Εκεί όλα είναι μόνα τους και ενωμένα ζουν μέσα στο Φως και δεν υπάρχουν τα αντίθετα, ούτε έχουμε ανάγκες, και οι επιθυμίες μας είναι μόνο το Αγαθό, διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός το Φως.

      Στον κτιστό κόσμο του δεύτερου Νου δημιουργού του πυρός και πνεύματος, όλα έχουν και το αντίθετο τους και όλα έχουν σώμα, από την πιο πυκνή μορφή τους έως την πιο αιθερική της φωτιάς.

      Οι ψυχές φέρουν το Νου της Αρμονίας που είναι ανάλογος με τα στοιχεία του κάθε ουρανού από τους επτά. Στον έβδομο ουρανό ενυπάρχει μόνο το πυρ και ο (Άγιος) Λόγος, στον έκτο ουρανό η φωτιά και το πνεύμα. (ο Άγιος Λόγος μεταβάλλεται σε πνεύμα-πνευματικό Λόγο).

      Το πνεύμα είναι η ένωση του Λόγου με την φωτιά (ενέργεια-πυρί- η πιο εκλεπτυσμένη ενέργεια της φωτιάς,(ενεργειακό σώμα της ψυχής), σε συνδιασμό με τον ελαφρύ αέρα, η πιο εκλεπτυσμένη μορφή του αέρα, που ενώνεται με το ενεργειακό σώμα της ψυχής και κινείται στον χώρο.
      Το πνεύμα (Αιθέρας), και οι Μονάδες ψυχές, είναι η ένωση της ενέργειας που ενυπάρχει σε κάθε ουρανό (πυρ-ψυχές) με την νοητική ουσία (πνεύμα-Μονάδα της ψυχής).

      Οι Μονάδες ψυχές, ΕΝΏΝΟΝΤΑΙ με τα Τέσσερα στοιχεία και γεννιούνται τα ανάλογα σώματα που ζουν στον ανάλογο χώρο-πλανήτες που υποδέχονται τα σώματα.

      Διαγραφή
    3. Πυρ και πνεύμα είναι ο Αιθέρας, που ενυπάρχει στους Επτά ουρανούς. Από τον Αιθέρα διαχωρίζονται οι Μονάδες ψυχές, κινούνται μέσα σε κάθε ουρανό και ενσαρκώνονται τα ανάλογα σώματα από τα Τέσσερα στοιχεία που ενυπάρχουν σε κάθε ουρανό, δίνοντας τα την ζωή, οπότε και οι ψυχές γίνονται κάτι άλλο και δεν συμμετέχουν στα σώματα.
      Κάθε αισθητό σώμα πρέπει από μόνο του να έρθει σε επαφή με την ψυχή του, ειδάλλως θα γίνει ένα με το σώμα.

      Διαγραφή
    4. Ο Άνθρωπος από Φως έγινε Νους όταν εισήλθε στον Όγδοο Ουρανό και έγινε όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό, παραμένει όμως Ουσιωδώς όμοιος με το Φως.

      Εισερχόμενος μέσα στους Επτά Ουρανούς έχει τις ενέργειες των Επτά Διοικητών που εξουσιάζουν τους Επτά Ουρανούς. Παραμένει Νους.
      Ενώνεται με τον Αιθέρα και γίνεται Μονάδα ψυχές, όπου παραμένει στον πυρήνα κάθε ψυχής κλεισμένος στον εαυτό του με την δική του όμοια ουσία. Έλκεται μόνο από την Μονάδα του πνεύματος κάθε ψυχής που φέρει την Αρμονία.

      Τα σώματα που θα γίνουν ανθρώπινα, πρέπει να αφουγκραστούν την ψυχή τους μέσα από το πνεύμα, και αφού αποκτήσουν την Αρμονία, πρέπει μετά να έλξουν τον πυρήνα, τον Άνθρωπο Νου-Λόγο την ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με το Φως, ώστε να τους οδηγεί.
      Ειδάλλως είτε θα γίνουν ένα με το ανθρώπινο σώμα, είτε θα γίνουν ένα με την Μονάδα της ψυχής, είτε θα ενωθούν με τον πυρήνα της ψυχής τον Λόγο.
      ,

      Διαγραφή
    5. Λες στην πρωτη απάντηση: "Το πνεύμα είναι η ένωση του Λόγου με την φωτιά (ενέργεια-πυρί- η πιο εκλεπτυσμένη ενέργεια της φωτιάς,(ενεργειακό σώμα της ψυχής), σε συνδυασμό με τον ελαφρύ αέρα, η πιο εκλεπτυσμένη μορφή του αέρα, που ενώνεται με το ενεργειακό σώμα της ψυχής και κινείται στον χώρο." Αυτό που συμβαίνει; Σε ποιον ουρανό; Δεν μπορώ να το κατανοήσω... όπως το έχεις θέσει... δεν περνάει από τα φίλτρα μου, με τίποτα.

      Διαγραφή
    6. Λες: "Τα σώματα που θα γίνουν ανθρώπινα, πρέπει να αφουγκραστούν την ψυχή τους, μέσα από το πνεύμα, και αφού αποκτήσουν την Αρμονία" Δηλαδή, χρειάζεται να εναρμονίσουν μέσα στο θνητό του κομμάτι- πνεύμα-δίπολο, και αφού μάθουν να ελέγχουν, την διττότητά τους- τους δαίμονες τους, τότε θα οδηγούνται, θα υπακούν, τον πυρήνα της ψυχής τους....τον Λόγο. (σωστά μέχρι εδώ;)

      Μετά λες: "Είτε θα γίνουν ένα με την Μονάδα της ψυχής... είτε θα ενωθούν, με τον πυρήνα της ψυχής τον Λόγο." Δηλαδή, αν γίνουμε ένα με την Μονάδα Της Ψυχής, θα οδηγούμαστε από το εκάστοτε σώμα, στο εκάστοτε ουρανό.... ενώ αν οδηγούμαστε από τον Λόγο, θα επιφέρουμε την Αρμονία και θα γίνουμε Νους Της Αρμονίας, και θα ανέλθουμε-φωτιστούμε... Ναι;

      Διαγραφή
    7. Στον δικό μας κόσμογια παράδειγμα η Μονάδα ψυχή ενσαρκώνεται το σώμα με τα Τέσσερα βαριά στοιχεία γη, νερό, αέρα, φωτιά ενωμένα. Από την φωτιά και τον αέρα αποκτά το νοερό πνεύμα της φύσης του πλανήτη, και εκδηλώνεται ως λογική, αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες, της σάρκας από γη, νερό.

      Σε ανώτερο ουρανό για παράδειγμα η ψυχή Μονάδα μπορεί να ενσαρκωθεί με σώμα μόνο με την φωτιά και τον αέρα.

      Την Αρμονία του διπόλου φέρει η Μονάδα της ψυχής, που είναι το πνεύμα.
      Άρα το θνητό μας τμήμα (λογική) πρέπει να φέρει την Αρμονία στο σώμα.(αισθήσεις συναισθήματα).
      Και αφού μάθουν να φέρουν την Αρμονία, είναι έτοιμοι να αφουγκραστούν τον Λόγο του πυρήνα. Ο Λόγος μας δίνει οδηγίες μέσω της ενόρασης, σαν μια έκλαμψη μέσα μας, που δεν πρέπει να την προσπεράσουμε.Θα έλεγα όταν σε κάθε απόφαση που θα πάρουμε στη ζωή μας νιώθουμε όμορφα ή άσχημα, αυτό λοιπόν είναι ο οδηγός μας, το Αγαθό.

      Αν γίνουμε ένα με την Μονάδα της ψυχής θα ενσαρκωθούμε ξανά. Διότι η Μονάδα από την Μοίρα οδηγείται διότι πρέπει να δίνει ζωή στα σώματα.Απλά αν πετύχει σ'αυτόν τον θνητό κόσμο θα ανέλθει σε ανώτερο ουρανό με σώμα θεϊκό.

      Αν οδηγούμαστε από τον Λόγο του πυρήνα, θα ανέλθουμε τους επτά ουρανούς και θα γίνουμε δυνάμεις στον Όγδοο Ουρανό χωρίς να χρειαστεί να ενσαρκωθούμε σε σώματα θνητά ή θεϊκά.
      .




      Διαγραφή
    8. Αααα! τώρα μόλις αφομοίωσα-συνειδητοποίησα, ότι φέρουμε εδώ και τα τέσσερα στοιχεία!!!
      Το Πνευμα μας (δίπολο-δαίμονες,αισθησεις-συναισθήματα κλπ) αποτελείται από φωτιά και αέρα! Και το σώμα, από Γη-νερό! (Είχα μείνει υποσυνείδητα μόνο, στα στοιχεία του σώματος, εδώ στην Γη, ότι ενυπάρχουν Γη-Νερό) Αλλά τώρα αντιλήφθηκα, ότι ενυπάρχουν και τα 4 στοιχεία. Οκ! Τέλεια, κρατώ κι αυτά στις σημειώσεις μου.

      Λογική στο θνητό μας κομμάτι εννοείς την γνωστή λογική, που όλοι γνωρίζουμε; Δηλ. στα Ερμητικά κείμενα, ισχύει η ίδια έννοια; Ή αναφέρεται σε κάτι άλλο; (ξέρω ότι ερωτήσεις μου είναι βρεφοκομείου, αλλά δεν θέλω να μείνω, με την απορία ή να λάβω λάθος μήνυμα).

      Διαγραφή
    9. Για να καταλάβεις η ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι η φωτιά και ο αέρας.Η φωτιά εκδηλώνεται ως ενέργεια και ο αέρας ως πληροφορία. και εκδηλώνονται με την θνητή σάρκα από γη, νερό.
      Αναμεμιγμένα όπως είναι η γη με το νερό είναι γεμάτα από ανάγκες, δημιουργούν τα ανάλογα συναισθήματα ανάγκες πάθη επιθυμίες,. Φέρουν τις ιδιότητες της γης και του νερού, υπό την οξύτητα της φωτιάς αρνητικό-θετικό ενός διπόλου, και την λογική της σάρκας από γη-νερό.
      Δηλαδή η ψυχή γίνεται κάτι άλλο ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Αυτές τις βλακείες που τις διαβάζεις και τις πιστεύεις;
    "Με άλλα λόγια, αυτό, που πρέπει να καταλάβουμε είναι... ότι το υλικό σώμα του ανθρώπου, αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, το «οστούν»... δηλαδή τον σκελετό, επάνω στον οποίο, μπορεί να οικοδομηθεί, το σώμα του Θεού!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω τίποτα ακόμα... ψάχνω να βρω την αλήθεια μου, και γι' αυτό τον λόγο και φιλοσοφούμε, ρωτάμε, διαβάζουμε, συντριβόμαστε, και ξαναπροσπαθούμε ξανά-μανά, από την αρχή, μέχρι να καταφέρουμε, την φώτιση... τα μοιράζομαι μαζί σου, επειδή έχεις μεγαλύτερη πείρα, και περιμένω την άποψή & βοήθειά σου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν λέγεται φιλοσοφία, αλλά απλά αντιγραφή κειμένων χωρίς να το περνάμε κάθε κείμενο από ειδική επεξεργασία πρώτα.
      Αν θέλουμε να γίνουμε φιλόσοφοι σαν τους προπάτορες μας θα πρέπει να γεννήσουμε νέες ιδέες σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής μας, για να γίνονται κατανοητά, και όχι απλά να αντιγράφουμε τα όσα ειπώθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν τα οποία είχαν άλλες έννοιες που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν κατανοητές.
      Για παράδειγμα σύμπαν εννοούσαν το ηλιακό μας σύστημα στην αρχαία Ελλάδα, και κόσμο ή φύση ή πνεύμα της φύσης εννοούσαν την φύση που υπάρχει πάνω σε κάθε πλανήτη..

      Διαγραφή
    3. Ναι σωστά, αυτό λέγεται φιλοσοφία. Αλλά μέσα από τα γραπτά κείμενα του Ερμή, που έκανες μεταφορά στο αναγνωστικό κοινό, με την συμμετοχή του εκάστοτε συνομιλητή, έβρισκες και μία άλλη αληθεια-οπτική του, και εξελισσόταν όλο αυτό. Το ότι μέσα στα τόσα που μεταφέρω, και βλέπω κάποια μηνύματα, που πιστεύω εκείνη την στιγμή, ότι θα βοηθήσουν τον κόσμο, να ψαχτούν, σίγουρα, θα βρεθούν και κάποια, σαν τώρα καλή ώρα, που θα βγουν τελικά άκυρα. Ακόμα δεν έχω φωτιστεί, τόσο, που να πέφτω, διάνα σε όλα. Αλίμονο! Ακόμα στην εκπαίδευση είμαι. Δεν έχει σημασία, τα πόσα λάθη, θα κάνεις, ή αν θα τα αντιγράψεις, αλλά η πρόθεση που το κάνεις ποια είναι... κι η δική μου πρόθεση, δεν είναι να φτάσω μόνο εγώ στην θέωση-φώτιση ή εξέλιξη... Αλλά να βοηθήσω και άλλους, να αρχίσουν να ψάχνονται. Το κίνητρο μου είναι Αγαθό και φουλ Ανιδιοτελή Αγάπη, προς τον συνάνθρωπό μου. Κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους, ο Θεός εκεί ψηλά...δεν ψεύδομαι.

      Διαγραφή
    4. Άρα να υποθέσω ότι σου έγινε κατανοητό πως τα ανθρώπινα σώματα είναι το σκότος; δηλαδή η νεκρή ύλη που πήρε ζωή από τις ψυχές; Διότι πως είναι δυνατόν να φτάσει στην θέωση ένα νεκρό σώμα; Μόνον η ψυχή μπορεί να θυμηθεί ποια είναι, "Γνώθι 'σ αυτόν" και να μην γίνει ένα με το νεκρό σώμα που ενώθηκε μαζί του και του έδωσε την νοερή ζωή και μάλιστα με λογική!

      Διαγραφή
    5. Στο συγκεκριμένο κείμενο, κατάλαβα, ότι με το παράδειγμα αυτό που μας δίνει, (παραμυθιάστηκα βέβαια, όπως καταλαβαίνω τώρα... από το ότι, το είπε ο Αριστοτέλης, και το πέρασα εύκολα, χωρίς να δω, αυτή την οπτική που περιγράφεις). Κατάλαβα, διαβάζοντάς το, ότι εννοούσε ότι ενσαρκωνόμαστε εδώ, ώστε να κατανοήσουμε την φύση μας, μέσα σε ένα σάρκινο σώμα, και με μία ενάρετη ζωή, (Ιερή Δεκάδα) νικώντας την Ανίερη Δωδεκάδα, κι έτσι, θα καταφέρουμε να ανυψωθούμε, μέσα από αυτή την γήινη εμπειρία... Και μέσα από τα εκάστοτε, χαρίσματα του καθενός, να παράγει έργο, για το Ανώτερο καλό της Ανθρωπότητας. Κι όχι ζώντας μια μάταιη ζωή... βασισμένη μονάχα, πάνω στις υλικές απολαύσεις, αλλά κυρίως... στις "πνευματικές" (Γνώθι Σ'αυτόν, το οποίο και αναφέρει)... Δεν σκέφτηκα καθόλου έτσι, όπως το θέτεις τώρα.

      Διαγραφή
    6. Μα τι νομίζεις ότι είναι η σάρκα από μόνη της χωρίς την ψυχή; νεκρή άψυχη ύλη!

      Διαγραφή
    7. Για να ξέρεις πόσο σε υπολογίζω, διέγραψα από το blog μου την ανάρτηση του Αριστοτέλη: "Περί ψυχής" Κι αν πέσει καμία άλλη άκυρη από την αντίληψή σου, στο ιστολόγιό μου, να με ενημερώσεις, να την αφαιρέσω κι αυτή. Τον ακούω τον δάσκαλο... είμαι φρόνιμη μαθητριούλα. :) Κοίτα ! ! ! Φοράω και φωτοστέφανο ! ! !:D

      Διαγραφή
  9. Αν το έγραψε ο Αριστοτέλης είναι μεγάλος παπάρας! διότι δεν κατανόησε τον Ερμή Τρισμέγιστο!
    Από τον Αριστοτέλη μην ξεχνάς ξεκίνησαν οι τέκτονες σατανιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; Δεν γνώριζα ότι ο Αριστοτέλης συσχετιζόταν με τους τέκτονες-σατανιστές!!! Πέφτω από τα σύννεφα!!! Που θες να το γνωρίζω; Οι γνώσεις μου, δεν έχουν επεκταθεί τόσο...ακόμα. Γι αυτό και σε ρωτώ, μοιράζομαι, μαζί σου, κάποια κείμενα και ψάχνομαι... για να μάθω... για να διασταυρώσουμε πληροφορίες.

      Διαγραφή
    2. Όλοι είναι μέσα στο κόλπο, και η Χριστιανική εκκλησία συνδέεται με τους τέκτονες.
      https://www.diadrastika.com/2013/10/blog-post_8-16.html

      Διαγραφή
    3. Με τον Μακαριότατο συζητήθηκαν θέματα όπως η Οικονομική Δωρεά των 100.000 Ευρώ του τάγματος για την αποκατάσταση ζημιών της Μητρόπολης Αθηνών……
      ……που έχουν υποστεί απο τους σεισμούς του 1999.

      Επίσης για την συμβολή του τάγματος στο θεάρεστο έργο της διανομής τροφίμων σε άστεγους και απόρους της Αθήνας .
      ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕς ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!! ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!! ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟΡΕ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΡΕ ΟΥΣΤ !!

      Συζητήθηκαν και άλλα θέματα του τάγματος προς ενημέρωση στον Μακαριότατο. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45′.!!

      Διαγραφή
    4. Βρε τα λαμόγια... δεν έχουν τον Θεό τους... στην κυριολεξία. Έσσεται Ήμαρ... έννοια σου.

      Διαγραφή
  10. Ο Άνθρωπος είναι Ζωή και Φως, από Ζωή έγινε ψυχή, και από Φως έγινε Νους, και όταν ενδύθηκε την σάρκα έγινε θνητή ψυχή που κουβαλά το νεκρό σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έγινε ο άνθρωπος στην αρχή με κόκαλα και σάρκα ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΝΑ ΓΝΩΡΊΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράφεις: "Αληθινό όμως τι είναι; αυτό που είναι ελεύθερο, αναλλοίωτο, που είναι ελεύθερο να σκέφτεται ελεύθερα τα πάντα, που μπορεί ελεύθερα να δημιουργεί τα πάντα με μια του σκέψη στη στιγμή."

    Μια μεγάλη διαφορά που έχει η 5η διάσταση με την τρίτη διάσταση είναι ότι…
    Αυτό που στην τρίτη διάσταση σκεφτόμαστε μέσα στο μυαλό μας, ή φανταζόμαστε και τελικά πιθανόν να υλοποιήσουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα…
    Στην 5η διάσταση αυτό που θα σκεφτούμε, προβάλετε μπροστά στα μάτια μας, την ίδια στιγμή (έξω από το μυαλό μας) απευθείας, και υπάρχουμε μέσα σε αυτό που προβάλαμε…
    υπάρχουμε δηλαδή μέσα στο όνειρο μας... (αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο το ίδιο συμβαίνει και στον τρισδιάστατο κόσμο, με την διαφορά ότι η ύλη είναι πιο πυκνή, οι νόμοι περισσότεροι και δεν γίνετε αμέσως)... Εκεί οτιδήποτε σκεφτούμε, όσο παράλογο και αν είναι αυτό μορφοποιείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα είναι Νους, όπως κι εμείς είμαστε συνειδητότητες και δημιουργούμε όλα όσα σκεφτόμαστε μέσα από την αλληλεπίδραση των ανθρώπων. Στον δικό μας κόσμο οι αισθήσεις-συναισθήματα-ανάγκες είναι αυτά που καθοδηγούν τις σκέψεις μας γι'αυτό και είναι συνήθως αρνητικά τα αποτελέσματα.

    Ένας άνθρωπος που αν υποθέσουμε ότι ζει σε μια πέμπτη διάσταση δεν είναι ενωμένος με τα Τέσσερα βαρύτερα στοιχεία γη-νερό-αέρας-φωτιά, αλλά είναι μόνο φωτιά και πνεύμα.Το σώμα υπάρχει μεν κι αυτό ως σχήμα. αλλά είναι πολύ ευέλικτο και χωρίς τις αρνητικές αισθήσεις της σάρκας.(γη-νερό). Διότι οι αισθήσεις είναι ανάλογες με το σώμα και το πόσο επιρρεπείς είναι στις ανάγκες. Διότι οι ανάγκες του σώματος είναι αυτές που οδηγούν τις επιθυμίες και όχι η ελεύθερη επιλογή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σωστά! Και επειδή παραπάνω αναλύεις, σε κάθε Ουρανό και τα στοιχεία που συνθέτουν τα σώματα, έφτασες ως το έκτο... και ήθελα να ρωτήσω, στον πέμπτο ουρανό, τι στοιχεία επικρατούν και τώρα βλέπω πως αναφέρεις, ότι είναι από φωτιά και πνεύμα... ότι και στον έκτο ή απλά έδωσες, ένα παράδειγμα? (και ποια στοιχεία τότε, ενυπάρχουν στον Πέμπτο Ουρανό;)

      Διαγραφή
    2. Στον έβδομο ουρανό βρίσκονται οι Διοικητές, περικλείουν τους έξι ουρανούς, είναι ενέργειες από πυρ και φέρουν τον Άγιο Λόγο.
      Στον έκτο κύκλο βρίσκεται το πυρί ως πιο ελαφρύ στοιχείο της φωτιάς-ενέργεια, και ο ατμός του αέρα ως πιο ελαφρύ στοιχείο.
      Δεν μπορώ να σου πω τι κόσμους εμπεριέχουν οι άλλοι ουρανοί, διότι ο Ερμής Τρισμέγιστος μας αναφέρει ότι ο Άνθρωπος θέλησε να ζήσει και κατανοήσει μόνον τον πιο κατωφερή υλικό κόσμο που ζούμε σήμερα. Μάλλον γιατί ζώντας με τα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά, παίρνει μία γεύση από όλους τους ουρανούς, οπότε δεν χρειάζεται να ενσαρκωθεί σ'αυτούς. Αυτό συμπεραίνω.,

      Ο Λόγος και το Πυρ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ που ενώνονται με το πυρί και τον ατμό και γίνεται Αιθέρας, δηλαδή μεταβάλλονται σε πυρ και πνεύμα που ενυπάρχει σε κάθε ουρανό. Οι ψυχές διασπώνται από τον Αιθέρα ως Μονάδα του Αιθέρα.
      Ο Άνθρωπος εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο, εισήλθε στον πιο κατωφερή ουρανό, ώστε να ανέλθει στον έβδομο και να φύγει αφού ζήσει και κατανοήσει όλους τους ουρανούς.
      Μπορεί να ανέλθει απ'ευθείας τους επτά ουρανούς ή σιγά σιγά ή να μείνει για πάντα.

      Διαγραφή
    3. Συμπέρασμα: Ερχόμαστε στο πιο κατωφερή κόσμο, των τεσσάρων στοιχείων, ώστε να κατανοήσουμε την ανθρώπινη φύση μας, να πειραματιστούμε σε αυτό το ενεργειακό γήινο πεδίο, να κάνουμε προσπάθειες εξισορρόπησης, της διττότητάς μας, να εναρμονίσουμε την σάρκα, με την ψυχή, αλλά να εξουσιάζεται ο Λόγος μας, από την ψυχή (τον πυρήνα) και αφού καταφέρουμε όλα αυτά, να ξαναγυρίσουμε, πίσω στην Πηγή (Θεό) Τώρα, αναλόγως το βαθμό, που το καταφέρουμε, όλο αυτό το τεστ, θα ανέλθουμε, και στον εκάστοτε ουρανό... Αλλά αφού έχουμε το μπαλαντερ των τεσσάρων στοιχείων, μπορούμε με ευκολία, να βιώσουμε και το αντίστοιχο ουρανό, αποβάλλοντας, το ένα ή τα δύο στοιχεία, που φέρουμε, από τον κατωφερή κόσμο, όπου γεννηθήκαμε. Άρα έχουμε ελεύθερη επιλογή, με την έννοια, ότι μέσω της γήινης εμπειρίας μας, αν επιλέξουμε την εξέλιξη της ψυχής μας, κι όχι τις υλικές απολαύσεις... "με αυτοθυσία", τα αγαθά κόποις κτώνται. :) Θα έχουμε την ευκαιρία μας...για θέωση.

      Διαγραφή
    4. Ναι, αν γίνουμε ένα μ'αυτόν τον κόσμο είναι αδύνατον να ανέλθουμε τους ουρανούς.
      Πρέπει να επέλθει πρώτα η πνευματική μας αναγέννηση, να γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό, το Αγαθό, και να νικήσουμε το σώμα που είναι γεμάτο πάθη επιθυμίες και ανάγκες, και αφού φέρουμε την ισορροπία απέχοντας από την κακία να ανέλθουμε.

      Διαγραφή
    5. Ο Πλωτίνος θεώρησε ,ότι η ψυχή εμπεριέχει όλες τις αναγκαίες λειτουργίες, ώστε να μπορεί να αποκτήσει επικοινωνία με το Όλον και πίστευε ότι η συμβολική αντίληψη του κόσμου, μέσα σε αναλογικό πλαίσιο, ήταν ο δρόμος της σοφίας και της απελευθέρωσης, από τα κατώτερα στοιχεία της ύλης και των συναισθημάτων... Ο δε Ιάμβλιχος θεώρησε ότι η φαντασία ως λειτουργία της ψυχής ήταν το κύριο εργαλείο της θεουργίας.
      Για να επανενωθεί ο άνθρωπος με το Θείο, ή, κατά τα Ερμητικά διδάγματα, για να γίνει όμοιος με το Θείο, πρέπει αφενός να εναρμονιστούν τα μέρη αυτά μεταξύ τους, και αφετέρου να μάθουν να επικοινωνούν με τα ανώτερα πεδία.

      Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας βασίζεται στο νόμο των αντιστοιχιών, ο οποίος, βάσει πάντα των Νεοπλατωνικών υποστάσεων, λειτουργεί ως εξής:
      1. Θεωρείται δεδομένη η Ενότητα της Πλάσης – ότι όλα απορρέουν από τη Μονάδα.
      2. Όλα, σε όλα τα επίπεδα της πλάσης είναι αλληλένδετα αφού: ο Έρως αποτελεί τον οικουμενικό «δεσμό» μεταξύ των πάντων.
      3. Το Σύμπαν είναι έμβια κι έμψυχη οντότητα.
      4. Υφίσταται ο νόμος της Συμπαντικής Αναλογίας: δηλαδή ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος επικοινωνούν μέσω των αναλογιών, αλληλεπιδρούν βάσει του νόμου συμπάθειας/αντιπάθειας (ή αλλιώς, έλξης και απώθησης) και θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη ενός συστήματος «σημάτων» που συνδέει τα πάντα.

      Ας σταθούμε στο τελευταίο. Αυτό το σύστημα «σημάτων» ουσιαστικά αναφέρεται σε ένα σύστημα «επικοινωνίας», μια κοινή γλώσσα, μεταξύ των επιπέδων, ή αλλιώς των πεδίων. Ένα από τα ισχυρότερα πεδία που ουσιαστικά λειτουργούσε ως κεντρικός ενδιάμεσος μεταξύ θείου και γήινου πεδίου, ήταν οι πλανήτες και οι επιρροές τους, που όπως γνωρίζουμε έχουν ταυτιστεί με αρχαίες θεότητες. Με βάση το σύστημα των αντιστοιχιών, μπορούσε κανείς να προσελκύσει ή να επικαλεστεί την επιρροή τους κάνοντας χρήση των αντικειμένων του υλικού πεδίου που σχετίζονταν μαζί τους.

      Αυτές οι σχέσεις αναπτύσσονταν βάσει ομοιότητας, οπότε και ο μόλυβδος, σαν μαύρο και βαρύ μέταλλο, ταυτίστηκε με τον Κρόνο, ο χρυσός ταυτίστηκε με τον ήλιο, και βάσει της ίδιας λογικής ταυτίστηκαν όλα τα φυτά και τα ζώα με τις ουράνιες οντότητες αυτές που συνέπιπταν οι ιδιότητές τους.

      (Προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον...και ταιριάζει, με τα όσα φιλοσοφούμε...)

      Διαγραφή
  14. η φαντασία ως λειτουργία της ψυχής ήταν το κύριο εργαλείο της θεουργίας.
    Πιστεύεις στο απίστευτο; τότε μόνον θα νικήσειςζωή και σώμα, άγχη αγωνίες ανάγκες της ζωής που μας κάνουν σκλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ; Δεν μου είπες, πιστεύεις;...Από μικρό παιδί, έβλεπα διάφορα "φανταστικά πλάσματα" ... που δεν τολμώ να στα αναφέρω... και που δεν ήξερα καν, την ύπαρξή τους. Όσο μεγάλωνα, ελαττώνονταν οι εμφανίσεις τους. Ανέκαθεν πίστευα, στο ανύπαρκτο, στο αδύνατο, στο "μεταφυσικό", το μειονέκτημά μου είναι η αναβλητικότητα, στο να υλοποιώ, όσα φαντάζομαι... Ίσως και το matrix να με κρατάει, έτσι σε αναστολή... ή για κάποιον καλό λόγο, δεν υλοποιώ όσα φατνάζομαι, ώστε να συνεχίσω να εξελίσσομαι... Θα δείξει αυτό στην συνέχεια, να είμαστε καλά, να το ανακαλύψουμε! (Αν σε κουράζουν, αυτά που σου μεταφέρω, απο κείμενα που βρίσκω, θα ήθελα να μου το πεις, για να σταματήσω). :)

      Διαγραφή
    2. Σ'αυτόν τον κόσμο εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις αυτό που καταστρέφει, ενώ δύσκολα αυτό που δημιουργεί. Είναι εύκολο να μην σκεφτόμαστε και να απολαμβάνουμε ότι αποκτάμε από ηδονή, ενώ δύσκολο είναι να σκεφτόμαστε ποιοι είμαστε και τι είμαστε ικανοί να υλοποιήσουμε είτε με ευκολία το κακό, είτε με δυσκολία το αληθινό την ελευθερία της ζωής.

      Διαγραφή
    3. Χμμμ....δεν έχεις άδικο σ' αυτό... έχουμε αφομοιώσει, ένα πρόγραμμα "τυφλοσούρτη", που επιλέγει να επαναπαύεται, "στις δάφνες του", παρά να αγωνίζεται, για το ανώτερο, το καλύτερο, το ωφελιμότερο, το "αδύνατο"... Χρειάζεται να αποβάλλουμε ακόμα, πολλά "σκουπίδια" πεποιθήσεων, από μέσα μας... ώστε να επέλθει, "η ζωντανή Δημιουργία", του θεάρεστου ιδανικού για εμας και για τον κόσμο μας... Αν μου έδινες μία συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ