ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ


ΠΕΡΙ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΜΗΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Καλημέρα..σήμερα άνοιξα το..κυρίως βιβλίο των Ερμητικών κειμένων, διότι τα όσα έχω γράψει ως τώρα είναι οι περιληπτικές γνώσεις του Ερμή Τρισμέγιστου, χαχα.. και πλέον είπα να ανοίξω το κυρίως μενού ώστε να μου γίνουν κατανοητές οι λεπτομέρειες, και το τι γνώση υπάρχει εκεί μέσα είναι ανεπανάληπτη, διότι εξηγεί τα πάντα, με αποδείξεις, τι είναι ο Θεός, τι είναι ο κόσμος, τι είμαστε εμείς εδώ, πως κινούμαστε, πως κινούνται όλα μέσα στο σύμπαν, πως διατηρούνται όλα σταθερά στον εαυτό τους ενώ κινούνται, (γνώσεις ουράνιας μηχανικής που μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύφτηκαν..και όχι μόνον διότι πάει πολύ παραπέρα! ) και δεν ξέρω από που να αρχίσω, οπότε θα ξεκινήσω από την αρχή με τον Ποιμάνδρη συμπληρώνοντας κάποιες λεπτομέρειες ακόμη που δεν τις πρόσθεσα στην ανάλυση τους.

Καμιά 200 σελίδες μόνο είναι, χαχα που αν αναλυθούν χρειάζονται χιλιάδες χαχα ..και ή πλάκα είναι ότι τον Ερμή Τρισμέγιστο τα θρησκευτικά ιερατεία τον καταράστηκαν του έριξαν ότι βρισιά μπορούσαν, είπαν ότι είναι πλαστά τα Ερμητικά κείμενα και γραμμένα μετά τον Χριστό κτλ. αλλά με σκοπό κανείς να μην διαβάσει τα Ερμητικά κείμενα από τον φόβο που του εμφύτευσαν στο μυαλό του.

Είναι αδύνατον τέτοιες σκέψεις και γνώσεις για το σύμπαν, το πως λειτουργεί, πως κινούνται όλα, και γιατί κινούνται, να γράφτηκαν μετά τον Χριστό, διότι γράφει ασύλληπτα πράγματα που ούτε καν η επιστήμη σήμερα δεν ανακάλυψε.

Μιλάμε για ασύλληπτη γνώση, και ταυτόχρονα θέλω να σκεφτείτε που πήγε το 98% της Ελληνικής γραμματείας που εξαφάνισαν τα θρησκευτικά ιερατεία, και μαζί με το πολιτικό κατεστημένο, εξουσιάζουν την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια, διατηρώντας την μέσα στην Λήθη.
Αυτά και καλή δύναμη σε αυτή την προσπάθεια.


morfeas sky
..........
.....................


ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΦΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ Η ΖΩΗ

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΦΩΣ - ΤΟ ΔΕ ΦΩΣ ΗΝ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΠΡΟΥΠΑΡΧΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ - Η ΔΕ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΥΡ - ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΥΠΑΡΧΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΥΠΑΡΧΩΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ.
ΕΝΩ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

ΚΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ ............ΜΕ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΝΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ.

Η ΔΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΝΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ ΗΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ - ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ - ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ -- ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ - Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ.

Ο ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΗΛΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΥΣ ΜΕ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ..............ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΕ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Η ΔΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ - ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ

ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ 

Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ (ΕΙΔΩΛΑ) ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ - ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ (ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ) ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ - ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ΕΝΑ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

morfeas sky
σχόλια:


Φωτεινός Λόγος. Άγιος Λόγος. Πνευματικός Λόγος. 
Τι είναι ο Πνευματικός Λόγος; 
Τι σχέση έχει με το πνεύμα της φύσης; ; 
Το πνεύμα της φύσης είναι άλογο; 
.........


Στο Φως υπάρχει το Πανάγαθο. ο Φωτεινός Πανάγαθος Λόγος.
Ο Άγιος Λόγος τι δουλειά έχει εκεί στο Φως; χρειάζεται; το λέει και η λέξη..Άγιος άρα απέναντι σε τι; μα φυσικά απέναντι στα δύο αντίθετα ώστε να επιφέρει την Αρμονία μεταξύ τους οδηγώντας τα με Άγιο Λόγο..και όχι με άλογη λογική σαν εμάς εδώ που Παντού βλέπουμε δαίμονες και τα στραβά μας τα μάτια.

Το πνεύμα είναι ανάλογο με την λογική μας..αν η λογική μας βλέπει πόνο αυτό θα αισθανθεί από το πνεύμα. 
Αν η λογική μας βλέπει χαρά, χαρά θα εκδηλωθεί από το πνεύμα. Άρα όλα ξεκινούν πρώτα από την λογική μας, τον Λόγο, και ο Λόγος εκδηλώνεται στον κτιστό κόσμο με το πνεύμα, (αισθήσεις συναισθήματα) όπως στα θεϊκά σώματα, και στα θνητά σάρκινα σώματα που ενδυθήκαμε.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο κάθε κόσμος, δηλαδή το κάθε πνεύμα της φύσης του κτιστού κόσμου...είναι ο πνευματικός Λόγος. 
Είναι η Λογική ενός Νου δημιουργού, που εκδηλώνεται με το πνεύμα στον δικό του κόσμο και στα δικά του σώματα που δημιουργεί την ζωή...όπως η ζωή δηλαδή το υλικό σύμπαν (κόσμος),. όπως η νοητή άλογη ζωή τα ζώα, τα πτηνά, που οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης, όπως και ο άνθρωπος, που έχει όμως διπλή φύση!! δηλαδή δύο Νους!! ή μάλλον τρεις! ένας του δημιουργού αυτού του κόσμου (ψυχή), ένας του σώματος της σάρκας, (εγκέφαλος) και ένας ο αυθεντικός! (πυρήνας της ψυχής).
..........

Στο εξώφυλλο των Ερμητικών κειμένων γράφει:

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Δεν γράφει εν αρχή ην το φως, ούτε εν αρχή ην ο άγιος, ούτε εν αρχή ην ο πνευματικός, ούτε εν αρχή ην ο έρωτας, ούτε εν αρχή ην το πνεύμα, ούτε εν αρχή ην το πυρ ...το κατανοείς αυτό;

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ!!

ΠΟΙΑ ΑΡΧΗ;; ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ !!


Τι είναι είναι ο Λόγος; Αδιαίρετος!! με το Νου!!
Νους και Λόγος Αδιαίρετος!! η δε ένωση τους η Ζωή!!
δηλαδή ο κόσμος!! ΚΑΙ Η ΝΟΗΤΉ ΖΩΗ!! δηλαδή οι ψυχές!!


..........


"Εν αρχή ην ο Λόγος. Και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος"
Λόγος. Η εκδήλωση της θεϊκής σοφίας. Η ρυθμιστική αρχή του σύμπαντος.

Ο Λόγος είναι η πρώτη αιτία. Και τι είναι ο Λόγος; Το ζητούμενο. Η αιτία αλλά και το αιτιατό, το αποτέλεσμα, η εκπλήρωση του ζητούμενου.
Ο Λόγος λοιπόν είναι η πρώτη αιτία. Και ο Λόγος είναι ίδιον του Θεού και ο Λόγος είναι Θεός (= μπορεί να κάνει τα πάντα). 
Τα πάντα έγιναν μέσω του Λόγου και χωρίς αυτόν τίποτε δε θα είχε γίνει απ' όσα έγιναν. ..........

Και αφού το πας από την αρχή, τι έχουμε πει ότι είναι ο Λόγος, αυτός ο Λόγος ο ομοούσιος τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο;
Νους ο Θεός και Λόγος η σκέψη του που δημιουργεί την ζωή;


Τι σημαίνει Πατέρας; τι σημαίνει Θεός; τι σημαίνει ο Λόγος Ομοούσιος με τον Πατέρα Θεό; που δημιούργησαν μαζί τα πάντα;

Και γιατί η χριστιανική θρησκεία θεωρεί Λόγο τον Χριστό, τον Υιό, δηλαδή τον θεϊκό Άνθρωπο αφού ξέρουμε οτι μετά απεκύησε τον Θεϊκό Άνθρωπο και του παρέδωσε τα πάντα τα οποία είχαν ήδη δημιουργηθεί;


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ Η ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΟΓΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο Ιησούς είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός! είναι η κεντρική ακτίνα (εκδήλωση μορφής) του Ανθρώπου δεύτερου θεού.


Συμφωνώ απολύτως στο τι είναι ο Ιησούς.
Το μόνο που ξέρω από αυτά είναι ότι Τον ονομάζουμε Πατέρα διότι αυτός μας γέννησε.


Τι ακριβώς γέννησε ο Πατέρας από αυτό που είμαστε εδώ στη Γη;

Εμάς, που είμαστε ο πυρήνας που ενεδύθη ψυχή και σάρκα.

Η Χριστιανική θρησκεία δεν θυμάμαι να το γράφει κάπου αυτό, απεναντίας λέει ότι ενδυθήκαμε το σώμα του Πατέρα Θεού την σάρκα που είναι ο Ναός του Πατέρα όλων Τριαδικού Θεού.

Ο Χριστιανισμός δεν γνωρίζει τον θεϊκό πυρήνα αλλά μόνον την ψυχή και την σάρκα.


Τι είναι η ψυχή για την Χριστιανική θρησκεία; και τι είναι το πνεύμα; και τι είναι η σάρκα;

..........

Δεν θυμάμαι αν είπες ότι και η ψυχή έχει λόγο/ λογική και η σάρκα και όταν σκεφτόμαστε με την λογική αυτών και όχι με τον Νου, τον Πυρήνα μας, αποπροσανατολιζόμαστε και ξεχνάμε την θεϊκότητα μας.


Η ψυχή τι είναι; η ορθή λογική της Αρμονίας, άρα ο Λόγος της Αρμονίας, κοινώς ο πνευματικός Λόγος, διότι η ψυχή είναι η Μονάδα, που ενώθηκε με το πνεύμα και απέκτησε τις αισθήσεις στον κτιστό κόσμο.
Και κάθε ψυχή είναι διαφορετική από τις άλλες ψυχές, διότι χωρίζονται σε είδη, με την ανάλογη νοητική ουσία.
Όπως οι ψυχές είναι ανάλογες με τον κάθε κόσμο στον οποίο ενυπάρχουν, με την ανάλογη ποιότητα της νοητικής ουσίας.

..........

Για την χριστιανική θρησκεία ψυχή είναι η πνοή του Θεού, η θεϊκότητα μας. Ο Θεός αφού μας έπλασε από πηλό φύσηξε και μας έδωσε ζωή. Και Πνεύμα είναι ο ζωντανός αιθέρας.

Τι σημαίνει "Πνοή Θεού"; φύσηξε; τι φύσηξε; διότι η Χριστιανική θρησκεία θεωρεί ως πνοή το πνεύμα...και τι είναι το πνεύμα ; δεν μας το λέει! απλά είναι πνοή θεού μας λέει,  κι εμείς περιμένει να το χάψουμε το παραμύθι.

Και δεν είδα πουθενά η Χριστιανική θρησκεία να αναφέρει τον Αιθέρα!! και τι είναι ο Αιθέρας,  πόσο δε να τον ονομάζει ως πνεύμα, και το πνεύμα να το ονομάζει ως πνοή και ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε,Άρα μας λέει η Χριστιανική θρησκεία ότι ο Πατέρας όλων Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα! Ποιος Πατέρας; αυτός που εκδηλώνεται με το χώμα; με τον θάνατο; με την γη, νερό, αέρα, φωτιά, όλα ενωμένα;

Εγώ υποθέτω πως εννοούν τον Αιθέρα. Εννοούν μια ζωοποιό ουσία που εκπορεύεται εκ του Πατρός. Αυτό που δίνει ζωή στην ύλη, στην σάρκα. 

Εννοούν προφανώς αυτόν που μας έδωσε το υλικό σώμα και την ψυχή. Αλλά μάλλον γενικεύουν. 
Οτι δηλαδή δεν υπάρχουν μεσάζοντες. 
Ένας ο Θεός και αυτός τα κάνει όλα.


Μα πως εννοούν τον Αιθέρα από την στιγμή που είναι Ελλάνια γνώση ο Αιθέρας; και κάθε τι Ελληνικό το δαιμονοποίησαν αφού πρώτα ονόμασαν τον Ελλάνιο αρχαίο πολιτισμό των Ελλήνων προγόνων μας ως Ειδωλολατρικό;
Απορρίπτουμε τον Αιθέρα διότι η Χριστιανική θρησκεία δεν αναφέρει πουθενά τον Αιθέρα.

Και τι θα πει "Ζωοποιός ουσία"; δεν μας την αναλύουν!! απλά μας λένε ότι είναι πνεύμα ή πνοή, η φύσημα του Θεού. δηλαδή τίποτα δεν μας λένε..κοινώς αερολογίες.

Και ποιος μας έδωσε το υλικό σάρκινο σώμα; 

ο Πατέρας Όλων Θεός είναι ο θάνατος; διότι η σάρκα είναι ο ίδιος ο θάνατος.

Τι θα πει γενικεύουν; εδώ ολόκληροι "θεόπνευστοι" πατέρες της εκκλησίας και δεν μπόρεσαν να αναλύσουν αυτά που πρέπει για να γίνει κατανοητή η θρησκεία και ο Θεός που αντιπροσωπεύουν;
Σε ποιον Θεό πιστεύουν; και τι θεόπνευστη αλήθεια είναι αυτή που τους έδωσε; που να μην μπορούν να αναλύσουν τίποτα;

Αν λοιπόν πιστεύουν σε έναν Θεό που τα κάνει όλα, τότε είναι σαν να πιστεύουν σε έναν θεό που είναι ο ίδιος ο θάνατος!!~
Αρα τι Πανάγαθος Θεός είναι αυτός που γεννά ταυτόχρονα την αθάνατη ζωή, και ταυτόχρονα γεννά τον θάνατο; το σκότος;Ο ένας και μοναδικός Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο και τον είχε σαν παιδί του να απολαμβάνει την δημιουργία. Ο άνθρωπος όμως προτίμησε να φάει τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού γιατί πλανήθηκε και νόμισε ότι θα γίνει έτσι θεός και ενώ ήταν αγνός και αθώος, μόλις μπήκε στην διπολικότητα ανακάλυψε οτι ήταν γυμνός και ντράπηκε. Γιατί στον νέο κόσμο του έμαθε οτι υπάρχει και η πονηριά και όχι μόνο η αθωότητα. 

Πως είναι δυνατόν να πλανήθηκε για να μπορεί να γίνει θεός από την στιγμή που στον παράδεισο ήδη είναι θεός; 
Και σε ποιον παράδεισο γεννήθηκε; τι είναι ο παράδεισος; σε ποια δημιουργία αναφέρεται; με την αθάνατη ζωή; σε ποιο κόσμο όμως; της Γης; και με τι σώμα; σάρκινο; διότι αυτά μας λέει η Χριστιανική θρησκεία, ότι στον παράδεισο ζούσαμε ως Αδάμ  κι Εύα, άρα ως άντρας και γυναίκα πάνω σε χώρο που ζουν τα διαχωρισμένα σώματα σε αρσενικό και θηλυκό.

Δεν αναφέρει πουθενά η Χριστιανική θρησκεία ότι ήταν ο άνθρωπος αρσενοθήλυκος!!!!

Και από που προέρχεται η πονηριά στον διπολικό κόσμο; 

Αφού ο διάβολος το υποτιθέμενο ωραιότερο δημιούργημα του Πατέρα όλων Θεού ήταν στον παράδεισο; άρα πως γίνεται στον παράδεισο να υπάρχει το κακό; από την στιγμή που αμάρτησε στο δέντρο της γνώσης του καλού-κακού ο Αδάμ και η Εύα για να μάθει αυτό ακριβώς; διότι στον παράδεισο δεν υπήρχαν όλα αυτά;

Είμαστε δηλαδή διπολικοί; αφού ο Πατέρας ΌΛΩΝ είναι ανδρόγυνος, και ΜΟΝΟΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΊΑ ΓΕΝΝΑ..ΟΝΤΑ ΑΡΣΕΝΟΘΗΛΥΚΑ ΔΙΧΩΣ ΦΥΛΟ.


Και βέβαια είναι όλα αερολογίες και γενικότητες. 
Είναι η εβραϊκή Βίβλος, η μόνη μας πηγή για την γένεση.


Ε ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΟΓΑ ΖΩΑ!! ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΜΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ!!
ΚΑΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!! ΑΙΣΧΟΣ!! ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΓΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΘΕΟΣ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΟΝ!!Οι άλλες μας πηγές είναι η ελληνική μυθολογία που δεν βρίσκει κανείς άκρη και αργότερα οι Έλληνες φιλόσοφοι, που ο καθένας τους αποδίδει την δημιουργία του κόσμου σε ένα στοιχείο.
Ε και οι αρχαίοι Έλληνες αν διαβάσεις λίγο και δεν βαρεθείς, ό,τι νάναι λέγανε για την αρχή των πάντων, την γένεση.

Να, εδώ έχει όλους τους μύθους για την δημιουργία από τον Ορφέα μέχρι τους προσωκρατικούς.
Τα βαριέμαι.

Και γιατί εξαφάνισε η Χριστιανική θρησκεία όλη την Ελληνική Γραμματεία; εκεί υπήρχε όλη η γνώση!! και μάλιστα μας απαγόρεψε να ονομαζόμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ διότι ΄Έλληνας ήταν βρισιά γι 'αυτούς!!! αμμόρφωτος και ειδωλολάτρης.

Μην ξεχνάς ότι αυτός που εξουσιάζει την ανθρωπότητα άφησε μόνον το 2% των Ελληνικών κειμένων που όλα φαίνονται σε έναν αμύητο ως ασυναρτησίες, ενώ σε έναν μυημένο που γνωρίζει, ξέρει τι εννοεί και τι γνώσεις υπάρχουν εκεί μέσα, διότι μόνον έτσι δεν θα πηγαίναν στην πυρά όπως το υπόλοιπο 98% της Ελληνικής γραμματείας.


Όλα είναι παραμύθια για να ησυχάζει το υπαρξιακό κενό των ανθρώπων. Οι Έλληνες φιλόσοφοι όμως αν και δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν την δημιουργία του κόσμου, ωστόσο προχώρησαν στην ερμηνεία του. Ανακάλυψαν τους Νόμους που λειτουργεί το σύμπαν. Δημιούργησαν την Φιλοσοφία και τις Επιστήμες. Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ό,τι ανώτερο έχει να επιδείξει ο ανθρώπινος πολιτισμός και είναι ο άριστος οδηγός για να ζήσει κανείς την επίγεια ζωή του.


Παραμύθι είναι όταν ένα άλογο ον δεν έχει την ορθή λογική να νοήσει την ουσία του λόγου της ψυχής του!..και απλά αρέσκεται σε παραμύθια όπως τα μωρά που ακόμη δεν έχουν αναπτύξει τον εγκέφαλο τους!..και πόσο δε την Λογική!..διότι άλλο να είσαι αγαθός χωρίς Λόγο, και άλλο Αγαθός με Λόγο!! και άλλο άλογος δίχως λόγο και γεμάτος κακία.


Χαχα Ε, αυτές οι ποικιλίες ακριβώς κυκλοφορούν σήμερα. 
Αγαθός χωρίς Λόγο, Αγαθός με Λόγο, άλογος γεμάτος κακία. Αυτοί δε οι τελευταίοι γεμίζουν τις εκκλησίες.

ΣΥΜΦΩΝΩ..

Στο ξαναλέω.. θέλω να σκεφτείς λογικά, αυτή τη στιγμή λείπει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια το 98% της Ελληνικής γραμματείας.
Αν με το 2% έχουμε πάρει αυτή τη γνώση, με το 98% θα κατακτήσουμε όλη την γνώση του κόσμου.


Δεν ξέρω όταν ακούω για το κοσμικό αυγό και τον Φάνη από τα ορφικά γυρίζω σελίδα. Αλλά θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω τι έλεγαν οι προσωκρατικοί, ο Ηράκλειτος κλπ για να δεις ότι ήταν πολύ πρώιμη και άγουρη η γνώση τους. Ακόμη και ο Όμηρος που σώζει αποκρυπτογραφημένες όλες τις πληροφορίες της εποχής του θα δεις ότι δεν ξέρει την γένεση.


Αν ήξεραν κάποια πράγματα τα ήξεραν οι μυημένοι. 
Αλλά μπορεί να ήταν και σαχλαμάρες όλα αυτά.
Ερμής και ξερό ψωμί.


Έτσι!!

ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΝΟΥΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....ΑΠΛΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΟΓΑ ΟΝΤΑ.....ΚΟΙΝΩΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.


Μια και σήμερα ασχολούμαστε γενικά με το τι πληροφορίες υπάρχουν για την γένεση θα μεταφέρω εδώ λίγα- λίγα τα όσα σώθηκαν και ξέρουμε ως τώρα, διαβάζοντας επί τροχάδην τον παραπάνω σύνδεσμο γιατί μου φάνηκε οτι έχουν κάνει καλή δουλειά στην συγκέντρωση όλου του υπάρχοντος υλικού. 


Μη σε παρακαλώ, δεν αντέχω να διαβάζω παραμύθια απευθυνόμενα σε άλογα όντα.
Εδώ ότι λέω το στηρίζω, και δεν γράφω αερολογίες...άλλοι δημιουργούν θρησκείες με αερολογίες.

Θα ανέφερα από δυο λόγια για το τι θεωρεί κάθε ένας από τους αρχαίους φιλοσόφους αρχή του κόσμου.
Χαχα άλλος τη φωτιά, άλλος το νερό, άλλος τη γη, άλλος τον αέρα, άλλος τον αιθέρα. Δηλαδή το τίποτε. Σου είπα, ήταν πολύ πρώιμη και άγουρη η γνώση.

Το κοντό τους και το μακρύ τους! όπως στα Ορφικά θεωρούν ως αρχή της γέννεσης το bing bang ότι να'ναι!


Δώσε να γελάσουμε!Για τους ορφικούς πρώτα και βγάλε άκρη. Κατά τους Ορφικούς πρωταρχικές δυνάμεις στον κόσμο ήταν το χάος, η γαία, ο ουρανός, ο ωκεανός αλλά και ο χρόνος, ο αιθέρας, το ύδωρ και το κοσμικό αβγό.
Αρχικά, υπήρχε ο αγήραος (αγέραστος) χρόνος και γύρω από αυτόν δημιουργήθηκε ο αιθήρ. Γύρω από τον αιθέρα δημιουργήθηκε το χάος, τυλιγμένο σε πυκνό έρεβος. Μέσα στον αιθέρα δημιούργησε ο χρόνος το κοσμικό αβγό, που αστραφτοκοπούσε μέσα στο χάος και είχε αργυρό χρώμα. Από το αργύφερον ωόν (αργυρόχρωμο αβγό), όταν εκκολάφθηκε, γεννήθηκαν ο Φάνης (Φαέθων ή Πρωτόγονος, ή Μήτις, ή Έρως ή Ημικεπαίος), που ήταν αρσενικό και θηλυκό ον μαζί με τέσσερα μάτια, τέσσερα πόδια, τέσσερα χέρια, δύο κεφάλια, χρυσές φτερούγες και έβγαζε ήχους λιονταριού και κριαριού. Το όνομά του δήλωνε τη λάμψη/φως και το θεωρούσαν τον φωτεινό δημιουργό του κόσμου. Αυτό το ον (=ΘΕΟΣ) δημιούργησε τον ουρανό (στερέωμα), τη γη (χώμα) και τη σελήνη (αστέρα). Ο Φαέθων με την αδερφή του τη Νύκτα γέννησαν τον Ουρανό, που έγινε ο βασιλιάς του κόσμου και στο ουράνιο στερέωμα και κάτω στη γη.


Άσε που όσοι διαβάζουν Ορφικά έχουν μια έπαρση και μια αλαζονεία ανεκδιήγητη. Τρώνε πόρτα. Χαχαχαα


Άστους κι αυτοί κοιμισμένοι είναι, πιστοί στην αέναη διπολικότητα μέσα από την αντίθεση και διαμάχη, όπου το ΕΓΩ κυριαρχεί.

Και πριν από το χάος γέννησης της κτιστής δημιουργίας τι υπήρχε; ο Χρόνος; μήπως καλύτερα ο Κρόνος;..λέω τώρα.


Αλλά τι είναι ο Κρόνος; δεν μας λένε, μήπως ο δεύτερος Νους δημιουργός; λέω τώρα.

ή ο Χρόνος είναι το τίποτα; ότι να'ναι, δηλαδή τι μας λένε; ότι από το τίποτα ήρθε ο κόσμος και η ζωή;
Μα ότι είναι η ζωή, την ζωή γεννά, ότι είναι τίποτα πολύ απλά δεν υπάρχει, μα ούτε προϋπήρχε, διότι πως είναι δυνατόν να προϋπάρχει κάτι, που για να προϋπάρχει πρέπει να είναι κάτι, ειδάλλως δεν υπάρχει, ούτε προϋπάρχει, ούτε και είναι κάτι, μα και ούτε μπορεί να γίνει κάτι.

..........


Μακάρι να μπορούσαν να αποσυμβολίσουν. 

Αλλά επαναλαμβάνουν τα ίδια και καμαρώνουν.

Να και η κοσμογονία του Ησιόδου. Είναι αρκετά αλλά τους επόμενους θα τους αναφέρω με δυο λέξεις τον καθένα. 


Σύμφωνα με τον Ησίοδο, το Σκότος είναι αυτό που προϋπήρχε στον κόσμο, από το οποίο γεννήθηκε το Χάος και ακολούθησε πολύ αργότερα ο Έρως, η αρχή της σεξουαλικής αναπαραγωγής και πιο αργά ακόμη, η Γη. Σκότος και Χάος δίχως ερωτικό ζευγάρωμα έφεραν στον κόσμο τη Νύκτα, την Ημέρα, το Έρεβος και τον Αιθέρα, όλα τα βασικά δηλαδή φαινόμενα, που αποτελούν το χώρο και τον χρόνο του κόσμου. Η Νύχτα και η Ημέρα ορίζουν τον χρόνο και ο Αιθέρας ό,τι περιβάλλει τη ζωή. Στο εξής καθετί που γεννιέται θα έχει έναν πατέρα και μια μητέρα εκτός από λίγες εξαιρέσεις.

Η Νύκτα και το Έρεβος γέννησαν κυρίως τα αρνητικά πράγματα στον κόσμο δίχως να μεσολαβήσει μεταξύ τους σεξουαλικό σμίξιμο. Γέννησαν δηλαδή την Καταστροφή, το Γήρας, το Θάνατο, το Φόνο, τον Εκνευρισμό, την Ύβρι, την Αθλιότητα αλλά και τη Φιλία, τον Οίκτο, τη Νέμεσι, τη Χαρά, την Εγκράτεια, τον Ύπνο, τα Όνειρα, όλα όσα δηλαδή ένας άνθρωπος αισθάνεται, θετικά και αρνητικά. Επίσης, γέννησαν τις τρεις Μοίρες (Κλωθώ, Άτροπο και Λάχεσι) και τις τρεις Εσπερίδες.

Από κει και πέρα, τα διάφορα στοιχεία που υπάρχουν αρχίζουν και ζευγαρώνουν μεταξύ τους με τη μεσολάβηση του έρωτα. Ο Αέρας και η Γη γεννούν τον Τρόμο, την Πανουργία, το Θυμό, την Αντιδικία, το Ψέμα, τον Όρκο, την Εκδίκηση, την Κατάχρηση, την Φιλονικία, την Ανακωχή, τη Λήθη, τον Φόβο, την Υπερηφάνεια, τη Μάχη. Παρατηρούμε δηλαδή πως, σύμφωνα με τον Ησίοδο, όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία στις συμπεριφορές των ανθρώπων στη μυθολογία εμφανίζονται προσωποποιημένα και προερχόμενα από τη διασταύρωση κάποιων θεϊκών δυνάμεων.

Η Γη (Γαία) αισθάνθηκε έντονη έλξη για τον γιο της τον Ουρανό και γέννησε μαζί του πολλά παιδιά με ερωτική πράξη. Από δω και πέρα αρχίζει ο ανθρωπομορφισμός των θεών. Η Γαία παραχωρεί μέρος από τις εξουσίες της στον Ουρανό και τεκνοποιεί από το σπέρμα του τους Τιτάνες. Μεταξύ των Τιτάνων ο Κρόνος και η Ρέα, ερηνύες, κύκλωπες. Δύσμορφα παιδιά.Ο Ησίοδος αναφέρει ότι ο Ουρανός, επειδή τρόμαξε για τα αποκρουστικά παιδιά που του γεννούσε η Γαία, συνουσιαζόταν συνέχεια μαζί της, για να μην μπορεί να τα φέρει στον κόσμο. Εκείνη παρακάλεσε τον γιο της Κρόνο να τη βοηθήσει κι εκείνος ευνούχισε τον πατέρα του, ώστε να ξεκολλήσει ο Ουρανός από τη Γη. Έτσι, από το αίμα του γεννήθηκαν οι Γίγαντες, οι Ερινύες και οι Δρυάδες, ενώ ο Κρόνος έγινε κυρίαρχος της δεύτερης γενιάς των θεών.
Με περίεργο τρόπο εμφανίζεται να γεννήθηκε και η Αφροδίτη, όταν τα κομμένα γεννητικά όργανα του Ουρανού έπεσαν μέσα στη θάλασσα και η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, θεότητα τρίτης γενιάς, ξεπρόβαλε μέσα από τους αφρούς.

Αλλά και ο Κρόνος στη συνέχεια ακολουθεί την ίδια τακτική, για να μην τον εκθρο- νίσουν τα δικά του παιδιά και νικιέται τελικά από τον Δία με πλεκτάνη της γυναίκας του της Ρέας. Όταν ο Δίας μεγάλωσε, κατά τον Ορφικό μύθο, ευνούχισε τον Κρόνο (κάτι που δεν αναφέρει ο Ησίοδος) και ανέλαβε το θρόνο των θεών. Ζευγάρωσε με τη μητέρα του τη Ρέα, που στον Ορφέα ταυτίζεται με τη Δήμητρα, και απέκτησαν μαζί την Περσεφόνη. Μετά ζευγάρωσε και με την κόρη του την Περσεφόνη και απέκτησαν τον θεό Διόνυσο, που αποκαλείται Ζαγρεύς στην ορφική μυθολογία. Ο Διόνυσος δηλαδή ήταν γέννημα διπλής αιμομιξίας όντας ταυτόχρονα γιος, εγγονός και ετεροθαλής αδερφός του Δία. Ο Δίας, αφού ο Διόνυσος συγκέντρωνε όλες αυτές τις ιδιότητες, αποφάσισε να του παραχωρήσει το θρόνο των θεών, όταν ακόμη ήταν μωρό, αλλά η Ήρα που ήταν η νόμιμη σύζυγος και αδερφή του Δία, ζήλεψε, επειδή ο Διόνυσος δεν ήταν δικός της γιος και υποκίνησε τους Τιτάνες να σκοτώσουν το βρέφος.

Οι Τιτάνες, που ήταν αδέρφια του Κρόνου και είχαν αποκλειστεί από την εξουσία, βρήκαν ευκαιρία να διεκδικήσουν το θρόνο. Έβαψαν τα πρόσωπά τους, για να ξεγελάσουν τον Διόνυσο και κατάφεραν να τον κατακρεουργήσουν και να τον φάνε. Η Αθηνά όμως του σώζει την καρδιά, από την οποία ο Δίας καταφέρνει να επαναφέρει τον Διόνυσο στη ζωή. Ο Ζευς έκαψε με τον κεραυνό του τους Τιτάνες, γι’ αυτό που έκαναν. Από το μίγμα φωτιάς, στάχτης και αίματος των Τιτάνων με τη γη (χώμα) γεννήθηκαν τα ανθρώπινα όντα. Επειδή όμως η στάχτη των Τιτάνων περιείχε και μέρος του θεού Διονύσου, που οι Τιτάνες είχαν καταβροχθίσει, ο άνθρωπος έχει δυο φύσεις, την τιτανική, η οποία σχετίζεται με το σώμα και τη θεϊκή που σχετίζεται με την ψυχή του.

Η ανθρώπινη ψυχή φυλακίστηκε στο σώμα λόγω του αμαρτήματος των Τιτάνων και οι άνθρωποι λυτρώνονται, όταν πετύχουν την έκσταση, όταν δηλαδή καταφέρνουν να βγαίνουν έξω από το σώμα τους και από την καθημερινότητα που τους εγκλωβίζει.

Αυτό όμως δεν είναι εύκολο, αφού η ψυχή αλλάζει συνεχώς σώματα μετά από κάθε θάνατο και επιστρέφει στη γη μετά από κάθε πρόσκαιρη διαμονή στον Άδη, για να ολοκληρώσει συγκεκριμένους κύκλους γενέσεων και μετεμψυχώσεων, για να εξαγνιστεί και να ενωθεί με το Θεό στον οποίο ανήκει.


Συνοψίζοντας, κατά τη Θεογονία του Ησιόδου, τα πρώτα ζευγαρώματα στον κόσμο οδήγησαν στη δημιουργία ορατών και αοράτων φυσικών και μεταφυσικών δυνάμεων, ακολούθησε η δεύτερη γενιά θεών με δύσμορφα χαρακτηριστικά και τεράστιες δυνάμεις, οι Τιτάνες, και έπειτα ακολούθησε η τρίτη γενιά των ολύμπιων θεών. Τα βασικά ζεύγη της Κοσμογονίας επομένως είναι ο Ουρανός και η Γαία, ο Κρόνος και η Ρέα και ο Δίας, ο οποίος εμφανίζεται πολυγαμικός με κύρια σύζυγο την Ήρα. Είναι κατανοητό πως οι θεότητες της πρώτης γενιάς ερμηνεύουν το φυσικό πλαίσιο του κόσμου αλλά και τις ανθρώπινες απορίες για τα αινιγματικά και εχθρικά τέρατα του προϊστορικού παρελθόντος, που εμφανίζονται να δαμάζονται από μυθικούς ήρωες όπως ο Περσέας, ο Βελερεφόντης και ο Ηρακλής.


..........
....................ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Το πιάσατε το νόημα; όποιος έχει το Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του! ότι ο Πατέρας όλων Θεός είναι Φως και Ζωή και από την ίδια ουσία τυγχάνεις κι εσύ που έχεις το Νου να είσαι από την ίδια ουσία! οπότε γνωρίζεις και ποιος είσαι! και που θα πας χωρίς να σε ακουμπήσει τίποτα και κανένας! διότι όλα εσύ τα εξουσιάζεις αφού έχεις αναγνωρίσει ήδη τον εαυτό σου ποιος είσαι και από που προέρχεσαι..

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου;

Εγώ ο Νους Θεός θα δώσω τον δικό μου Νου στους αγαθούς, στους ελεήμονες, στους καθαρούς, στους ευσεβείς..κοινώς μας λέει ότι θα γλυτώσουν όσοι άνθρωποι δεν έχουν το Νου λόγω της αγαθότητας τους την επανενσάρκωση τους σε ένα σώμα θνητό και ανάλογο που τους αξίζει και θα κερδίσουν ως βραβείο την θέωση τους.

Όσο για τους υπόλοιπους; τα βλέπουμε εδώ στη Γη τι τραβά η ανθρωπότητα ζώντας μέσα στο θάνατο.

Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες;

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος.


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος.

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.
– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; 

φησὶ γὰρ ὁ θεός·
«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; – Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·

μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.


morfeas sky

..........
....................

Να ρίξουμε μια ματιά και στην Αιγυπτιακή κοσμογονία.
Το Σύμπαν, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το φαντάζονταν ως ορθογώνιο κουτί. Το πάτωμα ήταν η Γη, και η οροφή ή μία Αγελάδα με τα άκρα της στα άκρα της Γης ή το επιμηκυμένο σώμα της Θεάς Νουτ με το πρόσωπό της προς την Ανατολή και τα άκρα της στηριγμένα πάνω στη Γη αποτελούσαν τους τέσσερις στύλους του στερεώματος. Γύρω από το Σύμπαν-κουτί (κοσμικό κιβώτιο) κυλούσε ένας μεγάλος ποταμός, στον οποίο ταξίδευαν με καΐκια, ο Ήλιος και Σελήνη, που κρύβονταν στις σπηλιές των όχθεών του κατά τη Δύση τους. Το ίδιο και οι πλανήτες. Σχεδόν κάθε
δεκαπενθήμερο ένα Αγριογούρουνο έτρωγε σιγά-σιγά τη σελήνη για δύο εβδομάδες. Όσον αφορά τις εκλείψεις, πίστευαν ότι τις δημιουργούσε τρώγοντάς την με τη μία, όταν πείναγε πολύ.

Δημιουργός του κόσμου είναι ο θεός Ρα. Αυτός με το λόγο του δημιούργησε τον κόσμο, τη Γη, το νερό, τη χλωρίδα, τη βλάστηση και την έρημο. Ο λόγος του Ρα έφτασε στην νεοδημιουργημένη Γη και ενζυμωμένος με το χώμα, έφτιαξε τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά κ.λπ.

Υπάρχουν όμως πολλές μεταβολές ονομάτων και παραλλαγές του ίδιου μύθου. που ακολουθούσαν τις πολιτικές μεταβολές.
Ο Ατούμ,που τον μεταφράζουν ως «ο πλήρης», είναι κατά μία κοσμογονική ερμηνεία ο δημιουργός του εαυτού του μέσα από τα αρχέγονα νερά του Νουν (Νους;;;), ο οποίος με τη δύναμη της θέλησης ή του Λόγου (προφέροντας το όνομά του), προκάλεσε τη δική του γέννηση. Έχει τεράστιες ομοιότητες επομένως με τον Θεό των Εβραίων και των Χριστιανών, γι’ αυτό και αποκαλείται και «Κύριος των Ορίων» ή Συμπαντικός θεός. Είναι δε αρσενικοθήλυκος.

Και αύριο θα δούμε επί τροχάδην τι έλεγαν και οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι.

ω τι άλλο θα διαβάσω, o καθένας μεταφράζει τον Ερμή Τρισμέγιστο σύμφωνα με την άλογη λογική που κατέχει και όχι με αυτά που έγραφε ο Ερμής! αλλά ποιος θα καθόταν να σκεφτεί με ορθή λογική αν πρώτα δεν την κατέχει;..ο έχων τον Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του.

Όπως καταλαβαίνεις είμαστε υποχρεωμένοι να κολυμπήσουμε σε άγνωστα νερά. Υπάρχει όμως βοήθεια. Μέσα στην πληθώρα των κειμένων, υπάρχουν πολλά που αποκρυπτογραφούν με έμπνευση. Αυτά θα δίνουν το έναυσμα στην σκέψη σου να κάνει άλμα.


Μα τόσα χρόνια αυτό κάνω, βλέπω μία λέξη που δεν είχα προσέξει όπως λίγο πιο πάνω ανέφερα στο κείμενο του ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ και ξεκαθάρισε το θολό τοπίο όταν έλεγε ότι όποιος έχει τον Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του, και στην συνέχεια μας λέει  ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν Νου αλλά είναι άλογα όντα μόνον!! και μπορούν να αποκτήσουν το Νου αν είναι άνθρωποι αγαθοί..


Το θεωρείς τυχαίο; συνεχώς βλέπω τέτοιες συμπτώσεις στη ζωή μου χαχα αλλά λεφτά δε μου δίνει! ίσως γιατί αν τα αποκτήσω θα αδιαφορώ να γράφω εδώ κάνοντας σναλύσεις..οπότε με έχει συνεχώς στην πίεση χαχαχαχα έχει πλάκα να το βλέπεις αυτό..δηλαδή το πως επεμβαίνει ο ανώτερος εαυτός μου.

Δεν το θεωρώ τυχαίο. Είναι άνωθεν βοήθεια. Δεν ξέρω τον μηχανισμό. Αλλά τι είναι ο ανώτερος εαυτός μας; Αυτό που θεωρούμε μεταφυσικό και δεν το βλέπουμε διότι δεν είμαστε παρατηρητές αλλά μόνο υλιστές. Και το θεωρούμε τυχαίο γεγονός.
Παρατήρησε τα πάντα γύρω σου και θα δεις πως παρεμβαίνει στη ζωή μας η Μοίρα αλλα και ο ανώτερος θεϊκός εαυτός μας.
Βέβαια η επιλογή πάντα είναι δική μας τι θα πράξουμε και με ποια λογική..την άλογη; ή την ορθή λογικη της ψυχής;..απλά πρέπει πρώτα να μάθουμε να διακρίνουμε το άλογο από το λογικό, διότι όλα βρίσκονται μέσα μας..είμαστε τρεις εαυτοί.

Ποιοι τρεις; 


Ο άλογος, Ο λογικός, Ο αγαθός.

Ο άλογος υλιστής με ανάγκες επιθυμίες που φέρουν συνεχώς αρνητικά συναισθήματα και αισθήσεις ως τελικό αποτέλεσμα...ο πνευματικός λόγος της ψυχής που θέλει να φέρει την ισορροπία αλλά συνήθως την μπερδεύουμε με την αντίθεση και αντίδραση μέσα από την διαμάχη της αδικίας που νιώθουμε, και γινόμαστε και πάλι άλογοι εγωϊστές, ..και η ουσία του πυρήνα της ψυχής, η οποία δεν κάνει ποτέ λάθη, αρκεί να είμαστε αγαθοί σε ότι επιθυμούμε..και συνήθως δίνει τα νοητά,  όπως για παράδειγμα η γνώση και η αγάπη.
morfeas sky


Σχόλια