Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΛΙΚΟΣ - ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Aυτό που αντιλαμβανόμαστε ως αληθινό  και πραγματικό δεν είναι το σώμα, αλλά το αισθητό σώμα που είναι οι αισθήσεις και τα συναισθήματα, μαζί με την  όποια νοητική ουσία (λογική) διαθέτουμε.

Το σώμα δίχως νοητική ουσία είναι αδύνατον να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ζει την νοερή ζωή, και απλά "ζει"  σαν φυτό μέσα από την αυξομείωση του σώματος το οποίο διαθέτει.

Το σώμα όμως είναι αδύνατον να υπάρχει διότι κατά 99,9% δεν αποτελείται από ύλη αλλά από κενό δίχως ύλη.
Πως είναι δυνατόν να υπάρχει το σώμα όταν αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.


Αυτό που υπάρχει, υπάρχει για πάντα, και το σώμα αν υπάρχει είναι ΝΟΗΤΟ όπως στα όνειρα μας που όλα όσα αντιλαμβανόμαστε είναι νοητά.

ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Οι αισθήσεις και τα συναισθήματα υπάρχουν για πάντα, είναι το πυρ και πνεύμα ενωμένα αλλά που δεν διαθέτουν από μόνα τους την νοητική ουσία.

Ότι διαθέτει αισθήσεις δίχως αντίληψη και λογική δεν διαθέτει συναισθήματα, διότι και να υπάρχουν οι αισθήσεις μαζί με τα συναισθήματα δεν τα αντιλαμβάνεται, είναι η ζωή-φυτό  δίχως την νοητική ουσία, και δεν μπορεί να αντιληφθεί τα όποια συναισθήματα και αισθήσεις.

Ότι διαθέτει την όποια νοητική αντίληψη μαζί με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα είναι η νοερή ζωή.

ΟΛΑ ΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ

Το πυρ και πνεύμα εκδηλώνονται ως υπάρχων ζωή μόνον όταν ενωθούν με την νοητική ουσία, τον Νου.

Στον δικό μας κόσμο το πυρ και πνεύμα εκδηλώνονται όταν ενώνονται με την ψυχή που είναι η νοητική ουσία και τους δίνει την νοερή ζωή.

Η φύση τους (πυρ και πνεύμα) στον δικό μας κόσμο μαζί με την διανοητική κίνηση και την νοερή αντίληψη που αποκτούν όταν ενώνονται με τις ψυχές, είναι διπολική και η πιο σκοτεινή, διότι εκδηλώνονται στις πιο ακραίες τους μορφές μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που οδηγούνται από την λογική των άκρων όπου κάθε σκέψη, συναίσθημα, και αισθήσεις, έχει και το αντίθετο της, αλλά και δεν απέχουν από καμιά κακία είτε ανήκουν στον ένα πόλο είτε στον αντίθετο του.

Η ανθρώπινη ψυχή (νοητική ουσία) όταν ενώνεται μαζί τους δεν συμμετέχει, και ο άνθρωπος της Γης ότι αντιλαμβάνεται ως νοερή ζωή είναι το πυρ και πνεύμα που απόκτησε την νοερή ζωή και την διανοητική κίνηση που πήρε από την ανθρώπινη ψυχή όταν ενώθηκε μαζί τους.

Είναι ο Νους της Αρμονίας της ψυχής που ενώθηκε με τον Αντινού και του έδωσε ύπαρξη και ζωή από Ανυπαρξία που ήταν και ζουν μαζί.

Πρώτα είναι ο Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων με  τον δικό του Φωτεινό Νου και Φωτεινό Λόγο.
Μετά είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός των δυνάμεων της Αρμονίας, από πυρ και πνεύμα, όπου εκδηλώνει την ζωή  στον δικό του νοερό κόσμο μαζί με το αντίθετο του, το πυρ και πνεύμα, τα αισθητά σώματα, και στον δικό μας κατωφερή κόσμο εκδηλώνει την ζωή μέσα από τις πιο ακραίες του μορφές..Νους-ΑντιΝους.
Η εικόνα της ζωής ο Νους και ο ΑντιΝους που είναι η Ανυπαρξία ο θάνατος.

Οι ανθρώπινες ψυχές βέβαια δεν πεθαίνουν ποτέ, αλλά αν δεν κατανοήσουν τον εαυτό τους θα ζουν για πάντα εγκλωβισμένες στον δίχως λογική "υλικό"  κόσμο της Ανυπαρξίας.


morfeas sky

Nα έχετε πάντα στη ζωή σας αγαθή πρόθεση, και πάντα να ζητάτε από τον θεϊκό σας ΕΑΥΤΟ να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες σας στον εδώ "κάτω" κόσμο, διότι εμείς εδώ "κάτω" είμαστε θνητοί και τίποτα απολύτως δεν εξουσιάζουμε, αλλά απεναντίας τα πάντα μας εξουσιάζουν αν γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο.

morfeas sky

Σχόλια

morfeas sky

morfeas sky