Η ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗΠρέπει να μας γίνει κατανοητό ότι τα ζώα δεν έχουν λογική ούτε ελεύθερη επιλογή, και οδηγούνται από την φύση, η οποία φύση έχει τις δυνάμεις της Αρμονίας όπως οι ψυχές, διότι αν ήταν σαν εμάς με λογική και ελεύθερη επιλογή θα γινόταν σαν εμάς~!!.

Ο Άνθρωπος όμως έχει διπλή φύση:
1. Είναι ζώο με λογική και ελεύθερη επιλογή.
2. Είναι Αθάνατος θεϊκός Νους των δυνάμεων της Αρμονίας που φέρει τον Λόγο αυτό που εμείς ονομάζουμε ψυχή, και η ψυχή είναι ενωμένη με το παν και δεν διαχωρίζεται στην ατομικότητα του Εγώ.


Όταν ο ατομισμός μας διακατέχει παντού όπως του τύπου:τα θέλω όλα δικά μου, εγώ θέλω να σωθώ, εγώ θέλω να εκπληρωθούν όλες οι ανάγκες μου όποιες κι αν είναι αυτές, και όλες μου οι επιθυμίες, τότε γινόμαστε ζώα με λογική!! διότι ανάγκες έχουν μόνο τα θνητά σώματα, ενώ η ψυχή που είναι αθάνατη και θεϊκή δεν έχει ανάγκες μα ούτε ατομισμό όπως εμείς εδώ που διαχωριστήκαμε από την ενότητα της ολότητας του σύμπαντος με το αισθητό υλικό σώμα που ενδύθηκε η ψυχή μας.

Όλες οι ψυχές είναι Ένα με το σύμπαν που μας περιβάλλει, και τίποτα δεν μας διαχωρίζει ως ψυχές σε ξεχωριστή ατομική οντότητα όπως εδώ στη Γη, που το μόνο που ξέρει να κάνει πολύ καλά το αισθητό μας σώμα είναι να καλύπτει τις δικές του ανάγκες ως θνητή που είναι πατώντας στα πτώματα των άλλων συνανθρώπων μας, το οποίο αισθητό μας σώμα βρίσκεται πολύ μακριά από την ψυχή και καμία σχέση δεν έχει με την ψυχή.Από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τον αληθινό μας εαυτό, αλλά αναγνωρίζουμε ως αληθινό μόνον το αισθητό μας σώμα και την λογική του, είναι επόμενο να είμαστε ζώα με λογική και με ελεύθερη επιλογή, όπου ο ατομισμός και το ατομικό συμφέρον του Εγώ μας οδηγεί στο ψέμα και στον διαχωρισμό της ολότητας της ψυχής που είναι ένα με το σύμπαν, με αποτέλεσμα να επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όλα όσα επιθυμούμε καταπατώντας τον συνάνθρωπο μας και αδερφή ψυχή μας.
Και φτάνουμε στο σημείο το ψέμα να κυριαρχεί παντού χάρην της εξουσίας που επιδιώκει το Εγώ του αισθητού σώματος που ενδύθηκε η ψυχή μας.


morfeas sky


Τα ζώα οδηγούνται από την φύση, η οποία φύση έχει τις δυνάμεις της Αρμονίας, όπως τις δυνάμεις της Αρμονίας κατέχει κάθε ανθρώπινη θεϊκή ψυχή και οδηγεί τον άνθρωπο της Γης, είτε τον οδηγεί το αισθητό του σώμα..Επιλογή.


Έτσι κατάντησε το είδος των ανθρώπων πάνω στην Γη..ένα ατομιστικό υλιστικό συνοθύλλευμα υπανθρώπων που δεν έχουν ιδέα τι είναι η Σύνεση, η Δικαιοσύνη, η Σωφροσύνη, η Αρετή, η Εγκράτεια, η Ανδρεία της ψυχής..

morfeas sky

Σχόλια