«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)
To αν η Γη είναι επίπεδη, ή σφαίρα ή ένα ολόγραμμα, ή ένας συμπαντικός νοητός οργανισμός, δεν μπορώ να το ξέρω, το σίγουρο όμως είναι ότι όλα όσα ζούμε είναι νοητά.
Από εκεί και πέρα η βαρύτητα δεν υπάρχει αλλά υπάρχει ο νόμος της Έλξης. Με τον ίδιο τρόπο που ότι σκέφτεσαι και πιστεύεις στη ζωή σου αυτό θα έλξεις πάνω σου!


Αυτά που βλέπουν τα μάτια του σώματος και όλα όσα αισθάνεται το σώμα είναι η αλήθεια του σώματος, το σώμα όμως παύει να υπάρχει κάποια στιγμή, άρα δεν είναι αληθινό.
Αληθινό είναι ότι υπάρχει για πάντα, και είναι η νοητική ουσία της ψυχής.


Ότι βλέπεις και αισθάνεσαι είναι αυτό που βλέπει και αισθάνεται το αισθητό σου σώμα, είναι η αλήθεια της ανυπαρξίας.
Εικάζεται από την εντύπωση πως είναι κάτι.
Αν λοιπόν οδηγούμαστε στην ζωή από την λογική αυτού του ψεύτικου κόσμου θα επικρατεί πάντα η αταξία στη ζωή μας, σε αντίθεση με την Τάξη και Αρμονία που επικρατεί στο σύμπαν.
«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)

«Θάνατος δεν υπάρχει για κανέναν, παρά μόνο φαινομενικά, ούτε γένεση υπάρχει για κανέναν, παρά μόνο φαινομενικά. 
Η τροπή της ουσίας σε φύση θεωρείται γένεση, ενώ η τροπή της φύσεως σε ουσία κατά τα αυτά θεωρείται θάνατος.
Ούτε γεννιέται αληθινά κάτι ούτε φθείρεται ποτέ, μόνο τη μια γίνεται φανερό και ύστερα γίνεται αόρατο· και το μεν πρώτο συμβαίνει λόγω παχύτητος της ύλης, το δε δεύτερο λόγω λεπτότητος της ουσίας, η οποία είναι πάντα ίδια και απλώς διαφέρει κατά την κίνηση και την στάση.
Διότι αυτό είναι αναγκαστικά το ίδιον της μεταβολής, που δεν γίνεται από κάπου έξω, αλλά το μεν όλον μεταβάλλεται στα μέρη, τα δε μέρη στο όλον λόγω της ενότητος του παντός»
Απολλώνιος ο Τυανεύς

morfeas sky

Σχόλια