ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ
Από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας ότι υπάρχουμε, και ότι "ζούμε", συνήθως γινόμαστε ένα με το περιβάλλον γύρω μας, τον χώρο, και την πληροφορία που ενυπάρχει στην κοινωνία που μεγαλώσαμε και δημιούργησαν οι πρόγονοί μας.


Οτιδήποτε θεωρούμε ως αλήθεια και πραγματικότητα, είτε ως υλική είτε ως πνευματική, το σίγουρο είναι ότι δεν είναι δικές μας σκέψεις, αλλά οι πληροφορίες "άλλων" που αποδεχτήκαμε ως αλήθεια, δηλαδή όλων αυτών που εξουσιάζουν την κοινωνία των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα στην σημερινή μας κοινωνία οι κυβερνώντες μιας ισχυρής χώρας, όπου μέσα από την εκπαίδευση μας στα δικά τους εκπαιδευτικά  "σχολεία" τα πανεπιστήμια, τις δικές τους φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία τους, και τις θρησκείες τους, τα΄"έγκριτα" ΜΜΕ, μας δημιουργούν ένα εικονικό υλικό αλλά και πνευματικό υπόβαθρο, όπου εμείς απλά αποδεχτήκαμε και απορροφήσαμε ως αλήθεια στον δικό μας εγκέφαλο από την γέννηση μας έως σήμερα.

Ζούμε λοιπόν σε ένα matrix σε έναν ψεύτικο νοητικό κόσμο όπου αυτό που κυριαρχεί στην ζωή μας είναι η πληροφορία που αποδεχόμαστε και πιστεύουμε ως την μόνη αλήθεια στην ζωή μας,
και αυτή η πληροφορία έχει να κάνει με την αλήθεια  του θνητού μας σώματος που είναι γεμάτο από ανάγκες.


Το σώμα όμως παύει να υπάρχει κάποια στιγμή, άρα δεν είναι αληθινό και απλά για όσο ζει σκιάζεται από την εντύπωση πως είναι κάτι.
Αληθινό είναι ότι υπάρχει για πάντα, και είναι η νοητική ουσία της ψυχής.
"Δεν είναι δυνατό να κατανοήσεις το τέλειο με το ατελές, ούτε το αθάνατο με το ολιγόχρονο να ενωθεί, διότι, το μεν είναι αλήθεια για πάντα ενώ το άλλo, σκιάζεται από την εντύπωση."

Οι ψεύτικες λοιπόν ανάγκες του σώματος μας, είναι αυτές που μας οδηγούν στην ζωή μας, αλλά και σε ότι αφορά την πνευματική μας κατανόηση και αναζήτηση του αληθινού μας αθάνατου εαυτού, οι οποίες ανάγκες του σώματος είναι αυτές που καθορίζουν την όποια αλήθεια στην ζωή μας είτε στην ύλη είτε στον νοητό κόσμο της ψυχής.. 

Και όποιος άνθρωπος έχει ανάγκες θα ζει έχοντας ως οδηγό τις ψεύτικες ανάγκες του σώματος του, και θα παραμένει για πάντα σκλάβος του ψεύτικου θνητού εαυτού του, θα οδηγείται από ότι κατανοεί το θνητό του σώμα το οποίο σωματοποιεί όλες τις διττές μορφές του πνεύματος (λογική του υλικού κόσμου-εγκέφαλος του σώματος, διττές αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες του σώματος) και όχι από τον νοητό κόσμο της ψυχής του.

Και ποτέ ένας άνθρωπος που οδηγείται από τις ανάγκες δεν θα γίνει ένας ελεύθερος άνθρωπος, διότι οι ανάγκες είτε σωματικές είτε νοητές και πνευματικές, προέρχονται από το αισθητό σώμα, το οποίο σώμα σωματοποιεί όλες τις διττές μορφές του πνεύματος, (πυρ και πνεύμα), το οποίο ενδύθηκε η νοητική ουσία των δυνάμεων της Αρμονίας που είναι η αθάνατη ψυχή.

Και έτσι φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ως την μόνη αλήθεια στην ζωή μας, υλική και πνευματική, όλες τις ανάγκες του αισθητού σώματος μας και όχι του νοητού κόσμου της ψυχής.
Αυτή είναι και η μεγάλη πλάνη του αισθητού σώματος που ενδύθηκε η ψυχή.

Οι ανάγκες λοιπόν του αισθητού σώματος είναι αυτές που καθορίζουν την αλήθεια που θα αποδεχτούμε, είτε όσον αφορά την πραγματικότητα του υλικού κόσμου, είτε την αλήθεια της ψυχής, είτε την αλήθεια για τον ίδιο τον θεό δημιουργό μας!! 

Ο οποίος θεός για εμάς είναι πάνω απ'όλα, διότι θεωρούμε ότι είναι ο καθοδηγητής μας αρκεί να του ζητάμε την βοήθεια του για να μας καλύψει όλες μας τις ανάγκες!!
Ποιες ανάγκες όμως; διότι αυτό που έχει ανάγκες είναι το θνητό αισθητό σώμα που ενδύθηκε η ψυχή μας! διότι η ψυχή ως αθάνατη και θεϊκή που είναι δεν έχει ανάγκες.

Κι εμείς έχοντας ως οδηγό μας τις ανάγκες, άρα τις ανάγκες του αισθητού σώματος, μένουμε αδρανείς στην νόηση και κατανόηση της νοητικής ουσίας της ψυχής, και αποδεχόμαστε ότι ζωή είναι ότι οδηγείται από τις ανάγκες.

Η σκλαβιά του αισθητού σώματος είναι όλες μας οι ανάγκες, και οτιδήποτε οδηγείται από τις ανάγκες είναι θνητό, διότι ζωή για εμάς είτε στον υλικό κόσμο είτε στον αθάνατο και θεϊκό νοητό κόσμο της ψυχής θεωρούμε ότι είναι οι ανάγκες!!

Διότι όταν οδηγούμαστε από τις ανάγκες πως μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι ή να ζήσουμε σε έναν άλλο ανώτερο κόσμο ελεύθεροι, όταν έχουμε πάντα οδηγό μας την σκλαβιά; δηλαδή τις ανάγκες; είτε για την εδώ ζωή μας, είτε για την ουράνια ζωή μας;
όταν οποιαδήποτε σκέψη και ενέργεια στην ζωή μας καθοδηγείται από τις ανάγκες;

Και όλα αυτά χωρίς να σκεφτόμαστε ποτέ μόνοι μας! 
χωρίς ποτέ να καθήσει μόνος του ο άνθρωπος να στραγγίσει το κεφάλι του την ψυχή του!!!! ώστε να δει μια άλλη αλήθεια, την δική του αλήθεια της ψυχής του, που θα τον ελευθερώσει από τον ψεύτικο κόσμο της αιώνιας σκλαβιάς του!! που είναι το αισθητό σώμα.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ότι γνωρίζουμε το μάθαμε από την κοινωνία, η οποία κοινωνία των ανθρώπων απορροφά την όποια πληροφορία και την αποδέχεται ως αλήθεια χωρίς πρώτα να την επεξεργαστεί, διότι μας έμαθαν να μισούμε και αποστρεφόμαστε την ελεύθερη σκέψη! και απλά να αντιγράφουμε και να αποδεχόμαστε την αλήθεια του άρχοντα αυτού του κόσμου! τις ανάγκες! άρα την αιώνια σκλαβιά του αισθητού σώματος μας.
Διότι η αλήθεια της ζωής δεν είναι η σκλαβιά, ούτε οι ανάγκες,  αλλά η ελευθερία!!
η ψυχή!!

Ότι βλέπεις και αισθάνεσαι είναι αυτό που βλέπει και αισθάνεται το αισθητό σου σώμα, είναι η αλήθεια της ανυπαρξίας.
Εικάζεται από την εντύπωση πως είναι κάτι.
Αν λοιπόν οδηγούμαστε στην ζωή από την λογική αυτού του ψεύτικου κόσμου θα επικρατεί πάντα η αταξία στη ζωή μας, σε αντίθεση με την Τάξη και Αρμονία που επικρατεί στο σύμπαν.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ!!


Σχόλια