Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ




Ε' ΜΕΡΟΣ


Ο πυρήνας της ψυχής είναι ο Άγιος Λόγος, Άγιος Λόγος είναι ο Άνθρωπος Ουσιωδώς όμοιος με τον Πανάγαθο κόσμο του Φωτός, και την Αλήθεια της Ζωής τον Αδιαίρετο Φωτεινό Λόγο, Φως και Ζωή, και ο άνθρωπος είναι ο δεύτερος θεός Φως και Ζωή.

Ερμητικά κείμενα: Ερμής Τρισμέγιστος..Ανάλυση κειμένου

Η ψυχή είναι αθάνατη νοητική ουσία έχοντας ως νόημα τον δικό της λόγο, όσο βρίσκεται μαζί με το ανθρώπινο σώμα έλκεται από τη σκέψη της Αρμονίας, αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα μένει μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο.

Εξουσιάζει το λόγο της φέροντας σε ό, τι έρχεται στη ζωή, όμοια με τη νόηση της κίνηση και αυτό ονομάζεται ζωή, διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ψυχής, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.
.................

σημ: θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Αν ο νους είναι πάντα προσγειωμένος στην υλική εδώ πραγματικότητα της καθημερινότητας μας, είναι φυσικό να κάνει πάντα αρνητικές σκέψεις ανούσιες χωρίς νόημα στη ζωή. Ο νους δίνει ζωή στα συναισθήματα, και τα συναισθήματα δίνουν ζωή στο σώμα. 

Αν το σώμα που είναι δίχως λογική (σώμα είναι ο εγκέφαλος, ο ρεαλιστής θνητός νους, ο δίχως λογική εγκέφαλος, που τον οδηγούν οι ανάγκες του σώματος, και οδηγός στην ζωή του γίνονται οι ανάγκες του σώματος).  
Αν το σώμα που είναι δίχως λογική και γεμάτο από ανάγκες ελέγχει τις σκέψεις και τα όνειρα μας για την ζωή, τότε είναι επόμενο να ζήσουμε μια αρνητική ζωή γεμάτη από ανάγκες, με θνητά διττά συναισθήματα που πάντα καταλήγουν σε αρνητικές αισθήσεις και σκέψεις.

Αν όμως ο νους της ψυχής είναι αυτός που θα μας οδηγεί στη ζωή μας, τότε είναι επόμενο πάντα να κάνουμε όμορφες σκέψεις αγάπης και Αρμονίας, όμορφα όνειρα, θα αντιμετωπίζουμε την ζωή με τα όνειρα ψυχής μας, και θα είναι οδηγός στη ζωή μας, όπου θα ζήσουμε μία όμορφη ζωή. Διότι ο νους γεννά την ζωή και τον κόσμο γύρω μας και όχι το σώμα. Επιλογή! 

.............

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ζωές και δύο κινήσεις Μία κατά την ουσία της ψυχής, και άλλη κατά την φύση του σώματος, η μεν πρώτη είναι η γενικότερη η μεν δεύτερη η μερικότερη.

Αυτή τώρα που είναι κατ'ουσία (η ψυχή) είναι αυτεξούσια.
Ενώ η άλλη είναι αναγκαστική. (η νοερή ζωή και διανοητική κίνηση του σώματος).

Διότι, κάθε τι που κινείται υπόκειται στον εξαναγκασμό αυτού που το κινεί. (Εξαναγκάζεται η ψυχή να δώσει κίνηση και ζωή στα σώματα).

Η κίνηση που κινεί την ψυχή έχει εξοικιωθεί με τον έρωτα της νοητής ουσίας.

Η ψυχή λοιπόν, είναι ασώματη, ούσα αμέτοχη του φυσικού σώματος (σάρκα), διότι αν έχει σώμα δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση. Διότι κάθε σώμα είναι δίχως νόηση.

σημ: η ανθρώπινη ψυχή όταν ενσαρκώνεται έρχονται όλες οι καθοδικές καθολικές ενέργειες της φύσης και σχηματίζουν-γεννούν το σώμα, και μαζί με αυτές έρχονται και όλες οι μορφές του πνεύματος οι οποίες σωματοποιούνται στο σώμα, όπως είναι οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος και τα μεταβαλλόμενα συναισθήματα, και γεννιέται ο άνθρωπος της Γης.

Συμμετέχοντας δε στην ουσία πετυχαίνει η ψυχή να είναι έμβιο ον με πνεύμα, και το μεν πνεύμα ανήκει στο σώμα, ο δε λόγος στην νοητή ουσία της ψυχής.

σημ: η ανθρώπινη ψυχή στον πυρήνα της υποδέχτηκε τον Άγιο Λόγο, άρα συμμετέχει στην νοητή ουσία του Αγαθού Λόγου, και γίνεται η ψυχή νοητό πνεύμα που έχει πολύ μεγάλο έρωτα για το Αγαθό.

Όταν η ανθρώπινη ψυχή ενσαρκώνεται το ανθρώπινο σώμα, το πνεύμα της κάθε φύσης ενώνεται με την ανθρώπινη ψυχή, (φωτιά-αέρας των πλανητών)  και αυτό το πνεύμα συνεργάζεται με τα άλογα στοιχεία από γη-νερό, και εκδηλώνει όλες τις μορφές στο ανθρώπινο σώμα που γεννιέται από τις καθολικές ενέργειες που ενώθηκαν και αυτές με την ανθρώπινη ψυχή. 

και ο λόγος διακρίνει το ύψιστο αγαθό, 
ενώ το αισθητικό πνεύμα κρίνει τα φαινόμενα.

σημ: ο νοητός λόγος είναι η νοητή ουσία της ψυχής στον ενσαρκώμενο άνθρωπο, όπου μπορούμε όλοι εμείς οι άνθρωποι εδώ στην Γη που φέρουμε τον λόγο στην ψυχή μας, να διακρίνουμε μέσω της διαίσθησης που επεξεργάζεται η διανόηση μας το ύψιστο αγαθό της σοφίας του νοητού λόγου ψυχής των επτά ουρανών, να διακρίνουμε το Αγαθό..τον Όγδοο Ουρανό.

Ενώ σε αντιπαράθεση, οι αισθήσεις του σώματος μας και τα συναισθήματα μας είναι το γήϊνο πνεύμα, το οποίο με την δική του ρεαλιστική και θνητή λογική κρίνει τα φαινόμενα της φύσης αυτού του θνητού σώματος.

Διαιρείται δε στις οργανικές αισθήσεις, που κάποιο μέρος τους είναι η πνευματική όραση, και το πνεύμα το ακουστικό, το οσφρητικό, το γνωστικό, και το απτικό.

Αυτό το πνεύμα το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει ή φαντάζεται μόνο. Διότι ανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα.

σημ:
Το πνεύμα λοιπόν ανήκει στο σώμα, είναι η ρεαλιστική λογική μας, που κρίνει όλες τις γνώσεις του υλικού κόσμου, του κόσμου του σάρκινου σώματος μας.

Ο λόγος τώρα της ψυχής, ανήκει στην ουσία και είναι η φρόνηση, συνυπάρχει δε με τον λόγο η γνώση των πολύτιμων πραγμάτων, ενώ με το πνεύμα η εικασία.
(η ψυχή διαθέτει την γνώση των πολύτιμων πραγμάτων του υλικού σύμπαντος, ενώ το πνεύμα της σάρκας απλά υποθέτει..μένει στη..θεωρία).


Διότι, αυτό μεν (το πνεύμα) έχει την ενέργεια του από το σύμπαν που το περιέχει, 
(το πνεύμα δέχεται όλες τις καθολικές διττές ενέργειες του υλικού σύμπαντος δηλαδή της φύσης του σώματος)

ενώ η ψυχή από τον εαυτό της.
(ενώ ο νοητός λόγος της ψυχής δέχεται τα πάντα από τον πυρήνα της τον Λόγο που δεν ανήκει στο υλικό σύμπαν).
....

σημ: είπαμε ότι πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, ο οποίος όταν εισέρχεται διαρρηγνύει το υλικό σύμπαν των επτά ουρανών, έλκονται από πολύ έρωτα προς τον Λόγο οι τέλειες ενέργειες του πυρός αυτού του υλικού σύμπαντος, ενώνεται μαζί του και γεννιέται ο πνευματικός λόγος της ανθρωπινης ψυχής, και η ψυχή που γεννιέται από την ένωση αυτή αποκτά τον δικό της νοητό κόσμο και κινείται στον έβδομο ουρανό ως πνεύμα του πυρός που ανήκει στο ανθρώπινο θεϊκό γένος.

Και η ψυχή έχει ως πρότυπο τον Λόγο.

Και όταν η θεϊκή ανθρώπινη ψυχή που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο επιλέγει να ενσαρκωθεί τα σώματα των πλανητών, έρχονται όλες οι καθολικές μορφές του πνεύματος της γήινης φύσης, μαζί με όλες τις καθολικές άλογες ενέργειες του σώματος, και γεννιέται ο άνθρωπος της Γης.  

Ο πυρήνας της ψυχής είναι ο Λόγος, Λόγος είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή, και ο άνθρωπος της Γης είναι το είδος του θεϊκού γένους του  ανθρώπου στο κτιστό σύμπαν των επτά ουρανών που περικλείουν τις επτά φύσεις.

EIMAΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ

«Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν.» Επίκουρος

«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε»Επικεντρώσου στην αρρώστια, στη φτώχια και στη δυστυχία και θα έχεις αυτόματα ανάλογες συνθήκες στη ζωή σου.

Άλλαξε τον προσανατολισμό σου και εστιάσου στις χαρές της ζωής, και σε όσα ήδη έχεις, στα οφέλη της ζωής, στην καλή σου υγεία και στην αφθονία του σύμπαντος – και αμέσως όλα αυτά θα εμφανιστούν στη ζωή σου.»

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ