ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΤΩΡΑ" ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤRIX
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΤΩΡΑ" ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤRIX


Πως είναι δυνατόν να νιώσεις την ζωή ολοκληρωτικά μέσα από το "τώρα" όταν ζεις συνεχώς μέσα στο παρελθόν;

Τι είναι το παρελθόν; είναι η "εικόνα" της ζωής! γι'αυτό ποτέ δεν θα ζήσεις αληθινά γιατί είσαι μέσα στο matrix εγκλωβισμένος!
Μέσα στο σπήλαιο του Πλάτωνα.

Έχεις "ελεύθερη επιλογή"; Νομίζεις! Αν ήσουν ελεύθερος θα είχες ότι επιθυμούσες, τα πάντα, και αυτός ο κόσμος είναι μια φυλακή της ζωής, η φυλακή των φωτεινών σου σκέψεων,  η φυλακή του φωτισμένου Νου από το πνεύμα που γεννά τις σκέψεις που κάθε μια σκέψη έχει και το αντίθετο της, όπως και η σάρκα.


Σ'αυτόν τον κόσμο θεωρείσαι ήδη νεκρός διότι ότι επιθυμείς απ'αυτόν τον κόσμο είναι ήδη νεκρό γιατί δεν υπάρχει! και παίρνει ζωή από εσένα, αλλά μια ζωή πάντα μαζί με το αντίθετο του απ'ότι επιθυμείς, και ανάλογα με το πόσο γινόμαστε ένα με τα δύο άκρα, είτε το καλό είτε το κακό δεν έχει καμία σημασία.

Κατανόησε που ζεις και ίσως κατανοήσεις και την αλήθεια, τον εαυτό σου, πως όσο δίνουμε σημασία σε αυτόν τον διπολικό κόσμο των αντιθέτων του δίνουμε ζωή, και δίνοντας του ζωή  μέσα από τα αρνητικά και θετικά συναισθήματα πάθη και επιθυμίες φυλακίζει τον Νου και την ψυχή.


Τι είναι ο χρόνος λοιπόν; παρελθόν παρόν και μέλλον, όπου κινούμαστε μέσα στον χώρο μαζί με τον χρόνο.
Αυτή η ψευδαίσθηση μας κάνει ένα με την εικόνα και της δίνουμε ζωή, την ζωή μας.

Ότι κινείται δεν έχει σταθερό σημείο, άρα πως είναι δυνατόν να υπάρξει το παρόν αφού δεν μπορεί να σταθεί; 
Αν υποθέσουμε ότι το παρόν υπάρχει τότε κινείται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.
Το παρελθόν και το μέλλον όμως δεν υπάρχει,διότι το μέλλον ακόμη δεν ήρθε μα και το παρελθόν έχει φύγει ήδη!
Αλλά που είναι το παρόν; αφού κινείται όπως είπαμε ανάμεσα στους άλλους δύο χρόνους σε απειροελάχιστο κλασματικό χρόνο;

Αν μια στιγμή του "τώρα" κινείται ανάμεσα σε παρελθόν και μέλλον πως είναι δυνατόν να αλλάξει τον χώρο; αφού ο χώρος ήδη είναι προδιαγραμμένος μέσα σε κυκλική τροχιά σε μία κυκλική δίνη μέσα από τα ίδια και τα ίδια.

Κινούμαστε μέσα σε έναν χώρο όπου το μέλλον έχει ήδη προσχεδιαστεί, και είναι ήδη παρελθόν μέσα από το οποίο ζούμε συνεχώς στον πλανήτη Γη.
Και σε έναν μεγαλύτερο κύκλο  σε μια πλήρη περιστροφή του πλανήτη μας γύρω από τον γαλαξία ζούμε το σύνολο της εικονικής ζωής μέσα στο τούνελ που ονομάζουμε γαλαξία και δεχόμαστε το σύνολο της πληροφορίας ως ζωή μέσα στον πλανήτη Γη από την κάθε πολιτισμική πολιτιστική θεολογική τεχνολογική εποχή του εκάστοτε ανθρώπινου εικονικού πολιτισμού μας.

Δεν υπάρχει χρόνος, αλλά υπάρχει ο χώρος, όπου κινούμαστε μέσα σε αυτόν προσχεδιασμένα από τον δημιουργό του, ο οποίος μας εγκλώβισε μέσα στο matrix.

Aυτό που ζούμε τώρα, είναι η εκτέλεση της πληροφορίας που δέχεται ο νους μας από τον δημιουργό του matrix.

Δεν είμαστε εμείς, αλλά ζούμε μέσα από έναν άλλο ψεύτικο εικονικό μας εαυτό, ο οποίος πλάστηκε για να φυλακίσει μέσα του τον αληθινό μας εαυτό, και ξέρετε ποιος είναι αυτός ο ενιαυτός μας; 

Είμαστε νοητές συνειδητότητες, είμαστε Νους, και όχι άντρας η γυναίκα, αυτό είναι ένας ρόλος τον οποίο παίρνουμε μέσα στην εικόνα του matrix.

Βλέπουμε την εικόνα μας  μέσα στο matrix με το ψεύτικο σώμα που ενδυθήκαμε, όλα εικονικά, και όλα αυτά γεννιούνται από την πληροφορία που διαβάζει ο εικονικός μας νους κινούμενος μέσα στο τούνελ που του στέλνει ο δημιουργός του.

Το τούνελ του χώρου είναι να φανταστείτε σαν ένα καλώδιο που στέλνει πληροφορίες στην οθόνη του υπολογιστή σας, όπως εγώ αυτή την στιγμή στέλνω στην οθόνη σας όλα αυτά που μόλις διαβάσατε και αποτυπώνω καινούριες ιδέες στον νου σας!

Έχουμε δύο εαυτούς, ο ένας είναι ο αληθινός, και ο άλλος ο εικονικός, στο χέρι μας είναι ποιον θα επιλέξουμε να ζούμε για πάντα.
Ο εικονικός μας κρατά για πάντα μέσα στην εικόνα.
Ο θάνατος απλά μας ξυπνά από το matrix.
Aρκεί όμως να γνωρίζουμε που ζούμε.
Ειδάλλως θα ξαναδιαγραφεί η μνήμη μας, και θα αρχίσουμε έναν νέο κύκλο ζωής μέσα στην εικόνα.

morfeas skyΕΝΙΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΩΣ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ


Στον αληθινό κόσμο δεν υπάρχει παρελθόν παρόν και μέλλον αλλά το τώρα παντοτινά.
Στο matrix υπάρχει ο επαναλαμβανόμενος χωροχρόνος μέσα από το παρελθόν όπου του ανήκουν οι τρεις χρόνοι (παρελθόν-παρόν-μέλλον) δηλαδή ζούμε την ζωή μέσα σε όνειρο και την αντιλαμβανόμαστε ως όνειρο.

Στον αληθινό κόσμο ζούμε ένα ατελείωτο τώρα όπου παρελθόν και μέλλον ανήκουν στο τώρα την ΖΩΗ

Στο matrix το τώρα ανήκει στο παρελθόν, γι'αυτό και δεν μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ την ΖΩΗ
Στον αληθινό κόσμο το τώρα είναι το παν! η
Αλήθεια της Ζωής.
morfeas sky


..............Δεν υπάρχει ενιαίο τώρα. Υπάρχει ενιαίος χρόνος.
Τι είναι το τώρα; είναι η στιγμή που νιώθουμε μέσα από τις αισθήσεις ως πραγματικότητα.
Τι είναι πραγματικότητα; είναι οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε από ύλη.
Τι είναι αληθινό; οτιδήποτε είναι άφθαρτο και αθάνατο.
Ο χώρος και ο χρόνος είναι ο εικονικός φθαρτός κόσμος και εικονική πραγματικότητα όπου τίποτα δεν είναι αληθινό, γι'αυτό και δεν αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας αληθινά! διότι ζούμε μέσα στο matrix οπότε δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τον χώρο αληθινά παρά μόνον σαν όνειρο μέσα από το στιγμιαίο τώρα.

Ο χώρος προϋπάρχει και στο παρελθόν και στο παρόν και στο μέλλον.
Ο άνθρωπος κινείται μέσα στον προϋπάρχων χώρο και δημιουργεί την κίνηση της όποια ζωής του, αλλά δεν παύει ποτέ να ζει μέσα στον χώρο του matrix άρα είναι για πάντα είδωλο εικόνα της εικόνας άρα ήδη νεκρός.

morfeas sky

Σχόλια

 1. Ο χρονος εχει χώρο και ο ορισμός του χρόνου ειναι εσκεμμένα λάθος για πολλούς λόγους ..... Το θέμα εινςι οτι ζούμε σε ενα ενιαίο τωρα.... Αν αντιληφθούμε οτι το τωρα υπάρχει μονο και οτι εμεις ορίζουμε την επόμενη κίνηση μας μέσα στο ματριξ και κάποια στιγμη ξυπνήσουμε τι θα κάνουμε εγκλωβισμένοι στο ματριξ αλλα πλέον ξυπνιοι ..... Πως μετράει ο χρονος τότε ; Τι γίνεται με το ματριξ πως σε βλέπει τότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. +Together.We.Rise
  Δεν υπάρχει ενιαίο τώρα. Υπάρχει ενιαίος χρόνος.
  Τι είναι το τώρα; είναι η στιγμή που νιώθουμε μέσα από τις αισθήσεις ως πραγματικότητα.
  Τι είναι πραγματικότητα; είναι οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε από ύλη.
  Τι είναι αληθινό; οτιδήποτε είναι άφθαρτο και αθάνατο.
  Ο χώρος και ο χρόνος είναι ο εικονικός φθαρτός κόσμος και εικονική πραγματικότητα όπου τίποτα δεν είναι αληθινό, γι'αυτό και δεν αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας αληθινά! διότι ζούμε μέσα στο matrix οπότε δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τον χώρο αληθινά παρά μόνον σαν όνειρο μέσα από το στιγμιαίο τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά αλλα το μέλλον υπάρχει στην Πέμπτη (χαοτική) διάσταση και περιλαμβάνει όλες τις δυνατές πιθανότητες που μπορούμε να ζήσουμε μέσα στο ματριξ... Όταν όμως μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ετςι ωςτε να "δουμε" το μέλλον και απο άπειρες πορείες που μπορούμε να διαλέξουμε,εμεις να "επιλέξουμε" τελικα κάποιες απο αυτές και να τις κατεβάσουμε στην Τετάρτη διάσταση και απο εκει να επιλέξουμε την μια πορεία μας στο άπειρο.... Ετςι ζούμε στο ματριξ αλλα επιλέγουμε εμεις την πορεία μας.... Εχουμε την Ελεύθερη Βουληςη να το κάνουμε, αλλα αφήνουμε την συνειδητοτητα να μας παρασύρει σε πράξεις και σκρψεις που δεν θα κάναμε.... Οι ποιο πολλοί άνθρωποι δεν αποφασίζουν για τίποτα μόνοι τους.... ειναι χειραγωγημένοι απο την δύναμη της συνειδητοτητας ....που δημιουργήται απο την συνισταμένη όλων των σκέψεων και πράξεων των ανθρώπων και εχει την δύναμη να "επεμβαίνει " στις ζωές όλων μας... Άρα αν ελέγξεις την συνειδητοτητα (κατι που γινεται παρα πολλούς αιώνες )ελέγχεις το μέλλον και τις πράξεις των σνθρωπων .... Ξέρεις τον χώρο και τον χειρίζεσαι ανάλογα .... Άρα ναι δεν υπάρχει μέλλον παρελθόν και υπάρχει μονο παρόν ..... Παρόν που πρεπει να ξαναπάρουμε στα χέρια μας κσι να το χειριστούμε με διαφορετικό τροπο ....

   Διαγραφή
  2. Τι είναι η πέμπτη διάσταση;
   http://oneirosky.blogspot.gr/2015/12/blog-post_18.html
   Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
   Ο αριθμός 5 πέντε, συμβολίζει πλέον την αρτιότητα της ζωής έναντι του αντιθέτου του, που πλέον μπορεί και ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ το περιττό, το αντίθετο της ζωής ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, μέσα από την Αρμονία, και πλέον ενώ το εξουσιάζει, δεν πρέπει να το καταστρέψει, αλλά να το απορροφήσει μέσω της Αρμονίας, και εκεί στο πεμπτοδιαστατικό πεδίο, είναι που κατανοεί πλέον τον ΔΙΠΟΛΙΚΟ κόσμο, και γεννάται ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ κόσμος, οι ιδέες! όπου πλέον μπορεί και παρεμβαίνει και γεννά την εικόνα του μέσα στους προηγούμενους κύκλους που εξουσιάζει.
   Εικόνα είναι και οι ιδέες οι οποίες εισέρχονται στον Νου μας.
   Και οι ιδέες προέρχονται από τον κόσμο των ιδεών το άπλετο Φως!
   Ο αριθμός πέντε, είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου!
   Μήπως για τον λόγο αυτόν οι σκοτεινοί θεωρούν τον εαυτό τους άρτιο; και εμάς παρακατιανούς;
   Αν λοιπόν μας θεωρούν περιττούς, να και η απόδειξη γιατί δεν μας λογαριάζουν και μας βλέπουν ως σκουπίδια!

   Εκεί όμως είναι το λάθος των σκοτεινών, που προσπαθούν μέσα από την εκμετάλλευση του περιττού αριθμού, δύο (2) δυαδικού κόσμου των αντιθέτων, να επικρατήσουν οι άρτιοι, ώστε να προσθέσουν μόνον τον άρτιο εαυτό τους μέσα από την ένωση με τον "δουλοπρεπή" αριθμό δύο και την επικράτηση επί του αντιθέτου, και να φτάσουν στην ολοκλήρωση στο πέντε 5 ως κυρίαρχοι άρτιοι που θα τους υπηρετούν οι περιττοί γι'αυτούς, αλλά που τους χρειάζονται για να ολοκληρωθούν!

   Ο αριθμός πέντε 5 όμως, συμβολίζει την τελειότητα μέσα από την συμφιλίωση και την αρμονία ώστε να ενωθεί το περιττό με το άρτιο και να επέλθει η ολοκλήρωση!!
   Ο αριθμός πέντε. Είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου και επίσης από τους αριθμούς δύο και τρία στην πρόσθεσή τους. Η πεντάς επίσης αντιπροσωπεύει το γάμο, την ένωση της αρσενικής και θηλυκής συμφιλίωσης και την αρμονία. Η Πεντάς ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη.
   Οι Πυθαγόρειοι έλεγαν πως η πεντάς περιέχει τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος. Συχνά αυτό ήταν διατυπωμένο όπως το σύμπαν σπάρθηκε από τη μονάδα, απέκτησε κίνηση μέσω της δυάδας, μετά απέκτησε ζωή μέσω της πεντάδας και περικυκλώθηκε από τη δεκάδα

   Είναι ο άρρεν αριθμός του γάμου, που ενώνει τον πρώτο θήλυ αριθμό και τον πρώτο άρρεν αριθμό δια της προσθέσεως. Ο αριθμός των δαχτύλων στα άνω και κάτω άκρα. Ο αριθμός των κανονικών στερεών ή πολυέδρων. Ακατάλυτος: Όλα τα πολλαπλάσιά του τελειώνουν σε 5.

   κατανοούμε ότι η πέμπτη διάσταση είναι ο χώρος όπου γεννάται ο αιθερικός υλικός κόσμος και η εικόνα αυτού είναι ο τρισδιάστατος υλικός κόσμος όπου ζούμε εμείς σήμερα.

   Διαγραφή
  3. Όταν λοιπόν μας διδάσκουν την αγάπη μέσα από τα άκρα των αντιθέτων είναι γιατί γινόμαστε ένα με τα δύο αντίθετα και αποφεύγουμε από φόβο το αντίθετο μας.
   Ότι όμως το αποφεύγουμε από τον φόβο γινόμαστε ένα με τα άκρα γι'αυτό και τα δύο αντίθετα είναι όμοια μεταξύ τους και έχουν πάντα ροπή στην αντίθεση όπου πάντα επιφέρει την σύγκρουση των αντιθέτων.

   Διαγραφή
 3. Καταρχήν ευχαριστω για τις απαντήσεις σου και την καλη σου διάθεση για συζήτηση....
  "Και οι ιδέες προέρχονται από τον κόσμο των ιδεών το άπλετο Φως!
  Ο αριθμός πέντε, είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου!
  Μήπως για τον λόγο αυτόν οι σκοτεινοί θεωρούν τον εαυτό τους άρτιο; και εμάς παρακατιανούς;
  Αν λοιπόν μας θεωρούν περιττούς, να και η απόδειξη γιατί δεν μας λογαριάζουν και μας βλέπουν ως σκουπίδια!"
  Απο προσωπική μου εμπειρία δεν μας θεωρούν κσι τόσο σκουπίδια ... Διότι δεν γνωρίζουν ούτε μπορούν να θυμηθούν ...
  Αν δεν μας χρειαζονταν δεν θα υπηρχαμε.. Διότι δύναμη στην Τρίτη διάσταση και στον υλικό κόσμο έχουν αλλα μονο εκει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα αυτό ακριβώς γράφω, ότι ενώ χρειαζόμαστε το ένα άκρο το άλλο, για να υπάρξει η ολοκλήρωση και η άνοδος προς το φως, τον αληθινό κόσμο, αρέσκονται εδώ στην τρίτη διάσταση τα δύο αντίθετα ειδικά όσα έχουν ροπή προς τα άκρα των αντιθέτων άρα και των αντιθέσεων,να νομίζουν ότι μπορούν να τους υπηρετεί το αντίθετο τους, και με τελικό στόχο τους να τους υπηρετεί το φως.
  Είτε το καλό είτε το κακό ανήκουν στον θνητό κόσμο.
  Η Αρμονία επιφέρει την άνοδο προς το φως τον αληθινό κόσμο την Ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγω θα έλεγα ισορροπία .... και οπως συνηθίζω να λέω.... ισορροπία πάνω σε σχοινι οπως ο ακροβατης, χωρις δίχτυ ασφαλείας ..... σε απόλυτη ισορροπία .... και το σχοινι να τεντωνει ..., πόσοι μπορούν να ανέβουν στο σχοινι...;;; Τα δυο άκρα ειναι τα αντίθετα που λες ... δεν πρεπει να μας χειραγωγήσει ούτε το ενα άκρο ούτε το άλλο ούτε να πέσουμε να μείνουμε ακίνητοι στο απόλυτο σημειο.... Ακινήτοι οπως πραγματικα είμαστε και να "δουμε" χωρις παραμόρφωση την πληροφορία ..

   Διαγραφή
 5. Αρμονία το ονομάζω διότι έτσι ονομάζει ο Ερμής Τρισμέγιστος τον μοναδικό δρόμο που υπάρχει για την άνοδο των ανθρώπων στους κύκλους μέσω της Αρμονίας.
  Αλλά η ίδια έννοια υπάρχει και στον δικό σου χαρακτηρισμό με την λέξη ισορροπία.
  Όσο βαδίζουμε προς το άκρο του καλού, τόσο θα υπάρχει η αντίθεση του κακού μέσα μας.
  Όσο φοβόμαστε το ένα άκρο τόσο τρόμο θα μας προκαλλεί.
  Σκοπός μας να νικήσουμε τον φόβο αλλά και το εγώ, όπου πρέπει να γίνει το εμείς μέσα από την αγαθή μας πρόθεση και όχι από το συμφέρον που πηγάζει από το εγώ.
  Η αγάπη ενώνει όχι ο έρωτας, διότι ο έρωτας φέρει την ζωή αλλά και τον θάνατο τα δύο αντίθετα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όταν ο άνθρωπος πεθαίνει,δηλ ξυπνά απο το όνειρο που ήταν βυθισμένος,έχει απο εκεί και πέρα κάποια βοήθεια ώστε να εννοήση και να μήν πέσει πάλι σε ενσαρκώσεις,η επειδή δεν παρεμβαίνει κανένας στην ελεύθερη βουλησή του,θα αφήνεται να παρασύρεται συνέχεια σ αυτόν τον αέναο κύκλο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Renos Renos
  Γι'αυτό πρέπει όσο ζούμε εδώ να αναζητάμε την αλήθεια για να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πως τα που πρέπει να πετάξει η ψυχή μας.
  Ο Απολλώνιος Τυανέας έλεγε ότι η γέννηση είναι η είσοδος της ψυχής στο υλοενεργειακό πεδίο, η ζωή το πέρασμα μέσα από αυτό, ο θάνατος η έξοδος της ψυχής από το πεδίο αυτό.
  Ο Ερμής Τρισμέγιστος μας λέει ότι μόλις φεύγει η ψυχή ελευθερώνεται από το σώμα και βλέπει το ολόλαμπρο φως της θεϊκής ουσίας στον πυρήνα της. Κατανοεί το φως του Αγαθού, και από ντροπή για όσα άσχημα έπραξε στην ενσαρκωμένη ζωή της, προτιμά να τιμωρηθεί.
  Συνήθως τιμωρείται η ανθρώπινη ψυχή ανάλογα με τον τρόπο ζωής της στον υλικό της βίο.
  Ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Renos Renos
  Ένας άνθρωπος που έχει γίνει ένα με την ύλη είναι αδύνατον να κατανοήσει ποιος είναι, οπότε πέφτει εύκολο θύμα του matrix

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γράφεις οτι η ψυχή...Κατανοεί το φως του Αγαθού και από ντροπή για όσα άσχημα έπραξε στην ενσαρκωμένη ζωή της, προτιμά να τιμωρηθεί.
  Το θέμα είναι όμως οτι πάντα θα πέφτουμε σε σφάλματα παρόλο που κατανοούμε στην πορεία.Είναι αδύνατον να μένεις εσαεί καθαρός,οπότε πάλι σε επανασαρκώσεις και άντε απ την αρχή;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To όλο πρόβλημα ξεκινά από την άγνοια μας για την αλήθεια ενόσω ζούμε στον υλικό αισθητό κόσμο. Αυτό δεν είναι δίκαιο, αλλά εφόσον έχουμε ακούσει μας λέει το κείμενο σχετικά, γι'αυτό και το αναφέρω, ότι μας δίνει ως βραβείο το ο "θεός" να νοήσουμε με τον Νου που διαθέτουμε την αλήθεια.
   Άρα μας λέει ότι οι άνθρωποι είμαστε προορισμένοι για να ζούμε σε αυτόν τον θνητό κόσμο, και μόνον όσοι νοήσουν τον αληθινό τους εαυτό θα προσέλθουν ξανά στην αληθινή τους πατρίδα.
   Άρα το βλέπω ως παγίδα ως αίνιγμα αυτό το ρητό που πρέπει μόνοι μας να το λύσουμε.
   Όταν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε ξέρουμε και που να πάμε, αυτό ξέρω εγώ ως την μόνη αλήθεια, αφού κνείς άλλος δεν έχει εξουσία στον ευτό μας παρά μόνον εμείς και όπως βλέπεις πάντα την τελική απόφαση εμείς την παίρνουμε μόνοι μας.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου