Ο ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Όποιος άνθρωπος έχει ανάγκες είναι και θνητός, διότι ότι επιθυμούμε προέρχεται από τον υλικό κόσμο, και ότι γεννάται από την ύλη δεν είναι ούτε προέρχεται από το αγαθό, αλλά από το καλό και το κακό, όπου το μεν καλό θα μας προσφέρει το συναίσθημα της χαράς, η οποία πάντα είναι πρόσκαιρη και εμπεριέχεται από μια κορυφή, την έπαρση του εγώ, ότι κάτι καταφέραμε στην ζωή μας, οπότε είτε πράττουμε το καλό είτε το κακό, πάντα βρισκόμαστε παγιδευμένοι στην εδώ ζωή μας.

Τι είναι όμως αυτό που θα μας οδηγήσει στο φως; η αγαθή σκέψη, η οποία δεν έχει ανάγκες γιατί προέρχεται από τον Νου της ψυχής, είναι η αγάπη του για την αλήθεια, και όχι ο έρωτας του για την αλήθεια, διότι ο μεν έρωτας είναι θνητός, η μεν αγάπη αγαθή που πάντα σκέφτεται δίχως να κυβερνά τον άνθρωπο η έπαρση, και πλέον γίνεται οδηγός σιγά σιγά στην ζωή του ανθρώπου το αγαθό, που τρέφει μόνον αγάπη για την κατανόηση της αλήθειας ανακουφίζοντας τον εαυτό της η ανθρώπινη ψυχή.

Αλλά ποιος άνθρωπος σήμερα αναζητά την αλήθεια με γνώμονα το αγαθό; όταν όλοι σχεδόν επιθυμούν να ικανοποιήσουν το εγώ τους απέναντι στην αδικία που τους καταπονεί συναισθηματικά και σωματικά; η αντίδραση τους όμως απέναντι σε ότι τους αδικεί ποτέ δεν θα τους επιφέρει το φως στην ζωή τους, διότι πολύ απλά θα γίνουν ένα με τα δύο αντίθετα της δράσης και αντίδρασης, τον κόσμο του matrix στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι το κακό είτε το καλό ανήκουν σε αυτόν τον κόσμο αποκλειστικά, και ότι το άπλετο Φως είναι μονοπολικό και ζει μόνο του, όπως και το άπλετο σκότος.
Αυτός ο κόσμος είναι η ένωση του φωτός μαζί με το σκότος που επέφερε μία φύση διπολική, η οποία δεν είναι ούτε Φως, μα ούτε και σκότος. Αν λοιπόν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο Άπλετο Φως, πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, και αυτό θα μας οδηγήσει να κατανοήσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα, μια φυλακή δίχως σύνορα, που ονομάζουμε πλανήτη Γη η Πλάνη της Γης.

morfeas sky


Σχόλια