ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ

Διαβάζουμε στον Ποιμάνδρη από τα Ερμητικά κείμενα:

Οτι  ψυχή, είναι το σώμα που φέρει την εκδήλωση της Ζωής μέσα στον χώρο.. 
..αργότερα οι φωτεινές ψυχές μπαίνοντας μέσα στην ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ , από  Φως και Ζωή που ήταν καθ'ομοίωσιν με τον Πατέρα Νου Θεό, έγιναν πυρ και πνεύμα, δηλαδή "Κατ'εικόνα"
με τις τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας αυτής της νέας διπολικής δημιουργίας.
Από Φως που ήταν έγιναν Νους, και από Ζωή από Φως που ήταν έγιναν Ψυχή.


Ενώ σε αντίθεση με τις ψυχές που έχουν τις τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας, το πυρ και πνεύμα αυτής της διπολικής φύσης της διπολικής αυτής δημιουργίας, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του Άγιου Λόγου του Πατέρα Νου Θεού, με την μισογεννημένη σκοτεινή φύση από το αντίθετο του το σκότος.

Και έτσι οι ψυχές περιφέρονται σε αυτό το θνητό διπολικό σύμπαν των αντιθέτων, οι οποίες ψυχές για να ζήσουν και κατανοήσουν αυτή την θνητή δημιουργία, αναγκάζονται να ενσαρκωθούν το σώμα της θνητής φύσης, και το πνεύμα-λογική της θνητής φύσης, που ενυπάρχει πάνω στον χώρο, και ως χώρος εκδήλωσης της ζωής, καθορίζεται η ύλη και συγκεκριμένα τα υλικά ουράνια σώματα, (από πυρ-ενέργεια πυκνής συμπύκνωσης η αραιώτερης, ανάλογα τα επτά επίπεδα της θνητής δημιουργίας),  τους πλανήτες, και πνεύμα την ατμόσφαιρα κάθε πλανήτη που ενυπάρχει μέσα σε αυτόν. 

Πνεύμα της φύσης, είναι το σύνολο των πληροφοριών-συχνοτήτων-δεδομένων που "διαβάζει" ο θνητός εγκέφαλος του ανθρώπου της Γης, από τον χώρο στον οποίο ενυπάρχει και ζει την ζωή, δηλαδή πάνω στον πλανήτη Γη, αφού είναι γεννημένος "δέκτης" από το πνεύμα της φύσης, με πνεύμα λογική την ατμόσφαιρα της Γης, που είναι γεμάτη από πληροφορίες-ενέργειες-δεδομένα  θνητών συχνοτήτων, , και ζει την ζωή σύμφωνα με αυτή την πληροφόρηση, και αυτό είναι του πνεύμα του ανθρώπου της Γης, προερχόμενο από το πνεύμα της φύσης.

Η ύλη, όμως, η σάρκα, η γη και τα νερά, άρα και το σώμα της σάρκας που ενσαρκωνόμαστε, δεν έχει τον Άγιο Λόγο, άρα δεν ζει σε αρμονία, γι'αυτό και εκδηλώνεται η φύση στις πιο ακραίες της μορφές των αντιθέτων, την ζωή μέσα από τον θάνατο, τον πόνο και την λύπη, την γέννηση μέσα από την φθορά,και από την φθορά ξανά η γέννηση,..άρα και στην σάρκα και το πνεύμα της σάρκας, επικρατεί η λογική του διπολικού κόσμου και πνεύματος των ακραίων μορφών έκφρασης, μέσα από τις αντιθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους, και είτε ανήκουμε στο ένα άκρο, είτε το άλλο της θνητής φύσης, καλό-κακό, επιφέρει πάντα το αρνητικό ως αποτέλεσμα, διότι δίχως τις τέλειες ενέργειες της Ψυχής των δυνάμεων της Αρμονίας, δεν δύναται να υπάρξει η Αρμονία στα δύο αντίθετα καλό-κακό. 

Αυτός είναι και ο Άγιος Λόγος σε αυτό το θνητό σύμπαν, η Αρμονία των δυνάμεων της ψυχής, η οποία επιφέρει την αδιαφορία μας στο τι μας προκαλλούν τα δύο αντίθετα στις σκέψεις μας, στις ενέργειες μας, στην εδώ ζωή μας, διότι πιστεύουμε στην εναρμόνιση της σκέψης μας με την ψυχή μας, και δεν γινόμαστε ένα με τα αντίθετα που βρίσκονται σε διάσταση μεταξύ τους, άρα δεν γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο, αλλά ένα με την ψυχή και τις δυνάμεις της Αρμονίας, που τίποτα κοινό δεν έχουν με την λογική αυτού του κόσμου...και όταν η ψυχή εξουσιάζει το πνεύμα της σάρκας, τότε εξουσιάζει και το σώμα της σάρκας, και πλέον επιφέρει την εναρμόνιση της ζωής του ανθρώπου με την ψυχή, εξού και η ρήση, "αληθινή αγάπη" του ρήματος "εγώ είμαι εσύ, κι εσύ εγώ ως ένα".
.................

 Ο Άνθρωπος από Φως και Ζωή πλέον έγινε Νους και ψυχή, (ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ), ενώ όταν γίνεται ο άνθρωπος της Γης, εμπεριέχει μαζί με τα άλλα και την σάρκα, αλλά και την λογική της σάρκας, μέσα από την αέναη διαμάχη των αντιθέτων, μέσα από τις αντιθέσεις των συναισθημάτων, τα πάθη τις επιθυμίες το Εγώ του εγωισμού, δηλαδή εμπεριέχεται τότε μαζί με την ψυχή, και από την σάρκα της Γαίας, μαζί και από το πνεύμα της φύσης, την θνητή διπολική λογική της Γαίας.

Κατά τα άλλα οι Έλληνες πρόγονοι μας στην αρχαία Ελλάδα ήταν "ειδωλολάτρες! και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν λέει μάγος. Ρε πάτε καλά; ποιος αντέγραψε ποιον εδώ; οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι ξεκάθαρα μας μιλούν για την ψυχή ότι είναι η εικόνα του Θεού!! και όχι η σάρκα.
....


"Δεν είναι ίδιος ο νους όλων των ανθρώπων Τρισμέγιστε;
-Δεν μπορούν να φτάσουν όλοι Ασκληπιέ, στην αληθινή γνώση, αλλά λόγω της ασυγκράτητης ορμής τους, χωρίς να τους έχει αποκαλυφθεί κανένας αληθινός λόγος, ακολουθούν τα είδωλλα των αληθινών πραγμάτων και εξαπατώνται.


Τα είδωλλα αυτά γεννούν την κακία στον ανθρώπινο νου και μεταμορφώνουν το τέλειο ζωντανό πλάσμα σε αγρίμι με ήθη θηρίου.


Ο άνθρωπος είναι ο μόνος από όλα τα ζωντανά πλάσματα που είναι διπλός, καθώς, το ένα μέρος του είναι απλό,
το οποίο ονομάζεται από τους Έλληνες "ουσιώδες" κι εμείς (στην Αίγυπτο), το αποκαλλούμε "κατ'εικόνα Θεού".Το άλλο μέρος είναι τετραπλό, το οποίο οι Έλληνες αποκαλούν "υλικό" και εμείς "κοσμικό".
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/a.html


Κατ'εικόνα θεού είναι η ψυχή "ουσιώδες"και καμία σχέση δεν έχει η σάρκα το γήινο σώμα με την εικόνα του Θεού, σύμφωνα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο και τους Έλληνες!! διότι οι Έλληνες ονομάζουν το "κατ'εικόνα Θεού" ως την ψυχή και τον Νου της ψυχής, και όχι την σάρκα και την λογική της σάρκας, του πνεύματος της φύσης.

....
Κατά την Ορθόδοξη πίστη κατ'εικόνα Θεού είναι η ψυχή!!
Ποιος αντέγραψε ποιον; η πως είναι δυνατόν να είναι ειδωλολάτρες οι Έλληνες στην αρχαία Ελλάδα;

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση και θεολογία, η εικόνα του Θεού στον άνθρωπο βρίσκεται στην ψυχή του ανθρώπου και στα πνευματικά του χαρίσματα (λογική και αυτεξούσιο). Η ομοίωση με το Θεό είναι η θέωση και αποτελεί την τρίτη και τελειότερη βαθμίδα πνευματικά τελειώσεως. Η θέωση αποτελεί τον κύριο σκοπό της ζωής του ανθρώπου και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ανθρώπου με τη χάρη του Θεού.
http://www.imconstantias.org.cy/2177.html

...............

morfeas sky

Διαβάστε και αυτό:
AΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/a.html

Σχόλια