Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
Τι είναι η αλήθεια;
Μέχρι τον μεσαίωνα αλήθεια ήταν αυτό που υποστήριζαν τα ιερατεία, όποιος διαφωνούσε γινόταν το μαύρο πρόβατο και τον έριχναν στην πυρά! Ειδικά τους τότε επιστήμονες! Σήμερα ποια είναι η αλήθεια; Σήμερα αλήθεια είναι αυτό που υποστηρίζουν οι επιστήμονες! Και όποιος διαφωνεί τον λένε γραφικό! Υπονοώντας την μικρή του νοημοσύνη απέναντι σε αυτούς!
Ας δούμε όμως τι είναι η αλήθεια, παίρνοντας ένα παράδειγμα.
Πολλές φορές αγαπάμε τα "λάθος" άτομα! Και αυτό το λέμε γιατί φαντάζει εντελώς τρελό στην λογική μας.
Η μεν επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι η αγάπη, διότι δεν δέχεται πως υπάρχει η ψυχή! Και αναλλώνεται να μας επεξηγεί πως αυτό είναι αποτέλεσμα των χημικών διεργασιών του σώματος μας του εγκεφάλου μας που εκλύει διάφορες ορμόνες κτλ.
Aυτό όμως αφορά την έλξη, τον έρωτα, την υλική μας φυσική υπόσταση, που έλκεται από την ανάγκη του σώματος, και όχι από την αγάπη, διότι στην αγάπη δίνεσαι χωρίς να έχεις την απαίτηση να πάρεις.
Η αγάπη είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ανώτερο, έχει σχέση με το αγνό, το καθαρό, την αλήθεια, το αγαθό, την ζωή, το φως, είναι η φωτεινή αύρα, ο πνευματικός λόγος που εκπέμπουμε στους άλλους δέκτες, και αντικατοπτρίζει τον ανάλογο φωτεινό η σκοτεινό ψυχικό μας κόσμο, όπου συνήθως οι φωτεινές ανθρώπινες οντότητες είναι πόλος έλξης για όλους, αλλά για αντίθετους σκοπούς, διότι όσοι άνθρωποι οδηγούνται από την έλξη και τον έρωτα, συνήθως επιδιώκουν την εμπλοκή μαζί τους για να επιβεβαιώσουν το εγώ τους, αλλά και την κακία τους αν αισθανθούν την απόρριψη, δείγμα ότι τους οδηγεί ο θνητός τους εαυτός, ενώ όσοι άνθρωποι έχουν τον ανάλογο πνευματικό λόγο μέσα στην ψυχή τους, τους ενώνει το φως, που αν συνδιαστεί σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις με τον έρωτα, τότε πετυχαίνουμε κάτι θεϊκό, την ένωση της ψυχής και του σώματος, μιας διασπασμένης ψυχής, που βρήκε το άλλο της μισό, και η διάσταση που παίρνει αυτή η ένωση είναι κάτι το θεϊκό.
Επίσης μερικές φορές στον δρόμο της ζωής μας γνωρίζουμε ανθρώπους με τον ίδιο πνευματικό λόγο, που μπορούμε να τους αγαπήσουμε αλλά και να τους ερωτευτούμε, και εκεί έρχεται η στιγμή της μεγάλης αλήθειας, όπου θα αποδείξουμε στον εαυτό μας αν μας οδηγεί η ψυχή, η το σώμα, διότι το αγνό το καθαρό το αγαθό, είναι και δίκαιο, και πρέπει να ελέγξει την επιθυμία, διότι μπορεί να επιφέρει το άδικο σε μια άλλη ψυχή που ζει μαζί της, γι'αυτό παίζει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο η αγαθή πρόθεση της ψυχής, η οποία ποτέ δεν κάνει λάθος, και θα νιώσουμε την αλήθεια που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ειδάλλως θα πάρει την σκυτάλη το βιολογικό μας σώμα, ο έρωτας των ακραίων διαστάσεων δίχως τον πνευματικό λόγο, που επιφέρει πάντα ένα άσχημο τέλος.
Η επιστήμη υποστηρίζει, πως όλα όσα νιώθουμε είναι οι επιθυμίες μας και τα πάθη μας. Και οι ενοχές που νιώθουμε (τύψεις) είναι οι φοβίες μας.
Σαν να μας λένε δηλαδή κάνετε συνεχώς λάθη στην ζωή σας.
Από την άλλη τα ιερατεία επιζητούν την αγάπη στους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν συμφωνούν με τον έρωτα, παρά μόνον για αναπαραγωγικούς σκοπούς.
Θα επικεντρωθούμε τώρα στην αγάπη αυτή καθαυτή.
Στην αγάπη δίνουμε χωρίς να ζητάμε, διότι η αγάπη είναι οι δυνάμεις της αρμονίας που ενώνουν, και δεν διαχωρίζουν όπως οι επιθυμίες και τα πάθη της έλξης των επιθυμιών, όπως του έρωτα.
Διότι και ο έρωτας είναι επιθυμία του σώματος και όχι αγάπη.
Αν τώρα δύο άνθρωποι νιώθουν την ίδια αγάπη, και ταυτόχρονα ζητούν και τον έρωτα, είναι ότι ωραιότερο και ομορφότερο.
Αν όμως στην ίδια περίπτωση υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο, υπάρχει πρόβλημα, διότι έρχονται στιγμές στην ζωή μας που συναντάμε ανθρώπους που νιώθουμε εκτός από αγάπη και ταυτόχρονα την έλξη του έρωτα.
Να αγαπάμε τα "λάθος" άτομα.
Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι επιθυμία μόνον, δηλαδή ένα "λάθος", διότι ταυτόχρονα νιώθεις να αγαπάς τον άνθρωπο που σε έλκει ερωτικά.
Και όταν αγαπάς δεν κάνεις λάθος, νιώθεις την αγάπη μαζί με την έλξη. Δεν ελέγχεται, σε ενώνει το άλλο σου μισό.
Ποιος θα υπερισχύσει; ο έρωτας που τους ενώνει με την ζωή και την κάνει φως; είναι δίκαιο αυτό; είναι δικαιοσύνη;
Εδώ πρέπει να εμπιστευτούμε το ένστικτο της αγαθής ψυχής, και να είμαστε σίγουροι ότι δεν κάνει ποτέ λάθος, αρκεί να γνωρίζουμε πότε μας μιλά η ψυχή, και πότε ο θνητός εαυτός.
Η ψυχή μόνον αγαπά, και δεν θέλει να πληγώσει κανέναν, και θα μας προστατέψει υλοποιώντας το κατάλληλο πεδίο και πεπρωμένο.
Διότι η Πρόνοια επιφέρει την μοίρα των ανθρώπων μέσα από την Δικαιοσύνη, και είναι ανάλογη με τις επιλογές που θα κάνουμε.
Εμπιστοσύνη στο αγαθό λοιπόν, την αλήθεια της ζωής, το φως μέσα στην ψυχή μας.
Ποιος αγαπά λοιπόν; Οι επιθυμίες; ο έρωτας;
Είναι η αγάπη επιθυμία; (Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες.)
Μα οι επιθυμίες θέλουν πράξεις, έχουν ανάγκες υλικές, και ότι έχει ανάγκες είναι θνητός οδηγός στην ζωή μας, και γι'αυτό ο έρωτας φέρει την λύπη τον πόνο.
Ενώ την αγάπη την νιώθουμε μέσα μας, στον νοητό μας κόσμο,
δεν την επιθυμούμε όμως, γι'αυτό δεν μας πονά, γιατί μας αγαπά αυτός που ερωτευτήκαμε.
Όπως νιώθουμε τις τύψεις και τις ενοχές όταν μας μιλά η ψυχή μας, όπως νιώθουμε την αγάπη την χαρά της ζωής που μας ενώνει ως ένα όταν μας οδηγεί το φως της ψυχής.
Είναι λοιπόν επιθυμία από ανάγκη προς το σώμα η αγάπη;
Αν λοιπόν αυτού του είδους η λογική είναι ξένη προς την αγάπη, τότε πως είναι επιθυμία;
Όλα εξηγούνται με την λογική σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Μα η αγάπη τέτοια λογική δεν έχει. Άρα τι είναι η αγάπη;
Είναι η αγαθή νοητή ουσία της ψυχής που είναι η μόνη που γνωρίζει τον δρόμο προς το φως,
Εμπιστευτείτε την ψυχή σας! Και θα σας οδηγήσει στην αλήθεια.
Πιστεύω να διακρίνετε κι εσείς την διαφορά του έρωτα από την αγάπη.
Η αγάπη είναι η εικόνα του αληθινού αρχέτυπου νοητού κόσμου, δεν είναι ενέργεια, ενέργεια είναι το σώμα, αλλά η αγάπη είναι νοητή πέρα από το σώμα, εμείς όμως εδώ έχουμε σώμα, και την αντιλαμβανόμαστε ως σωματική ενέργεια μέσω των διττών συναισθημάτων.
Στην αληθινή νοητή ζωή, ζούμε όπως εδώ, αλλά πλέον ως ολότητα, δεν υπάρχουν τα ενεργειακά σώματα να μας διαχωρίζουν τα συναισθήματα, αλλά όλα τα "σώματα" είναι νοητά, από την ίδια ουσία από Φως. Είναι κάτι που ελάχιστοι μπορούν να "δουν" με τα μάτια του νου τον αληθινό ασώματο κόσμο μέσα από σώμα ενεργειακό.
morfeas sky
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου