ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ


ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ

Ο κόσμος όπου ζούμε, είναι στην ουσία ένα απειροελάχιστο τμήμα, τόσο μικρό, όσο και ο άνθρωπος, διότι εκεί που ο άνθρωπος ήταν φως και ζωή, έδειξε ταπείνωση με το να επιλέξει μέσα από το μεγαλείο του, να έρθει να ζήσει σε έναν θνητό κόσμο, σε ένα μικρό και απειροελάχιστο τμήμα μιας θνητής δημιουργίας, και ταυτόχρονα να ζήσει μέσα σε αυτήν, ως το ελάχιστο τμήμα του, σε σύγκριση με το αληθινό του μέγεθος, και αυτό άλλωστε τονίζει το μεγαλείο του ανθρώπου που ταπεινώνεται από επιλογή δική του, ώστε γνωρίζοντας ποιος είναι αληθινά, επέλεξε να γίνει το ελάχιστο για να κατανοήσει το μικρότερο από το Όλον του φωτός που αποτελείται ο ίδιος.
Αυτή είναι η μέγιστη ταπείνωση του ανθρώπου, το να κατανοεί ποιος είναι, και να επιλέγει να ζήσει στο ελάχιστο, στο πιο μικρό από το πιο μεγάλο, από το τέλειο να επιλέγει να ζήσει στο ατελές, από το αθάνατο που είναι να επιλέγει να γίνει ολιγόχρονος, από το πιο δυνατό να επιλέγει να γίνει το πιο αδύναμο, από σώμα δίχως ύλη να επιλέγει να γίνεται θνητός χωρίς να θυμάται ποιος είναι, ..και αυτή είναι η αλήθεια της έννοιας της ταπείνωσης, ότι δηλαδή, ενώ ο άνθρωπος γνώριζε ποιος είναι, θέλησε να ζήσει από το άπειρο φως που είναι, μέσα στην μικρότητα του πιο ελάχιστου και σκοτεινού θνητού κόσμου.
διαβάζουμε στον Ερμή..
Ο δε άνθρωπος (ο δεύτερος θεός) κατανοήσας την πύρινη κτήση της δημιουργίας, θέλησε κι αυτός να δημιουργήσει... Και αφού έμαθε την ουσία της δημιουργίας θέλησε να διανοίξει την περιφέρεια των κύκλων, για να κατανοήσει το κράτος που κάθονταν επάνω στο πυρ.

Tι μας λέει το παραπάνω κείμενο για την δημιουργία και για τον Άνθρωπο; ότι προγνώριζε τα πάντα!

Και αφού γνώρισε την πύρινη από ζωή και φως φωτεινή δημιουργία, και έμαθε να δημιουργεί και αυτός, επέλεξε να ζήσει μέσα στην θνητή και κτιστή δημιουργία της ενεργειακής δομής!! ..δεν τιμωρήθηκε, αλλά επέλεξε!! και αυτό δείχνει την έννοια της ταπείνωσης! να επιλέξει να γίνει θνητός άνθρωπος..

θέλησε να κατανοήσει

 "(το κράτος που καθόταν πάνω στο πυρ)"

Θέλησε να ζήσει μέσα στην δημιουργία ώστε να την κατανοήσει παίρνοντας το θνητό σώμα αφού και το "κράτος" δηλαδή ο κόσμος ο θνητός που βρίσκεται μέσα στο πυρ, και όπου πυρ η ενεργειακή δομή που περιβάλλει τα πάντα, για να κατανοηθεί χρειάζεται να έχει κάποιος και νου φωτεινό, αλλά και θνητή λογική του κόσμου τούτου, αλλά και θνητό σώμα ώστε να αντιληφτεί τα όσα εμπεριέχονται μέσα σε αυτόν.


Μιλά για δύο κόσμους! Έναν φωτεινό "πύρινη κτήση"

και έναν κόσμο της ενέργειας όχι από φως.
"το κράτος που κάθονταν επάνω στο πυρ".

Δύο κόσμοι δύο φύσεις! Στην πύρινη κτήση υπάρχει ο φωτεινός κόσμος, η φωτεινή ζωή, "ζωή και φως"
Ενώ στον άλλο κόσμο στην άλλη κτήση, υπάρχει το "κράτος" πάνω στο "πυρ"
Ο κόσμος που ζούμε σήμερα είναι "το κράτος μέσα στο πυρ"
δηλαδή ο υλικός κόσμος που περικλείεται από την ενεργειακή δομή του.

morfeas sky

Σχόλια