ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ


Σήμερα γνωρίζουμε τα τέσσερα στοιχεία της φύσης του υλικού μας κόσμου, τα οποία είναι η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά, και αυτά τα στοιχεία αποτελούν τον θνητό μας κόσμο, με την θνητή λογική του. (λογική-πνεύμα).

Υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο, όπου μας μίλησαν γι'αυτό οι Έλληνες πρόγονοί μας, και είναι ο αιθέρας.

Διαβάστε εδώ τι είναι ο αιθέρας:
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/10/blog-post_46.html?view=magazine

Υπάρχουν δύο κόσμοι, το Φως που είναι η Ζωή, και το σκότος που είναι η ανυπαρξία της ζωής.

Τα τέσσερα στοιχεία είναι το δοχείο της γένεσης το οποίο γςννήθηκε από το σκότος, η σύσταση του είναι από πυρ και πνεύμα σκοτεινό.

Ο Πατέρας της Ζωής το άπλετο Φως πήρε αυτό το δοχείο και του έδωσε ζωή σύμφωνα με την δομή αυτών των στοιχείων, δηλαδή δημιούργησε έναν κόσμο με συστατικά από πυρ και πνεύμα τα οποία αφού ενώθηκε μαζί τους με τον ΆγιοΛόγο από πυρ-Φως γέννησε μια δημιουργία από πυρ και πνεύμα διπολικό όπου επήλθε η ζωή και ο θάνατος μέσω της Αρμονίας μεταξύ τους.

Διαβάζουμε από τα Ερμητικά κείμενα:
http://oneirosky.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2711.html?view=magazine
14. Η υλη και εγινε και προυπηρχε. (σημ: προυπήρχε από το σκότος αυτό το δοχείο)
Διοτι η υλη ειναι το δοχειο της γενεσης, και η γενεση τροπος ενεργειας του αγεννητου και προυπαρχοντα Θεου.(Γεννήθηκε η ζωή από τον Δημιουργό της Ζωής το άπλετο Φως) 
Παιρνοντας λοιπον το σπερμα της γενεσης γεννηθηκε και εγινε μεταβλητη και ειχε προτυπα για τη μορφοποιηση της.(σημ:πήρε το δοχείο του σκότους και το μετέβαλλε σε Ζωή σύμφωνα με το πρότυπο του Φωτός),
Διοτι, την επηρεασε, καθως μεταβαλλοταν,η δυναμη που κατασκευαζει τα προτυπα της μετατροπης. (σημ: ο Πατέρας της Ζωής  Φως-Νους ενώθηκε με το δοχείο του σκότους που είναι το πυρ και πνεύμα, και μετέτρεψε την ανυπαρξία σε Ζωή μέσω της Αρμονίας). 
Λοιπον, η μη γεννηση της υλης ηταν ελλειψη μορφης, ενω η γεννηση ειναι ενεργεια.(σημ: το σκότος ως η ανυπαρξία που είναι δεν ενεργεί αλλά κάθε τι που γεννά απορροφά ότι ενεργεί ότι κινείται!...η γέννηση όμως που δίνει μορφή στο δοχείο του σκότους την ύλη ενεργεί δηλαδή ο Πατέρας της Ζωής πήρε την σκοτεινή δημιουργία από πυρ και πνεύμα ενώθηκε μαζί της την περιέκλεισε σε κύκλο, και στην συνέχεια της έδωσε κίνησε και περιστροφή γύρω από έναν κεντρικό άξονα με μια αόριστη αρχή και ένα άπειρο τέλος. και αυτό είναι το σύμπαν στο οποίο ζούμε σήμερα).

Διαβάστε τον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/blog-post_8.html?view=magazine

morfeas sky 

Από τον μεν υλικό κόσμο που δημιουργήθηκε, η γη και το νερό τα οποία δεν ενώθηκαν με το Φως, και μας έδωσαν την υγρή και σκοτεινή υλική φύση, το θνητό μας σάρκινο σώμα το οποίο παίρνει ζωή από την ψυχή που είναι η Ζωή, και ο μεν βαρύς αέρας η ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει στον πλανήτη μας μας έδωσε την θνητή λογική το διπολικό μας πνεύμα, όπου κάθε σκέψη έχει το αντίθετο της,  και η μεν φωτιά μας έδωσε την όλη ενεργειακή δομή μας και όλη την ενέργεια που μας περιβάλλει και είναι από πυρ και πνεύμα διπολικό.

Αυτός είναι και ο υλικός μας κόσμος, με την διπολική του λογική, την διπολική ενεργειακή δομή του, όπου όλα είναι ενέργεια που κάθε τι έχει το αντίθετο του, μέσα στην οποία ζουν όλα τα θνητά έμβια όντα με σώμα την ψυχή που φέρει την Ζωή στο σώμα της σάρκας, ενώ η σάρκα είναι ο ίδιος ο θάνατος και όποιος αγαπά την σάρκα του αγαπά τον ίδιο τον θάνατο,  και λογική το διπολικό πνεύμα.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ένας άλλος κόσμος, φωτεινός, όπου όλα είναι φως!..Πατέρας είναι ο Νους το φως! και ο Λόγος ο φωτεινός του Λόγος! όπου Φώς ο φωτεινός Λόγος, και όπου Λόγος η φωτεινή δομή του κόσμου, και όλα κινούνται στο φως, και όπου φως ο Νους, και όπου ζωή ο Λόγος (φωτεινό πεδίο)..όλα είναι φωτεινά, (φωτεινά όντα, φωτεινή δομή του κόσμου), και με μια σκέψη δημιουργούν την  ζωή!..και όπου σκέψη φωτεινή ο φωτεινός Λόγος.
Ζωή και φως!

Οι φωτεινοί άνθρωποι, στον εδώ υλικό κόσμο που ζουν, έχουν διπλή φύση, διότι από φως που ήταν μετατράπηκαν σε νου (δεξί ημισφαίριο), και σκοτεινό πνεύμα - λογική, (αριστερό ημισφαίριο), και από φως που ήταν ο κόσμος, (φωτεινή δομή),  μετατράπηκε σε ενέργεια, (ενεργειακή δομή), και από ζωή και φως που ήταν, ζουν πλέον σε έναν κόσμο σκοτεινό.

Από φως που ήταν ο κόσμος, (πυρ), μετατράπηκε σε ενεργειακή δομή, ο φωτεινός νους μετατράπηκε σε διπολική λογική, από φωτεινή οντότητα που ήταν, μετατράπηκε σε Νου και διπολικό πνεύμα, και από ζωή και φως που ήταν και ζούσε μέσα στο άπλετο φως (άκτιστο πυρ), μετατράπηκε σε σώμα-σάρκα από γη και νερό,(σκοτεινή υγρή ύλη).

Τα βαριά στοιχεία η ύλη και το νερό που κατακάθησαν από την κίνηση της όλης περιστροφής της δημιουργίας, στον κατώτερο κύκλο, και δεν εμπεριέχουν τον φωτεινό Λόγο της Ζωής παρά μόνον οι ανθρώπινες ψυχές που έχουν την πρωταρχιή νοητή ουσία με το Ομοούσια με το Φως .

Το σαρκώδες σώμα μας (από γη και νερό), είναι θνητό, πεθαίνει, και ξαναγεννιέται όταν έρχεται η ψυχή, αποτελείται από πνεύμα διπολικό, ενώ η μεν ψυχή έχει Νου.

morfeas sky

Σχόλια