ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ

Περί ψυχής και συναισθημάτων και ο διαχωρισμός αυτών.Περί ψυχής και συναισθημάτων και ο διαχωρισμός αυτών.

Όταν μιλάμε για συνείδηση, μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε για την περιοχή της καρδιάς, όπου εκεί στο στήθος νιώθουμε την γαλήνη, η την θετική ενέργεια που αντιλαμβανόμαστε, ή την αρνητική που μας εκπέμπει το οτιδήποτε γύρω μας, ειδικά όταν ένας άνθρωπος, που αντιλαμβανόμαστε την έλξη του, η αν μας απωθεί.

Αν πάλι εκλάβω ως απάντηση τον επηρεασμό σε σημεία του σώματος, λόγω της ψυχοσωματικής κατάστασης και έννοιας που δίνεται από την επιστήμη, τότε δεν εξηγείται αυτό που νιώθω για τον συνομιλητή μου που έχω απέναντι μου κι ας μην τον γνωρίζω.
Διότι, δεν με επηρεάζει ο εγωισμός μου, ούτε τα θνητά συναισθήματα, απλά αντιλαμβάνομαι μια θετική ενέργεια, ή αρνητική, ή μια μέση κατάσταση, ή την γαλήνη το φως.

Όπως όταν πάμε σε ενεργειακούς χώρους. 
Και νιώθουμε γαλήνια ή άδειοι μέσα μας αρνητικά φορτισμένοι.
Άρα λέω πως όλα γύρω μας είναι ενέργεια και την ενέργεια αυτή την αντιλαμβάνεται η ψυχή.
Έτσι, ενώ το ανθρώπινο θνητό σώμα, δέχεται και σωματοποιεί τις μη τέλειες ενέργειες, (οι δύο πόλοι των αντιθέτων όπου δρουν μέσα από την εναντίωση επιβουλή και διαμάχη μεταξύ τους) και τις κάνει αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες του σώματος, ενώ όταν μας οδηγεί η ψυχή (ο Νους της Αρμονίας) έχει μόνον τις τέλειες ενέργειες με τέλεια μόνο συναισθήματα.
Η Αγάπη ενώνει
Ο Έρωτας ενώνει
Οι σκέψεις που δεν φέρουν την Αρμονία, που δεν είναι Αγαθές, διχάζουν.

Όπως είπε ο Χριστός το ναι ναι και το ου ου.
Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες καταστάσεις.
Το ίδιο είπαν και οι Έλληνες φιλόσοφοι

Η ψυχή όμως εκτός των άλλων, έχει και τον δικό της Λόγο.
Είναι τα τέλεια συναισθήματα της, και μόνον αληθινά, αγαθά, και δίκαια. και φυσικά με αγάπη καθαρή.

Η ψυχή μπαίνοντας σε σώμα, αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
Και το μεν σώμα με τα θνητά του συναισθήματα την τραβά εδώ κάτω να γίνει δούλος της, ενώ η ψυχή με τα τέλεια συναισθήματα θέλει να ξεφύγει, και για να ξεφύγει πρέπει να ελέγξει το σώμα, και αφού το ελέγξει να κατανοήσει τον εαυτό της.
"γνώθιν σ' αυτόν"

Το υγιή σώμα, είναι αυτό που αντιλαμβάνεται το αγαθό, άρα και την καθαρή αγάπη, και την γαλήνια ηρεμία, όπως και αντιλαμβάνεται καλύτερα την δομή του κόσμου, μέσα από ένα αιθερικό πεδίο, και όχι μόνον επιστημονικά δηλαδή υλιστικά όπως ισχύει σήμερα.

Όλα είναι θέμα κατανόησης, με αγαθή διάθεση προς την αλήθεια της ψυχής, που έχουμε όλοι μας και πρέπει να την αφουγκραστούμε στα όσα μας μιλά και δεν την ακούμε.
Είναι αλάθητη! Δεν κάνει ποτέ λάθος.

morfeas sky


Σχόλια