Γιατί ο Θεός δημιούργησε τον ορατό κόσμο; (υλικό κόσμο)
Γιατί ο πανάγαθος Θεός δημιούργησε τον ορατό κόσμο; (υλικό κόσμο) αφού προγνώριζε ότι κάποιοι αν όχι όλοι θα κολαστούν;
Γιατί ο Θεός δημιούργησε αυτόν τον κόσμο της Αταξίας όπου τα πάντα τα έχει ζώσει η κακία; εξού και ουδείς αναμάρτητος; ούτε ο ίδιος ο θεός;
Είπα ότι αμάρτησε ο ίδιος ο πανάγαθος Θεός; τότε γιατί τον ονομάζουμε πανάγαθο και όχι κολασμένο;
Άλλωστε η κακία αυτού του κόσμου δηλαδή του Θεού, είναι και η τροφή του, είναι το σώμα του το οποίο αρδεύεται από τον θάνατο, όπως και το δικό μας σώμα, όπου τρέφεται με οτιδήποτε είναι πρώτα νεκρό, και αυτό είναι το σύνολο του κόσμου, ένας θεός όπου συντηρείται στη ζωή με τον συναισθηματικό θάνατο των άλλων.
Αυτή την άγνοια αυτή την λήθη που παθαίνει η ψυχή όταν μπαίνει μέσα σε σώμα την ονομάζω ανοησία, διότι οι άνθρωποι σιχαίνονται την νόηση, βλέπε α-νοησι-α , διότι βλέπουν ό,τι βλέπει και το σώμα, το οποίο σιχαίνεται την αθανασία. (Νόησις).
Διότι η ψυχή από την στιγμή που μπαίνει μέσα σε σώμα παύει να είναι ο εαυτός της διότι δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση. (Ερμητικά κείμενα).
1. Άνοος αυτός που δεν φέρει το Νου
2, Η ψυχή η οποία έχει χάσει το Νου
3. Νους και ψυχή η εικόνα της ζωής.
morfeas sky
Σχόλια
Με την διαφορά ότι ο Έκπτωτος μόνον στον υλικό κόσμο μπορεί να υπάρξει, έως τον Όγδοο Ουρανό, (Αγιος Λόγος), διότι το στυγνόν σκότος μπορεί να βρίσκεται μέσα στον Πανάγαθο Θεό, διότι περικλείει τον Όγδοο Ουρανό, αλλά ο Έκπτωτος παίρνει την ζωή μόνον μέσα στο γίγνεσθαι του υλικού κόσμου (επτά ουρανοί) και πουθενά αλλού, διότι ο Έκπτωτος είναι ΚΤΙΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ενώ ο Άνθρωπος όχι διότι είναι Ομοούσιος με τον Πανάγαθο Θεό.
Γι'αυτό και ο έκπτωτος είναι φυλακισμένος και ούτε να ενσαρκωθεί μπορεί ούτε να φύγει από το αστρικό. Γιαυτό θέλει να ζει μέσα από τους θνητούς γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει.
Ο Πανάγαθος Θεός έχει τόση αγάπη που μας άφησε ελεύθερη βούληση.
Η θυσία δεν είναι τρόπος ενέργειας του Πανάγαθου Θεού, αλλά τρόπος ενέργειας όλων των θνητών, διότι από ανάγκη θυσιάζουμε οτιδήποτε από την ελευθερία μας για να έχουμε. Άρα όποιος δίνει απλόχερα τα πάντα χωρίς τίποτα απολύτως να ζητά αυτός έχει σχέση με το Αγαθό. Και όχι όποιος θυσιάζεται για να σώσει κάποιον άλλο θνητό επειδή το έχει ανάγκη. Άρα η θυσία είναι άκυρη διότι γίνεται από ανάγκη.
Εξαρτάται τι εννοείς ως έργο, ή ένα έργο δικό μας εδώ σ' αυτόν τον κόσμο ως μεγάλη ιδέα, διότι τίποτα απ' όλα αυτά τα θνητά δεν έχει καμία αξία στον αληθινό κόσμο. Σκέψου ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν ψεύτικο εικονικό κόσμο matrix, τι μπορεί να έχει αξία; η ζωή; αφού είναι ψέμα όλα. Αν κάτι καλό κάνουμε είναι ως αμαύρωση όλων των χρόνων που βρεθήκαμε στην Γη.
Είναι ψέμα η ζωή αλλά η ανδρεία ενός ανθρώπου όπως πχ ο Λεωνίδας ενεργοποιεί την ένωση και όχι τη διάλυση. Εδωσε τη γήινη ζωή του για τη πίστη στις αξίες του. Σε αυτή την οντότητα ήταν ενεργοποιημένες σε υψηλό βαθμό ιδιότητες θεϊκές και αρετές.
Όντως η ανδρεία πηγάζει από την ψυχή, και είναι η μόνη η οποία θα μας οδηγήσει στην ελευθερία της ψυχής μας, έτσι και ο Λεωνίδας θυσιάστηκε για τις αξίες και αρχές της θεϊκής ψυχής του, σε αντίθεση με εμάς όπου αξία είναι το συμφέρον πάνω απ' όλα.
Πιστεύω ότι ο Λεωνίδας δεν το είδε σαν θυσία αλλά σαν ελευθερία από τη σκλαβιά. Δεν υποτάχθηκε αλλά απέδρασε από τον δήμιο δίνοντας το μήνυμα όλων των αρετών σε όλους μας. Άρα η ανδρεία ψυχής είναι το εργαλείο της απόδρασης μας μηδενίζοντας τη ψεύτικη ταυτότητα μας. Να απαλλαγούμε από τα Εγώ. Ευχαριστώ πολύ.
morfeas sky
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου