Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..Ο ΝΟΥΣ!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ!!

Α" Β" ΜΕΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ (ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ) - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ..Ο ΝΟΜΟΣ..

Δ" ΜΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΥΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΟΥΣ Ο ΜΙΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ


ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Γ" ΜΕΡΟΣ


Και κάθε άνθρωπος παθαίνει αυτά που του επιφυλάσσει το πεπρωμένο, οι μεν λογικοί, στους οποίους είπαμε ότι κυριαρχεί ο Νους, δεν παθαίνουν τα ίδια με τους άλλους, αλλά απαλλαγμένοι από την κακία και χωρίς να είναι κακοί, υπόκεινται και αυτοί σε πάθη.

Πως πάλι το εννοείς αυτό πατέρα;
ο μοιχός δεν είναι κακός;
ο φονιάς δεν είναι κακός;
και όλοι οι υπόλοιποι;

(σημ: στον κόσμο των αντιθέτων κάθε καλός άνθρωπος που ενεργεί με αγαθή πρόθεση για τα πάντα, θα συναντήσει στην ζωή του και την κακία, είτε στην καθημερινότητα του, είτε σε έναν πόλεμο που θα χρειαστεί να σκοτώσει αν χρειαστεί, , και μέσα από το πάθος του σύνθετου σώματος του υποπέφτει σε κακίες, χωρίς να είναι κακός, διότι η αγαθή πρόθεση πάντα τον ακολουθεί, γι'αυτό και πάντα μετανοεί για τα δικά του λάθη, ενώ ένας κακός άνθρωπος χαίρεται με την κακία, του αρέσει να πληγώνει ανθρώπους, του αρέσει να σκοτώνει.

Γ" ΜΕΡΟΣ 

Ερμής Τρισμέγιστος:

- Ο λογικός όμως, παιδί μου, δεν θα υποστεί τα πεπρωμένα επειδή μοίχευσε, αλλά σαν να είχε μοιχεύσει, ούτε επειδή φόνευσε, αλλά σαν να είχε φονεύσει, και δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από την "μεταβολή" (το σώμα της σάρκας μεταβάλεται συνεχώς, σωματικά και αισθητά), όπως ακριβώς και από το "γίγνεσθαι" (εφόσον ήρθαμε σ'αυτόν τον κόσμο των αντιθέτων θα τα υποστούμε όλα).Την κακία, όμως, όσοι έχουν το Νου, είναι δυνατόν να την αποφύγουν.

Γι'αυτό και γω άκουγα τον Αγαθοδαίμονα να λέει πάντα, και αν το είχε παραδώσει γραπτά, θα είχε ωφελήσει πολύ το ανθρώπινο γένος, γιατί, παιδί μου, εκείνος μόνο, αληθινά, σαν πρωταρχικός θεός, επειδή γνώρισε τα πάντα, (είναι ο άνθρωπος δεύτερος θεός;), εκφράστηκε με θεϊκά λόγια, τον άκουσα, λοιπόν, κάποια φορά να λέει ότι:

"τα πάντα και κυρίως τα νοητά σώματα είναι ένα, και ζούμε από τη δύναμη, την ενέργεια, και την Αιωνιότητα, και ο Νους αυτής είναι αγαθός, όπως ακριβώς και η ψυχή της".

σημ: Ο Αγαθοδαίμονας είναι ο πρωταρχικός θεός που γνώρισε τα πάντα!! όπως ο άνθρωπος δεύτερος θεός που θέλησε να ζήσει και να κατανοήσει τα πάντα!
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός όντως είναι Αγαθός!
Ο δεύτερος Νους δημιουργός..παίζεται διότι μάλλον εξέπεσε!

Ο Νους, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, είτε ως ολότητα, είτε ως τμήμα της ουσίας του Νου, (οι δικές του ψυχές που δεν έχουν ελεύθερη επιλογή!! αλλά οδηγούνται από αυτόν!!),  και ό,τι πιστεύει ο Νους, με την θέληση του, την βούληση του, αυτό δημιουργεί, (όπως είναι αυτός που διέσπασε τον σύνδεσμο και όλα διασπάστηκαν σε αρσενικό και θηλυκό!! και έπεσε ο άνθωπος στην Λήθη!!) είναι η δύναμη που δημιουργεί τον κόσμο της εικόνας, (matrix), και τις δικές του ψυχές τις οποίες καθοδηγεί ο ίδιος χωρίς να έχουν αυτές οι ψυχές ελεύθερη επιλογή!!.οδηγούμενες από τον ίδιο! τον υπακούν! ακόμη κι αν εξέπεσε!

Δηλαδή ο Νους ως ολότητα, ο δεύτερος Νους δημιουρδγός, είναι ο δημιουργός σε αυτό που ονομάζουμε εμείς ενέργεια η οποία σχηματίζει την Αιωνιότητα, δηλαδή είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός  που σχηματίζει τον κόσμο της εικόνας, το matrix, το κτιστό σύμπαν, τους γαλαξίες, τους αστερισμούς, τους πλανήτες, που περιστρέφονται αιώνια γύρω από τον εαυτό τους.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός, είναι αυτός που δημιουργεί την εικόνα της ζωής μέσα στο matrix δίνοντας τον δικό του Νου στην ενέργεια, (και γίνεται ο δημιουργός του κόσμου).

Ο δεύτερος Νους δημιουργός, δίνει τον δικό του Νου στις δικές του ψυχές, την δική του νοητή ουσία, τις οδηγεί χωρίς να έχουν ελεύθερη επιλογή και τις εξουσιάζει, που και οι ψυχές είναι ενέργεια, ενεργειακό σώμα, και οι ψυχές δίνουν την ζωή στα σύνθετα (έμψυχα) είδη των σωμάτων της Ύλης, με τα αστρικά σώματα από φωτιά και αέρα, αλλά και με τα θνητά σώματα από φωτιά, αέρα, γη, νερό.)


Τι είναι ο άνθρωπος όμως; που είναι ο δεύτερος θεός; Ζωή και Φως;
....

συνέχεια: 

Ερμής Τρισμέγιστος:

Και καθώς αυτό είναι έτσι, κανένα από τα νοητά πράγματα δεν έχει διαστάσεις, είναι, λοιπόν, δυνατόν ο Νους, ως αρχηγός των πάντων και ψυχή του Θεού, να πράττει ό,τι θέλει.

σημ: Ο δεύτερος Νους δημιουργός λοιπόν ου κτιστού κόσμου, είναι η αρχή του κτιστού κόσμου και της εικόνας της ζωής, εξουσιάζει τα πάντα! ο κόσμος και όλα όσα ενυπάρχουν μέσα του είναι η ψυχή του!
και όλα εξουσιάζονται από την βούληση και την επιθυμία του Νου!

σημ: Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως, που εισήλθε στον κτιστό κόσμο! εξουσιάζει τα πάντα! μαζί και τον δεύτερο Νου δημιουργό που εξέπεσε και μας έφεε σε κατάσταση Λήθης!

Εσύ λοιπόν, συλλογίσου και ανάγαγε αυτόν τον λόγο στην ερώτηση που μου απυήθυνες προηγουμένως. Εννοώ, όσον αφορά το πεπρωμένο.

Εάν, λοιπόν, παιδί μου, αφαιρέσεις τους εριστικούς λόγους, θα βρεις ότι αληθινά στα πάντα κυριαρχεί ο Νους, η ψυχή του Θεού. Ακόμα και στο πεπρωμένο και στο Νόμο, και σε όλα τα υπόλοιπα.


σημ: Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς! είσαι ο άνθρωπος δύτερος θεός! και όχι ο δεύτερος Νους δημιουργός που εξέπεσε και σε εγκλώβισε στην Λήθη!

Και τίποτα δεν είναι αδύνατον γι'αυτόν, (εννοεί για τον Νου ποιον όμως; μα φυσικά και ο άνθρωπος έχει τις ίδιες ιδιότητες με τον δεύτερο Νου δημιουργό!),
ούτε να τοποθετήσει την ψυχή πάνω από το πεπρωμένο, ούτε αν είναι αμελής, πράγμα το οποίο συμβαίνει, να την τοποθετήσει κάτω από το πεπρωμένο.

Και μέχρις εδώ αυτά τα τέλεια λόγια έχουν λεχθεί από τον Αγαθοδαίμωνα.

....

σημ: ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΑΥΤΌ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;
Και τίποτα δεν είναι αδύνατον γι'αυτόν, εννοεί τον δεύτερο Νου δημιουργό, ούτε να τοποθετήσει την ψυχή πάνω από το πεπρωμένο, ούτε αν είναι αμελής, πράγμα το οποίο συμβαίνει, να την τοποθετήσει κάτω από το πεπρωμένο.

Θέλησε ο δεύτερος Νους δημιουργός να τοποθετήσει τις ψυχές κάτω από την εξουσία του πεπρωμένου! Να τις εξουσιάζει!!δηλαδή θέλησε να δημιουργήσει την ζωή εκεί που απαγορευόταν! στην πιο κατωφερή Ύλη την γη και τα νερά.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΘΗ!!
....

(σημ: στον υλικό κόσμο των αντιθέτων (εικόνα- matrix) κάνουμε συνεχώς λάθη, άρα είμαστε αμελής διότι μας οδηγεί η σύνθετη σάρκα και οι διττή της θνητή φύση, , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτάξουμε το Νου μας στο φόβο της θνητής φύσης της σύνθετης σάρκας, ούτε να δημιουργούμε ενοχές στον εαυτό μας!! διότι είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, και αυτό δημιουργούμε, ή δίνουμε την εξουσία στον δεύτερο Νου δημιουργό να μας εξουσιάζει με τον φόβο!,  και ό,τι σκέφτεται ο Νους του ανθρώπου είναι θεϊκό, είναι η ίδια η ψυχή του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ!!

Άρα εξουσιάζουμε τα πάντα, άσχετα με τα λάθη που κάνουμε στο matrix, μέσα στην εικόνα αυτού του ψεύτικου κόσμου! 


Είμαστε θεοί από την ίδια ουσία του Αληθινού Τριαδικού Θεού Φως και Ζωή, είμαστε Φως και Ζωή!  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να μας εξουσιάσει ούτε ο δεύτερος Νους δημιουργός, ούτε η Μοίρα, Ούτε το Πεπρωμένο, Ούτε αυτός ο κόσμος του σύνθετου σώματος μας με τις άχρηστες ιδιότητες του! 

Απλά πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας!! διότι είμαστε θεοί!! η ψυχή του Ανθρώπου δεύτερου θεού!!  αυτό που σκεφτόμαστε αυτό ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ τα πάντα!! η δίνει την εξουσία να τον εξουσιάζουν!!

Όσον αφορά τι είναι ακριβώς ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως που έγινε Νους και ψυχή είναι ένα θέμα που το έχω αναλύσει πιο αναλυτικά στον Ποιμάνδρη.
....
συνέχεια..

Και έχουν ειπωθεί, πατέρα, με τρόπο θεϊκό και αληθινό ωφέλιμο. Αυτό όμως, ακόμα αποσαφήνισε μου.

Έλεγες, δηλαδή, ότι ο Νους στα ζώα που στερούνται λογικής ενεργεί με τον τρόπο της φύσης, συνεργαζόμενος με τις επιθυμίες τους.

Οι επιθυμίες όμως, των ζώων χωρίς λογική, όπως τουλάχιστον πιστεύω, είναι πάθη.
Αν λοιπόν ο Νους συνεργάζεται με τις επιθυμίες, και οι επιθυμίες ξέρουμε ότι είναι πάθη, τότε και ο Νους δεν αποτελεί πάθος; αφού συναναστρέφεται με τα πάθη;

- Μπράβο, παιδί μου, σωστά αυτά που ρωτάς και είναι δίκαιο και γω να σου απαντήσω.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

morfeas sky
..........
.....................

σχόλια:


Τώρα είναι πλήρες και κατανοητό. Αλλά πόσες επεξηγήσεις χρειαζόταν! Δεν είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβει κανείς μόνος του τον Ερμή χωρίς βοήθεια, γι' αυτό και οι περισσότεροι τα παρατάνε. 

Η αμέλεια λοιπόν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον άνθρωπο. Μόλις λησμονήσει την θεϊκή του φύση και καταγωγή και πιστέψει πως είναι σάρκα και υποταχθεί σ' αυτήν και γίνει ένα μαζί της, αμέσως επέρχεται η πτώση του και γίνεται δούλος του δημιουργού που τον εξουσιάζει με το πεπρωμένο.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να δειλιάζουμε και να ξεχνάμε ποιοι είμαστε.


Αυτές οι επεξηγήσεις χρειάστηκαν έξι χρόνια ατέρμονης προσπάθειας κατανόησης των Ερμητικών κειμένων που σε πολλά σημεία έχουν διαστρεβλωθεί επίτηδες!! από αυτούς που τον μετέφρασαν!!

Είσαι πλέον σίγουρη ό,τι όλοι οι άνθρωποι φέρουν τον Άνθρωπο δεύτερο θεό στην ψυχή τους;;; Ή μήπως οι "άλλοι" οι ΔΟΥΛΟΙ που δεν έχουν ελεύθερη επιλογή απλά υπακούν από φόβο διότι είναι ανίκανοι να αποκτήσουν την ελεύθερη επιλογή διότι δεν φέρουν μέσα στην ψυχή τους τον Ανθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως!!


Δεν είμαι σίγουρη ακόμη. Βέβαια μας έχει πει ο Ερμής οτι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον Νου αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν όλα αυτά τα ντουβάρια, αυτά τα χαμένα κορμιά, όπως τα έλεγε ο πατέρας μου, που συναντώ από μικρή και έχουν συνταχθεί με τον άρχοντα αυτού του κόσμου, το κάνουν επειδή δεν έχουν Νου ή από φόβο προσκυνούν το σκοτάδι.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν Νου!! ποιον Νου όμως!
Δεν διάβασες τι γράφω;
..τις δικές του ψυχές τις οποίες καθοδηγεί ο ίδιος χωρίς να έχουν αυτές οι ψυχές ελεύθερη επιλογή!!.οδηγούμενες από τον ίδιο! τον υπακούν! ακόμη κι αν εξέπεσε! τα άλογα ανθρωπόζωα!

Ποιος είναι ο Αγαθοδαίμων; δεν διάβασες; ο Αγαθός Νους θεός!! που γνώρισε αυτόν τον κόσμο!! Και ποιος θέλησε να ζήσει και κατανοήσει αυτόν τον κόσμο; ο Άνθρωπος δεύτερος θεός!


Τα πρόσεξα όλα τα σημεία της ερμηνείας σου! 

Ποια είναι τα δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού;
Όλα τα άλογα έμβια όντα! στον δικό μας κόσμο οδηγούνται από την φύση! που συνεργάζεται με τον δεύτερο Νου δημιουργό!

Μόνον τα ζώα είναι δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού;
Ή..και οι άνθρωποι; που μπλέχτηκαν με τις ενσαρκώμενες ψυχές που φέρουν τον άνθρωπο δεύτερο θεό;;; για να τον κρατήσουν εδώ στην Γη μέσα στην Λήθη;


Υπάρχει περίπτωση μέσα στην ίδια οικογένεια να συνυπάρχουν άνθρωποι με θεϊκό νου και άνθρωποι με τον νου του δημιουργού. Τότε όμως δεν φταίνε αυτοί οι δεύτεροι αφού είναι δημιουργήματα του σκοτεινού άρχοντα. 

Και μάλιστα από ό,τι θυμάμαι, έχουν κι αυτοί την δυνατότητα να σωθούν εάν επιλέξουν να ζήσουν με αγαθότητα, εάν το θέλουν, αφού κιόλας έχουν το παράδειγμα των άλλων μελών της οικογένειας.

Ναι, έχουν την δυνατότητα να σωθούν και να αποκτήσουν τον Νου του ανθρώπου δεύτερου θεού!..αλλά ποιο ανθρωπόζωο μπορεί να κατανοήσει τι είναι το Αγαθό; η Ανδρεία ψυχής;


Στην πράξη όμως δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στα φωτισμένα μέλη της οικογένειας με την περιορισμένη νοημοσύνη τους στα θέματα του Θεού και τους κρατούν πίσω. 

Άρα είναι άβουλα όργανα του, με περιορισμένη όμως ευθύνη. Έτσι είναι η φύση τους. 

Άντε! επιτέλους το κατάλαβες!

Ε, επιτέλους το κατάλαβα!! 

Την μαχαίρα ήρθα να φέρω ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο! την μητέρα και την κόρη! την νύφη και την πεθερά! Ιησούς Χριστός!


Κατά βάθος με ανακουφίζει αυτή η σημαντική διαπίστωση. Γιατί δεν θ εξοργίζομαι πια με την αδυναμία τους να κατανοήσουν οτιδήποτε πέραν του κόσμου των αισθήσεων. Είναι παιδιά του Δημιουργού του κόσμου αυτού.

Πολύ σωστή!! τα άλογα ανθρωπόζωα είναι αδύνατον να κατανοήσουν τον Λόγο!


Ευχαριστώ πολύ για τις σημερινές αποκαλύψεις! Νομίζω οτι θα κοιμηθώ διαφορετικά. Πιο ανάλαφρα και ξέγνοιαστα. Και θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την συνέχεια. 

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Καλή ξεκούραση είσαι η μόνη που ενδιαφέρεται αληθινά να μάθει! και με βοηθάς πάρα πολύ να αναλύω εξονυχιστικά κάθε λέξη του Ερμή.........μία λέξη .χίλιες έννοιες.


..όνειρα αληθινά..


Κατάλαβες λοιπόν τώρα, να προσθέσω κλείνοντας, και ποια είναι επίσης όλα αυτά τα ανθρωπόζωα που μας κυβερνούν παγκοσμίως, και οι μεγάλες αγέλες που τους ακολουθούν από πίσω, από ατομικό συμφέρον, καταπατώντας τον συνάνθρωπο τους.

Όλοι παιδιά του δεύτερου νου δημιουργού. Κι αυτός είναι ο κόσμος τους. Ο κόσμος των αντιθέτων, μια τροφική αλυσίδα που λειτουργεί με τους νόμους της ζούγκλας.

Αυτός είναι ο δικός τους κόσμος, ο αλληλοσπαραγμός των ζώων.morfeas sky

Σχόλια

morfeas sky

morfeas sky