ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤο σκότος είναι η ανυπαρξία της ζωής, είναι η πλήρης αδράνεια η ακινησία.
Δεν γεννά την ζωή το σκότος, μα εμφανίζει το δοχείο της γένεσης με τα δικά του στοιχεία που είναι το πυρ και πνεύμα, τα οποία από μόνα τους είναι η αταξία σε πλήρη αδράνεια!
Ενώ ο Αγέννητος και προϋπάρχων Πατέρας της Ζωής από Φως, είναι αυτός όπου πήρε τον Λόγο και ο Λόγος κοσμοποίησε τον προΥπάρχων και αγέννητο κόσμο με  την φύση του Αρχέτυπου κόσμου από Άπλετο Φως και Ζωή.Η αληθινή ουσία μας είναι ενωμένη από κατώτερα συστατικά τα οποία δεν αποτελούνται από την μία και μοναδική ουσία της Ζωής, γι'αυτό και γίναμε κάτι άλλο, ένα θνητό και κτιστό είδος-γένος ζωής.

Διότι μόνον η ίδια ουσία που είναι η ζωή μπορεί να επιφέρει την ζωή ως αθάνατη άτρωτη και για πάντα, όταν ζει από μόνη της, και χωρίς επιπλέον επιμείξεις και προσμίξεις άλλων ουσιών που δεν έχουν μέσα τους την ουσία της ζωής.
Μόνον με τις δυνάμεις της Αρμονίας μπορούμε να επιφέρουμε τον αργό θάνατο της σκοτεινής ουσίας από πυρ και πνεύμα, να αποτρέψουμε τις βίαιες εναλλαγές των άκρων όπου κάθε τι έχει το αντίθετο του, να ζήσουμε μία ήρεμη ψυχική ζωή που θα μας επιφέρει και την επάνοδο μας προς την αθανασία και την θεϊκότητα του ανθρώπου.

Διότι πάντα θα φθείρονται όλα τα κτιστά δημιουργήματα και θα πεθαίνουν όλες οι επιμείξεις και συστατικά του κάθε διαφορετικού δοχείου της γένεσης, μα θα παραμένει ως αθάνατο ότι είναι αθάνατο και ότι είναι αθάνατο και γίνεται Υπάρχων είναι η Ζωή.
............
 ο Λόγος-διανοητική ουσία, κατοικώντας στον πυρήνα της ψυχής, ταυτόχρονα είναι κλεισμένος στον δικό του εαυτό, και εμείς τον ακούμε να μας μιλά ως ηχώ, μέσα από το ένστικτο, την αγαθή πρόθεση που μας προτείνει ως σύμβουλος την δική της αλήθεια.

...........
.....................

Εκτός της Ανθρώπινης ψυχής υπάρχει μια άλλη ψυχή  μέσα στο σύμπαν, η οποία διασπάζεται όταν ενωνόμαστε μαζί της ενσαρκώμενοι πλέον τα έμβια σώματα. Γι'αυτό και έχουμε διπλή φύση, μία θεϊκή και μία θνητή.

Και οι ανθρώπινες ψυχές οι οποίες έχουν διπλή φύση, 
στον πυρήνα τους έχουν τον Λόγο.
Ταυτόχρονα όμως ενώνονται οι ψυχές τους όταν ενσαρκώνονται το κτιστό πνεύμα της φύσης  μαζί με το πυρ.

Για να επέλθει η κάθαρση της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής από το θνητό πνεύμα, πρέπει να κατανοήσει ο άνθρωπος την αληθινή του φύση και ουσία τον Λόγο, και μέσω της Αρμονίας που επιφέρει, θα επέλθει η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών.

Ειδάλλως αν δεν γνωρίσει ο άνθρωπος τον αληθινό εαυτό του ότι είναι Φως και Ζωή,  θα γίνει δούλος του κτιστού πνεύματος.


Το πνεύμα δεν είναι αθάνατο, διότι είναι κτιστό, όπως και το πυρ.
Άρα όλα έχουν αρχή και τέλος.
Μόνον η μία ουσία είναι η αλήθεια της Ζωής, ο Λόγος ο οποίος έδωσε την νοερή ζωή στο πνεύμα, και την διανοητική κίνηση στο σώμα  όταν ενώθηκε μαζί τους.

Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς

morfeas sky

Διαβάστε:
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

Σχόλια