O NOMΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Η πορεία της ζωής μας είναι το αποτέλεσμα της έλξης των πράξεων μας, και των επιθυμιών μας.
Έλκουμε προς εμάς την πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης και αντίληψης που έχουμε για την ζωή, με οδηγό είτε τον θνητό εαυτό μας που τον οδηγούν οι δύο αντίθετοι πόλοι, είτε την ψυχή μας που την οδηγεί η αδράνεια των δύο πόλων η αρμονία.
Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε πολλές επιθυμίες στην ζωή μας επειδή τα υλικά σώματα μας έχουν διττή φύση, άρα έχουν και πολλές ανάγκες, τότε αναγκαστικά οδηγούμαστε στον τρόπο που θα επιλέξουμε ώστε να τις υλοποιήσουμε.
Αν έχουμε ως οδηγό την διττή μας θνητή φύση, τότε όλες μας οι πράξεις θα βαδίζουν στα χνάρια του ενός πόλου, της θετικής η αρνητικής μας επιλογής.
Αν έχουμε ως οδηγό μας την ψυχή, επιλέγουμε την αποχή μας από τους δύο αντίθετους πόλους.
Έτσι για παράδειγμα, όταν έχουμε ανάγκες άρα και επιθυμίες, και επιλέγουμε τον διττό και θνητό τρόπο αντίληψης, τότε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε το οτιδήποτε που δεν μας αρέσει για να το έχουμε.
Αυτός ο τρόπος σκέψης επιφέρει ως οδηγό μας τον φόβο, γι'αυτό και είμαστε ικανοί να κάνουμε ότι δεν μας ευχαριστεί για να υλοποιηθούν οι επιθυμίες μας, και ο φόβος έλκει επάνω μας την σκλαβιά του σώματος και της ψυχοσύνθεσης μας.
Και αυτό διότι έλκουμε επάνω μας αυτό που φοβόμαστε, και είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα αρκεί να καλύψουμε τους φόβους μας που πηγάζουν από τις ανάγκες μας.
Και έτσι παραμένουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και φυλακίζουμε την ψυχή μας, μέσω του διττού τρόπου αντίληψης της ζωής, άρα επιλέγουμε πάντα λάθος, και έλκουμε πάντα την δουλεία στην ζωή μας, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αφού και οι αντιδράσεις μας έχουν ως υπαίτιο τον φόβο, άρα αρχή και τέλος της δυσαρμονίας στην ζωή μας και τις ανάλογες επιλογές μας είναι υπαίτιος ο φόβος και όχι η ψυχή μας.
Αν όμως επιλέξουμε να έχουμε ως οδηγό στην εδώ ζωή μας την ψυχή μας, τότε οι ανάγκες μας βαίνουν στο περιθώριο, διότι δεν σκλαβώνεται η ψυχή, διότι δεν γίνεται δούλος των αναγκών μας, διότι μπορεί και μένει αμέτοχη από τις επιλογές των δύο αντίθετων πόλων, οι οποίοι πάντα φέρουν την δυσαρμονία στην ζωή μας,
ενώ ταυτόχρονα πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος καλύπτοντας τις ανάγκες του διττού μας σώματος μέσω της πίστης, απορρίπτοντας τους καθημερινούς φόβους της θνητής μας φύσης.
Και όταν δεν υπάρχει φόβος αφού δεν επιθυμούμε κάτι από φόβο, είναι αδύνατον να έλξουμε επάνω μας οτιδήποτε αρνητικό που θα μας εξουσιάζει.
Διότι ο φόβος είναι υπαίτιος για όλα τα δεινά του κόσμου, ο οποίος μας οδηγεί πάντα στον διττό τρόπο αντίληψης για την ζωή, όπου ισχύει ο νόμος της μοίρας, της δράσης και αντίδρασης.
Ότι ενέργεια δίνουμε με την σκέψη μας και τις πράξεις μας αυτό θα έλξουμε επάνω μας.
morfeas sky
Μετά από προσεκτική ανάγνωση των κειμένων σας λέξη προς λέξη κ μερικές φορές επανάληψη δύο ή τρεις φορές, θα ήθελα να ρωτήσω.. Πώς στην καθημερινή μου ζωή βάζω σαν οδηγητη την αρμονία (πρακτικά πώς ξεχωρίζω ότι δεν λειτουργώ με τους δύο πολους αλλά με την ψυχή.. Επίσης αν λειτουργώ με τον θετικό πόλο γιατί θα καταλήξω στον πόνο κ την οδυνη; Κάτι δεν κατανοησα καλά) Ευχαριστώ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω απ'όλα πρέπει για κάθε μας ενέργεια να μας οδηγεί αυτό που λέμε ως αγαθή πρόθεση για τα πάντα, και όχι ο εγωϊσμός που προέρχεται από την απόλαυση να αποκτήσουμε αυτό που θεωρούμε ως κατώτερο μας. Αυτός ο κακός εγωϊσμός μας ωθεί πάντα στην αντίθεση, με αποτέλεσμα την σύγκρουση, με σκοπό όχι να επιφέρουμε την δικαιοσύνη, αλλά να επιβάλλουμε τις δικές μας ιδέες στον συνάνθρωπο.
ΔιαγραφήΑν λοιπόν κάθε άνθρωπος αναζητά το ατομικό του συμφέρον, εις βάρος των συνανθρώπων του, τότε οδηγείται από την άλογη φύση.
Όλοι είμαστε από την ίδια νοητή ουσία, (Νους και ψυχή), που ενδυθήκαμε την Ύλη των αισθητών σωμάτων από φωτιά, αέρας, γη, νερό, μία σύνθεση ανόμοιων στοιχείων, που το κάθε στοιχείο θέλει να επιβάλλει την επικράτηση του προς τα υπόλοιπα στοιχεία, και έτσι υπάρχει στον εσωτερικό μας ψυχικό συναισθηματικό-αισθητό μας κόσμο, μια συνεχή διαμάχη των ανόμοιων τεσσάρων στοιχείων της Ύλης.
Ο Νους και ψυχή της Αρμονίας, η εικόνα της ζωής, είναι αυτός που μπορεί να φέρει την Αρμονία στην εδώ ζωή μας, σε συνδιασμό με την ανδρεία ψυχής, που εξουσιάζει την δειλία η οποία συνεχώς μας χειραγωγεί μέσα από τον φόβο που μας δημιουργεί, όσον αφορά τις επιλογές μας στην ζωή, αλλά και για τα πάντα στην ζωή μας. ο φόβος προέρχεται από την άλογη φύση της Ύλης.
Διάβασε το κείμενο που έγραψα σήμερα και πιστεύω να κατανοήσεις πολλά περισσότερα.
Και ρώτησε με ότι θέλεις αν χρειαστεί και θα σου απαντήσω.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΤΑ ΕΠΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ - ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ
http://oneirosky.blogspot.gr/2017/09/blog-post_26.html
Ευχαριστώ..
ΑπάντησηΔιαγραφή