Η διπολική δύναμη της έλξης-έρωτα και η δύναμη της αρμονίας η αγάπηΑναμφισβήτητα και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία από κανέναν ότι αυτός ο κόσμος είναι αποτελούμενος από δύο πόλους όπου το κάθε τι έχει και το αντίθετο του. 
Επίσης υπάρχει άλλο ένα κυρίαρχο γεγονός στην εδώ ζωή μας που φωτίζει και ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους και μας θυμίζει την αληθινή υπόσταση μας που είναι είναι η ολότητα του ενός.

Εκδηλώνεται έστω και στιγμιαία σε εμάς μέσα από την
συν-αίσθηση-αντίληψη της εκ φωτός υπόστασης μας, της ολοκληρωμένης μας οντότητας του ενός.

Άλλοι το ονομάζουν αγάπη και άλλοι έρωτα, αλλά από μόνος του ο έρωτας δεν είναι το ίδιο δίχως την αγάπη, διότι ο μεν έρωτας πηγάζει και έλκεται από το "εγώ" που διαχωρίζει την ολότητα του ενός μέσα από την κυριαρχία της ένωσης του "εγώ"επί του "κατώτερου" αντιθέτου του, ενώ η αγάπη ως ανώτερο και εξουσιαστικό που είναι ενώνει τους ανθρώπους μέσα από την ολότητα του ενός ως ένα, και δεν  διαχωρίζει μέσα από την κυριαρχία του  "εγώ" ως ένα.

Η Αγάπη είναι ο φορέας της ολότητας που ενώνει όλα τα αντίθετα μέρη, ενώ η οποιαδήποτε έλξη όπως έλξη είναι και ο έρωτας φέρει πάντα από μόνος του την ατομικότητα και κυριαρχία του ενός επί του άλλου, και ως επόμενο διχάζει και δεν ενώνει.

Η οποιαδήποτε έλξη-έρωτας δίχως την αγάπη, φέρει τα άκρα των αντιθέτων, όπου το ένα άκρο βλέπει το άλλο ως υπόδουλο του και εξουσιαζόμενο από το εγώ του, γίνεται ένα με αυτόν τον κόσμο των άκρων των αντιθέτων, όπου η δύναμη της έλξης και του έρωτα είναι ο θάνατος της αρμονίας  και της ολότητας του ενός που είναι η αγάπη.

Σήμερα οι άνθρωποι ως κοινωνία και πολιτισμός έχουν γίνει ένα με τον διχασμό και την κυριαρχία των αντιθέτων πόλων του ενός επί του άλλου.
Επικρατεί κατά κράτος η έλξη-έρωτας και όχι η αγάπη.
Για τον λόγο αυτόν και δεν επικρατεί πουθενά το δίκαιο η δικαιοσύνη.

morfeas skyΣχόλια