Το θεϊκό η φύση και ο άνθρωπος - Οι πεποιθήσεις και η νόηση της ανθρώπινης ψυχής
Ερμητικά κείμενα
Αναφέρεται στο γίγνεσθαι των Οκτώ Ουρανών
Ο Θεός λοιπόν και Πατέρας, και το Αγαθό, γιε μου, (ογδοος ουρανός), έχουν την ίδια φύση και μάλλον την ίδια ενέργεια, διότι η μεν φύση αποτελεί ονομασία για τη μείωση και την αύξηση, έννοιες που αφορούν τα μεταβλητά και κινητά. (εννοεί τις έξι σύνθετες φύσεις των πλανητών από φωτιά, αέρα, γη, νερό).
Ενώ η ενέργεια αφορά τα αμετάβλητα και ακίνητα, (πνεύμα του πυρός, το οποίο περικλείει με τις αντίθετες κινήσεις όλα τα ουράνια σώματα-πλανήτες έχοντας κίνηση με τις αντίθετες ενέργειες δίνοντας κατ'αυτόν τον τρόπο μια στατική κίνηση κρατώντας σταθερούς τους πλανήτες), κι εκείνα από τα ανθρώπινα, τα οποία αυτός θέλει να είναι έτσι. (εννοεί την ανθρώπινη ψυχή που περικλείει το ανθρώπινο σώμα ως ένα ενεργειακό πλέγμα όμοιο με αυτό που περικλείει τους πλανήτες, συγκροτώντας με αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο σώμα που γεννά, και δίνοντας του ταυτόχρονα το δικό του πνεύμα, δηλαδή την νοερή ζωή, αισθήσεις συναισθήματα, και την διανοητική κίνηση, δηλαδή την λογική που αποκτά το ανθρώπινο σώμα μέσα από τα τέσσερα στοιχεία που είναι συντεθημένο αυτό το ανθρώπινο σώμα).
Σε άλλο σημείο όμως κάναμε λόγο σχετικά με την ενέργεια, καθώς και σχετικά με τις υπόλοιπες θεϊκές κι ανθρώπινες έννοιες, τις οποίες πρέπει να φέρουμε στο νου μας τώρα.
Η ενέργεια λοιπόν αυτού είναι η θέληση του, κι η ουσία αυτού η επιθυμία του να υπάρχουν τα πάντα.
Σχόλιο: ενέργεια αυτού του θεού είναι ο Λόγος, ενώ επιθυμία αυτού του θεού είναι η ουσία ο Νους, Νους και Αδιαίρετος Λόγος.
Εμείς ως ανθρώπινες έννοιες θεωρούμε την ενέργεια ως άψυχη ενέργεια χωρίς λογική, χωρίς πνεύμα, και όχι ως τον Λόγο του Νου θεού. Και τον κόσμο που βλέπουμε και αισθανόμαστε τον θεωρούμε ως ύλη, ενω είναι ο νοητός κόσμος που εμπεριέχει μέσα του ο Νους.
Και αφού λοιπόν ο κόσμος είναι νοητός, δηλαδή είναι Νούς, τότε η ενέργεια είναι ο Αδιαίρετος Λογος που κινεί τον κόσμο που βρίσκεται μέσα στο Νου.
Και ο κόσμος δηλαδή ο Νούς ενώθηκε με το δοχείο της Ύλης, το από τα οποία η γη και το νερό δεν μπορούν να δεχτούν τον πνευματικό λόγο όπως η φωτιά και ο αέρας, διότι η γη και το νερό είναι τα άλογα στοιχεία, τα πιο κατωφερή βαριά στοιχεία του δοχείου της Ύλης.
Με τον ίδιο τρόπο σε μικρογραφία λειτουργεί και η ανθρώπινη ψυχή, όπου κινείται μέσα στο πνεύμα του πλανήτη, (αέρας-φωτιά), και δίνει την ζωή στο ανθρώπινο σώμα που πατάει πάνω στο σώμα του πλανήτη, και το οποίο αποκτά το νου αυτής της γήϊνης φύσης, μαζί και την λογική αυτής της φύσης που ενώνεται μαζί με το σώμα, δηλαδή το ανθρώπινο σώμα που γεννιέται αποκτά το δικό του πνεύμα φωτιά-αέρας, και το δικό του άλογο σώμα, γη-νερό, τα οποία ενώνονται στην μήτρα της ψυχής με Αρμονία, η φωτιά με τη γη, η λογική του ανθρώπινου σώματος-εγκέφαλος, ο αέρας με το νερό, τα συναισθήματα της καρδιάς του ανθρώπινου σώματος.
Όλα λοιπον όσα βλέπουμε και ζούμε είναι νοητά, βρίσκονται μέσα στο δικό μας νου, ο οποίος συνεργάζεται με τις αισθήσεις της καρδιάς του σώματος, και ανάλογα το νου που διαθέτουμε, ή αποκτούμε, όπως ανάλογα την καρδιά που διαθέτουμε, ή αποκτούμε μέσα απο την ψυχή μας, η οποία κατέχει το Νου και την καρδιά των Επτά Ουρανών όπου συμβαίνει το γίγνεσθαι του υλικού κόσμου, βλέπουμε όλα αυτά που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι, οι οποίοι δεν απόκτησαν ακόμη το θεϊκό Νου και την θεϊκή καρδιά, δηλαδή το πνεύμα της ανθρώπινης ψυχής. (το αμέσως ανώτερο πνεύμα εκ των επτά ουρανών, ή όλα μαζί το πνεύμα του πυρός).
morfeas sky
Όλα είναι πεποιθήσεις, μόνον ότι είναι αμετάβλητο είναι Αληθινό, η Αμετάβλητη σκέψη της καρδιάς σου.
Για να σε οδηγεί η ψυχή σου δεν θα πρέπει να σε οδηγεί κατευθείαν η σκέψη-λογική. Διότι αυτή η λογική έχει να κάνει με την επεξεργασία των αισθήσεων του σώματος σου και τα συναισθήματα του σώματος σου, και όχι με το πνεύμα της ψυχής σου.
Αρα μετά την αίσθηση-σκέψη-λογική, που ανήκει στο σώμα σου, αρχίζει η ψυχή σου, η οποία σου μιλά πρώτα με την διαίσθηση, δηλαδή την έκλαμψη της σκέψης που έρχεται στο μυαλό σου.
Για παράδειγμα όταν παίρνεις μια απόφαση στην ζωή σου, μια επιλογή στην καθημερινότητα σου, τι σε οδηγεί; το ένστικτο; ή οι πεποιθήσεις σου; διότι το μεν ένστικτο είναι εντελώς αντίθετο με τις πεποιθήσεις.
Αν θες να σε οδηγεί η αλήθεια τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτο σου, δηλαδή την διαίσθηση σου, διότι η πρωταρχική σου σκέψη προέρχεται από τον μηχανικό εγκέφαλο σου που αντιγράφει τις αισθήσεις συναισθήματα του σώματος σου.
Μετά την διαίσθηση ακολουθεί η διανόηση, η οποία είναι η σκέψη-λογική που επεξεργάζεται την διαίσθηση.
Απλά να ακούς την διαίσθηση σου! η διανόηση απλά κατανοεί γιατί το έκανες αυτό!! και σε οδηγεί στην νόηση, και η νόηση στην σοφία του νοητού λόγου της ανθρώπινης ψυχής.
Τελικά ο κάθε άνθρωπος πιστεύει το οτιδήποτε για την αλήθεια γύρω του σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις, (τις ονομάζουν ως αντίληψη). Και κάθε πεποίθηση (αντίληψη) των ανθρώπων διαφέρει, αλλά ο κοινός παρονομαστής τους είναι ο έρωτας, και τον επιζητούμε όλοι μας, και τον βρίσκουμε στον μέγιστο βαθμό, δηλαδή στον βαθμό που τον κατανοούν οι πεποιθήσεις μας...ή το ένστικτό μας!!
Τα ζώα ζουν διότι δεν σκέφτονται, τα οδηγεί όλα το πνεύμα της γήϊνης φύσης. Οι άνθρωποι απλά υπάρχουν διότι σκέφτονται. Τώρα κάντε μια παραλλαγή αυτά τα δύο και θα βγάλετε κι ένα τρίτο συμπέρασμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου