Η διαδοχή των αντιθέτων.Διαδοχή των αντιθέτων, διαδοχή μέρας-νύχτας, χαράς-λύπης.  Όταν έρχεται η λύπη πώς να το χειριστούμε; Πώς να κάνουμε αρμονική την ταλάντωση; πώς να αποκτήσουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων; 


Η μεσότητα είναι άπιαστο όνειρο, και το ερώτημα μένει ανοιχτό κι εμείς πηγαινοερχόμαστε αδυνατώντας να βρούμε την χρυσή τομή. Την μέση λύση. Όχι στην εξωτερική μας συμπεριφορά αλλά μέσα μας. 

Μάλλον δεν κατανόησες τι είναι οι ενέργειες της Αρμονίας της ψυχής απέναντι στα δύο αντίθετα, η ισορροπία όπως νομίζουν οι πολλοί. Καμιά σχέση να φέρω την απόλυτη αρμονία στα άκρα των αντιθέτων υπομένοντας το βάναυσο διπλό χτύπημα των αντιθέτων έστω και στο ελάχιστο δυνατό, διότι και πάλι αυτό είναι κακία, η λύπη, ο πόνος, έστω και στο ελάχιστο δυνατό.

Τι είναι η Αρμονία; ο αμετάβλητος λόγος της ψυχής!!

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΨΥΧΗ; ΚΑΜΙΑ!


ΑΠΛΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΝΟΗΤΟ ΚΟΣΜΟ!! ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΟΥΣ!! ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ!!

ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ !! ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΝΟΙΑ!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.


Το κατανοείς τι σου λέω; ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ.

..λοιπόν τι θα κάνεις γι'αυτό; θα συνεχίσεις να υπηρετείς μια μηχανή; το δίπολο του πόνου; η θα απεξαρτηθείς από τον πόνο; 

Επιβάλλεται τώρα αυτή τη στιγμή, να ξαναγίνουμε όλοι μας η εικόνα της ζωής για να εξουσιάσουμε το πνεύμα της μηχανής.

Η Αμετάβλητη μας θέληση να δημιουργήσει την εικόνα της ζωής που μόνον χαίρεται και δε λυπάται ποτέ.


Και να μην δημιουργούμε το σκότος διότι αυτό είμαστε τώρα δημιουργοί του σκότους της κακίας του πόνου και της λύπης στον Άνθρωπο. 

Με ποιον νου να πειραματιστείς; μήπως ξέρεις τι είσαι; οι πρόγονοι μας όμως γνώριζαν!! και μας είπαν "ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ"
Εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου; αν όχι τότε με ποιον Νου θα σκεφτείς; τον επεξεργαστή εγκέφαλο των αισθήσεων του σώματος σου; Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς!

Να σου πω εγώ πως σκέφτεσαι! ως ένα ρομπότ! ως μια τεχνητή νοημοσύνη που δεν μπορεί να κατανοήσει διότι σκέφτεται μηχανικά ως μηχανή.

Γι'αυτό ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ!! 
ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΣΟΥ!! ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!! ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!! ΕΙΣΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΟΥΣ!! ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!! ΔΕΝ ΖΕΙΣ!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ!! Η ΖΩΗ!! 

Ο άνθρωπος που υπομένει την κακία έχει τους λόγους του. Ζυγίζει το όφελος και την ζημία. Το να επιλέξει κανείς να υπομείνει την κακία είναι ήττα. Την κακία την αγνοούμε. Εκτός κι αν πρόκειται για φίλους. Τότε σκύβουμε με αγάπη να δούμε από πού πηγάζει και τι την δημιουργεί. 

Φίλοι είναι μόνον τα όμοια, ενώ τα ανόμοια δεν είναι φίλος κανενός το να ισορροπώ και να συμβιβάζομαι είναι σαν να συμπάσχω και συμμετέχω στον πόνο της κακίας, την λύπη.

Είναι σαν να υπηρετώ την κακία, διότι μεταβάλλω τον Αμετάβλητο νοητό μου κόσμο.

Απλά βοηθώ τον συνάνθρωπο κατανοώντας όμως πλήρως ότι ζω σε έναν ψεύτικο κόσμο, άρα τίποτα δεν παίρνω στα σοβαρά, όλα είναι ένα ψεύτικο περαστικό όνειρο. Και θα το ζήσω με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζω, να μην συμμετέχω στην κακία του, την λύπη.


Η Αρμονία λοιπόν επέρχεται όταν κατα-νοεί τον νοητό λόγο ο Νους. Ενώ όταν δεν κατανοεί  προσπαθεί να επιφέρει την ισορροπία μέσα από την δράση και αντίδραση στην λύπη συμμετέχοντας στην λύπη.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην συνυπάρχει με το αντίθετο του. λύπη-χαρά. Γι'αυτό είμαστε θνητοί.

Είναι θέμα παιδείας και στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια τουλάχιστον υπάρχει σκοταδισμός μεσαίωνας στην πνευματική γνώση...γι'αυτό.


morfeas sky

Σχόλια