ΟΙ ΟΚΤΩ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ (ΥΛΙΚΟΥ) ΚΟΣΜΟΥ

Εν αρχή ην ο Aγαθός Νους, η Μονάς, το Ένα, ο Αγέννητος και Προϋπάρχων Νους που εμπεριέχει ως δικό του κόσμο το αγέννητο και προυπάρχων σκότος, το δοχείο της Ύλης, που είναι η Αίσθηση, και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του Αγαθού Νου το Αρρενόθηλυς Ον, είδε το δοχείο της Ύλης, το αντέγραψε, και δημιούργησε με την δική του εικόνα (τον δεύτερο Νου δημιουργό), τις Επτά φύσεις της Ύλης, οι οποίες περικλείονται μέσα σε Επτά Ουρανούς. ..Ο-υ-ρα-Νους.. ..Νους ορά..
Ο αριθμός Ένα το Ένα (1) η Μονάς, συμβολίζει την αρχή όλων της κάθε δημιουργίας στην Ύλη, ..το Ένα το Αρρενόθηλυς Ον, έν το παν, βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, μέσα κι έξω, και προσδιορίζεται από ένα σημείο, μια τελεία, η μονάς, χωρίς την μονάδα δεν μπορούν να υπάρξουν οι επόμενοι αριθμοί μα και η δημιουργία, είναι ο Πρώτος κύκλος το κρανίο ο Νους! όπου περικλείει μέσα του τα πάντα και βρίσκεται ταυτόχρονα μέσα στα πάντα.

Ο αριθμός δύο 2 είναι το 1+1 προστέθηκε το αρσενικό και θηλυκό μέρος, που ενώθηκε μαζί με τη Μονάδα, τον Αγαθό Νου και τον Αδιαίρετο Άγιο Λόγο, το Ένα, και γεννήθηκε ο δεύτερος Νους δημιουργός, των Επτά Ουρανών, ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος, ο οποίος ενώθηκε με τον αριθμό δύο (2) την αρσενική και την θηλυκή φύση, ώστε να ξεκινήσει η άλογη νοερή ζωή των άλογων όντων, ο επίπεδος κόσμος των δύο διαστάσεων, ο οποίος αντικατοπτρίζεται από μία αρχή και ένα τέλος της νοερής ζωής, και την αέναη επανάληψη αναγέννησης της νοερής ζωής μέσα σε έναν κύκλο.
Ο πρώτος κύκλος-επίπεδο της νοερής ζωής, σχηματίζεται από τρία σημεία, ξεκινά από την Αδιαίρετη Μονάδα, συμπληρώνεται η δυάδα με το δεύτερο σημείο, την αρσενική και θηλυκή φύση, και το τρίτο σημείο είναι ο πνευματικός Λόγος ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο αισθητός θεός, ο οποίος σχεδιάζει την μοίρα και το πεπρωμένο και οδηγεί (χωρίς να έχουν τα άλογα όντα που γεννιούνται την ελεύθερη επιλογή) το ξεκίνημα της γραμμής (ζωής) μέσα σε έναν επίπεδο κύκλο. Ο επίπεδος κόσμος των δύο διαστάσεων.
Κοσμοποιείται ως υπάρχων κόσμος, και γεννιέται η νοερή άλογη ζωή όταν ενώνεται ο πνευματικός Λόγος μαζί με τα άλογα στοιχεία της Ύλης, την αρσενική και θηλυκή μορφή που δημιούργησε, και σχηματίζει τον κύκλο, την αέναη κυκλική κίνηση του πνευματικού λόγου. Η νοητή ζωή ο Νους και Αδιαίρετος πνευματικός Λόγος που ενώθηκε με τις άλογες νοερές-αισθητές μορφές της αρσενικής και θηλυκής φύσης, τις οποίες οδηγεί χωρίς να έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή. 
Ο κτιστός κόσμος του δεύτερου Νου δημιουργού, ο επίπεδος κόσμος δύο διαστάσεων.
Ο ΕΠΙΠΕΔΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ)
Ο αριθμός τρία 3 συμβολίζει τον δύο διαστάσεων κόσμο όπου έχουμε δύο σημεία που ενώνονται και το τρίτο σημείο σχηματίζει τον δεύτερο κύκλο, όπου μετά από μία ολοκληρωμένη περιστροφή στον κύκλο ενώνεται ξανά με το αρχικό δεύτερο σημείο και συνεχίζει έναν καινούριο κύκλο ζωής σε επανάληψη.
Η πρώτη ολοκληρωμένη μορφή ζωής, ο κόσμος των δύο διαστάσεων..είναι ο αριθμός τρία 3 ο πρώτος περίεργος αριθμός.
Tο τρίτο σημείο είναι ο πνευματικός λόγος, και όλα ενώνονται με την Μονάδα, συμπληρώνει τον δεύτερο κύκλο.  
Πάρε έναν διαβήτη και θα δεις το τρίτο σημείο να κινείται συνεχώς σε έναν κύκλο με κέντρο έναν..άξονα..την Μονάδα, το Νου.
Και όλα τα τρίγωνα που σχηματίζονται μέσα στον κύκλο είναι ισοσκελή  όπου το κάθε στοιχείο της Υλης ενεργεί με ισόποσες ενέργειες. (κόσμος των αντιθέτων).
Η Αρμονία του κόσμου, και της γέννησης της άλογης νοερής ζωής του πρώτου επίπεδου κόσμου-κύκλου, που γεννά ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του Αγαθού Νου, με την δική του εικόνα τον δεύτερο Νου δημιουργό, τον αισθητό θεό, τον πνευματικό λόγο.
Επίσης το τρίτο σημείο συμπληρώνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο ζωής αέναο για πάντα, ζωή-θάνατος, διότι ο κόσμος αυτός του δεύτερου Νου δημιουργού αποτελείται από την Ύλη, είναι κατωφερής αυτός ο κόσμος όπου κατακάθεται η βαριά ύλη, γη-νερό, η σύνθεση των άλογων στοιχείων της Ύλης, γη-νερό, που οδηγούνται από τον πνευματικό λόγο, χωρίς ελεύθερη επιλογή, από το πνεύμα της φύσης, τον αέρα και την φωτιά, δύο από τα Τέσσερα στοιχεία της ύλης τα οποία μπορούν να δεχτούν τον πνευματικό Λόγο, όπου όλα όσα γεννιούνται δεν έχουν λογική, φθείρονται, πεθαίνουν, και αναγεννιούνται συνεχώς.
Επίπεδος κύκλος είναι ο κόσμος (κύκλος) των δύο διαστάσεων (μήκος πλάτος) όπου ο πνευματικός Λόγος δημιουργεί τον κόσμο όπου περιβάλλεται από Αρμονία, ανάλογα με την σύσταση των στοιχείων του, από την οποία σύσταση δημιουργεί την νοερή ζωή.
morfeas sky
Ο ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 
ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ ΥΨΟΣ-ΒΑΘΟΣ 

Ο δικός μας κόσμο ς χώρος των Τριών διαστάσεων έχει μήκος πλάτος ύψος βάθος, είτε ενός πλανήτη, είτε ενός Αστέρα, είτε ενός γαλαξία, είτε του σύμπαντος όπως το αντιλαμβανόμαστε.           
Σχηματίζεται από τα πέντε σημεία, τα τρία πρώτα
σημεία σχηματίζουν τον επίπεδο κόσμο όπου το τρίτο σημείο συνεχίζει να περιφέρεται γύρω από αυτόν, σχηματίζοντας τον πρώτο επίπεδο κύκλο, ενώ η προέκταση της ευθείας του δεύτερου σημείου έξω από τον κύκλο σχηματίζει τον τρισδιάστατο κύκλο διότι το πέμπτο σημείο κι αυτό με την σειρά του σχηματίζει τον Τρισδιάστατο σφαιρικό κύκλο, όπως τον αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με την λογική που μας δίνεται από το νοητό πνεύμα της φύσης, τον πνευματικό λόγο αυτής της γήϊνης φύσης.
Είναι ο νοητός και νοερός κόσμος των πέντε σημείων, όπου όλα τα έμβια όντα εκτός από τον άνθρωπο δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, ενώ ο άνθρωπος κατέχει την Ιερή Δεκάδα του πνεύματος, την Ένατη και Δέκατη Μονάδα την Αλήθεια της Ζωής, Ζωή και Φως, τις Δυνάμεις, διότι από εκεί προέρχεται, και έχει την δυνατότητα να νοήσει τον ανώτερο εαυτό του, το ανώτερο πνεύμα της Ιερής Δεκάδας που εξουσιάζει το κατώτερο, οπότε θα αποκτήσει την ελεύθερη επιλογή να δημιουργεί την δική του μοίρα και το δικό του πεπρωμένο, χωρίς να τον εξουσιάζει ο πνευματικός λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού.
Πάμε και στον αριθμό πέντε 5 για να δούμε σε τι αποσκοπεί. 
Πεντάς: Ο αριθμός πέντε, είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου!
Ο αριθμός πέντε 5 όμως, συμβολίζει την τελειότητα μέσα από την συμφιλίωση και την αρμονία ώστε να ενωθεί το περιττό (αρσενική και θηλυκή φύση) με το άρτιο (πνευματικός Λόγος της Ιερής Δεκάδας), και να επέλθει η ολοκλήρωση.
Ο αριθμός πέντε. Είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου και επίσης από τους αριθμούς δύο και τρία στην πρόσθεσή τους.
Η πεντάς επίσης αντιπροσωπεύει το γάμο, την ένωση της αρσενικής και θηλυκής συμφιλίωσης και την αρμονία.
Η Πεντάς ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη.
Οι Πυθαγόρειοι έλεγαν πως η πεντάς περιέχει τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος (Αρμονία). 
Συχνά αυτό ήταν διατυπωμένο όπως το σύμπαν σπάρθηκε από τη μονάδα, απέκτησε κίνηση μέσω της δυάδας, μετά απέκτησε ζωή μέσω της πεντάδας και περικυκλώθηκε από τη δεκάδα.
Είναι η Τρισδιάστατη σφαίρα! ένας κύκλος που κινείται περιστροφικά δημιουργεί μια νοητή σφαίρα, τον νοερό κόσμο των έμβιων σωμάτων, ανάλογα με την σύσταση των στοιχείων που τον εμπεριέχουν, γη, νερό, αέρας, φωτιά. (αέρας-φωτιά είναι το πνεύμα που μας δίνεται, η λογική και οι αισθήσεις αυτού του κόσμου).
Ένας κύκλος περιστρεφόμενος που άλλοτε δίνει σχήμα σφαίρας, στα στερεά ας πούμε, πλανήτες, δορυφόρους, αστέρες, ενώ στους γαλαξίες έχουμε πιο επίπεδο γεωμετρικό σχήμα αλλά το ενεργειακό πλέγμα-Ουρανός που περικλείει τον γαλαξία είναι πάντα σφαιρικό.
Εικόνα είναι και οι ιδέες το..βάθος του Νου.. της ανθρώπινης ψυχής, του πνευματικού Λόγου, από τον οποίο εισέρχονται σε εμάς οι ιδέες.
Και οι ιδέες προέρχονται από το πρότυπο, την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως στον Άνθρωπο.
Πεντάς: Ο αριθμός πέντε, είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου! 
Μήπως για τον λόγο αυτόν οι σκοτεινοί θεωρούν τον εαυτό τους άρτιο; και εμάς παρακατιανούς; 
Ο αριθμός πέντε 5 όμως, συμβολίζει την τελειότητα μέσα από την συμφιλίωση και την αρμονία ώστε να ενωθεί το περιττό με το άρτιο (η αρσενική και θηλυκή φύση) και να επέλθει η ολοκλήρωση με οδηγό τον πνευματικό Λόγο.

Ο αριθμός πέντε. Είναι ένας συνδυασμός περιττού και άρτιου, και επίσης από τους αριθμούς δύο και τρία στην πρόσθεσή τους.

Η πεντάς επίσης αντιπροσωπεύει το γάμο, την ένωση της αρσενικής και θηλυκής συμφιλίωσης και την αρμονία.

Η Πεντάς ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη.

Οι Πυθαγόρειοι έλεγαν πως η πεντάς περιέχει τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος (Αρμονία).

Συχνά αυτό ήταν διατυπωμένο όπως το σύμπαν σπάρθηκε από τη μονάδα, απέκτησε κίνηση μέσω της δυάδας, μετά απέκτησε ζωή μέσω της πεντάδας και περικυκλώθηκε από τη δεκάδα.
morfeas sky 
Ερμής Τρισμέγιστος
Η ενέργεια της είναι όπως ενός άξονα, και καθώς δύει και δεν ανατέλλει πουθενά, μένοντας στον ίδιο τόπο και περιστρεφόμενη γύρω από τον ίδιο τόπο, προκαλώντας την περιφορά του ζωδιακού κύκλου παραδίδει το σύμπαν από τη νύχτα στη μέρα και από τη μέρα στη νύχτα.
Κάτω από αυτούς (τους Επτά Ζωφόρους Ζωδιακούς κύκλους-ουρανούς) βρίσκεται η λεγόμενη Άρκτος στο μέσον του ζωδιακού που αποτελείται από επτά άστρα, και έχει και μια άλλη, αντίστοιχη, πάνω από το κεφάλι της.


















Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΣΗΜΕΊΟΤα Επτά σημεία, όπου σχηματίζουν έναν Τέταρτο κύκλο-σφαίρα
Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝ
ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΒΑΘΟΣ 
Ποιος ή ποια θα τα κατανοήσει όλα αυτά; διότι χρειάζεται η νόηση όχι η σκέψη, διότι η σκέψη προέρχεται από το Δια-χωρισμένο σώμα, αρσενικό και θηλυκό,  ενώ το άρτιο σώμα της Αρμονίας, είναι το αρρενόθηλυς όν.

Σε αυτό το κείμενο ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι η πέμπτη διάσταση είναι αυτή που ζούμε, η δυσαρμονία, η Αταξία, το άρτιο η ΜΟΝΑΔΑ ενωμένη με το περιττό, το αρσενικό και το θηλυκό, διότι στην έκτη διάσταση δεν χρειάζονται οι γεννήσεις, άρα δεν χρειάζεται ούτε το αρσενικό ούτε το θηλυκό, εκεί είμαστε αρρενόθηλυς όντα.


O αριθμός έξι 6 στους Πυθαγόρειους είναι ο πρώτος τέλειος αριθμός, προσθέτοντας τους αριθμούς 1+2+3=6.
Επίσης δημιουργείται η εξάδα, πολλαπλασιάζοντας το 1χ2χ3=6

Ο αριθμός έξι και πιο συγκεκριμένα η εξάδα, σύμφωνα με τον Ανατόλιο, είναι "τέλειος", διότι μπορεί να μετρηθεί από τα μέρη του (1+2+3=6 και 1Χ2Χ3=6). Παράγεται από τη δύναμη και τον πολλαπλασιασμό του πρώτου άρτιου και του πρώτου περιττού, του αρσενικού και του θηλυκού, και για αυτό καλείται "αρσενόθηλυς". Ονομάζεται και "γάμος" διότι δεν γίνεται δια της προσθέσεως, όπως ο αριθμός 5 (=2+3), αλλά δια του πολλαπλασιασμού (2Χ3=6). 


Από την "τελειότητα" της εξάδας προκύπτει και ο πρώτος αρμονικός μέσος όρος (αυτός είναι και ο λόγος που η νοητή γραμμή των αρμονικών σχέσεων των συχνοτήτων ξεκινά από τον αριθμό 6), του οποίου η σχέση με το 8 είναι "επίτριτη" (8:6=4:3) κ.ο.κ. 

Οι Πυθαγόρειοι αποκαλούσαν την εξάδα "ολομέλεια" και "ειρήνη" και "κόσμο", καθώς συνίσταται αρμονικά από τα αντίθετα. αλλά και η συναρίθμηση της λέξης Κόσμος είναι 600 (Κ20+Ο70+Σ200+Μ40+Ο70+Σ200 και όλο μαζί ΚΟΣΜΟΣ=600, που σημαίνει 6). 
Βλέπε Περί θεολογουμένης Αριθμητικής, σελ. 87-99. 

Η Αφροδίτη λοιπόν, η θεά του έρωτα και της φιλίας, ενώνει τα αντίθετα όπως και ο αριθμός 6, ενώ ακόμη αναπαριστά την αρχή της ολότητας και της τελειότητας.

Στον Τέταρτο Νοητικό κύκλο ολοκληρώνεται ο κόσμος μέσω της Αρμονίας και της συμφιλίωσης των αντιθέτων.


Ο ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Aπό εδώ και πάνω φτάνουμε στον Πέμπτο Έκτο και Έβδομο Ουρανό, στο ανθρώπινο γένος των θεών, στον οποίο αν κατανοήσουμε την Όγδοη Μονάδα της Ιερής Δεκάδας  ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στον Όγδοο Ουρανό και να ξαναγίνουμε Δυνάμεις, ώστε να εισέλθουμε στην Αλήθεια της Ζωής, μέσα στο Πανάγαθο Θεό Φως και Ζωή, στον Αρχέτυπο Απεριόριστο κόσμο του Φωτός, όπου εκεί δεν υπάρχουν οι ψυχές, αλλά οι Δυνάμεις.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΚΤΙΣΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Ο ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Και όλοι οι κύκλοι-Ουρανοί-διαστάσεις-φύσεις,  ενώνονται με την Μονάδα, Αγαθός Νους και Άγιος Λόγος Αδιαίρετοι.
Και τι είναι η Μονάδα; 
Το Α και το Ω του κτιστού κόσμου των Οκτώ Ουρανών της Αιωνιότητας

morfeas sky


Σχόλια:

Να σε ρωτήσω κάτι που θέλω καιρό. Οι γαλαξίες, έτσι που τους βλέπουμε με την σπειροειδή τους κίνηση, κινούνται μεν κυκλικά αλλά είναι πεπιεσμένοι. Σαν ιπτάμενος δίσκος. Δεν είναι δηλαδή σφαίρα. Το ύψος τους είναι μικρό.

Ο Γαλαξίας μας φαίνεται να έχει το σχήμα φακής. 
Ένας πυρήνας, του οποίου το σχήμα είναι φακοειδές, πολύ πεπλατυσμένο και από τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα άκρα του πυρήνα εκφύονται οι δύο βραχίονές του, οι οποίοι και ελίσσονται γύρω από το κύριο φακοειδές αυτό σώμα του. 
Και όλο αυτό κινείται σπειροειδώς.

Λέω δηλαδή ότι δεν έχει σχήμα σφαίρας αλλά η σπειροειδής κίνηση δίνει σχήμα φακής, κυκλικού δίσκου.
Ενώ οι πλανήτες είναι σχεδόν σφαιρικοί, οι γαλαξίες έχουν σχήμα φακής.



Αυτό το σπειροειδές σχήμα, οι δύο βραχίονες του, είναι η ενέργεια που κινεί τον γαλαξία, ο άξονας είναι όμως το κέντρο.

Κατάλαβα. Η σπειροειδής κίνηση δίνει αυτό το σχήμα. 
Η σπείρα που λες είναι η δύναμη της κίνησης που ωθεί την βαριά κατωφερή ύλη!

Αλλο είναι να κινείς ένα συμπαγές σώμα, και άλλο να κινείς 100 δις Αστέρες, πλανήτες, κτλ. Οι οποίοι περιβάλλονται εσωτερικά και εξωτερικά από την ενέργεια με τις αντίθετες κινήσεις, από την ενέργεια του πυρός και πνεύματος, τον πνευματικό Λόγο, με λόγο-λογική, επιφέροντας την κίνηση μέσω της σταθερότητας, που περικλείει και κινεί όλα τα υλικά σώματα εσωτερικά του γαλαξία. όπως όταν κολυμπάμε μέσα στο νερό και κινούμαστε, επιφέρουμε την σταθερότητα και την κίνηση με τα χέρια.

(είναι το σφαιρικό αρρενόθηλυς ενεργειακό σώμα του αισθητού θεού, του πυρός και πνεύματος, που περικλείει τον γαλαξία το σώμα του, όπως η ψυχή μας περικλείει το δικό μας σώμα).

Βάλε σε ένα μπαλόνι γεμάτο με αέρα δέκα μπίλιες, και δώσε περιστροφή στο μπαλόνι, με έναν κεντρικό άξονα που το γυρίζει. Οι σφαίρες θα κινηθούν στην διάμετρο του μπαλονιού και όχι παντού. Ο αέρας μέσα στο μπαλόνι όμως θα βρίσκεται παντού.
Αν τώρα οι δυνάμεις που ενεργούν πάνω στις μπίλιες φέρουν την ισορροπία τότε οι μπίλιες θα κινούνται όπως όλοι οι Αστέρες και οι πλανήτες με λογική υάξη και Αρμονία.


Μαθήματα μηχανικής του σύμπαντος με απλή λογική.

Ναι, αυτό με την μηχανική και το μπαλόνι ήταν ανεπανάληπτα.


Έβαλα συστολή και διαστολή μέσα.


Πού βρίσκεται η συστολή και η διαστολή; 

Η διαστολή επιφέρεται μόνον από την σταθερή κίνηση, και έχει μια ελαστικότητα λόγω της συστολής, της ελαστικότητας της ενέργειας, μικρή όμως λόγω της ενέργειας του πυρός που περικλείει τον γαλαξία, η οποία αυξομειώνεται ελάχιστα.

Το μπαλόνι όταν το περιστρέφεις με μια σταθερή δύναμη δεν συστέλλεται και διαστέλλεται ταυτόχρονα λόγω της ελαστικότητας του; 


Διότι μην ξεχνάς το μπαλόνι περιέχει μέσα του την βαριά ύλη. Αφού είναι γεμάτο από κατωφερή ύλη!

Τι σχήμα έχει το υλικό σύμπαν; σφαιρικό ή φακοειδές όπως του γαλαξία;

Οπως είναι το σύμπαν σφαιρικό, το ίδιο σχήμα έχουν και όλοι οι γαλαξίες (ενεργειακό πλέγμα Ουρανός), και το καθένα υλικό σώμα ξεχωριστά έχει σφαιροειδές σχήμα, πλανήτες, αστέρες.
Με τον ίδιο τρόπο κινούνται όλα, αλλά και καθένα μόνο του.

.............
...........................

Οι 3 διαστάσεις είναι μήκος, πλάτος, ύψος.
Στη γεωμετρία οι διαστάσεις αφορούν τα μετρήσιμα μεγέθη του χώρου που καταλαμβάνει ένα γεωμετρικό σχήμα. 

Υπό αυτή την έννοια υπάρχει η διάσταση του μήκους, που είναι η απόσταση σημείου από σημείο, του πλάτους, που είναι κάθετη απόσταση στο μήκος και δίδεται έτσι η έννοια του επιπέδου καθώς και του ύψους, που είναι η κάθετη απόσταση σε επίπεδο και προσδιορίζεται ως τρίτη διάσταση των στερεών και του χώρου. 

Εξ αυτών θεωρείται ότι γενικά ο χώρος έχει τρεις διαστάσεις: το μήκος, το πλάτος και το ύψος.



Το βάθος δεν είναι μια άλλη διάσταση αλλά ως βάθος εννοούμε είτε το πλάτος, όταν πχ λέμε στο βάθος κήπος ή στο βάθος της σπηλιάς, είτε το ύψος, όταν πχ λέμε το βάθος του πηγαδιού ή το βάθος της θάλασσας. Σ' αυτήν την περίπτωση ως βάθος νοείται το ύψος μετρημένο από την επιφάνεια προς τον βυθό. 

Εσύ δεν κατάλαβες κάτι..ότι από το πουθενά βγάλαμε μια τέλεια ανάρτηση, αφού πρώτα χαθήκαμε στο χάος του Τρισδιάστατου κόσμου, και αυτό διότι, έπρεπε, αφού έγινε όλο αυτό το συνονθύλευμα, να χρειαστεί μετά η επεξεργασία του Νου της ψυχής μέσω του..βάθους


Μήπως η Δημιουργία είναι ενιαία και εμείς αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας τους τρεις πρώτους κύκλους; Αλλά αρκετά και τον τέταρτο και πέμπτο από όπου κατεβάζουμε δεδομένα;

H δημιουργία έχουμε πει ότι είναι ενιαία. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι πέραν τα σύνορα του δικού μας κόσμου δεν μπορούν να αντιληφθούν τίποτα αν πρώτα δεν έχουν το ένστικτο του έρωτα για το μεταφυσικό ώστε να τους επέλθει η νόηση. 


Ειδικά όσον αφορά την επιστήμη όσο και να προσπαθεί, είναι αδύνατον να δει πέραν από τον υλικό κόσμο μας, διότι πάντα ζητά την απόδειξη της ύλης. Δηλαδή να αποδείξει το μεταφυσικό το ασώματο το νοητό με αισθητό σώμα, με αποδείξεις του μεταβαλλόμενου αισθητού σώματος.

Αυτό που με απασχολεί από χτες είναι ένα ερώτημα πολύ απαιτητικό. Και θα χρειαστεί φώτιση για να απαντηθεί. Έχουμε 7 κύκλους. Ζούμε εμείς και αντιλαμβανόμαστε τον πρώτο κύκλο με τις 3 ή 4 διαστάσεις και υπάρχουν άλλοι έξι κύκλοι, ή ζούμε και αντιλαμβανόμαστε τους 3 πρώτους κύκλους; 

Πόσες διαστάσεις έχει κάθε κύκλος;
Όταν λέμε οτι κατεβάζουμε δεδομένα από την τέταρτη και πέμπτη διάσταση, αυτές είναι διαστάσεις του δικού μας πρώτου κύκλου, ή εννοούμε τον τέταρτο και πέμπτο κύκλο; 


Θα έκλεινα στην δεύτερη άποψη αλλά ξέρουμε οτι η φύση έφτιαξε επτά ανθρώπους, επτά δηλαδή σώματα, ένα για κάθε κύκλο. Αν λοιπόν το σώμα αυτού του κύκλου είναι το γνωστό μας σώμα, άρα υπάρχουν άλλα έξι, δηλαδή άλλοι έξι κύκλοι/ουρανοί. 


Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις τί θέλω να πω.
Μην βιαστείς να απαντήσεις. Δούλεψε το λίγο στο μυαλό σου το θέμα με τους κύκλους και τις διαστάσεις.


Μέσω του νοητού βάθους, όλα τα σώματα και τα ασώματα, και όλα τα νοητά η Ιερή Δεκάδα του Νοητού πνεύματος βρίσκονται μέσα μας, στο Νου της ψυχής μας.

Υπάρχει ζωή στον δισδιάστατο κόσμο; όχι, ε;

Πως το ξέρεις;

Θα μας το έλεγε ο Ερμής. 


Εικασία κάνεις..αφού σκέφτεσαι ως πνεύμα γήϊνο.
Μόνον χωρίς το αισθητό νοερό γήϊνο πνεύμα-σώμα και χωρίς το γήϊνο νοητό πνεύμα μπορείς να διανοηθείς την αλήθεια, με τη Νόηση της ψυχής σου, την σοφία του Έβδομου Ουρανού, και το Νου της ανθρώπινης ψυχής που είναι η Οκτάδα, και είναι Ουσιωδώς όμοιος Ομοούσιος με την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως.


Οι δυο διαστάσεις ζουν σε έναν κύκλο με τρία σημεία, όπως εμείς σε έναν ανώτερο πνευματικό κύκλο πέντε σημείων.


Για δες το μυρμηγκάκι!
Ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου οτι μπορεί να υπάρχει κόσμος κατώτερος από τον δικό μας.

Σαν να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι, από εκείνα τα παμπάλαια ATARI


Είναι σαν τον κόσμο που μπήκε η Αλίκη, ένας κόσμος με φιγούρες, σαν τραπουλόχαρτα.
Ο Λιούις Κάρολ είχε οραματιστεί αυτόν τον κόσμο υπό την επήρεια ναρκωτικών και έγραψε την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Ένας κόσμος ψυχρός και απρόσωπος, χωρίς συναισθήματα. Σαν αποθήκη με γεωμετρικά σχήματα.


Και τα ζώα όπως τα σκυλιά έχουν λογική, αλλά αποκλειστικά μέσω των αισθήσεων, και οδηγούνται από το πνεύμα της γήϊνης φύσης, όπως και ο άνθρωπος, διότι κι εμείς είμαστε ζώο. 

Το σώμα μας είναι το ζώο, και όποιος άνθρωπος λειτουργεί με λογική τις αισθήσεις του σώματος του απλά αντιλαμβάνεται την γήϊνη λογική, μόνον με τις μεταβαλλόμενες γήϊνες αισθήσεις και τα συναισθήματα του σώματος.

Αν με τον ίδιο τρόπο εκπαιδεύσουμε το Νου μας να δει το βάθος της συνείδησης του της ψυχής, τότε και μόνο θα μπορέσουμε να βγούμε από το θνητό σώμα που μας οδηγεί.


Συμβατότητα με τον αληθινό κόσμο σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε την αθάνατη φύση μας, και σταματάμε να κάνουμε μόνον εικασίες, οπότε πλέον δεν μας κυβερνά η άλογη φύση του τρισδιάστατου γήϊνου κόσμου, όπου το γήϊνο νοητό πνεύμα μας θέλει δούλους του σώματος, δούλους των μεταβαλλόμενων αισθήσεων, που μας οδηγεί σε μια ζωή που εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες του θνητού σώματος την Αταξία. 


Μας θέλει το γήϊνο πνεύμα της φύσης του πλανήτη δούλους του σώματος, με σκοπό να επιφέρουμε την αρμονία στην αταξία της άλογης φύσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αν ξεφύγουμε από την αρμονία της γήϊνης φύσης, και μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα αυτό αν δεν έχουμε το γνώθι σ'αυτόν, να μας κυβερνά η άλογη εγωπάθεια μας, με αποτέλεσμα να μας κυριεύει το άλογο ζώο μέσα μας η αταξία.


Και ενώ αποδεικνύεται ότι είμαστε αθάνατες οντότητες υπεράνω της Αρμονίας, δίχως ανάγκες, εντούτοις μας κυβερνά το κάθε κατώτερο πνεύμα, και η άλογη φύση του σώματος μας, των μεταβαλλόμενων αισθήσεων και συναισθημάτων που οδηγούν την όποια λογική μας.

Αυτό μας λείπει, η πλήρης αντίληψη του εαυτού μας, το νοητό βάθος.


morfeas sky



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας