ΤΟ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ ΟΛΟΝ - ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ 


1. Έχουμε το αρχικό ολόγραμμα (ΑΡΧΕΤΥΠΟ) Φως και Ζωή, το οποίο δεν ανήκει στον κόσμο στον οποίο ζούμε τώρα, αλλά ανήκει αποκλειστικά στο Όλον την Ολότητα του Ενός του Προϋπάρχων Θεού. Εν το Πάν (Πρώτος Νους) Αρχέτυπη δημιουργία.. 


2. Μετά ο Θεός, το Όλον, η Ολότητα του Ενός γέννησε με τον Λόγο του, άλλο δεύτερο Νου Δημιουργό. 
Και ο δεύτερος δημιουργός Νους είναι Ομοούσιος με τον Λόγο, είναι ο Νους της Αρμονίας, όπου επιφέρει την αρμονία στο διττό πυρ και πνεύμα, ενεργειακός αισθητός κόσμος - ψυχή - σώμα - λογική.
(Δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός το Δεύτερο ολόγραμμα). 


3. Και η ανθρώπινη ψυχή από αρχική ουσία που ήταν η Ζωή έγινε εικόνα της ζωής, από μεν Ζωή έγινε πυρ, χωϊκό ενεργειακό σώμα πολύ αραιωμένης συμπύκνωσης,  από δε Φως έγινε Νους της αρμονίας, που υποδέχεται η ανθρώπινη ψυχή στον πυρήνα της, και όταν ενσαρκώνεται, ενώνεται με το πνεύμα, μαζί και με το χωϊκό ενεργειακό σώμα πυκνής συμπύκνωσης, για να ζήσει και κατανοήσει τον αισθητό ενεργειακό διττό κόσμο των επτά κύκλων που είναι από πυρ και πνεύμα.


4. Διασπάστηκε η αρχική ουσία, από Φως και Ζωή που ήταν, έγινε Νους από πυρ και πνεύμα, (ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα), όπου δημιούργησε έναν δεύτερο κόσμο, (το συμπαντικό αυγό). 


5. Οι δύο αυτοί κόσμοι είναι: 

1. Η Αρχική ουσία Το Όλον Φως, Φως και Λόγος Αδιαίρετοι η δε ένωση τους η Ζωή. ( 1ο Ολόγραμμα). 

- Ο δεύτερος Νους δημιουργός της Αρμονίας, δημιούργησε το δεύτερο ολόγραμμα το οποίο είναι διασπασμένο, όπου η φύση του πνεύματος είναι ταραχώδες, δεν μένει ποτέ ήρεμο, και μεταβάλλει συνεχώς το σπέρμα-πυρ στην μήτρα.
Ενώθηκε μαζί του με την νοητή του ουσία και επέφερε το πνεύμα της διττής φύσης που το οδηγεί με την νοητή του ουσία σύμφωνα με τους νόμους των δυνάμεων της Αρμονίας.
(Δεύτερο Ολόγραμμα, διττό πυρ και πνεύμα των δυνάμεων της αρμονίας).


6. Η τριαδικότητα του Θεού συμπεριλαμβάνεται και στην τριαδικότητα της ανθρώπινης ψυχής, η οποία έχει στον πυρήνα της την νοητή ουσία Ομοούσια με το Φως. 
Η νοητή ουσία της ψυχής είναι Ομοούσια  με τον Λόγο-Υιό και ο Λόγος-Υιός είναι Αδιαίρετος με την πρωταρχική νοητή ουσία το Άπλετο Φως.
Τον Πατέρα Πρώτος Νους. 


morfeas sky

Σχόλια