ΜΟΝΟ ΤΟ 1/4 ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ


Tίποτα σ'αυτόν τον αισθητό κόσμο δεν είναι ουσιωδώς όμοιο με τον θεϊκό Άνθρωπο.

Η αληθινή ουσία του ανθρώπου βρίσκεται μέσα στην ψυχή
μην συμμετέχοντας καθόλου στον αισθητό κόσμο.

Όλα τα συναισθήματα και οι αισθήσεις, τα πάθη και οι επιθυμίες, είναι η προβολή της εικόνας (ψυχής), μέσα στο είδωλο, (σάρκα), και γίνεται το είδωλο της εικόνας του θεϊκού σπινθήρα (Νους), που είναι η εικόνα του πρωταρχικού και Ουσιωδώς θεϊκού Ανθρώπου.


Ο Άνθρωπος που γεννιέται είναι το είδωλο της εικόνας του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ. 


Είμαστε θεοί του Φωτός που ενδυθήκαμε την εικόνα της ζωής που είναι οι ψυχές, και είδωλα με τα άλογα υλικά σώματα.


Μόνο το 1/4 των ανθρώπων έχει μέσα στην ψυχή τον θεϊκό σπινθήρα, και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που αναζητούν συνεχώς το θείο ώστε να βρουν την πηγή τους από την οποία και προέρχονται.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι ασχολούνται με τα γήινα και τον γήινο τρόπο ζωής, όπως και με τις πολυδιαστατικές οντότητες του εικονικού κόσμου.

Ζούμε σε έναν εικονικό αισθητό κόσμο, όπου τα σώματα μας είναι είδωλα, και η κίνηση τους είναι η ακινησία, και ότι δεν κινείται βρίσκεται ένα στάδιο λίγο πριν την ανυπαρξία.

Τα συναισθήματα οι αισθήσεις τα πάθη και οι επιθυμίες, προέρχονται από την σύνθεση των τεσσάρων άλογων ενεργειών του δοχείου της Ύλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό, που πήραν την νοερή ζωή (φωτιά-αέρας, θερμό-ψυχρό, =πνεύμα νοερό) και την διανοητική κίνηση του σώματος (γη-νερό=είδωλο).

Αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε από ψυχές του κτιστού Νου δημιουργού (κτιστός Νους-τεχνητή νοημοσύνη όπου ενεργεί με νόμους, και κτιστές ψυχές όπου συνεργάζονται κι οδηγούνται από τα είδωλα-άλογα σώματα), και γεννιούνται τα έμβια άλογα ζώα που οι ψυχές τους δεν φέρουν τον νοηματικό λόγο, αλλά απλά οδηγούνται από τις άλογες αισθήσεις και τις άλογες ανάγκες του σώματος τους.

Κάθε άνθρωπος που γίνεται ένα με αυτή την άλογη φύση του υλικού κόσμου, και δεν αναζητά συνεχώς την αλήθεια, έχει χάσει την επαφή με τον θεϊκό σπινθήρα μέσα στην ψυχή του, και έγινε ένα με το πνεύμα της φύσης το οποίο συνεργάζεται με τα είδωλα και οδηγείται από αυτά.

Ο θεϊκός σπινθήρας, ο άνθρωπος θεός, που βρίσκεται μέσα στην ψυχή, μαζί με την ψυχή, είναι η εικόνα της ζωής, και ενόσω βρίσκεται μέσα στους κύκλους-ουρανούς που εκδηλώνονται τα υλικά είδωλα από το άλογο δοχειο της ύλης, είναι το είδωλο της Αληθινής πρωταρχικής τους ουσίας, και γίνεται ο θνητός άνθρωπος της Γης.

Ο Άνθρωπος Νους και η ψυχή είναι η εικόνα της ζωής.
Και όσο δεν αφυπνίζονται οι ανθρώπινες ψυχές, που βρίσκονται μέσα στο σώμα της σάρκας, στο είδωλο, θα ζουν μέσα στον θάνατο και την ανυπαρξία.

Oι άνθρωποι που δεν έχουν στην ψυχή τους τον θεϊκό σπινθήρα, είναι οντότητες γεννημένες από το θνητό πνεύμα της φύσης, που σκοπό έχουν να ζουν δίπλα στις ψυχές που φέρουν μέσα τους τον θεϊκό σπινθήρα της Αληθινής Ζωής, για να τους κρατούν εγκλωβισμένους, μέσα από τις αγωνίες της καθημερινότητας τους, κάνοντας τους ένα με αυτόν τον κόσμο και ένα με το είδωλο τους..

morfeas sky


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου