ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Tα τέσσερα στοιχεία της φύσης και το πέμπτο στοιχείο ο Αιθέρας
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο όπου ζούμε με λίγα λόγια να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να γίνει κατανοητός ο αποσυμβολισμός των στοιχείων.


Τα τέσσερα στοιχεία προέρχονται από το δοχείο της γένεσης του σκότους.

Σκότος είναι η Ύλη. το δοχείο της γένεσης. (δοχείο-Νους).
Με τον πνευματικό του Λόγο (νοητική ουσία) του Νου,  η Ύλη περιήλθε σε κίνηση, διέσπασε την ύλη και δημιουργήθηκαν από την Ύλη τα Τέσσερα στοιχεία από πυρ και πνεύμα. 


Γίνεται κατανοητό ότι το νερό, η γη, η φωτιά, και ο αέρας, αποτελούν αποκλειστικά τον αισθητό κόσμο της ύλης του δικού μας κόσμου.
Στον δικό μας κατωφερή κύκλο η ζωή αποτελείται από το πνεύμα που δημιουργήθηκε από το θερμό-ψυχρό, και τα αισθητά σώματα που δημιουργήθηκαν από το υγρό ξηρό.

θερμό είναι η νοητική ουσία που κινεί το πνεύμα, ψυχρό είναι οι μορφές του πνεύματος (αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες).
Από το θερμό-ψυχρό δημιούργησε το πνεύμα, η λογική με τις διττές μορφές του πνεύματος όπου κάθε τι έχει το αντίθετο του μέσα από την αντίθεση και διαμάχη μεταξύ τους.

Τα συστατικά του σώματος είναι από γη και νερό, που σωματοποιεί τις μορφές του πνεύματος και την διανοητική ουσία.
Όλα μαζί περιπλέκονται, και ο θεϊκός άνθρωπος γίνεται ο άνθρωπος της Γης.

Στις ανώτερες σφαίρες  της δημιουργίας των επτά κύκλων η ζωή αποτελείται από σώματα που δεν αναμιγνύονται με τα Τέσσερα στοιχεία. Αλλά από ανώτερα σώματα μόνον από μία ουσία.

Έτσι λοιπόν στον δικό μας κύκλο η γη και το νερό είναι το σάρκινο σώμα μας, ο αέρας συμβολίζει τις μορφές του πνεύματος, και η φωτιά συμβολίζει την διανοητική ουσία της ψυχής τον πνευματικό λόγο, που ενώθηκε με το πνεύμα και το σώμα δίνοντας την νοερή ζωή στο πνεύμα και την διανοητική κίνηση στο σώμα.
Το στοιχείο της φωτιάς, η οποία ροή της φλόγας είναι πάντα προς τα πάνω, συμβολίζει το πυρ, τον πνευματικό Λόγο της ψυχής, την Αρμονία.

Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ενώσω ζει μέσα στην φύση του πλανήτη και της πλάνης της υλικής πραγματικότητας της σάρκας και των μορφών του πνεύματος, περιπλέκεται μαζί τους 
και γίνεται ανθρώπινη της Γης.


Η νοητική ουσία της ψυχής, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το πνεύμα και το σώμα, απλά περιπλέκεται μαζί της για να κατανοήσει τον κατωφερή κύκλο της ζωής από πυρ και πνεύμα των αισθητών σωμάτων.Ο Αιθέρας είναι ο Νους, η νοητική ουσία που περιβάλλει το σύμπαν των επτά κύκλων, είναι ο πνευματικός Λόγος, και επιφέρει την Αρμονία των σφαιρών, αλλά και την Αρμονία των έμψυχων σωμάτων μέσα από την ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.morfeas sky

Σχόλια