TI EINAI H AΓΑΠΗ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ
Είναι απίστευτο πόσο εύκολα λέτε το σ'αγαπώ ενώ δεν αγαπήσατε ΠΟΤΕ
Αν είναι επιλογή σου να αγαπάς μόνον την πάρτη σου και ότι σε συμφέρει τότε για ποια συμπαντική αγάπη μου μιλάς;
Πάνω στην Γη κανείς δεν αγαπά. ΠΡΟΚΑΛΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Η Λέξη Αγάπη δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα αλλά η ΑΡΜΟΝΙΑ. Είναι χριστιανική ορολογία για να κοροϊδεύουν τους χριστιανούς.
Δεν υπάρχει η έννοια της αγάπης πάνω στην Γη αλλά η φιλία. Διότι όλα γίνονται από ΑΝΑΓΚΗ!! Αγαπάς από ανάγκη όχι γιατί το θες διότι ΔΕΝ είσαι η ίδια η αγάπη! (η ουσία).
Αν για οποιοδήποτε λόγο ο καθένας έχει φτιάξει στα μέτρα του και τα δικά του σταθμά όπως θέλει τον Λόγο του Χριστού, τον Λόγο των αρχαίων Ελλήνων σοφών, τότε για ποια Αλήθεια μιλάμε; επτά δις άνθρωποι επτά δις διαφορετικές Αλήθειες...η Αλήθεια όμως είναι ΜΙΑ το Αγαθό, και αυτός ο κόσμος ΔΕΝ είναι Αγαθός.
Ας πούμε η Αγάπη τι είναι; είναι η συμφιλίωση μας με τον θάνατο; με την κακία; δηλαδή η Αρμονία του πνεύματος; Είναι δυνατόν το Αγαθό να παραμείνει Αγαθό όταν ενωθεί με το σκοτάδι; η δε ένωση τους γεννά το σκοτεινό φως, δηλαδή την λιγότερη κακία, το πνεύμα της Αρμονίας.
Ενώ όταν μας οδηγεί η άλογη φύση του σώματος μας (γη-νερό) δηλαδή οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος μας, οι ανάγκες, το συμφέρον τα πάθη οι επιθυμίες του άλογου σώματος μας, το οποίο ΔΕΝ μπορεί να δεχτεί το Πνεύμα της Αρμονίας, αυτό που εμείς αποκαλλούμε Ανιδιοτελή Αγάπη, τότε γεννούν την περισσότερη κακία.
Διότι αυτά τα κατωφερή στοιχεία από γη και νερό ενώ παίρνουν την νοερή ζωή από το Πνεύμα της Αρμονίας ΔΕΝ μπορούν να δεχτούν το Νοητό Πνεύμα, οπότε γεννούν αυτό που αποκαλλούμε εμείς ως αρνητικά συναισθήματα, πόνο λύπη οδύνη έπαρση εγωισμό και πλήθος άλλων άλογων συναισθημάτων.
Αν λοιπόν ερωτευτούμε αυτόν τον γήινο κόσμο, θα υπομένουμε για πάντα την κακία αυτού του κόσμου, και η Ψυχή μας (Νους - Συνείδηση) εκεί που ήταν Υπεράνω του Πνεύματος της Αρμονίας και εξουσίαζε τα πάντα, τώρα έγινε Δούλος αυτού του Πνεύματος της Αρμονίας, Δούλος αυτής της γήινης σύνθετης άλογης φύσης..Δούλος της κακίας.
Η Αγάπη λοιπόν είναι το Πνεύμα της Αρμονίας αυτής της κατώτερης σύνθετης άλογης φύσης. Οπότε αν δεν αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, το Αγαθό και την αθανασία την αθάνατη όμοια φύση μας του πυρός, τότε είναι αδύνατον να επιφέρουμε την Τάξη μέσα στην Αταξία που ενσαρκωθήκαμε, και να αγαπήσουμε οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις.
Αιτία και Αποτέλεσμα.
Μην κάνετε στους άλλους αυτό που δεν θέλετε να σας κάνουν
Να έχετε πάντα Αγαθή πρόθεση σε όλα. Αν τώρα ηδονίζεστε με την λύπη ή τον εγωισμό γίνατε ένα με την άλογη φύση.
Αν λοιπόν αγαπήσετε αυτόν τον κόσμο υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να πάθετε ΕΞΑΡΤΗΣΗ οπότε θα ενσαρκώνεστε συνεχώς εδώ και θα υπομένετε την Μοίρα - Πεπρωμένο.
H Aγάπη (είναι και Δικαιοσύνη) δεν υπομένει την δειλία, διότι από την δειλία γεννιέται η Αταξία - κακία, άρα ο ταπεινός τι σχέση έχει με το Θεό; (Αγαθό)
Νικητές και ηττημένοι υπάρχουν μόνον εκεί που υπάρχει σύνθετη φύση..τα Ανόμοια.
Μόνον τα Όμοια αλληλοκατανοούνται
morfeas sky
Νικητές και ηττημένοι υπάρχουν μόνον εκεί που υπάρχει σύνθετη φύση..τα Ανόμοια.
Μόνον τα Όμοια αλληλοκατανοούνται
morfeas sky
Από την άλλη υπάρχει η σωφροσύνη.
Στον Αισχύλο αναφέρεται ο σώφρων, δίκαιος, αγαθός, ευσεβής ανήρ.
Ο Πλάτων την καταριθμεί την σωφροσύνη μαζί με τη δικαιοσύνη, την ανδρεία και τη φρόνηση.
Το αρχαιότερο παράθεμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σχετικά με τις αρετές είναι αυτό της Πολιτείας «Δῆλον δὴ ὅτι σοφή τ’ ἐστὶ καὶ ἀνδρεία καὶ σώφρων καὶ δικαία».
Συμφωνώ
Αρα τι σε πείραξε από αυτό που έγραψα;
"H Aγάπη (είναι και Δικαιοσύνη) δεν υπομένει την δειλία, διότι από την δειλία γεννιέται η Αταξία - κακία, άρα ο ταπεινός τι σχέση έχει με το Θεό; (Αγαθό)"
"H Aγάπη (είναι και Δικαιοσύνη) δεν υπομένει την δειλία, διότι από την δειλία γεννιέται η Αταξία - κακία, άρα ο ταπεινός τι σχέση έχει με το Θεό; (Αγαθό)"
Είναι δυνατόν ο δειλός να έχει σχέση με το Θεό;
morfeas sky
Τι ξεχωρίζει τον Άνθρωπο από τα ζώα;
αυτή είναι η διαφορά μας..είπαμε, όποιος δεν είναι λογικός δεν διαφέρει από τα ζώα γι'αυτό δεν έχει ελεύθερη επιλογή, και μάλιστα τα ζώα οδηγούνται συλλογικά από το πνεύμα αυτής της φύσης σύμφωνα με κάποια αρμονία, ενώ στους ανθρώπους δόθηκε η λογική για να κατανοήσουν την φύση και το Θεό, και όχι να γίνουν χειρότεροι κι από τα ζώα.
Όποιος δεν έχει λογική τι νομίζεις ότι έχει; τον οδηγούν τα ζωώδη ένστικτα, το σκοτάδι.
morfeas sky
Σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν είναι αναμάρτητος, οπότε για να επιφέρουμε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με ποιον τρόπο επιφέρεται; με το να σκύβουμε το κεφάλι; θα στο κόψει εντελώς ο μαφιόζος που μας κυβερνά. Γι'αυτό και όταν ενεργούμε για να επιφέρουμε το Δίκαιο μπορεί να γινόμαστε κακοί αλλά είναι ΣΑΝ να κάνουμε κακία.
Με τον ίδιο τρόπο σκέψης αν έρθει ο τούρκος να σου πάρει το βιός σου να κάνει κακό στην οικογένεια σου τι πρέπει να κάνουμε; να σκύψουμε το κεφάλι;
Αντε αρχίστε να σκέφτεστε. Όσοι μπορούν δημιουργούν με το Νου αλλά αυτό το καταφέρνουν ελάχιστοι πόσο δε συνειδητά, και χρειάζεται γνώση, να κατέχεις την Νόηση, κάτι που είναι άγνωστο στην μεγάλη μάζα των Ελλήνων μετά από δύο χιλιάδες χρόνια σκοταδισμού λόγω του εβραιοχριστιανισμού όπου με έντεχνο τρόπο διέγραψε από την μνήμη των Ελλήνων την καταγωγή του, την μόνη θεϊκή φυλή στον κόσμο, αυτή των Ελλήνων την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ που οδηγεί στην Νόηση, την Νοητή Ζωή, με το Νου και την καρδιά, την Θέληση της καρδιάς, την Ανδρεία ψυχής.
Ενώ σήμερα γεμίσαμε ανδρείκελα γεμάτα από θρασύτητα και δειλία, ανάξιες χαμένες ψυχές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ονομάζονται Άνθρωποι! Διότι ο Άνθρωπος είναι ένας Ζωντανός Οργανισμός! και όχι μαλθακός αδρανής απαθής, ένας σαλιάρης που γλύφει στο πέρασμα του ότι βρει.
Σε τι διαφέρει από το ζώο;
Μιλάω πάντα με ορθά λογικά επιχειρήματα.
Από την άλλη υπάρχει η σωφροσύνη.
Στον Αισχύλο αναφέρεται ο σώφρων, δίκαιος, αγαθός, ευσεβής ανήρ.
Ο Πλάτων την καταριθμεί την σωφροσύνη μαζί με τη δικαιοσύνη, την ανδρεία και τη φρόνηση.
Το αρχαιότερο παράθεμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σχετικά με τις αρετές είναι αυτό της Πολιτείας
«Δῆλον δὴ ὅτι σοφή τ’ ἐστὶ καὶ ἀνδρεία καὶ σώφρων καὶ δικαία».
morfeas sky
Το σύστημα τους και στο σύστημα περιλαμβάνονται όλα τα διαχρονικά Ιερατεία όπως και οι σημερινοί ρασοφόροι - εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας - εκπαιδεύει ωφελιμιστικά τον ΑΝΘΡΩΠΟ για να γίνει μαζάνθρωπος γιατί έτσι ελέγχεται πολύ εύκολα.
Μέσα στην εκπαίδευση - πλύση νοός - καλλιεργείται με βρώμικο τρόπο και η έννοια της δήθεν καλοσύνης και αυτόματα αφαιρείται η κριτική του ικανότητα μέσω της δήθεν τυφλής πίστης περί σωτηρίας και όλων των άλλων.
Οπως το γράφεις Πάνο <<Σε τι διαφέρουν οι καλοί άνθρωποι από τα πρόβατα;>> απολύτως σε τίποτα. Μία άκρατη , ψεύτικη ταπείνωση με πρότυπα μέσα από τον μοναχισμό με τρόπους που εξυπηρετούν συμφέροντα της κάθε εξουσίας για να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς μέσα από την ΔΗΘΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ όλα φιλτραρισμένα.
Και τα προβατάκια περιμένουν τον τσοπάνη υπομονετικά πότε θα τα χρησιμοποιήσει κατά τα συμφέροντα του...Γιατί αν δεν υπακουσει το ά-λογον ον θα τον τιμωρήσει ο μάγκας με το Μούσι!!!! Μόνο που ο μάγκας αυτός τι σχέση έχει με το ΑΓΑΘΟ?
Καμία απολυτως αλλά γουστάρει να δείχνει ότι είναι ένας δημιουργός με τεράστια bugs (σφάλματα) στις δημιουργίες του. και τον μόνο που τρέμει είναι τον Άνθρωπο Θεό, να γνωρίζουμε ποιος και τι είμαστε!!!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΘΕΟΣ.... Οπως υπέροχα το γράφεις.....ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ????
Διάβασα όλα τα σχόλια και θα ήταν πιο χρήσιμο να μην γίνεται ένα ανακάτεμα διαφορετικών εννοιών.. Άλλο το κρύο άλλο η ζέστη άλλο το καλό άλλο το κακό και άλλο το Αγαθό κάθε ιδιότητα θέλει μελέτη και παρατήρηση και κατανόηση και τότε όλα ξεκαθαρίζουν και για το ποιος είναι ο τσοπάνης ποια τα πρόβατα και ποιος ο ελεύθερος Ανθρωπος
Σ'αυτόν τον κόσμο ο καλός δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πράξει με βία για να επιφέρει το δίκαιο την δικαιοσύνη. Ειδάλλως υπομένοντας την κακία άρα μένοντας αδρανής θα υπομένει την ακόμη περισσότερη κακία, και θα είναι συμμέτοχος σ'αυτό.
Αυτό θέλω να κατανοήσουν όλοι, ότι μένοντας αδρανής συμμετέχουμε όλοι μας στην περισσότερη κακία. Αλλά χρειάζεται η σοφία, η ανδρεία η φρόνηση για να γίνουν κατανοητά όλα αυτά. Και η μάζα δεν την κατέχει...απλά πιστεύει τυφλά ότι αντιγράφει και ΔΕΝ κατανοεί...και έτσι τους οδηγούν οι άλογες πεποιθήσεις, η τυφλή πίστη.
ταπεινός αδερφέ σημαίνει να σέβομαι την ζωή του μυρμηγκιού όχι να ανέχομαι τον κάθε διεστραμμένο!!!!!
morfeas sky
ελεύθερη βούληση!!!Κ επίσης όσοι κάνουν εμβόλια δεν σημαίνει ότι είναι καλοί!!!!!!!!Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως νομίζει!!!τα σέβη μου!!!!!
morfeas sky
Η αρμονία του χάους...
Εδώ όμως τι γράφει για τον Άνθρωπο;
καὶ διὰ τοῦτο παρὰ πάντα τὰ ἐπὶ γῆς ζῷα διπλοῦς
ἐστιν ὁ ἄνθρωπος, θνητὸς μὲν διὰ τὸ σῶμα, ἀθάνατος δὲ
διὰ τὸν οὐσιώδη ἄνθρωπον·
ἐστιν ὁ ἄνθρωπος, θνητὸς μὲν διὰ τὸ σῶμα, ἀθάνατος δὲ
διὰ τὸν οὐσιώδη ἄνθρωπον·
ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων, τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ.
ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας (των Οκτώ Ουρανών) ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.
morfeas sky
Tι ήταν ο Χριστός; ταπεινός; ξέχασες τα μπινελίκια που έριχνε στους εβραίους;
Μπορείς να μου δώσεις την έννοια και ορολογία της λέξεως "ταπεινός;"
Eγώ θα σου δώσω την έννοια της λέξεως "Σωφροσύνη"
Η Σωφροσύνη.
Στον Αισχύλο αναφέρεται ο σώφρων, δίκαιος, αγαθός, ευσεβής ανήρ.
Ο Πλάτων την καταριθμεί την σωφροσύνη μαζί με τη δικαιοσύνη, την ανδρεία και τη φρόνηση.
Το αρχαιότερο παράθεμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σχετικά με τις αρετές είναι αυτό της Πολιτείας
«Δῆλον δὴ ὅτι σοφή τ’ ἐστὶ καὶ ἀνδρεία καὶ σώφρων καὶ δικαία».
morfeas sky
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου