"Πώς θα μας οδηγήσουν σε πόλεμo με τους Toύρκoυς & θα πετάξουν τον Ερντογάν έξω από το ΝΑΤΟ" ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο.


ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αλίμονο αν ο Ελληνισμός ήταν μόνον θέμα DNA θα αναρωτιόμουν πόσοι από δω (βουλή των Ελλήνων) θα μπορούσαν να είναι βουλευτές αυτής της αίθουσας.
Γεώργιος Παπανδρέου.

ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ:

Γνωστοί Έλληνες Ιουδαίοι
....

Πολύ φιλοσοφικό ερώτημα

Όσον αφορά το DNA ΤΟ 90% είμαστε όλοι Έλληνες, διότι σε τίποτα δεν διαφέρουμε από τους προγόνους μας, απλά μας λείπουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ.

.................

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΕΛ

Το Κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου (ΚΚΚ) ήταν ένα πολιτικό κόμμα της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1926 και διαλύθηκε το 1944, όταν συγχωνεύθηκε με το ΑΚΕΛ.

Η Ελλάδα σήμερα αν βγούμε από το ΝΑΤΟ την επόμενη ημέρα θα έχουμε ΠΟΛΕΜΟ με την Τουρκία. Μάλλον αυτό θελει και το ΚΚΕ της Ελλάδας

Είδαμε την τύχη της Κύπρου όπου εξαιτίας του ΚΚΕ (ΑΚΕΛ) δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ το 1960 για τα μάτια της τότε Σοβιετικής Ένωσης, και να τα αποτελέσματα με την εισβολή της Τουρκίας το 1974.

Η Κύπρος όμως δεν είναι Ελλάδα που ανήκει στο Ν.Α.Τ.Ο. αλλά ξεχωριστό κράτος γι'αυτό και της επιτέθηκαν οι Τούρκοι.

Οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν είναι Έλληνες, όπως και το ΚΚΕ διότι ο Ελληνικος λαός πολέμησε για την Κύπρο το 1974 ενώ όλοι οι πολιτικοί την πρόδωσαν..

Την πιο μεγάλη προδοσία όμως την έκανε το ΚΚΕ (ΑΚΕΛ ΚΥΠΡΟΥ) που δεν άφησε την Κύπρο να μπει στο Ν.Α.Τ.Ο. και να πάρε τα αποτελέσματα του 1974.

Στην Ελλάδα σήμερα μόνον με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στα χωρικά ύδατα μπορεί να υπάρξει εισβολή της Τουρκίας χωρίς να παρέμβει το Ν.Α.Τ.Ο. υπέρ μας, γι'αυτό και οι πολιτικοί μας επιδιώκουν να επεκτείνουμε στα 12 μίλια, για να υπάρξει ο διαμελισμός της Ελλάδας.

Κύπριακή κυβέρνηση προς το ΑΚΕΛ (ΚΚΕ ΚΥΠΡΟΥ) : Ακόμα μας το οφείλει από το 1960 που για χάριν της Μόσχας πολέμησε την ένταξη μας τότε στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα μας προστάτευε από την καταστροφή, τον θάνατο και την κατοχή της Πατρίδας μας.


Ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

....................................

Αν ακούσεις να συμβαίνει, η επέκταση της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια τότε να περιμένεις και τον διαμελισμό της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Το ξεκινούν σιγά σιγά με την Αλβανία:
Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια με την Αλβανία Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει ήδη αποδεκτή από τα Τίρανα, σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά

Ποιος έχει με το μέρος του το δίκιο εδώ; η Ελλάδα; ή η Τουρκία;

ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.


Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΟΡΟ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!


ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΛΕΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ!!!!  

ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΊΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την Τουρκία τα 12 μίλια.

Αν το μπορούσε η Τουρκία να εισβάλλει στην Ελλάδα θα το είχε κάνει ήδη, την εμποδίζει όμως η ένταξη μας στο Ν.Α.Τ.Ο.

Με την λογική αυτή τότε δεν θα επιτεθεί ποτέ.

Γιατί μας επιτέθηκε ως τώρα; Αφού δεν μπορεί λόγω της ένταξης μας στο Ν.Α.Τ.Ο.


Εσύ λες ότι θα μας επιτεθεί η Τουρκία άμα πάμε στα 12 ν.μ. ρε φίλε όχι εγώ

Ναι! γιατί θα προκαλλέσουμε πόλεμο με την σύμμαχο Τουρκία ηθελημένα! θεωρείται ως εισβολή η επέκταση της Ελλάδας στα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια! είναι αιτία πολέμου για την Τουρκία τα 12 μίλια. Και δεν θα παρέμβει υπέρ μας το Ν.Α.Τ.Ο. αλλά μπορεί και εις βάρος μας!~


ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΆ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ KAΘOΡIΣTHKAN ΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.


Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΟΡΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ!!


Με το να διεκδικεί η Ελλάδα τα 12 ναυτικά μίλια καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης!!

Με τι προσόντα θα πολεμήσουμε την Τουρκία; τι παράγουμε για να αντισταθούμε στην Τουρκία; σε δύο εβδομάδες θα τελειώσουν όλα τα πυρομαχικά μας...

Ενώ η Τουρκία παράγει όπλα έχει δική της βιομηχανία, και σε μια επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια οι Η.Π.Α. θα στηρίξουν την Τουρκία κρυφά.


Τα 70.000.000 Τούρκων με την δική της βιομηχανία όπλων. Και με την κρυφή στήριξη των μεγάλων δυνάμεων...άλλο ένα 1922.
Αλλη μια μικρασιατική καταστροφή.


Την επίθεση στην Κύπρο ακολούθησε ηλεκτρονικός πόλεμος από τις Η.Π.Α. ποιος σου λέει ότι σε μια ενδεχόμενη διαμάχη με την Τουρκία δεν θα συμβεί τοι ίδιο; όπως τα δικά μας μαχητικά που ξεκίνησαν από την Κρήτη για την Κύπρο και χάθηκαν στο Αιγαίο;

Είδες πολλά ελληνικά μαχητικά να βομβαρδίζουν στην Κύπρο; είδες πολλά ελληνικά μαχητικά να κάνουν αερομαχίες στην Κύπρο;

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΜΑΣ... ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΣΟΥΡΤΑ-ΦΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ..

ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΥΜΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ-ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ..


ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!! ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΤΗΣΗΣ,  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο. ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΕΧΘΡΟΙ;;;; ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1922 ΤΟ 1974.

Θα μας διαμελίσουν όπως είπε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη στον Παπούλια το 2005.

ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.


Και ποιος μου λέει ότι αυτό ακριβώς δεν επιδιώκουν οι Αμερικάνοι;
Μια ισχυρή τουρκία με έναν αδιάλλαχτο σταθερό ηγέτη που υπακούει στις προσταγές των Η.Π.Α. δίνοντας του ως αντάλλαγμα το μισό Αιγαίο.
Βάζοντας τους χρήσιμους ηλίθιους να επεκτείνουν στα 12 ναυτικά μίλια την επικράτεια τους. (Ελλάδα).

Άλλωστε δεν τον νοιάζει τον Αμερικάνο αν εμείς μοιραστούμε το Αιγαίο με τους Τούρκους παίρνοντας από 10% από τα πετρέλαια, ή αν χάσουμε το μισό Αιγαίο, το ίδιο είναι γι'αυτόν, μα ταυτόχρονα θα έχει έναν άγριο σκύλο πλήρως εξοπλισμένο για να κάνει όλες τις βρωμοδουλειές του στην γύρω περιοχή.

Πως είναι δυνατόν οι Η.Π.Α. να θέλουν να ρίξουν τον Ερντογάν, μα ταυτόχρονα να του δίνουν 100 F 35 αλλάζοντας την ισορροπία στο Αιγαίο για πάντα; ?
Και πως είναι δυνατόν η Ρωσία να δίνει στην Τουρκία S 400 ?


Μάλλον μας την έχουν στημένη γενικώς, αλλά στο τέλος ίσως την πατήσουν από τους Ρώσους.


morfeas sky

.................................

ΣΧΟΛΙΑ: 

Φίλε ακόμα να τα πάρει... Από τις δηλώσεις μέχρι την πραγματική υλοποίηση υπάρχει κάποια απόσταση που πρέπει να διανύσουν.

Τότε με αυτό το σκεπτικό δεν πρέπει να πιστεύουμε απολύτως τίποτα μέχρι να πραγματοποιηθούν τα όποια σχέδια έχει ο καθένας..αλλά τα 12 μίλια είναι εδώ.


ΡΩΣΙΑ και ΗΠΑ είναι τα πλέον άθλια κράτη διεθνώς.
Θεός τους είναι αποκλειστικά το χρήμα και γι'αυτό δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν την Ανθρωπότητα.
ΚΡΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Εμείς αυτή τη στιγμή το μόνο που μας προστατεύει είναι η συμμετοχή μας στο Ν.Α.Τ.Ο. και δεν μπορεί να εισβάλλει στην Ελλάδα η Τουρκία.

Με το να επεκτείνουμε όμως σε 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά μας ύδατα αμέσως σπάμε την συνθήκη της Λωζάνης και η Τουρκία μπορεί να μας επιτεθεί χωρίς να μας προστατεύει το Ν.Α.Τ.Ο.
Διότι με την επέκταση στα 12 ν.μ. εμείς θα έχουμε κάνει εισβολή στην Τουρκία.


Έχουμε το δικαίωμα κατά τις διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια .
Επιβάλλεται να το κάνουμε παντού και ας διατηρήσουμε τα 6 ΜΟΝΟ στα νησιά του Αιγαίου που γειτονεύουν με την Τουρκία


Στην Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπήρχε ο όρος 12 ν.μ. 
Είναι πολύ μεταγενέστερα τα 12ν.μ. και αιτία πολέμου για την Τουρκία....και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες..εξού και από που βγήκαν οι προφητείες.

Είναι παράλογο να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια .
Πρέπει να περιορίσουμε τη δυνατότητα της Τουρκίας να μας προκαλεί μέσα στο σπίτι μας . Εμείς της την δίνουμε τώρα...
Καλύτερα να συγκρουστούμε τώρα με τη βαρβαρική αυτή χώρα παρά μετά από 20 ή 40 χρόνια οπότε δημογραφικά θα έχουμε καταρρεύσει (6 εκατομ. θα είμαστε ή και λιγότερα...).


Βλέπω διψάς για αίμα...για την καταστροφή της ΕλλάδαςΜε προφητειες θα γινεται η πολιτικη μιας χωρας?
Που τι είδες τις προφητείες προκατειλημμένε; Απλή λογική είναι, μόνον με τα 12 μίλια μπορεί να μας κάνει πόλεμο η Τουρκία.
.............
....................................

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ...
Ένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ και ελεεινός λαός, ο οποίος ενώ έχει κράτος (και επί αιώνες αυτοκρατορία) από το 1071 μ.Χ. μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή ...βρίσκεται ακόμη σε βαρβαρική κατάσταση !
Προσφορά στην Επιστήμη ΜΗΔΕΝ ,στην Τέχνη ΜΗΔΕΝ ,στη Φιλοσοφία ΜΗΔΕΝ,στην πολιτικο-κοινωνικη εξέλιξη ΜΗΔΕΝ ,στη Δημοκρατια ΜΗΔΕΝ ,στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλοεθνών, αλλοθρήσκων ,προοδευτικών ανθρώπων, ομοφυλόφιλων, γυναικών ΜΗΔΕΝ , στο σεβασμό των γειτονικών κρατών και λαών ΜΗΔΕΝ κλπ κλπ κλπ....και βεβαίως στις γενοκτονίες εθνών και εθνοτικών-θρησκευτικών-πολιτισμικών μειονοτήτων ΑΡΙΣΤΑ διαχρονικώς !!!
ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ,
άχθος αρούρης , βάρος της γης ...


Γι'αυτόν τον τον λόγο τοποθέτησαν την Τουρκία δίπλα στην Ελλάδα, όπως οι Πέρσες ενώ μπορούσαν να κατακτήσουν ολόκληρη την ΑΣΙΑ προτίμησαν να έρθουν να κατακτήσουν την Ελλάδα, όπως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μετέπειτα Βυζαντινή.


Ποιοί τοποθέτησαν τους Τούρκους δίπλα μας ? Δεν σε καταλαβαίνω.

Είναι άλλο θέμα αυτό.
Εγώ σου δίνω την Ιστορική αλήθεια..εσύ αναρωτήσου ποιος.

morfeas sky

....................................

Οποιος ασκει εξωτερικη πολιτικη συμφωνα με τις προφητειες και οποιος βασιζεται σε αυτα λυπαμαι αλλα ειναι χαμηλου νοητικου επιπεδου.

Που τις είδες εσύ τις προφητείες; Βλέπεις ότι μιλώ με απόλυτη ΛΟΓΙΚΗ.
Εξάλλου δεν χρειάζεται καμιά προφητεία για να γνωρίζεις τι θα συμβεί!~ διότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Που είδες εσύ να μιλάω για το ξανθό γένος σύμφωνα με τις προφητείες; είναι λογικό όμως να επέμβει ο ξανθός διότι δεν θέλει να αφήσει το Αιγαίο στους Αμερικάνους.
Απλή Λογική! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται όπως το 1922. 

Με το να επεκτείνουμε σε 12 ναυτικά μίλια καταπατάμε την Συνθήκη της Λωζάνης, άρα εμείς είμαστε η αιτία και θα βρούμε το Ν.Α.Τ.Ο. απέναντι μας.

.........................

Δεν υπήρξε στιγμή που η Κύπρος θα μπορούσε να μπει στο ΝΑΤΟ αφού έβαζε πάντοτε βέτο η Τουρκία.

Κύπριακή κυβέρνηση προς το ΑΚΕΛ : Ακόμα μας το οφείλει από το 1960 που για χάριν της Μόσχας πολέμησε την ένταξη μας τότε στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα μας προστάτευε από την καταστροφή, τον θάνατο και την κατοχή της Πατρίδας μας.
Ενταξη της ΚΥΠΡΟΥ στο Ν.Α.Τ.Ο.


morfeas skyΚαι η συμπεριφορά της Τουρκίας βλέπε Ιμια, Κύπρο, Εβρο κλπ υπό κανονικάς συνθήκας θα προκαλούσε πόλεμο με μια σύμμαχο χώρα...


ΜΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΒΟΛΗ!!! ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ

φυσικα και εκανε εισβολη αφου καρφωσανε τουρκικη σημαια στα ιμια και το νατο δεν πηρε το μερος κανενος και γκριζοποιηθηκαν τα ιμια απο την δειλη σταση της πολιτικης ηγεσιας αλλα εμεις αν παμε στα 12νμ εσυ λες οτι θα θεωρηθει εισβολη


Την πήραν όμως οι τούρκοι την σημαία αμέσως πίσω και έφυγαν από την Ελληνική ακατοίκητη βραχονησίδα!

Ίσως εδώ κείται και η βλακεία του Σημίτη που δέχθηκε συμβιβασμό. Όπως ξέρεις μετά από συμβιβασμό δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι...


Ετσι μπράβο!

Και μην μου φέρεις ξανά ως παράδειγμα την Κύπρο διότι η Κύπρος δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Ναι έχεις δίκαιο από κεκτημένη ταχύτητα έβαλα Κυπρο...

Χαίρομαι που το κατανόησες.

Χαίρομαι που χαίρεσαι τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να αποφύγουμε το νομικό κώλυμα αναφορικά με την συνήκη της Λωζάνης και τα 12 μίλια. Κάποιες ιδέες υπάρχουν;


ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ!!


Πρέπει πρώτα να σταματήσει να είναι ενεργή η συνθήκη της Λωζάνης...και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με κανέναν τρόπο, διότι εμπλέκονται και άλλες χώρες, οι μεγάλες δυνάμεις, και πάνω απ'όλα η Τουρκία δεν θα δεχτεί ποτέ την επέκταση της Ελλάδας στο Αιγαίο στα 12 ν.μ..


...............................ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εσύ τον Βελόπουλο βλέπεις; και όχι αυτά που έγραψα με δική μου μελέτη;
Δεν με ενδιαφέρει τι εκπροσωπεί ο Βελόπουλος και κάθε Βελόπουλος, αλλά αν αυτά που λέει έχουν μέσα τους κάποια ΑΛΗΘΕΙΑ!!


Και το Ν.Α.Τ.Ο. άφησε την Τουρκία να επέμβει στην Συρία διότι πολεμά για τις Η.Π.Α. Διότι η βόρεια Συρία θα προσορμιστεί ως γκρίζα περιοχή που μεν θα έχει τουρκικό πληθυσμό, αλλά όλα θα ελέγχονται από τις Η.Π.Α. η οποία χρειάζεται αυτόν τον διάδρομο, είτε για τα πετρέλαια, είτε γιατί έχει σκοπό να κάνει πόλεμο με το Ιράν, και να αποκλείσει από παντού την Ρωσία.

Και για να το ξεπληρώσει αυτό στην Τουρκία, θα βάλει τον κάθε ΗΛΙΘΙΟ (ΕΒΡΑΙΟ) Τσίπρα να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια το Αιγαίο, για να υπάρξει πόλεμος και να υφαρπάξει η Τουρκία το μισό Αιγαίο.

Αρκετά με αυτή την ηλιθιότητα.

Γιατί το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την τουρκική εισβολή στη Συρία και γιατί οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν

Ξεδιάντροπα και προκλητικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ ,δήλωσε πριν μερικές μέρες πως είναι περίπου δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει εισβολή στη βόρεια Συρία, γιατί έτσι…αμύνεται! Γιατί το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Τουρκία σ΄ έναν ακόμη Αττίλα; Η ανάλυση του Xander Snyder στο http://geopoliticalfutures.com εξηγεί το πολύπλοκο “παιχνίδι” που παίζεται στην περιοχή. Το οποίο η Ελλάδα οφείλει να παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ 2005 Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!!
Δεν προφήτεψα κανέναν πόλεμο, αυτά τα προφητεύουν όσοι θέλουν να μαζέψουν πρόβατα στη στάνη τους.
Όλοι αυτοί ενεργούν με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην ξεφύγει από τη στάνη.

Εγώ απλά ανέλυσα γεωστρατηγικά τι ακριβώς ισχύει σε δύο χώρες που ανήκουν στην ίδια συμμαχία. Το τι βλέπουν τα πρόβατα είναι δικό τους θέμα, ας μάθουν να σκέφτονται, για να μην τους οδηγεί ο τσομπάνης.


Μπεεεε σας τρόμαξα; αφού τα πρόβατα αυτό κάνουν, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο, πάντα ακολουθούν τον τσομπάνη που τους οδηγεί στην σφαγή τους.

Ολοι ανεξαιρέτως πουλούν τον φόβο, είτε για τα κλικς είτε για τα λεφτά, είτε για την εξουσία, είτε για να εγκλωβίζουν το μυαλό σου...πρόβατα~!~

morfeas sky


............


"Πώς θα μας οδηγήσουν σε πόλεμo με τους Toύρκoυς & θα πετάξουν τον Ερντογάν έξω από το ΝΑΤΟ" 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο.
Με το να βάλουν οι Αμερικάνοι τους χρήσιμους ηλίθιους να πολεμήσουν με την τουρκία.
Μόνον με την επέκταση στα 12 μίλια θα μας την πέσουν όλοι.

ΣΧΟΛΙΑ: 


ωραια να τα επεκτεινουμε δικαιωμα μας ειναι

Αυτό θέλουν οι Αμερικάνοι για να μην εμπλακούν.

δεν τους χρειαζομαστε


Επιλογή:
https://www.youtube.com/watch?v=oSNoUxskctM

Πειστήκαμε, μην επιμένεις.

Άμα θέλανε οι Αμερικάνοι να βγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, έχουν 100 τρόπους.


Πες μου έναν τρόπο.


Ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η Τουρκία από το Ν.Α.Τ.Ο.
Μπορείς να μου απαντήσεις;

1. Να χτυπήσει την Ελλάδα πρώτη η Τουρκία ( εν μέρη το εχει ηδη κάνει)
2. Να αποκαλυφθεί (έστω και σικέ) οτι εμπαίζει την συμμαχία και λειτουργεί εναντίον της.
Αφορμές εχει δώσει για να πατήσεις και στο 1 και στο 2.


Προς το παρόν δεν μας επιτέθηκε κάνοντας εισβολή ΚΑΝΕΙΣ.

Αιχμάλωτοι φαντάροι δεν ειναι επιθετική ενέργεια?
Τα Ιμια δεν ηταν επιθετική ενέργεια?
Το οτι αγοράζει οπλικά συστήματα απο εχθρική χώρα δεν εμπαίζει την συμμαχία?


Στημένο.
Γι'αυτό θα Βγει από το Ν.Α.Τ.Ο. αλλά μάλλον ποτέ, διότι χρειάζονται την δεύτερη στρατιωτική δύναμη του Ν.Α.Τ.Ο. (Τουρκία) απέναντι στην Ρωσία.

Και στημένο και ότι θές . Τρόποι υπάρχουν, λες αυτοί που σχεδίασαν το ΝΑΤΟ να μην πρόβλεψαν οτι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να πετάξουμε κάποιον έξω από το ΝΑΤΟ?


Ναι αλλά κανένα μέλος δεν βγαίνει από το Ν.Α.Τ.Ο. αν δεν το θελήσει από μόνο του, οπότε θα πολεμήσουμε την Τουρκία όταν το θελήσουμε εμείς...όχι όταν το θελήσουν οι Η.Π.Α. χωρίς να συμμετέχουν ενεργά βοηθώντας μας.


Διότι οι Η.Π.Α. θέλουν  να μας χρησιμοποιήσουν ως χρήσιμους ηλίθιους, όπως οι τούρκοι χρησιμοποιούν τους ισλαμιστές στην Αφρίν, με σκοπό να παραδώσουν οι Αμερικάνοι το μισό Αιγαίο στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για τον πόλεμο που κάνουν γι'αυτούς  στην Συρία.


Ετσι πάνε αυτά. Τι θέλεις να πολεμήσουν αυτοί για εσένα? Το σπίτι σου εχει πάρει φωτιά. Το αν θα μας δουλέψουν ή οχι ειναι θέμα πολιτικής ηγεσίας.

Ποια φωτιά που την είδες την φωτιά; αφού όλα είναι εικονικά ψεύτικα από τα ΜΜΕ.

Σου εμβολίζουν σκάφος , σου απαγάγουν φαντάρους, θέλουν να σου κλέψουν τα πετρέλαια ...... εσυ δεν βλέπεις καμία φωτιά?

Ο εμβολισμός ήταν στημένος..ήταν ένα ακινητοποιημένο πλοίο που περίμενε το τουρκικό να περάσει ξυστά για να δημιουργηθεί η ένταση.
Ποιος σου είπε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι προδότες;

Καλά φίλε τα ίδια έλεγαν και για την Κύπρο αλλά ο ποντικός τρύπωσε μέσα στο νησί.
Τώρα ειναι πολλά τα λεφτά για να κάτσει στα αυγά του ο Σουλτάνος. Ειναι μεγάλο το κίνητρο.


Η Κύπρος δεν ανήκει στο Ν.Α.Τ.Ο. γι'αυτό έγινε εισβολή.
Θα είναι το ίδιο στημένο σκηνικό όπως και τότε....εκτός αν θέλουμε να προστατέψουμε αληθινά την Κύπρο, τότε ναι μπορούμε να πολεμήσουμε την Τουρκία στην Κύπρο χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στο Ν.Α.Τ.Ο.

Αν πάρει ολη την Κύπρο, παίρνουμε σειρά. Ο Σουλτάνος χαριεντίζεται με την Ρωσία. Μόλις νοιώσει έτοιμος θα βγεί απο το ΝΑΤΟ μόνος του. Για αυτό και η τρεμούρα των Αμερικάνων. Ξέρουν οτι φτάνουμε στο σημείο μηδέν. Αλλιώς θα τα είχανε μοιράσει τα πετρέλαια μαζί του.

Μου λες ότι ο Τούρκος μπορεί να πάρει την Κύπρο και θα τον αφήσει ο Αμερικάνος να την πάρει...Μάλλον δεν κατανόησες τι είπε στον Τούρκο ο Αμερικάνος.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή»


ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν έχει ξεφύγει από τα χέρια των Η.Π.Α. και είναι ανεξέλεγκτος, άρα δεν θα του δώσουν και τα πετρέλαια. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΟΥΣ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!! ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.

Ο αδύναμος κρίκος είναι μόνον η Κύπρος, αλλά οι Η.Π.Α. δήλωσαν ότι θα την στηρίξουν αμυντικά.

Εκτός κι αν ο Τσίπρας ή ο οποιοσδήποτε Τσίπρας επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, τότε θα γίνει πόλεμος ....και αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος...το λένε και οι προφητείες....είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει πόλεμος χωρίς να παρέμβει το Ν.Α.Τ.Ο. υπέρ μας, αν νικήσουμε όλα δικά μας,  αν δεν νικήσουμε θα χάσουμε το μισό Αιγαίο άρα και τα πετρέλαια. 

(Ή και όπως λέει ο βελόπουλος να φτάσουν τα ελληνικά σύνορα μέχρι τον σπερχειό δηλαδή στην Λαμία).
Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο ρίσκο εμπεριέχει η επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.Eξάλλου δεν χρειάζεται καμιά προφητεία για τα προηγούμενα, όπου το μόνο δεδομένο για να μπορέσει να συμβεί αυτό, όσον αφορά για να υπάρξει ένας πόλεμος μεταξύ  δύο μελών του Ν.Α.Τ.Ο. θα πρέπει πρώτα η Ελλάδα να επεκτείνει την επικράτεια της στα 12 ναυτικά μίλια.

morfeas sky
....

Tελικά ποιος κυβερνάει τις ΗΠΑ; 

Τον Τίλερσον τον έδιωξε το Ισραήλ
 μέσω του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι που ελέγχει απόλυτα απ' ό,τι φαίνεται και τον Τραμπ (θυμηθείτε την πρόσφατη απόφαση για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ). Ο λόγος που απολύθηκε ο Τίλερσον είναι επειδή είχε σταθερή αντίθεση στο να αποσύρει ο Τραμπ την υπογραφή των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2016 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Έρχεται πόλεμος για το Ιράν.

O Τίλερσον ήταν υπέρ των συνομιλιών με τον Ερντογάν, εκπροσωπεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ολόκληρο το Κογκρέσσο θέλει να αποβάλλει τον Ερντογάν από την εξουσία της Τουρκίας...μένει να δούμε τι θα κάνει ο επόμενος ..Μάικ Πομπέο, και αν άλλαξε στάση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και πλέον συμβαδίζει με τις απόψεις του Κογκρέσσου των Η.Π.Α..

«ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία».
Έτσι είχε περιγράψει την Τουρκία ο Μάικ Πομπέο σ’ ένα tweet του στις 16 του περασμένου Ιουλίου προσθέτοντας ειρωνικά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι τόσο δημοκρατική όσο και το Ιράν...


Πολύ σωστά.
Μυρίζει αλλαγή στάσης απέναντι στην Τουρκία.
Άλλωστε ο ρεξ παίζει πολύ δυνατά και με την Exxon Mobil....
Μυρίζει τέλος ανοχής και χαιδεματος αυτιών στους βάρβαρους παρείσακτους της περιοχής...
Ίδωμεν...


Απλά εμείς ως Ελλάδα θα πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο που θα επιχειρήσουν να βγάλουν τον Ερντογάν από την εξουσία.
Να μην μας εμπλέξουν χωρίς να εξασφαλίσουμε την πλήρη υποστήριξη των Η.Π.Α. 


Σε απαντηση του ερωτήματος ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ : THE CROWN
https://www.youtube.com/wat...

Το Βατικανό θέλει μια φτωχή διαλυμένη σε πολλά κρατίδια Ελλάδα για να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή. 

Την υπόλοιπη Ευρώπη την ελέγχει πλήρως. 
Εμάς τους απροσάρμοστους φοβάται..τους Έλληνες.


Τούρκος σχολιαστής:
Τιμη κ δοξα στον Συναδελφο Mike Pompeo.. Ελπίζω κ εγώ να αναβαθμιστω στην υπηρεσία κ να γίνω υπουργος εξωτερικών..

Θέλεις την διάλυση της Ελλάδας έ;;;;; Για να δούμε αν θα μας βάλουν να επεκτείνουμε τα 12 μίλια χωρίς πρώτα να μας υποστηρίξουν έμπρακτα και ενεργά.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙΣ ΗΠΑ .....ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ....ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ....ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...ΤΗ ΔΥΣΗ.....ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΑΤΑ ... ΟΠΩΣ Η αγ-ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ...???... ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ...<< ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ>>....!!!....ΔΕΣ ΕΔΩ....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" (βίντεο)

Τον Τίλερσον τον έδιωξε το Ισραήλ μέσω του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι που ελέγχει απ' ό,τι φαίνεται και τον Τραμπ. Έρχεται πόλεμος με το Ιράν.

Αυτό δεν είναι κακό για εμάς μιας που τουρκία και Ιράν έχουν γίνει φιλαράκια και ο Τίλερσον κάτι ύποπτο είχε κανονίσει με τους τούρκους εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος προκειμένου να μην ενοχλήσουν την εταιρία του την Exxon...


Κοντά είσαι , ο Τίλερσον είναι άνθρωπος των μπίζνες και δεν ήθελε πολλές πολλές φασαρίες

O Τιλλερσον υποστηριζε την Τουρκια ο Πομπει ξερουμε τι ρολο βαραει;


Θα δείξει, αν ζητήσει από εμάς να βγάλουμε τον Ερντογάν με έναν στημένο πόλεμο επεκτείνοντας την επικράτεια μας στα 12 μίλια χωρίς πρώτα να έχουμε έμπρακτα διασφαλίσει την υποστήριξη των Η.Π.Α. και του Ν.Α.Τ.Ο.


ωραια..

Τι ωραία..να εμπιστεύεται ή να στηρίζεται κανείς στους λύκους :)


ποτε ρε θα σπασουμε τον τσαμπουκα των τουρκων;;
εγω με ολα αυτα που συμβαινουν τώρα τελευταια νιώθω σαν βιασμενος


Παράγεις ως Ελλάδα κάτι; αν κάνεις πόλεμο σε μια δυο βδομάδες θα ξεμείνεις από πυρομαχικά..και τότε..έρχεται το 1922 το 1974..


εμα ρε τοσο χαλια ειμαστε;;;


Και θέλουμε μετά πόλεμο..αυτό μας μάρανε :)


οτι βρεξει ασ κατεβασει......δεν την μπορω αλλο αυτη τη κατασταση..

Αν μας αφήσουν οι Αμερικάνοι να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, θα πρέπει να είμαστε πολύ ηλίθιοι αν πρώτα δεν είμαστε απολύτως σίγουροι πως θα μας βοηθήσουν ενεργά οι Η.Π.Α. Από την Λαμία και κάτω μας βλέπω.


τι απο τη λαμια και κατω θα μεινουμε;;;

Αυτά είναι τα σχέδια τους.
α ρε πολυβολο που χρειαζονται..

όλοι πιόνια είναι σαν τον Τσίπρα, (και εβραίοι), και απλά ακολουθούν εντολές.

....


Tελικά ποιος κυβερνάει τις ΗΠΑ; 

Μόλις ανακοίνωσε την παραίτηση Τίλερσον μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Τον Τραμπ δεν τον διακρίνει καμία σοβαρότητα. Αν δεν συμφωνούσαν ήταν φυσικό επακόλουθο αλλά η παραίτηση έπρεπε να γίνει μέσω της ορθής οδού.

Η Ελλάδα το 1921 πήγε να γιγαντωθεί και την πρόδωσαν όλοι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλο πρωταγωνιστή.

Τώρα που έχουμε γνώση ας προσέξουμε λοιπόν.


Μην παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς τι είχε δηλώσει παλαιότερα ο Πομπέο για την Τουρκία του Ερντογάν. 

Τώρα είναι υπουργός Εξωτερικών και θα αλλάξει το βιολί. 

Θα λέει αυτά που του υπαγορεύει η καρέκλα του - και το εβραϊκό λόμπι βέβαια που τον τοποθέτησε σ' αυτή. 
Μην εκπλαγούμε αν αύριο δούμε τον Πομπέο να επισκέπτεται την Τουρκία, να πλέκει το εγκώμιο του Ερντογάν και να τον υμνεί ως μεγάλο ηγέτη και υπόδειγμα δημοκράτη. 

morfeas sky


....................................
.................

Ότι η Τουρκία δεν μπορεί να μας κάνει πόλεμο. εκτός κι αν επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Και τότε επειδή σπάμε την συνθήκη της Λωζάνης ολόκληρο το Ν.Α.Τ.Ο. θα υποστηρίξει την Τουρκία.

Αγαπητέ άλλο πραγμα είναι η συνθηκη της Λωζάνης κι άλλο στα πόσα ν.μ. θέλει να ορίσει μια χώρα τα υδάτινα σύνορα της. Η συνθήκης της Λωζάνης ορίζει τα χερσαία σύνορα όπως είναι τώρα. Λόγω της συνθήκης της Λωζάνης τα νησιά του Αιγαίου είναι Ελληνικά.
Απο εκεί και πέρα είναι αναφέρετο δικαίωμα του κάθε κράτους βάσή του διεθνές δικαίου να ορίζει τα θαλάσσια σύνορα του όπως επιθυμεί.
Και η Τουρκία μπορεί να κάνει το ίδιο αν επιθυμεί και η Ελλάδα κι οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου.
Το πρόβλημα για τον Τούρκο είναι ότι αν ορίσουμε τα υδάτινα σύνορα μας στα 12 ν.μ. κλείνει ουσιαστικά το Αιγαίο γι αυτούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό θέλεις λοιπόν; να κλείσεις ολόκληρο το Αιγαίο και να το κάνεις ολόδικό σου; Νομίζεις θα σε αφήσουν τα μεγάλα συμφέροντα; θα σε πατήσουν και θα σε διαχωρίσουν σαν αυτό που λένε οι προφητείες για την τουρκία σε δέκα μικρά καντόνια=κρατίδια.

Το θέμα δεν είναι τι θέλω εγώ.
Απλά σου επισήμανα ότι να ορίσεις τα θαλάσσια σύνορα σου δεν έχει σχέση με τη συνθήκη της Λωζάνης που αναφέρεις.
Πάντως να είσαι σίγουρος ότι αν η Τουρκία ήταν στη θέση μας, θα είχε επεκτείνει τα θαλάσσια συνορά της χθες.
Όσο για τα μεγάλα συμφέροντα που αναφέρεις, με σωστό, σοβαρό και μακροχρόνιο σχεδιασμό όλα γίνονται.
Ισα ισα που πλέον η Ελληνική πλευρά διαθέτει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και να μοιράσει την πίτα στους μεγάλους (με ανταλλάγματα), και να έχουμε τα νώτα μας διασφαλισμένα αφού οι μεγάλοι θα θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και εν τέλει να πάρουμε κι εμείς ένα μικρό κομμάτι από την πίτα αφήνοντας τους Τούρκους εκτός κι απέναντι από τα μεγάλα συμφέροντα που θα εξυπηρετούν και τα δικά μας συμφέροντα ταυτόχρονα. Κάτι σαν κι αυτό που έχει σχεδιάσει η Κύπρος δηλαδή για την εκμετάλευση των υδρογονανθράκων.
Ας όψεται που έχουμε παντελώς ανίκανους και κοντόφθαλμους πολιτικούς ηγέτες και ένα μάτσο προδοτάρια και χαφιέδες των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, εντός της βουλής μας.


Με ποιον τρόπο θα προστατέψεις τα 12 ν.μ. που θα επεκτείνει η Ελλάδα; Αν σήμερα φοβάσαι να προστατέψεις τα νησιά σου; Θα βουλιάξεις τα τούρκικα πλοία; αυτό όμως θα είναι επίθεση σε χώρα σύμμαχο, εκτός κι αν θεωρηθεί ατύχημα και το λύσουν οι Αμερικάνοι όπως συνέβη στα Ιμια που κατάφερε η Τουρκία να γκριζάρει την περιοχή. Αρα το ίδιο θα συμβεί και με τα 12 ν.μ. οπότε η Τουρκία θα γκριζάρει πανεύκολα ολόκληρο το Αιγαίο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κάνουμε το λάθος να επιτεθούμε με πραγματικά πυρά στην Τουρκία και να πάρει η νατοϊκή συμμαχία το μέρος της Τουρκίας διαμοιράζοντας το Αιγαίο.

morfeas sky

Σχόλια