oι άνθρωποι (τα είδωλα) οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης του κτιστού Νου δημιουργού, το οποίο πνεύμα συνεργάζεται με τα τέσσερα άλογα και ανόμοια στοιχεία της φύσης και οδηγείται από αυτά. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Και για όσους δεν πείθονται από τους μορφωμένους "λόγιους επιστήμονες της γνώσης και των επιστημών"...αλλά πείθονται μόνον από "κάποιους αγράμματους λόγιους των θρησκειών" που τους θεωρούν ως τους μόνους πνευματικά μορφωμένους όσον αφορά τα περί της γνώσης του πνεύματος και της ψυχής, όπως ο Αγιος Ιωάννης ο χρυσόστομος που είπε:


Μμ..καταρχήν δεν υπάρχει τίποτα αγαθό σ'αυτόν τον κόσμο..αυτός που ελεεί τον φτωχό συνάνθρωπο αποδέχεται την ανωτερότητα του διότι δεν μοιράζεται τον πλούτο του με τον συνάνθρωπο που ελεεί..το μεγάλο έχει ως αντίθετο του πόλο το μικρό.. και αυτός που ελεεί το αντίθετο του δεν ενώνεται μαζί του διότι το μισεί και απεχθάνεται..πλούσιος-φτωχός..η πλάνη των αντιθέτων, που φέρουν και τα δύο την κακία..που ονομάσαμε το έναν πόλο αγαθό και τον άλλο πόλο σκοτεινό.

Θα συμφωνήσω !!!

..ο μεν έχων εξουσιάζει με κακία από εγωϊσμό, ο δε μη έχων κυβερνάται από την λύπη αλλά και εξουσιάζεται..και ονομάσαμε το έναν πόλο αγαθό και τον άλλο πόλο σκοτεινό.

 Οχι ακριβώς...
Ο έχων ισχυρό νου προηγείται πάντα και παντού θέλοντας και μη.

Αυτό δεν είναι κακία ούτε εγωισμός...
Ο δε "αδύνατος αδύναμος" όσα και να του δώσουν... πάντα αδύναμος ( λόγω νου) θα είναι...


Μιλάς για το πνεύμα της Αρμονίας την ψυχή μας, κάτι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε, διότι για να έρθουμε σε επαφή μαζί του χρειάζεται πρώτα η διαίσθηση, μετέπειτα ο λογισμός, μετέπειτα η διανόηση, και η νόηση του λόγου της ψυχής για να επέλθει η κατανόηση. Και οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, αλλά οδηγούνται από τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

Με όποια μορφή ανάλυσης και να το πάρεις ό έξυπνος νους προηγείται σε όλα και σαφέστατα οι άλλοι ακολουθούν...
Αν θεωρείς ότι όσοι ηγούνται (προηγούνται) δεν σκέφτονται... δεν θα συμφωνήσω μαζί σου

Δεν είναι έρμαια οι άνθρωποι...
Εχουν νου & σκέψη


Άλλο έξυπνο μεταβαλλόμενο "πνεύμα της φύσης" και άλλο ο Αμετάβλητος Νους και ψυχή.
Ο μεν μεταβαλλόμενος Νους (πνεύμα της φύσης) οδηγείται από τα ανόμοια στοιχεία της άλογης σύνθετης φύσης των ανόμοιων τεσσάρων στοιχείων που συγκρούονται συνεχώς. (φωτιά, αέρας, γη, νερό) και συνεργάζεται μαζί τους.
Ο δε Αμετάβλητος Νους της ψυχής δεν συνεργάζεται με την μεταβαλλόμενη ανόμοια σύνθετη φύση, και οδηγείται από την Αρμονία και τα όμοια προς αυτή νοητή ουσία.

 Καλές οι αναλύσεις αλλά :
Αυτοί (οι ανθρωποι ΕΠΙ του πλανήτη γη) που εσύ θεωρείς ότι κατευθύνουν οδηγούν ΟΛΟΥΣ τούς άλλους...
έχεις την εντύπωση ότι δεν έχουν ισχυρό νου και σκέψη ?

Οπως και πιο πάνω σου έγραψα
Ο άνθρωπος δεν είναι έρμαιο...

Οι όποιες σχετικές θεωρίες παραμένουν θεωρίες και έως σήμερα αναπόδεικτες
Εναπόκειται ποιά καθ` ένας θεωρεί ορθότερη


Δεν είπα ότι δεν έχουν Νου. Είπα ότι oι άνθρωποι (τα είδωλα) οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης του κτιστού Νου δημιουργού, το οποίο πνεύμα συνεργάζεται με τα τέσσερα άλογα και ανόμοια στοιχεία της φύσης και οδηγείται από αυτά. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Ο Νους της ανθρώπινης ψυχής είναι Αμετάβλητος δεν συνεργάζεται με το πνεύμα της φύσης, και τα τέσσερα άλογα στοιχεία του δοχείου της Ύλης, είναι ο ιδεατός άνθρωπος, που δίνει την υλική μορφή-στο ανθρώπινο είδωλο.

Ναι κατάλαβα τι είπες...
Δεν το προχωράς όμως...

Στα υπαρκτά επί της γης
Ηγούνται κάποιοι κάποιων

Οπως το βάζεις ναι μεν είναι μια θεωρία αλλά δεν εξηγείς το γιατί κάποιοι ηγούνται καθοδηγούν άλλους

Ξεκινήσαμε αν θυμάσαι απο το πλούσιοι φτωχοί και ποιοι ελεούν ή όχι κάποιους...


Ηγούνται και εξουσιάζουν τον συνάνθρωπο διότι τον εξουσιάζουν με την ανώτερη θέληση που κατέχουν, διότι όσοι εξουσιάζονται οδηγούνται από τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

Οι άνθρωποι που εξουσιάζουν τον συνάνθρωπο αλλά και εξουσιάζονται, οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης που όπως είπα συνεργάζεται με τα άλογα Τέσσερα στοιχεία, και γεννιέται το μεταβαλλόμενο νοερό πνεύμα φωτιά-αέρας=Νους, που εκδηλώνεται στο σώμα γη-νερό=αισθήσεις.

Ο Νους της ανθρώπινης ψυχής όμως, ο Ιδεατός Άνθρωπος, δεν συνεργάζεται με αυτό το πνεύμα. Ούτε εξουσιάζει το κατώτερο με την έννοια του Ισχυρού και δυνατού, , αλλά οδηγεί το σώμα και τα πάντα με Αρμονία, σύμφωνα με το Αρχέτυπο Πανάγαθο Πρότυπο, και γίνεται ο Μιμητής της Πρόνοιας και του Λόγου της Αλήθειας της Ζωής.


ΟΚ
Στο 1ο σκέλος απάντησης συμφωνούμε ουσιαστικά , απλά διαφέρει η "διατύπωση" λόγω διαφορών θεωριών μας...

Στο 2ο σκέλος απάντησης σου δεν μπορώ ουσιαστικά να διαφωνήσω αλλά και ούτε πλήρως να συμφωνήσω αφού παραπέμπει στην "έξωθεν ύπαρξη" ανώτερης δύναμης

Καλή συνέχεια στη μέρα σου Μορφέα


To ότι δεν πιστεύεις σε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. 
Άλλωστε γι'αυτό υπάρχει ο Λόγος όπου μέσω της λογικής μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια.

Να'σαι καλά και σε ευχαριστώ για τον διάλογο.


Απόλυτα σωστά...!!!

Αλλωστε ΔΕΝ αρνήθηκα την πιθανή ύπαρξη του ΠΟΤΕ... !!!

Καλή σου συνέχεια 


morfeas sky

ΣΗΜ: ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΩΜΑ ΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟ-ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΟΥΡΑΝΩΝ.

ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΚΤΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

oι άνθρωποι (τα είδωλα) οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης του κτιστού Νου δημιουργού, το οποίο πνεύμα συνεργάζεται με τα τέσσερα άλογα και ανόμοια στοιχεία της φύσης και οδηγείται από αυτά. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).


Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ - ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ - ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

morfeas sky

Σχόλια