ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ


Το να σηκώνει ένας άνθρωπος πολλά βάρη στην ζωή του αυτό σημαίνει ότι κάποιος του επέβαλε αυτή την μοίρα. Τι είναι η μοίρα και το πεπρωμένο; είναι ο κόσμος, είναι η σκέψη που μας δόθηκε και οδηγείται από τον κόσμο. Η ζωή είναι νοητή, όλα είναι Νους, ο κόσμος.


Ξεπέρασε αυτόν τον κόσμο που σου δόθηκε στο Νου, και σπάσε τα όρια του, διέρρηξε το φράγμα που σου επέβαλε στην σκέψη σου  με την Ελεύθερη σκέψη, δημιούργησε τον δικό σου όμορφο κόσμο. Οι δυσκολίες είναι για τους θνητούς, αυτός που κατανοεί τον εαυτό του δημιουργεί τον όμορφο κόσμο στην ζωή του, διότι οι δυσκολίες και τα βάρη γεννιούνται από την ΑΓΝΟΙΑ που οδηγεί τις επιλογές μας.

Δεν υπάρχουν βάρη στην ζωή μας, αυτό που είναι βάρος για το σώμα είναι η ΑΓΝΟΙΑ των άλογων αισθήσεων, που εξουσιάζουν το Νου και την ελεύθερη σκέψη. Είμαστε ότι σκεφτόμαστε.

Το να σηκώνει ένας άνθρωπος πολλά βάρη στην ζωή του, αυτό σημαίνει ότι κάποιος του επέβαλε αυτή την μοίρα μέσα στο μυαλό του, άρα αυτό σκέφτεται, αυτό δημιουργεί, αυτό αισθάνεται και ζει.

Όταν λοιπόν μου μιλάς για βάρη αυτόματα δημιουργείς την μοίρα που σου δόθηκε, διότι σε οδηγεί η λύπη στην ζωή σου, τα βάρη, ο πόνος, η κακία, ο φόβος, μένοντας με το πείσμα σου και την ελπίδα ότι κάποτε θα το νικήσεις. Εδώ είναι το ΚΛΕΙΔΙ.

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι ζεις έναν γολγοθά, σταμάτα να το πολεμάς, και άλλαξε τις σκέψεις σου, διότι είσαι Νους δημιουργός, είσαι ό,τι σκέφτεσαι, και αυτό δημιουργείς στην ζωή σου.

Τι είναι η μοίρα; το πεπρωμένο;
 είναι ο κόσμος, είναι η σκέψη αυτού του κόισμου που μας δόθηκε στο Νου, των αντιθέτων,  ξεπέρασε αυτόν τον κόσμο που σου δόθηκε και σπάσε τα όρια του, διέρρηξε το φράγμα του, και νίκησε όλους τους φόβους σου με την ψυχική σου ανδρεία, την Ελεύθερη σκέψη, που οδηγεί την ελεύθερη επιλογή σου, και δημιούργησε τον δικό σου όμορφο κόσμο.

Αν λοιπόν δεν μας αγγίζει η κακία αυτού του κόσμου εδώ στην Γη, μπορούμε τότε κι εμείς ελεύθερα να αδιαφορούμε για την κακία που συμβαίνει γύρω μας.

Διότι αν την πολεμούμε γινόμαστε ένα με την λύπη, την κακία που απλόχερα μας την χαρίζει, αν την λογιζόμαστε πάλι θα μας χαρίζει απλόχερα την λύπη, την κακία.

Οπότε μία είναι η λύση, να δημιουργήσουμε τον Αμετάβλητο όμορφο κόσμο στην ζωή μας, διότι η ζωή είναι νοητή, είναι αυτό που λογίζεται ο Νους, και αυτό δημιουργεί, την λύπη ή την χαρά στην ζωή μας.


Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε.

Ολοι είμαστε δημιουργοί, και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας, και αυτό που σκεφτόμαστε συλλογικά δημιουργεί την κοινωνία στην οποία θα ζούμε όπως στην Ελλάδα. Αν μας οδηγεί ο φόβος για το αύριο αυτό θα δημιουργούμε στην ζωή μας, ό,τι μας φοβίζει. Είμαστε δημιουργοί και δημιουργούμε ό,τι σκεφτόμαστε. Οι πολλοί δημιουργούν την κοινωνία των ανθρώπων, και ατομικά δημιουργούμε ότι σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας.

Είμαστε ότι σκεφτόμαστε. 

Είμαστε συνείδηση, είμαστε Νους και Λόγος, και ότι εμπεριέχει ο Νους αυτό βλέπει και δημιουργεί ο Λόγος.

Αυτό μας λέει ο Σωκράτης παρακάτω:

Σωκράτης:
Μια μέρα, κάποιος προσέβαλε άσχημα δημοσίως τον Σωκράτη
φωνάζοντας στην αγορά:

- Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης!


Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι.

Ένας πλούσιος αριστοκράτης γνωστός του Σωκράτη, βλέποντας αυτή τη σκηνή ρώτησε τον Σωκράτη:
- Πώς μπορείς και ανέχεσαι τέτοιες προσβολές; Δεν αισθάνεσαι άσχημα;

Ο Σωκράτης χαμογέλασε ξανά και του είπε: " Έλα μαζί μου".

Ο γνωστός του τον ακολούθησε σε μία παλαιά και σκονισμένη αποθήκη. Ο Σωκράτης άναψε ένα πυρσό, και άρχισε να ψάχνει τριγύρω, μέχρι που βρήκε μια άχρηστη, κουρελιασμένη και τρύπια χλαμύδα. Την έδωσε στον άντρα και του είπε: "Φόρεσέ τη, θα σου κάνει".

Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος:


-" Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; 

Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα".

Βλέπεις, του είπε ο Σωκράτης, φυσικά και δεν δέχθηκες να φορέσεις την βρώμικη χλαμύδα. Κατά τον ίδιο τρόπο, και εμένα δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος. Όταν κάποιος σου χαρίζει κάτι που δεν θέλεις, και εσύ δεν το δεχθείς, σε ποιόν ανήκει το απορριφθέν δώρο;

Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.


morfeas sky


Σχόλια