ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ;Tο μόνο που ξέρει πολύ καλά να κάνει ο δικός μας εγκέφαλος είναι να αντιγράφει, χωρίς να κάνει δικό του συλλογισμό, με αποτέλεσμα να αποδέχεται την έτοιμη γνώση που του δίνεται, σύμφωνα με το δόγμα που επικρατεί σε κάθε πολιτισμό και σε κάθε κράτος, σε κάθε ομάδα ανθρώπων σε κάθε οικογένεια..

Έτσι χωρίς την δική μας αντίληψη, χωρίς την δική μας επεξεργασία, χωρίς τον δικό μας λογισμό, χωρίς την δική μας ελεύθερη σκέψη, μάθαμε να αποδεχόμαστε ως πραγματικότητα και αλήθεια όσα μας έχουν μάθει οι "άλλοι" με την έτοιμη γνώση, που και αυτοί που μας την έμαθαν την αποδέχτηκαν και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς, το δικό τους στενό περιβάλλον, το δόγμα και τον πολιτισμό που επικρατεί στον εκάστοτε χώρο-κράτος στο οποίο γεννήθηκαν.

Και αν κάνουν ή κάνουμε μία διαφορετική σκέψη, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ολόκληρη την κοινωνία, η οποία θα βρεθεί απέναντι μας, διότι θα μας αντιμετωπίζουν ως παρακατιανούς, οπότε προτιμούμε κι εμείς να αφομοιωθούμε, και να βαδίσουμε το μονοπάτι της ζωής σύμφωνοι με το δόγμα που επικρατεί στην κοινωνία την οποία ζούμε, και έτσι νιώθουμε προστατευμένοι από τους φόβους μας, απέναντι στην κατακραυγή της κοινωνίας, τον αφορισμό, αλλά και την προστασία μας απέναντι στο άγνωστο, αφού αισθανόμαστε ότι δεν μπορούν να κάνουν λάθος οι πολλοί σε αυτό το οποίο πιστεύουν, άρα είμαστε κι εμείς προστατευμένοι από την αλήθεια και δεν κάνουμε λάθος.

Πως γνωρίζουμε το παρελθόν του γίγνεσθαι πάνω στον πλανήτη; από τους αρχαιολόγους; από τους επιστήμονες; από τα θρησκευτικά δόγματα; από τα ΜΜΕ;

Όπως για παράδειγμα το τι υπήρχε πριν από έναν παγκόσμιο κατακλυσμό του Δευκαλίωνα; ή τον κατακλυσμό του Νώε;

Μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι, και πληρώνονται από τον εκάστοτε ισχυρό και κατεστημένο που διοικεί και εξουσιάζει το γίγνεσθε στον πλανήτη, είτε πολιτικό, είτε θρησκευτικό κτλ. Αν διαφωνήσει μαζί του ο κάθε υπάλληλος του κατεστημένου, θα συκοφαντηθεί, θα διαπομπεφθεί η προσωπικότητα του, θα τον βγάλουν τρελό, ή θα καταλήξει σε κάποιο χαντάκι.

Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το γίγνεσθε, τις θρησκείες, και την ιστορία, την γράφουν οι εκάστοτε ΙΣΧΥΡΟΙ του πλανήτη.
Είμασταν εκεί όταν συνέβη αυτό το γεγονός και το γνωρίζουμε;
Απλά μας το είπαν τα έγκριτα μέσα που τους δώσαμε το δικαίωμα να επιλέγουν ποια είναι η αλήθεια για εμάς και η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Και πρέπει να τους πιστέψουμε, ειδάλλως θα καταλήξουμε μόνοι μας, ως ακόμη ένας τρελός και αποπομπαίος τράγος, μέσα στην μοναξιά μας, από την διαπόμπευση της μάζας και του κατεστημένου που ακολουθεί πιστά η άλογη μάζα των ανθρώπων.


Aν λοιπόν η ζωή μας αφορά αποκλειστικά την πλαστή ΕΙΚΟΝΑ που δημιουργούμε στο μυαλό μας, τότε είναι αδύνατον να ξεφύγουμε από αυτή.

Διότι η δική μας η ζωή αφορά την πραγματικότητα που βλέπουν τα μάτια του σώματος μας και οδηγούνται από τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος μας, μια πάνω μια κάτω, μια αριστερά μια δεξιά, σαν το εκκρεμές του δυαδικού κόσμου των αντιθέτων, τον αισθητό μεταβαλλόμενο κόσμο των αισθητών σωμάτων, που ενσαρκώθηκε η ψυχή μας, και αυτό ονομάζουμε ζωή! τις μεταβαλλόμενες Αισθήσεις.

Και ο Χριστός είπε ότι η Αλήθεια της ζωής είναι το ναι ναι! και το όχι όχι! δεν είπε μια πάνω και μια κάτω, μια αριστερά και μια δεξιά.

Διότι ποτέ δεν βλέπουμε με τα μάτια του Αμετάβλητου Λόγου της ψυχής μας, την Εικόνα της Ζωής! τον Αμετάβλητο και Αδιαίρετο νοηματικό λόγο των ενεργειών των Επτά της Αρμονίας, που εξουσιάζει το άλογο δοχείο της Ύλης, και από το οποίο γεννιούνται όλα τα άλογα, που δεν διαθέτουν Νου και Αδιαίρετο Αμετάβλητο Λόγο, τα αισθητά μεταβαλλόμενα σύνθετα άλογα σώματα που ενσαρκωθήκαμε..από ανόμοια στοιχεία, φωτιά, αέρας, γη, νερό.

Όταν λοιπόν η ζωή μας οδηγείται από τις αισθήσεις και τα μάτια του αισθητού σώματος είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δούμε με τα ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..ΤΟ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.. ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ/

Λοιπόν τι λέτε; καιρός να αρχίσουμε όλοι μας να λειτουργούμε με το Νου..τον νοητό αμετάβλητο κόσμο, και όχι με το αισθητό μεταβαλλόμενο άλογο σώμα που ενδύθηκε η ψυχή μας.

morfeas sky

Σχόλια