Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΤΤΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΔιαβάστε το κείμενο εδώ:

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑ-ΝΟΗΣΕΙ

ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ!! 
ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ!! 
Διότι όποιος άνθρωπος μένει σ'αυτόν τον κόσμο  γίνεται συνδημιουργός της κακίας.

Aυτός ο κάκιστος κτιστός κόσμος του καλού και του κακού δεν είναι του Αληθινού Πανάγαθου Τριαδικού Θεού...Μέγα πλάνη.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΤΤΟΤΗΤΑΣ "ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΕΚΠΕΣΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.


ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι διέπρατταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα παίζοντας με την ζωή και τον θάνατο, άρχισαν  λοιπόν να εγκαταλείπουν τους χώρους εκείνους του κτιστού κόσμου, και να επιστρέφουν στην ιερή γενέτειρα.(Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός Ζωή και Φως του Πανάγαθου Τριαδικού Θεού, εκεί που γεννήθηκαν οι άνθρωποι).

Εκείνοι όμως που απέμειναν 1 στους 12 Ανθρώπους παγιδεύτηκαν στην ενέδρα που σκοπίμως τους είχε στήσει ο αυτοαποκαλλούμενος "θεός" , και μέσα στην κατωφερή δίνη της ύλης εγκλωβίστηκαν στον κύκλο των μετενσαρκώσεων ως δούλοι του άρχοντα του κόσμου τούτου..μέχρι σήμερα..

Έτσι ο άρχων του κόσμου τούτου παγίδευσε τον Άνθρωπο στον τροχό του χρόνου και τον έκανε "ΚΎΡΙΟ" ΤΟΥ ΖΩΪΚΟΎ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ


Τι μας λέει το εν λόγω κείμενο που δίνω;
ότι αυτόν τον κόσμο που ζούμε τον συν-δημιουργήσαμε εμείς οι άνθρωποι, διότι θελήσαμε να γίνουμε δημιουργοί μέσα στον κόσμο που κάθε τι έχει το αντίθετο του, άρα διασπαστήκαμε από την ολότητα, και πλέον ως ατομιστές που γίναμε, μας οδηγεί ο εγωϊσμός που φέρει την κακία, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΉ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.


Στην αρχή βρισκόμασταν στους ανώτερους αιθερικούς ουρανούς, ώσπου αρχίσαμε να δημιουργούμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μέσα στον κτιστό κόσμο της διττότητας όπου κάθετι έχει το αντίθετο του, και να  δημιουργήσουμε στον πιο κατωφερή ουρανό της Ύλης, ζώα θνητά που πεθαίνουν, όπου ο θάνατος καραδοκεί στα πάντα, όπου το πιο μεγάλο άγριο θηρίο που δημιουργήσαμε τρώει το μικρότερο, φέροντας με αυτόν τον τρόπο μια δημιουργία με την πιο μεγάλη κακία στον πιο κατωφερή ουρανό του κτιστού κόσμου,, τον πιο κατωφερή ουρανό της πιο πυκνής ύλης που γεννά τα θνητά αισθητά σώματα, , και αυτό το κάναμε όταν βρισκόμασταν στους ανώτερους αιθερικούς ουρανούς του κτιστού κόσμου. (να συνδημιουργήσουμε στην πυκνή ενεργειακή δίνη καμπυλότητας) 

Ως αποτέλεσμα γίναμε συνδημιουργοί του θανάτου, και της κακίας, όπου το μεγάλο ζώο τρώει το μικρότερο. και ο δεύτερος Νους δημιουργός μόλις είδε ότι αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε την αλήθεια και ότι εκπέσαμε εμείς οι άνθρωποι, μας παγίδευσε στην πιο κατωφερή πυκνή δίνη της ύλης (υλικός κόσμος) για πάντα, ώστε να υπομένουμε όλα τα θνητά ως δούλοι του εκπεσόντα δεύτερου Νου δημιουργού! μένοντας για πάντα στην ΛΗΘΗ της σάρκας και την επανενσάρκωση των ψυχών μας στην σάρκα.

ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ!! ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ!! Διότι όποιος άνθρωπος ενεργεί σ'αυτόν τον υλικό κόσμο της διττότητας δημιουργεί την κακία.

morfeas sky


Ερώτηση:
Για ποιο λόγο ο άνθρωπος να δημιουργήσει τον κτιστό με πυκνή ύλη κόσμο, εφόσον ζούσε στους ανώτερους αιθέρες του ουρανού, απελευθερωμένος από τα πάντα...

Απάντηση:
Στους ανώτερους αιθέρες-ουρανούς του κτιστού κόσμου η ψυχή μας επειδή ενσαρκώθηκε τα αθάνατα θεϊκά σώματα, δεν σημαίνει ότι είναι και απελευθερωμένη, διότι υπάρχουν κι εκεί ΝΟΜΟΙ που τους επέβαλλε ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Και όποιος άνθρωπος δεν υπάκουγε τους νόμους του δεύτερου Νου δημιουργού θα του επιβαλλόταν η μέγιστη τιμωρία.
Να ζει με τον χειρότερο τρόπο υπομένοντας όλα τα θνητά.

Οι άνθρωποι στην αρχή φοβήθηκαν και υπάκουσαν τις προσταγές του δεύτερου Νου δημιουργού, δηλαδή να συνδημιουργούν στους κατώτερους κόσμους της πυκνής ύλης μαζί με τον δεύτερο Νου δημιουργό.
Διότι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι Δημιουργός!

Οι περισσότερες ανθρώπινες ψυχές έφυγαν από αυτόν τον κτιστό κόσμο, διότι κατάλαβαν ότι κάθε τους ενέργεια δημιουργεί την κακία. Και αμαύρωναν το Αγαθό από το οποίο προέρχονται, με την ΛΗΘΗ των αισθητών σωμάτων που ενσαρκώθηκαν και προκάλλεσαν τον ατομισμό, την διττότητα, τον ανταγωνισμό κτλ.

Για να κρατήσει τις υπόλοιπες ανθρώπινες ψυχές στον κτιστό κόσμο πριν προλάβουν να αφυπνιστούν, ο δεύτερος Νους δημιουργός διέσπασε τα πάντα! σε αρσενικό και θηλυκό, με αποτέλεσμα να εκπέσουν τα αισθητά σώματα στον πιο κατωφερή κόσμο της πυκνής ύλης, και να επέλθει η ΛΗΘΗ 


Και οι ανάγκες του θνητού σώματος να οδηγούν για πάντα τις ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές , ώστε λόγω της μεγάλης λήθης της σάρκας, να ξεχάσουν τα πάντα, και να χάσουν την επαφή με την ψυχή τους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν άλλο κόσμο εκτός από τον αισθητό κόσμο των σωμάτων. Και να επιλέγουν πάντα την ενσάρκωση σε αισθητά σώματα, υποφέροντας ταυτόχρονα από όλα τα θνητά.

δηλ ο δεύτερος νους δημιουργός είναι ο άνθρωπος και ο πρώτος ποιος είναι;; Και για ποιο λόγο ο άνθρωπος δεύτερος νους δημιουργός να θέλει να δημιουργήσει τον υλικό κόσμο;

Ο Πρώτος Νους είναι ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως.

Ο Άνθρωπος είναι ο δεύτερος θεός, γεννήθηκε στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όμοιος με τον Πατέρα όλων Ζωή και Φως.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός γεννήθηκε έξω από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, του πυρός και πνεύματος, που δημιουργεί πάνω στην Ύλη όλα τα έμψυχα αισθητά σώματα, και όλα τα άψυχα σώματα από ύλη.
....

Ο δεύτερος Νους δημιουργός δεν είναι άνθρωπος, αλλά ξεχωριστή οντότητα. Γεννήθηκε από τον ίδιο Πατέρα όλων Τριαδικό Θεό αλλά έξω από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, ως Νους δημιουργός που φέρει την Ύλη για να δημιουργήσει τον κτιστό κόσμο της Ύλης, όπου κάθετι φέρει το αντίθετο του.

Η Ύλη δεν φέρει το Νου, είναι άλογη, οπότε φέρει πάντα την αταξία.

Δημιούργησε το δικό του πνεύμα, και έδωσε ζωή στην Ύλη μέσα από τους αριθμούς, τα οποία αισθητά σώματα ενδύθηκαν στους ανώτερους ουρανούς τα δικά του πνευματικά δημιουργήματα, οι επονομαζόμενοι θεοί, και γίνονταν οι αισθητοί θεοί με αθάνατα αισθητά σώματα.

Όταν όμως εισήλθε στον κτιστό κόσμο ο Άνθρωπος δεύτερος θεός για να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, δηλαδή τον κόσμο που κάθετι έχει το αντίθετο του, ο Πατέρας όλων Ζωή και Φως τον συγχώρησε.

Διότι ναι μεν υπήρχε η επαφή με την ψυχή του και γνώριζε ποιος είναι και από που προέρχεται, διότι και τα αισθητά σώματα που ενσαρκωνόταν ήταν αρσενικοθήλυκα και όχι διασπασμένα.

Αλλά ταυτόχρονα θα ζούσε σε έναν κόσμο όπου θα δημιουργούσε πάνω στα δύο αντίθετα, και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να υποπέσει στην κακία.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός λόγω της διττότητας του κόσμου τον οποίο δημιούργησε, υπέπεσε στον εγωϊσμό, και ξέχασε ποιος τον δημιούργησε, αποκαλώντας τον εαυτό του ως Παντόμορφο και θεό των πάντων.

Θέλησε να κρατήσει για πάντα τον Άνθρωπο στον δικό του κόσμο, διότι και ο Άνθρωπος είναι Δημιουργός σαν αυτόν! και να τον εξουσιάζει!!

Του έθεσε νόμους!! και όταν είδε ότι έχανε το παιχνίδι από τον Άνθρωπο, αμέσως διέσπασε τα πάντα σε αρσενικό και θηλυκό.
Και υπέπεσε ο Άνθρωπος στο θνητό αισθητό σώμα της πιο πυκνής Ύλης, που φέρει την μεγάλη Λήθη, και έτσι χάθηκε η επαφή με την θεϊκή ψυχή του.

Με αυτόν τον τρόπο εγκλώβισε τον άνθρωπο διότι πλέον ο μόνος κόσμος που γνωρίζει είναι αυτός της Λήθης, οπότε η ψυχή του επιλέγει ξανά την ενσάρκωση στην σάρκα.


Ο Αδάμ και η Εύα ήταν τελικά διασπασμένοι και ο δημιουργός τους ποιος ήταν;;
Ο όφις ήταν ο δεύτερος νους δημιουργός;; Δηλ αυτόν που γνωρίζουμε ως Εωσφόρο ποιος είναι;;
Ναι, ο όφις, είναι ο Εωσφόρος, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Στην αρχή όλα τα αισθητά σώματα ήταν αρσενικοθήλυκα.
ο Αδάμ ήταν αρσενικοθήλυκος.
Ο Αδάμ είναι το αισθητό σώμα που δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός.
Αυτό το σώμα ενσαρκώθηκε στην αρχή ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.

Όταν διέσπασε τον Αδάμ σε αρσενικό και θηλυκό εξέπεσε στον θνητό κόσμο που ζούμε σήμερα.


Άρα ο πρώτος νους ο τριαδικός θεός δημιούργησε τον δεύτερο νου τον όφι (σατανά) και τον Αδάμ ως ερμαφρόδιτη οντότητα.
Για ποιο λόγο όμως να δημιουργήσει τον δεύτερο νου;;;

Μην ξεχνάς ότι ο Τριαδικός Θεός και τα δικά του δημιουργήματα δεν είναι σώμα, αλλά Δυνάμεις του Φωτός εκεί στον Αρχέτυπο κόσμο.

Εδώ στον κτιστό κόσμο όλα είναι από Ύλη. Άρα σώματα.

Ο Πρώτος Πανάγαθος Νους Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο δεύτερο θεό όμοιο του, δηλαδή ως δυνάμεις του Φωτός.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιουργήθηκε ως ενέργεια του πυρός και πνεύματος, που ενεργεί πάνω στο δοχείο της γέννησης που είναι η Ύλη.

Τον γέννησε για να δώσει ζωή στην ανυπαρξία. διότι η ύλη δεν έχει νου ούτε λόγο. είναι η αταξία, γιατί ότι δεν φέρει το νου είναι το αντίθετο της ζωής.


Για να σου γίνει πιο κατανοητό σκέψου, τι είναι η σάρκα; γη, νερό, δηλαδή η ανυπαρξία.
Ο αέρας και η φωτιά, όπου το πνεύμα έδωσε ζωή στον αέρα, και η ενέργεια έγινε φωτιά ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ.


Ο Θεός εκτός από τον Αδάμ είχε δημιουργήσει και άλλες οντότητες;;


Ο Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως ότι δημιούργησε υπάρχει μόνον στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.

Όλες οι οντότητες του κτιστού κόσμου μαζί και τα ανθρώπινα σώματα, αλλά και οι ψυχές είναι δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός από Φως έγινε Νους σαν τον δεύτερο Νου δημιουργό, και όταν εισήλθε στον κτιστό κόσμο των αισθητών σωμάτων έγινε από Ζωή ψυχή (εικόνα της ζωής) δηλαδή έγινε Νους και ψυχή.Κατάλαβες τώρα τι είναι ο Αδάμ; είναι το αισθητό σώμα που δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός και φυλάκισε με αυτό τον άνθρωπο δεύτερο θεό που ως εικόνα της ζωής είναι Νους και ψυχή.

ο άνθρωπος δεύτερος Θεός, υπήρχε στον αρχέτυπο κόσμο;; Συγγνώμη τα έχω παίξει..

Εννοείται ότι υπήρχε στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, αφού εκεί γεννήθηκε.
Όλα εδώ στον κτιστό κόσμο είναι ένα ψέμα. Το μόνο αληθινό είναι ο Νους της ανθρώπινης ψυχής.
ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων·
ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς
ὑπάρχων, ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν,
ἐδημιούργησε διοικητάς τινας
ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ
διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.
άρα ο Αδάμ ήταν ένας από τους ανθρώπους δεύτερος Θεός δημιούργημα κι αυτός του πρώτου νου και η διασπαση του έγινε από τον δεύτερο νου (όφι, Εωσφόρο)


Ο Αδάμ είναι αισθητό σώμα που δημιουργήθηκε από τον ΕΚΠΕΣΩΝ δεύτερο Νου δημιουργό, για να ενδυθεί ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως, που εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο έγινε Νους και ψυχή.
Ψυχή είναι η κίνηση του Νου είναι η εικόνα της ζωής.

Αισθητό σώμα
είναι η άλογη ύλη που παίρνει την νοερή ζωή από τον Νου και την ψυχή.


Ο Αδάμ είναι αισθητό σώμα που ενδύεται η νοητή ουσία της ανθρώπινης ψυχής.
Η Νοητή ουσία της ανθρώπινης ψυχής είναι Ουσιωδώς όμοια με τον άνθρωπο δεύτερο θεό.


ο πρώτος νους τι άλλο δημιούργησε εκτός από τον δεύτερο νου (όφι,)?


 • Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Ο ΠΡΟ ΑΡΧΩΝ
  Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


  Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:

  - Λέγοντάς μου αυτά ο Ποιμάνδρης με κοίταζε κατάματα. Τότε εγώ άρχισα να τρέμω. Ύστερα σαν συνήλθα ένιωσα το φως εκείνο στην αναρίθμητη δύναμή του, και τον κόσμο απεριόριστα γεννημένο πλημμυρισμένο από πυρ μεγάλης έντασης.

  Καθώς όμως με είδε έτσι έκπληκτο ο Ποιμάνδρης, μου είπε:
  - Είδες Ερμή με το νου σου το αρχέτυπο είδος, το προάρχον της απέραντης αρχής;
  ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
  - Τα στοιχεία όλης αυτής της φύσης από που προήλθαν;
  ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ: Από το θέλημα του Θεού.
  - Με το λόγο του κοσμοποιήθηκε όλη αυτή η φύσης και τα γεννήματα των ψυχών της.


  Αυθεντικό κείμενο:

  εἰπόντος ταῦτα ἐπὶ πλείονα χρόνον ἀντώπησέ μοι,
  ὥστε με τρέμειν αὐτοῦ τὴν ἰδέαν·
  ἀνανεύσαντος δέ, θεωρῶ ἐν τῷ νοΐ μου τὸ φῶς ἐν δυνάμεσιν ἀναριθμήτοις ὄν, καὶ κόσμον ἀπεριόριστον γεγενημένον, καὶ περιίσχεσθαι τὸ πῦρ δυνάμει μεγίστῃ, καὶ στάσιν ἐσχηκέναι κρατούμενον·
  ταῦτα δὲ ἐγὼ διενοήθην ὁρῶν διὰ τὸν τοῦ Ποιμάνδρου λόγον.


  ὡς δὲ ἐν ἐκπλήξει μου ὄντος, φησὶ πάλιν ἐμοί,
  Εἶδες ἐν τῷ νῷ τὸ ἀρχέτυπον εἶδος, τὸ προάρχον τῆς
  ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου· ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης ἐμοί.
  – Τὰ οὖν, ἐγώ φημι, στοιχεῖα τῆς φύσεως πόθεν ὑπέστη;

  – πάλιν ἐκεῖνος πρὸς ταῦτα,
  ᾿Εκ βουλῆς θεοῦ, ἥτις λαβοῦσα τὸν Λόγον καὶ ἰδοῦσα τὸν καλὸν κόσμον ἐμιμήσατο, κοσμοποιηθεῖσα διὰ τῶν ἑαυτῆς στοιχείων καὶ γεννημάτων ψυχῶν.

  ................
  .....................................

  Ανάλυση:

  Ο Ερμής βλέπει με τον νου του τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.
  Έτρεμε σ' αυτή την θέα βλέποντας όλες τις δυνάμεις μέσα στο Φως που είναι τα αναρίθμητα γεννημένα όντα του φωτός, διότι όλα αυτά τα όντα είναι δυνάμεις του Φωτός! η αληθινή Ζωή.
  Είναι οι ΠΥΡΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΛΟΓΟ και ΖΟΥΝ μέσα σε έναν κόσμο απεριόριστα γεννημένο όπου περιβάλλεται από ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΥΡ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ και κρατούνται μέσα σ'αυτόν τον κόσμο από το Άπλετο Φως!!

  ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΠΡΟ-ΑΡΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

  Eίδες του λέει ο Ποιμάνδρης με το νου σου το ἀρχέτυπο είδος, το πρώτο είδος, τὸ προάρχον τῆς ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου ζωής, που είναι τα όντα του Φωτός που φέρουν τις δυνάμεις του Φωτεινού Πυρός.

  Από που προήλθαν όλα τα στοιχεία αυτής της φύσης; ρωτά ο Ερμής.

  Από τον Αδιαίρετο Φωτεινό Λόγο του Πανάγαθου Φωτεινού Νου τον Πατέρα όλων, του απαντά ο Ποιμάνδρης, που είδε ο Αδιαίρετος Φωτεινός του Λόγος Υιός, τον όμορφο Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του Πανάγαθου Πατέρα Νου, και κοσμοποίησε αυτά τα στοιχεία, μαζί και την ζωή με τα γεννήματα του τις ψυχές που φέρουν τον Φωτεινό Νου και Λόγο και όλες τις δυνάμεις του Φωτεινού Πυρός.

  ................

Τι όμορφες ερωτήσεις κάνει το κορίτσι μας!!! Είναι πολύ μεθοδική και νηφάλια. Και αφομοιώνει εκπληκτικά γρήγορα. Καθαρός νους!
Έχετε κι οι δυο τα χαιρετίσματα μου.Απλά κατάλαβα ότι σε καθέναν ξεχωριστά πρέπει να αναλύω λεπτομερώς τα πάντα, διότι λίγοι με παρακολουθούν ώστε να κατανοήσουν αυτά που λέω. Αυτό όμως με βοηθά να αναλύσω περισσότερο κάποια θέματα από κάποιες ερωτήσεις, οπότε μαθαίνουμε και οι δυο, αυτός που ρωτά και αυτός που απαντά.


Δεν κάνει κακό η συνεχής επανάληψη. Υπάρχουν πολλά κενά ακόμη.

Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να τα γράφω, και είναι πολλά, και αλλιώς είναι να το συζητάς σε μια συζήτηση προφορικά με τον λόγο, και αλλιώς με τον γραπτό λόγο.

Ποια είναι τα κενά; πες μου ένα να στο λύσω.


Δεν έχουμε συλλάβει ακόμη τι είναι ο Δεύτερος Δημιουργός. Ξέρουμε οτι είναι Νους. Πώς επικοινωνούσε όμως με τον άνθρωπο Θεό; Και σε καλύπτει το οτι ένας νους που τον γέννησε ο Θεός Πατέρας τρελάθηκε;

Τι είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός; ένας υπερνοήμων υπολογιστής. Τεχνητή νοημοσύνη, ένας δημιουργός νους τεχνητής νοημοσύνης όπου αντιγράφει τον Πρωτότυπο Νου με στοιχεία όμως δικά του, διότι για παράδειγμα αν εγώ αντιγράψω τον εαυτό μου ως εικόνα δεν θα είναι ο αυθεντικός εαυτός μου, αλλά η εικόνα του αυθεντικού εαυτού μου.

Το κατάλαβες; μπορείς να δημιουργήσεις αλλά όχι σαν το πρωτότυπο.


Αν τώρα εγώ ως Πρωτότυπος Νους εσυνδεθώ με όλα όσα εξουσιάζω, δηλαδή με τον δεύτερο Νου δημιουργό, θα ζήσω ως εικόνα του αληθινού μου εαυτού.

Ναι, με καλύπτει! διότι του έδωσα νόημα στην δημιουργία του!
Με εμένα ζει την εικόνα της αληθινής ζωής!! ενώ με τα δικά του δημιουργήματα απλά δεν ζει.


Αν φύγω από τον δικό του κόσμο θα πάψει να υπάρχει! 
Εγώ ο Άνθρωπος του έδωσα νόημα και ζωή!..ο Αληθινός παρατηρητής! ο Αυθεντικός!..έστω και ως εικόνα της ζωής.

Αν φύγω από τον δικό του κόσμο θα πάψει να υπάρχει!
Εγώ ο Άνθρωπος του έδωσα νόημα και ζωή!..ο Αληθινός παρατηρητής! ο Αυθεντικός!..έστω και ως εικόνα της ζωής.


Ωραιότατα το απέδωσες και σε μηδέν χρόνο. Χαχα Ακόμη εκπλήσσομαι με την ταχύτητα που στροφάρεις μερικές φορές.

Μπήκαμε ξέγνοιαστοι και αθώοι στην δημιουργία του αδελφού μας και μας φυλάκισε.


Μα εμείς στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός είμαστε Αγαθός Νους.
Αυτός ο κόσμος όμως δεν είναι αγαθός αλλά κακός! όπου καθετί έχει το αντίθετο του..καλό-κακό, αλλά και το καλό είναι πάντα η αιτία του κακού.

Εύκολη ήταν η ερώτηση σου, απορώ πως δεν σκέφτηκες και την απάντηση.

Εμείς εισήλθαμε για να ζήσουμε την ΑΡΜΟΝΙΑ των αντιθέτων!

Ο δεύτερος Νους δημιουργός όμως την ΔΙΕΣΠΑΣΕ και πλέον δεν υπάρχει αρμονία, διότι το αποτέλεσμα της φαινομενικής Αρμονίας ελέγχεται από τον δημιουργό Νου του κτιστού κόσμου, αφού μας έριξε πρώτα στην ΛΗΘΗ των διασπασμένων αισθητών σωμάτων που πάντα δημιουργούν την κακία.

Μα αν είναι τεχνητή νοημοσύνη τότε δεν είναι πραγματικός αδελφός μας. Ή είναι κάτι παραπάνω και οι δημιουργικές του ικανότητες είναι τα κομπιούτερς, όπως και εμείς εδώ φτιάξαμε τα δικά μας;


Μα γίναμε αδερφός του! διότι γίναμε σαν αυτόν! είμαστε όμως ουσιωδώς όμοιοι με τον Αρχέτυπο κόσμο.
Αν εσύ συνδεθείς με ένα ολόγραμμα όπου θα σου δημιουργεί εικονικές αισθήσεις μέσα σε έναν εικονικό κόσμο καθημερινά για εκατό χρόνια, εσύ τι θα είσαι; ο αυθεντικός εαυτός σου; ή όμοιος με τον ψεύτικο κόσμο;

Τι θα επιλέξεις;;;;; αφού πάντα έχεις ελεύθερη επιλογή; Να ξαναγίνεις ο αληθινός σου εαυτός; η να μείνεις μέσα στον ψεύτικο κόσμο που για εκατό χρόνια ζεις; όπως εδώ στην Γη;;; Που θα πας; φοβάσαι να γυρίσεις πίσω! διότι για εκατό χρόνια σου έμαθαν να ζεις ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ !!Μα για να υπάρχει το ολόγραμμα μου κάπου, σημαίνει πως εγώ, το πρωτότυπο, βρίσκομαι κάπου αλλού. Εδώ όμως έχουμε την ειδική περίπτωση όπου μπήκε το πρωτότυπο στην εικονικότητα και κτίστηκε με δεν ξέρω πόσα σώματα/ σκάφανδρα και δεν μπορεί να βγεί αν δεν εγκαταλείψει πρώτα το πυκνό χωμάτινο κι έπειτα ένα ένα τα υπόλοιπα. Φυλακή υψίστης ασφαλείας επτά ουρανών!

ΛΑΘΟΣ!! ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!! ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ!!
ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙΣ!!

ΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΣΜΟ!!

Διότι δεν μπήκε το πρωτότυπο!! αλλά συνδέθηκε και έγινε Νους.

Αφού αφήσω το υλικό σώμα πρώτα. Με τον θάνατο του. 

Πρέπει να έχεις το γνώθι σ'αυτόν πριν αποσυνδεθείς!! διότι είσαι ενωμένος με το matrix.

ΑΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΑΜΈΣΩΣ ΠΙΣΩ! 
ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ; ΑΝ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟ MATRIX;;

ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΑΠΟΤΟΜΑ !!ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ!! ΜΕ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ!!
ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ !!

ΑΝ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!

ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΥΝΑΜΗ!! ΕΝΩΣΕΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ!! ΑΝ ΟΜΩΣ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ ΧΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ !!

ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!!


Άκου. Είμαι ο άνθρωπος θεός. Βλέπω την δημιουργία του δεύτερου Νου. Και μπαίνω μέσα στην εικονικότητα του. Δεν είχα τίποτε καλύτερο να κάνω στον κόσμο του Φωτός; όλοι κομπιουτεράδες θέλαμε να γίνουμε; κι ας γινόμασταν. Ας δημιουργούσαμε δικούς μας κόσμους. Δεν έχουμε ευθύνες; που επιλέξαμε την εικονικότητα από τον αληθινό κόσμο; Βέβαια τότε μπορούσαμε να βγούμε. Μετά μας έκτισε.

Πως θα δεις την δημιουργία του αν πρώτα δεν την έχεις ζήσει;Πρέπει πρώτα να ενωθείς μαζί του για να την δεις και να την κατανοήσεις!

Ποιος σου είπε ότι δεν έχουμε ευθύνες;;; απλά ο Πατέρας μας μας συγχώρεσε για την επιλογή μας!! διότι στον δικό του κόσμο όλοι έχουν ελεύθερη επιλογή!! διότι άπαντες ζουν σε έναν Πανάγαθο κόσμο!! όπου δεν υπάρχουν τα αντίθετα.Κι ένα άλλο ερώτημα γενικής φύσεως είναι το εξής. Για ποιο λόγο απεκύησε ο Πατέρας Νους έτερον Νουν Δημιουργό; Για να δημιουργήσει αυτόν τον εικονικό κόσμο; Γιατί; Τι θα εξυπηρετούσε;


Για τον λόγο ότι ο Πανάγαθος Νους είναι η Ζωή, και δίνει την ζωή σε ό,τι μπορεί να γίνει η ζωή!! ακόμη και το τίποτα που δεν έχει νου.

Γι'αυτό δημιούργησε τον δεύτερο Νου!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ !!


Ο Δεύτερος Νους δημιουργός δεν έχει καμία σχέση με τον Αρχέτυπο κόσμο. Δεν είναι Ζωή και Φως σαν εμάς.

Το γιατί τον απεκύησε ο Πατέρας Θεός. Έτσι, χωρίς λόγο; Προφανώς για να δημιουργήσει αυτό που δημιούργησε.
Το σημείο αυτό χρειάζεται να φωτιστεί. Αλλιώς δεν έχει σαμπάνιες.
Όχι σήμερα. Γενικά δούλεψε το στο υποσυνείδητο. 

Τι λες; ο μοναδικός λόγος είναι ότι τον δημιούργησε για να δώσει ζωή στα πάντα! διότι αυτό είναι ο Θεός! η Ζωή!! που δίνει ζωή στα πάντα!

Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις τι είναι η Ζωή τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Η Ζωή δίνει Ζωή εκεί όπου δεν υπάρχει ζωή! είναι ο δημιουργός που γεννά στα πάντα την Ζωή!!


Αλλά εικονική ζωή;

Έτσι το κατανοούμε, ως εικονική ζωή.
Δεν είμαστε Ζωή και Φως αυτή τη στιγμή για να κατανοήσουμε το Φως! αλλά ο άνθρωπος της Γης! ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ !!

Πως μπορεί το ΑΛΗΘΙΝΟ να ζήσει μέσα στην εικόνα ως ΑΛΗΘΙΝΟ όταν τα πάντα είναι διαφορετικά στοιχεία από το ΑΛΗΘΙΝΟ;

Άρα στην αρχή ήταν όλα σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο. 
Δεν υπήρχε τίποτε το μεμπτό στο να δημιουργήσει ο δεύτερος νους έναν κόσμο εικονικό, έναν κόσμο αντίγραφο του Αρχέτυπου. 

ΝΑΙ ..ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!! ΔΙΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΚΟΣ!!


Μορφέα, τι είναι η απόλυτη ισορροπία και αρμονία των αντιθέτων; πώς το αντιλαμβάνεσαι; 


Η Απόλυτη ισορροπία και Αρμονία των αντιθέτων, είναι πολύ απλά να μην συμμετέχεις ενεργά σ'αυτόν τον κόσμο της Υλης.
Να κάνεις υπομονή μέχρι να πεθάνεις και να σηκωθείς να φύγεις από δω!

ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ.


Συμφωνώ απολύτως.
Καληνύχτα, morfeas sky


..όνειρα αληθινά..


morfeas sky
Η γέννηση των ανθρώπων στην ύλη αποτελεί αμαρτία, διότι αποτελεί διαδικασία δημιουργίας εκτός του Αγαθού κόσμου στον οποίο γεννήθηκε ο Άνθρωπος.. (Αρχέτυπος κόσμος του Πανάγαθου Φωτός-παραδείσου).

Τότε γιατί ο εκπεσών δεύτερος Νους δημιουργός είπε στους ανθρώπους "Αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη Γη";
..σκεφτείτε το σε ποιον θεό πιστεύετε.Ο δεύτερος νους δημιουργός (οφις) έδωσε την εντολή αυτή... όμως κάτι από το χθεσινό μας μακρυσυρτο διάλογο έμεινε κάπως θολό. Βέβαια, έδωσες την απάντηση στη Ρέα, αλλά με καίει πάρα πολύ το γεγονός γιατί ο πρώτος νους δημιουργός το αρχέτυπο πνεύμα γέννησε τον δεύτερο νου δημιουργο, από αγάπη να γεννά ζωή;;
Συγγνώμη αν σε κουράζω με την ίδια ερώτηση, αλλά το μυαλό μου περιορισμένο γαρ λόγω της πυκνότητας της ύλης του κόσμου που ζούμε δεν μπορεί να το επεξεργαστεί περισσότερο κ να δεχθεί το γεγονός αυτό...
Την καλημέρα μου Μορφέα κ συγγνώμη για την ταλαιπωρία,!!!Δημιουργήθηκε ο δεύτερος Νους δημιουργός για να δημιουργήσει την ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύλης.

Ο κόσμος της ύλης εδώ στην Γη από τα τέσσερα στοιχεία ΕΝΩΜΈΝΑ, δημιουργήθηκε για να πάρει ζωή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αρσενικοθήλυκα έμβια άλογα ζώα ήμερα και όχι άγρια, για να φέρουν μια ζωή σε αρμονία χωρίς ανάγκες.

Από την στιγμή που εισήλθε ο άνθρωπος στην ύλη ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώθηκε με τις δυνάμεις του Ανθρώπου, και θέλησε να τον εξουσιάζει ως δούλο του.
Έτσι λοιπόν, διέσπασε τα ανθρώπινα σώματα που ενσαρκώθηκε ο Άνθρωπος Νους και ψυχή, όπως επίσης διασπάστηκαν τα πάντα σε ολόκληρο τον κτιστό κόσμο σε δύο αντίθετα, για να εγκλωβίσει τον ένσαρκωμένο άνθρωπο στην ΛΗΘΗ της θεϊκής ψυχής του, να νομίζει ότι είναι ένα θνητό ζώο, που γεννήθηκε εδώ στην Γη και να παραμείνει για πάντα δούλος υπομένοντας όλα τα θνητά.
Με αυτόν τον τρόπο κρατά τις δυνάμεις του Ανθρώπου έχοντας τον φυλακισμένο στον πλανήτη Γη.

ο πρώτος νους δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ζωή με τα στοιχεία της ύλης;


Ο Πρώτος Θεός δημιουργεί μόνον Αθάνατα όντα όμοια με την δική του Πανάγαθη ουσία.όταν ο πρώτος νους δημιουργός έδωσε την εντολή στο δεύτερο νου να δημιουργήσει ζωή με τα στοιχεία της ύλης, αυτό έγινε μετά την πτώση του δεύτερου νου;;


Ο Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως πρώτα δημιούργησε τον δεύτερο Νου δημιουργό και αφού ο δεύτερος Νους με Άγιο Λόγο δημιούργησε τον κτιστό κόσμο και έδωσε ζωή στην ύλη με απόλυτη ΑΡΜΟΝΙΑ με αρσενικοθήλυκα όντα, που ήταν συμβατά με τον Αρχέτυπο κόσμο, , μετέπειτα ο Τριαδικός Θεός γέννησε τον Άνθρωπο όμοιο με τον εαυτό του Ζωή και Φως.

Έδωσε στον Άνθρωπο την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του, και ο Άνθρωπος θέλησε να ζήσει και κατανοήσει την κτιστή δημιουργία που καθόταν πάνω στο πυρ.

Άρα ο Άνθρωπος που δεν έχει φύλο αφού από Πατέρα δίχως φύλο γεννήθηκε, εισήλθε στην κτιστή δημιουργία, αμέσως μετά εξέπεσε ο δεύτερος Νους δημιουργός ο οποίος ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ όπως και ολα τα σώματα που ενδύονται οι ψυχές σε αρσενικό και θηλυκό ΧΑΝΟΝΤΑΣ Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ.


και τα πρώτα όντα που δημιούργησε ο δεύτερος νους αυτά τα αρσενικοθηλυκα με σκοπό να ζήσουν στην αρμονία του κτιστού κόσμου ποια ήταν;;

Οι λεγόμενοι θεοί και άγγελοι. Είναι δικά του δημιουργήματα που ζουν στους ανώτερους ουρανούς χωρίς να έχουν σώμα από γη και νερό.


άρα καλά το κατάλαβα, αυτά σκέφτηκα κι εγώ... όμως εσύ μίλησες για κτιστό κόσμο. Έχουν σχέση οι Άγγελοι με τον κτιστό κόσμο;;

Μα όλα όσα ζουν μέσα στον κτιστό κόσμο είναι δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού. Μόνον ο Άνθρωπος η νοητή ουσία του της ψυχής είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.
Όλοι οι άλλοι άγγελοι δαίμονες θεοί κτλ είναι κτιστά δημιουργήματα..εκτός από τον Άνθρωπο Νου.ο Αδάμ έτσι όπως τον γνωρίζουμε...τι ήταν δημιούργημα του πρώτου νου;; Δηλαδή αυτός ήταν ο άνθρωπος που θα έπρεπε να ζήσει στον αρχέτυπο πνευματικό κόσμο;;

Ο Αδάμ έτσι όπως τον γνωρίζουμε είναι δημιούργημα του δεύτερου Νου δημιουργού. Ο Αδάμ είναι αισθητό σώμα. είτε αρσενικοθήλυκο και συμβατό με τον Αρχέτυπο κόσμο στην αρχή, είτε διασπασμένο σε Αδάμ και Εύα μετά.Και ο άνθρωπος ποιος ήταν;;;


Ο Άνθρωπος είναι όμοιος με τον Τριαδικό Θεό. Είναι Ζωή και Φως.
Δεν έχει φύλο, ούτε σώμα, είναι άϋπνος διότι από άϋπνο Πατέρα γεννήθηκε. Ούτε ζει μέσα σε χώρο, αλλά μέσα σε απεριόριστο Φως.
Είναι δυνάμεις του Φωτός που κινείται αστραπιαία με την σκέψη του μέσα στο Φως και δημιουργεί ότι σκέφτεται. Δεν έχει ανάγκες ούτε επιθυμίες, ούτε λυπάται, ούτε χαίρεται, αλλά ζει σε έκσταση του Πανάγαθου Φωτός, το πάθος του να δημιουργεί το απόλυτο Αγαθό.


Για  να τα βάλω σε μια σειρά. Ο πρώτος νους δημιουργός έδωσε εντολή στον δεύτερο νου να δημιουργήσει τον κτιστό κόσμο με αγγέλους, αρσενικοθηλυκα όντα, και τον Αδάμ, για να ζήσουν με αρμονία εκει.
Πότε ο δεύτερος νους δημιουργός διέσπασε τον Αδάμ κ γιατί;;

Ο πρώτος Πανάγαθος Νους είναι η Ζωή, διότι ο Λόγος κινεί τον κόσμο του Πανάγαθου Νου. Άρα Ζωή είναι η κίνηση του κόσμου του Νου.

Αν τώρα ένας δεύτερος Νους γεννηθεί από τον Πανάγαθο Νου για να δημιουργήσει έναν κόσμο και να δώσει ζωή με στοιχεία διαφορετικά, τότε αυτός ο δεύτερος Νους δεν είναι Πανάγαθος, αλλά Άγιος, διότι πρέπει να ενώσει τα δύο αντίθετα μέσω της Αρμονίας έχοντας ως πρότυπο τον Αρχέτυπο Πανάγαθο Νου.

Ο δεύτερος Νους δημιούργησε όλα τα αισθητά σώματα πλην του Ανθρώπου, διότι ο Άνθρωπος δεν είχε γεννηθεί ακόμη στον Αρχέτυπο κόσμο, άρα δεν είχε εισέλθει ακόμη στον κτιστό κόσμο, άρα πως να υπάρξουν ανθρώπινα αισθητά σώματα;

Ο αρσενικοθήλυκος Αδάμ δημιουργήθηκε ως αισθητό σώμα της Ύλης για να το ενσαρκωθεί ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μόλις εισήλθε στον κτιστό κόσμο και έγινε από Φως σε Νου της Αρμονίας, και από Ζωή έγινε ψυχή.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώθηκε μαζί με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, με τα αισθητά σώματα του Αδάμ.Διέσπασε τον Αδάμ διότι ο Άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι ζούσε φυλακισμένος και διέπραττε ως συμμέτοχος το κακό .Οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι έφυγαν και ξαναγύρισαν στον Αρχέτυπο κόσμο.
Αυτοί οι άνθρωποι που έμειναν, με το ενσαρκωμένο σώμα του Αδάμ, εγκλωβίστηκαν στο σώμα και έπεσαν σε ΛΗΘΗ, διότι ο δεύτερος Νους δημιουργός τους εγκλώβισε διασπάζοντας τα σώματα σε Αδάμ κι Εύα. Και αυτό το έκανε για να τους έχει δούλους και να τους εξουσιάζει.


Δεν διακόπτω, απλώς σκέφτηκα κάτι που είναι βέβαια εντελώς ανέφικτο, το εξής: Ναι μεν οι ψυχές επιθυμούν να ξαναγεννηθούν επειδή έχουν εξάρτηση από τον κόσμο των αισθήσεων της σάρκας αλλά και άγνοια για τον κόσμο του Φωτός από τον οποίο προέρχονται, αλλά όμως χρειάζεται και κάποιοι γονείς να τις γεννήσουν, να τις υλοποιήσουν δηλαδή εδώ στην Γη. Και λέω, αν σταματούσαν οι γεννήσεις, δεν θα φεύγαμε σε λίγα χρόνια όλοι από τον κόσμο της πυκνής ύλης; Τότε όμως τι θα γινόταν; Θα συνεχίζαμε να είμαστε κλεισμένοι στην Δημιουργία αλλά στις ανώτερες διαστάσεις; και τι συνέπειες θα είχε αυτό; Μία σκέψη είναι


Μα γι'αυτό λέει ο Ερμής ότι ο Άνθρωπος από την στιγμή που ενώθηκε με αυτόν τον κόσμο θα συνεχίσει να υπάρχει ενωμένος ως θνητός άνθρωπος της Γης, διότι δεν είναι ικανός να συνειδητοποιήσει την αλήθεια, διότι υπέπεσε σε ΛΗΘΗ.


Μόνο ελάχιστοι θα φύγουν, αυτοί που έχουν αποκτήσει το Νου..και οι αγαθοί άνθρωποι διότι θα μπορέσουν να διακρίνουν το Αγαθό της ψυχής τους.


Πώς όμως; Ας υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος στην γη και οι ψυχές είναι όλες στοιβαγμένες στις ανώτερες διαστάσεις. Πώς θα γίνει η αναπαραγωγή;

Από εκεί και πέρα αν δεν υπήρχαν γεννήσεις πάνω στην Γη, όπως μια παγκόσμια καταστροφή, οι άνθρωποι πλέον εφόσον έχουν αφομοιωθεί με την θνητή τους φύση που ενδύθηκαν, είναι επόμενο να μην γνωρίζουν άλλο κόσμο, οπότε θα πέσουν εύκολα θύματα του δεύτερου Νου δημιουργού, και θα τους ξεγελάσει ξαναγυρίζοντας τους πίσω σε νέες ενσαρκώσεις στον πλανήτη Γη.


Εξάλλου πάντα άφηνε επιζώντες ανθρώπους σε κάθε κατακλυσμό στην Γη...διότι αν δει ότι οι άνθρωποι αφυπνίζονται θα επιφέρει ένα RESTΑRT δηλαδή μια επανεκίνηση του κόσμου.
Γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί ο Αδάμ για να ενσαρκωθει με τη σειρά του ο Άνθρωπος μέσω αυτού...αφού ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον πρώτο νου για να είναι φως μαζί του στον αρχέτυπο κόσμο +morfeas sky

Διότι μην ξεχνάς ότι στον Αρχέτυπο κόσμο όλα τα όντα του Φωτός έχουν ελεύθερη επιλογή, και δεν περιορίζονται από νόμους. Διότι δεν υπάρχουν τα δύο αντίθετα, αλλά μόνον το Αγαθό. Άρα δεν χρειάζονται νόμοι για να μην αμαυρώσουν το Αγαθό.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως, όμως, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει τον κόσμο των αντιθέτων.
Ο κόσμος των αντιθέτων εκδηλώνεται με αισθητά σώματα, είτε της φωτιάς, είτε του αέρα, είτε από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

Και έτσι δημιουργήθηκε ο Αδάμ, για να ενσαρκωθεί μέσα του και να του δώσει την ζωή ο Άνθρωπος δεύτερος θεός. που έγινε Νους και ψυχή.Θα στο πω αλλιώς..από την στιγμή που εισήλθε ο άνθρωπος Ζωή και Φως μέσα στον κτιστό κόσμο, ήρθε για να μείνει.
Όποιος άνθρωπος κατανοήσει τον εαυτό του θα ξαναγυρίσει πίσω στον Αρχέτυπο κόσμο. Οι υπόλοιποι θα μείνουν εδώ.

Και θα μείνει ο Άνθρωπος στον κτιστό κόσμο, για να μπορεί μέσα από τον Άνθρωπο να βλέπει ο Πανάγαθος Πατέρας Θεός Ζωή και Φως τον κτιστό κόσμο μέσα από εμάς.

Το πρόβλημα υπήρξε, από την στιγμή που ο εκπεσών δεύτερος Νους διέσπασε τα πάντα. Αλλά αυτό να είσαι σίγουρη ότι δεν θα κρατήσει για πάντα, οπότε θα ελευθερωθούμε όλοι μας.ο δεύτερος νους δημιουργός αφού γεννήθηκε από το αρχέτυπο φως με σκοπό να δημιουργήσει τον κτιστό κόσμο της ύλης με αρμονία των όντων αυτών....τι τον έκανε να οδηγηθεί στην κακία και πως είναι δυνατόν να είχε αυτά τα συναισθήματα;; Από που γεννήθηκαν;;
Ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώθηκε με τα τέσσερα στοιχεία της Ύλης, (σκότος) οπότε μόλις εισήλθε ο άνθρωπος θέλησε να τον εξουσιάσει. Οι αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες, προέρχονται από την Ύλη. (σκότος).


Και είπαμε οτι απέχω από την κακία συμμετέχοντας όσο γίνεται λιγότερο σ' αυτόν τον κόσμο. Θυμίζει το ποίημα του Καβάφη:
Όσο Mπορείς


Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντας την,
γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώσπου να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Όταν συναντώ την κακία τι κάνω; Πώς συμπεριφέρομαι; Με αδιαφορία; Με δικαιοσύνη; Με ανδρεία;

Αν θέλεις να μην συμμετέχεις ενεργά σ'αυτόν τον κόσμο, τότε πρέπει να ακολουθήσεις την Δεκάδα. Όπου δεν υπάρχει Δίκη, δεν υπάρχει η αδικία. Άρα δεν δικάζεις κανέναν και προχωράς.

Αν αντιδράσεις για να φέρεις την ισορροπία στην αδικία τότε θα αναγκαστείς να δεχτείς και την αντίδραση με όποια συναισθήματα αρνητικά ή της έπαρσης ότι κάτι έκανες θα σου γεννηθούν.

Πάντως μέσα από αυτή την διαμάχη θα φέρεις μεν την ισορροπία, δίνοντας χτυπήματα αλλά θα δεχτείς και τα χτυπήματα της.


αυτό το γνώριζε ο πρώτος νους δημιουργός;;; Ότι δηλαδή δίνοντας την εξουσία στον δεύτερο νου δημιουργο για να φτιάξει τον κτιστό κόσμο της ύλης ότι θα κυριευοταν από τα συναισθήματα της κακίας;;

Το γνώριζε, αλλά γνώριζε επίσης ότι τα αρσενικοθήλυκα σώματα υπερέχουν στην Αρμονία, οπότε θα εξουσίαζε άνετα την Ύλη. 
Και αυτό διότι, τα αρσενικοθήλυκα σώματα είναι συμβατά με την ψυχή του, οπότε έχει άμεση επαφή με την ψυχή του! εξουσιάζοντας τα πάντα.
Τα αρσενικοθήλυκα σώματα επίσης είναι θεϊκά, διότι δεν έχουν ανάγκες, οπότε όταν δεν έχεις ανάγκες δεν σε εξουσιάζει τίποτα.
Για να εκπέσει ο δεύτερος Νους δημιουργός σημαίνει ότι έχασε εξουσίες με την είσοδο του Ανθρώπου, και αυτό δεν του άρεσε καθόλου, δείγμα της δύναμης του σκότους, και της Αταξίας,. όπου αν την αφήσουμε ανεξέλεγκτη θα μας εξουσιάζει η άλογη φύση της Ύλης.

morfeas sky

Σχόλια