ΛΟΓΟΣ Β - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ


ΛΟΓΟΣ Β - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ

Οτιδήποτε κινείται, Ασκληπιέ, δεν κινείται μέσα σε κάτι κι από κάποιον;

-Μάλιστα.

-Δεν είναι αναγκαίο να είναι μεγαλύτερο αυτό, μέσα στο οποίο κινείται το κινούμενο;

-Είναι ανγκαίο.

-Επομένως είναι ισχυρότερο αυτό που κινεί απ'ότι αυτό που κινείται;

-Σίγουρα ισχυρότερο.

-Και είναι αναγκαίο αυτό, μέσα στο οποίο κινείται, να έχει φύση αντίθετη με τη φύση του κινούμενου;

-Σιγουρότατα.

-Επομένως, είναι μεγάλος εκείνος ο κόσμος, απ'τον οποίο δεν υπάρχει σώμα μεγαλύτερο;

-Αποδεκτό.


-Και στιβαρός; Διότι είναι πλήρης από πολλά άλλα μεγάλα σώματα, μάλλον δε απ'όλα τα υπάρχοντα σώματα.

- Έτσι είναι.


-Κι ο κόσμος σώμα είναι;

-Σώμα.

-Και σώμα κινούμενο;

-Μάλιστα.


-Ποιο επομένως πρέπει να είναι το μέγεθος του χώρου, μέσα στον οποίο κινείται και ποιο το είδος της φύσης του; Όχι πολύ μεγαλύτερος, για να μπορεί να δέχεται τη συνεχή περιφορά και για να μη σταματά η κίνηση του κινούμενου, καθώς θα πιέζεται απ'τη στενότητα;

-Ένα πράγμα τεράστιο Τρισμέγιστε.


-Και τι είδους φύσης; Άραγε αντίθετης, Ασκληπιέ; Αντίθετη δε φύση για το σώμα αποτελεί το ασώματο.

Ασώματος, επομένως είναι ο χώρος και το ασώματο είναι ή θεϊκό ή ο Θεός. Και σαν θεϊκό εννοώ τώρα όχι αυτό που έχει γεννηθεί, αλλά το αγέννητο.
Κι εάν, επομένως, είναι θεϊκό, είναι ουσιώδες.
Εάν όμως είναι Θεός, τότε γίνεται και υπερούσιο.

Κι αλλιώς νοητό, ως ακολούθως: πρώτος ο Θεός είναι νοητός σ'εμάς, όχι από μόνος του, καθόσον το νοητό υποπίπτει στις αισθήσεις εκείνου, ο οποίος το νοεί. Ο Θεός, επομένως, δεν είναι από μόνος του νοητός, καθόσον δεν νοείται απ'τον εαυτό του, αφού δεν είναι κάτι διαφορετικό απ'το νοούμενο.

Για εμάς όμως είναι κάτι διαφορετικό και γι'αυτό το λόγο νοείται από εμάς.

Εάν δε ο χώρος είναι νοητός, δεν είναι νοητός σαν Θεός, αλλά σαν χώρος.


Κι εάν είναι νοητός και σαν Θεός, δεν είναι νοητός, σαν χώρος, αλλά σαν ενέργεια που καταλαμβάνει χώρο.

Κάθε πράγμα δε που κινείται, δε κινείται μέσα σε άλλο κινούμενο, αλλά σε στατικό. Κι αυτό που κινεί είναι στατικό, αφού είναι αδύνατον να κινούνται μαζί.

-Πως λοιπόν γίνεται, Τρισμέγιστε, τα εδώ να κινούνται μαζί μ'αυτά που τα κινούν; Διότι είπες πως οι σφαίρες των πλανητών κινούνται απ'τη σφαίρα των απλανών.

σχόλιο: οι πλανήτες πράγματι κινούνται λόγω των δυνάμεων που δέχονται από τον Ήλιο, που είναι απλανής αστέρας.

-Δεν πρόκειται, Ασκληπιέ, για κίνηση κοινή, αλλά αντίθετη.
Διότι δεν κινούνται με τρόπο όμοιο, αλλ'αντίθετα η μια στην άλλη. Αυτή η αντίθεση σταθεροποιεί το στήριγμα της κίνησης, καθόσον η αντίσταση φέρει την σταθερότητα στην κίνηση.


Οι σφαίρες επομένως των πλανητών, που κινούνται αντίθετα με την σφαίρα των απλανών, κινούνται λόγω της αντίδρασης της μιας απ'την άλλη και της σταθερότητας της αντίθεσης.
Και είναι αδύνατον να συμβεί διαφορετικά.

Και οι Άρκτοι αυτές, τις οποίες δεν βλέπεις ούτε να δύουν ούτε ν'ανατέλλουν, αλλά να περιστρέφονται γύρω απ'το ίδιο σημείο, νομίζεις ότι κινούνται ή ότι παραμένουν σταθερ
ές; 

- ότι κινούνταιTρισμέγιστε.


-Με ποια κίνηση, Ασκληπιέ;


-Την κίνηση, που περιστρέφεται γύρω απ'το ίδιο σημείο.


-Είναι το ίδιο πράγμα η περιφορά κι η κίνηση γύρω απ'το ίδιο σημείο, που ελέγχεται απ'τη στάση. 


Διότι η κίνηση γύρω απ'το ίδιο σημείο εμποδίζει την κίνηση σε παραπέρα σημείο, η οποία εμποδίζεται, εάν είναι σταθερή στο ίδιο σημείο.
Έτσι, κι η αντίθετη περιφορά παραμένει σταθερή, όταν σταθεροποιείται απ'την αντίθεση.

σχόλιο: Μαθήματα ουρανίου μηχανικής πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια.


Θα σου αναφέρω κι ένα παράδειγμα επίγειο, που μπορείς και με τα μάτια σου να το αντιληφθείς: παρατήρησε τους θνητούς οργανισμούς, όπως για παράδειγμα τον άνθρωπο, που κολυμπούν. Καθώς το νερό πηγαινοέρχεται, η αντίσταση των ποδιών και των χεριών γίνεται σταθερότητα για τον άνθρωπο για να μην τον παρασύρει το νερό.

-Σαφές το παράδειγμα σου Τρισμέγιστε.

....
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
Ο χώρος είναι ασώματος, ο χώρος είναι ενέργεια, και η ενέργεια είναι πυρ και πνεύμα, είναι καθ'ολοκληρίαν Νους. 

Και τα σώματα είναι το άλογο δοχείο της Υλης.

Η ψυχή είναι διπλά βαρυφορτωμένη
....

-Κάθε κίνηση, επομένως, κινείται μέσα σε στάση κι από στάση. Η κίνηση λοιπόν του κόσμου και κάθε ζωντανού υλικού συμβαίνει να οφείλεται όχι σ'αυτά που βρίσκονται έξω από το σώμα, αλλά σ'αυτά που βρίσκονται μέσα στο σώμα, κι εκδηλώνονται προς τα έξω , στα νοητά, δηλαδή στην ψυχή ή στο πνεύμα ή σε κάποιο άλλο ασώματο.
....
σχόλιο: η ασώματη ψυχή λοιπόν, (Μονάδα από πυρ και πνεύμα), που βρίσκεται μέσα στο σώμα, κινεί τον ζωντανό οργανισμό, μέσα στον νοητό ασώματο χώρο που περιβάλλει τα σώματα, και ο χώρος είναι ενέργεια, και η ενέργεια είναι ασώματη από Πυρ και Πνεύμα, δηλαδή ο χώρος που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως ανθρώπινο σώμα είναι η ενέργεια, και η ενέργεια είναι ο Αιθέρας, δηλαδή η ενέργεια είναι καθ'ολοκληρίαν Νους. 

Όλα λοιπόν, είναι νοητά, και ο Νους-η Μονάδα ψυχή, κινεί το άψυχο ανθρώπινο σώμα, μέσα στην ενέργεια, δηλαδή μέσα στον νοητό χώρο, δηλαδή μέσα στο Νου, άρα αποδεικνύεται ότι ζούμε μέσα σε έναν εικονικό κόσμο, μέσα σε ένα matrix.
....

Ερμής Τρισμέγιστος: Διότι κάποιο σώμα δεν είναι δυνατόν να κινεί κάποιο άλλο έμψυχο σώμα, αλλά ούτε το σώμα γενικότερα, ακόμα και στην περίπτωση που είναι άψυχα.

....
σχόλιο: το σύμπαν είναι ένα νοητό σώμα, δηλαδή είναι ενέργεια, δηλαδή είναι πυρ και πνεύμα, και οι γαλαξίες ως άψυχα σώματα που είναι, (το άλογο δοχείο της Υλης), ενυπάρχουν μέσα στο σύμπαν, και το σύμπαν είναι ασώματο, δηλαδή το σύμπαν είναι νοητό πνεύμα, το νοητό πυρ και πνεύμα, που εμείς το κατανοούμε ως ενέργεια που κινεί τα άψυχα σώματα τους γαλαξίες, 
αλλά και όλα τα ουράνια άψυχα σώματα.

Με τον ίδιο τρόπο και η ψυχή μας κινεί το ανθρώπινο σώμα, γι'αυτό και ονομάζεται έμψυχο ανθρώπινο σώμα.

Δηλαδή το ασώματο πυρ και πνεύμα της ψυχής, συγκροτεί το σώμα, και δίνει την κίνηση στο σώμα που γεννιέται, μαζί και την λογική, αλλά ταυτόχρονα το άλογο αυτό σώμα γεννά και τις άλογες αισθήσεις, και το άλογο σώμα των πέντε αισθήσεων αν δεν οδηγείται από την ΛΟΓΙΚΗ, τότε το εξουσιάζουν οι αισθήσεις του άλογου σώματος, δηλαδή όλες οι ανάγκες που γεννά το άλογο σώμα, μαζί τα πάθη και τις επιθυμίες του άλογου σώματος, αλλά και η λύπη και η χαρά, διότι χωρίς αυτά σώμα έμψυχο είναι αδύνατον να υπάρξει, διότι θα είχε μόνον αισθήσεις όπως όλα τα άψυχα σώματα.

Ετσι και μέσα στο σώμα μας υπάρχει η νοητή ψυχή, το πνεύμα της ψυχής, πυρ και πνεύμα, δηλαδή το νοητό, και η ψυχή κινεί το σώμα μας προς τα έξω που περιβάλλεται από τον χώρο, ή αλλιώς την ενέργεια, ή αλλιώς τα νοητά, ή αλλιώς το πνεύμα του πυρός.

Και με τον ίδιο τρόπο, το σώμα του σύμπαντος που είναι καθ'ολοκληρίαν Νους και ενυπάρχει μέσα του το άλογο δοχείο της Υλης, κινείται και περιστρέφεται γύρω από το ίδιο σημείο, και σε στάση από το νοητό, που ενεργεί απ'έξω, αλλά κι από μέσα, με τις αντίθετες δυνάμεις, συγκροτώντας με αυτόν τον τρόπο το σώμα του σύμπαντος, αλλά και όλα τα άψυχα σώματα της Υλης από μέσα.


Όπως και όλα τα ουράνια σώματα που κινούνται μέσα στο σώμα του σύμπαντος που δεν είναι ψυχή αλλά νοητό, (ενέργεια και θείο πνεύμα - Πυρ και Πνεύμα), περιστρέφονται κινούμενα από το νοητό μέσα σε στάση από τις αντίθετες δυνάμεις-ενέργεια Πυρ. 
Αιθέρας είναι το πυρ και πνεύμα είναι καθ'ολοκληρίαν Νους.
........

Ερμής Τρισμέγιστος: Διότι κάποιο σώμα μη νοητό, δεν είναι δυνατόν να κινεί κάποιο άλλο έμψυχο σώμα, αλλά ούτε το σώμα γενικότερα στην περίπτωση που είναι άψυχο μπορεί να κινήσει κάποιο σώμα.

-Πως το λες αυτό, Τρισμέγιστε; Αυτά που κινούν τα ξύλα, τους λίθους κι όλα τ'άλλα άψυχα, δεν είναι σώματα;

-Με κανέναν τρόπο, Ασκληπιέ.

Διότι το εσωτερικό του σώματος 
που κινεί το άψυχο, δεν είναι εκείνο σώμα που κινεί και τα δύο, δηλαδή και το σώμα αυτού που το βαστάζει και το σώμα αυτού που βαστάζεται.
Για το λόγο αυτό, το άψυχο σώμα δε θα μπορέσει να κινήσει άψυχο σώμα. 
Βλέπεις λοιπόν πως η ψυχή είναι βαρυφορτωμένη, όταν κουβαλά μόνη της δύο σώματα.

....
σχόλιο: μας μιλά για τα άψυχα αντικείμενα-σώματα.
Αυτά δεν έχουν μέσα στο σώμα τους ψυχή, άρα το έμψυχο ανθρώπινο σώμα μας, (η ψυχή μας), συγκροτεί το σώμα μας, και το κινεί, και ταυτόχρονα κινεί και όλα τα άψυχα σώματα γύρω του.
Η ψυχή μας λοιπόν εκτός από το ανθρώπινο σώμα, έχει και άλλα φορτία να σηκώσει, όλα τα άψυχα σώματα-αντικείμενα.

σχόλιο: Το νοητό (ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ) κινεί το υλικό μας σώμα που είναι η πιο κατωφερή βαριά ύλη, γη-νερό, και όταν κινούμε όλα τα άψυχα σώματα όπως όταν εργαζόμαστε, η νοητή ουσία της ψυχής μας, είναι διπλά βαρυφορτωμένη).
..........

Κι είναι ευνόητο πως αυτά που κινούνται, κινούνται μέσα σε κάτι κι από κάτι.

-Μέσα στο κενό πρέπει να κινούνται τα κινούμενα Τρισμέγιστε;


-Πρόσεχε, Ασκληπιέ. Ούτε ένα απ'τα δημιουργήματα δεν είναι κενό σύμφωνα με το λόγο ύπαρξης τους.
....
σημ: τα σώματα δεν κινούνται μέσα σε κενό. Αν θεωρήσουμε αυτονόητο ότι ο Ασκληπιός γνώριζε ότι κινούμαστε μέσα στον αέρα, τότε ο Ερμής Τρισμέγιστος του λέει ότι κινούμαστε μέσα σε νοητικά ενεργειακά πεδία. (Καθ'ολοκληρίαν Νους..ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ).

Και το δημιούργημα δεν θα μπορούσε να είναι δημιούργημα, αν δεν ήταν πλήρες απ'την ύπαρξη, καθόσον αυτό που υπάρχει ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι κενό.

-Δεν υπάρχουν λοιπόν μερικά κενά, Τρισμέγιστε, όπως ο κάδος, τα κεραμικά, το βαρέλι, κι άλλα παραπλήσια;


-Αλίμονο για τη μεγάλη σου πλάνη, Ασκληπιέ!

Αυτά, που είναι τα πιο πλήρη και μεστά, αυτά θεωρείς πως είναι κενά;

-Πως το λες αυτό Τρισμέγιστε;
Ο αέρας δεν είναι σώμα;

-Είναι σώμα. Αυτό λοιπόν το σώμα δεν διαπερνά όλα τα όντα και δεν τα γεμίζει όλα διαπερνώντας τα; Και το σώμα δεν αποτελείται από το μίγμα των τεσσάρων στοιχείων; Πλήρη είναι όλα, όσα εσύ λες κενά, από αέρα.

Εάν όμως είναι πλήρη από αέρα, θα είναι κι 
απ'τα τέσσερα στοιχεία κι έτσι συμβαίνει να εμφανίζεται ο αντίθετος λόγος, ότι αυτά που εσύ λες πως είναι πλήρη, αυτά όλα να είναι κενά από αέρα.

σχόλιο: τα ανόμοια Τέσσερα άλογα ανόμοια στοιχεία του δοχείου της Υλης-σκότος, είναι η φωτιά, αέρας, γη, νερό.

Αυτά, επομένως, τα οποία εσύ λες πως είναι κενά, πρέπει να τ'αποκαλλούμε κοίλα, όχι κενά, διότι θα είναι πλήρη από αέρα και πνεύμα.

-Ουδεμία αντίρρηση στα λεγόμενα σου Τρισμέγιστε.


Και το χώρο το σύμπαν, πως θα τον αποκαλέσουμε;

-Ασώματο Ασκληπιέ.

-Το ασώματο λοιπόν τι είναι;


Καθ'ολοκληρίαν Νους, που εμπεριέχει ολοκληρωτικά τον εαυτό του, ανηπερέαστος από κάθε σώμα, σταθερός, απαθής, ανέπαφος, στηριγμένος από μόνος του στον εαυτό του, με δυνατότητα να χωρέσει τα πάντα και σωτήρας των δημιουργημάτων. Αυτού σαν ακτίνες είναι το αγαθό, η αλήθεια, το αρχέτυπο πνεύμα, η αρχέτυπη ψυχή.

-Κι ο Θεός τι είναι;

-Αυτός, που δεν είναι ούτε ένα από αυτά, αλλά είναι ο αίτιος της ύπαρξης αυτών και όλων και του καθενός χωριστά απ'όλα τα δημιουργήματα.

Γιατί δεν άφησε ούτε τα παραπάνω για το μη ον, αλλά υπάρχουν όλα όσα γίνονται απ'τα όντα κι όχι απ'τα μη όντα.
Διότι τα μη όντα δεν διαθέτουν τέτοια φύση, ώστε να μπορούν να γίνουν κάτι, αλλά για να μην μπορούν να γίνουν κάτι.
Αντίθετα, τα όντα δεν διαθέτουν τέτοια φύση, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ.

- Τι εννοείς με το να μην υπάρξουν ποτέ;

....
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗ ΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΟΝΤΑ
ΤΟ ΜΗ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


σχόλιο: Το μη όν και τα μη όντα είναι η ύλη, η οποία παίρνει μορφή και ζωή από το νοητό, διότι από μόνα τους δεν μπορούν να πάρουν μορφή, ούτε να υπάρχουν, μα ούτε να φέρουν την τάξη, διότι δεν έχουν νοητή ουσία, ούτε είναι η ζωή-κίνηση.


Ζωή είναι η κίνηση, και νοητή ζωή είναι ο Νους που κινείται, ενώ νοερή-αισθητή ζωή είναι το σώμα που κινείται.
....


- Ο Θεός, επομένως, δεν είναι Νους, αλλά υπαίτιος της ύπαρξης του Νου, ούτε πνεύμα, αλλά υπαίτιος της ύπαρξης του πνεύματος, ούτε Φως, αλλά υπαίτιος της ύπαρξης του Φωτός.

Πρέπει λοιπόν να τιμούμε το Θεό μ'αυτές τις δύο προσηγορίες, οι οποίες αποδόθηκαν μόνον σ'αυτόν και σε κανέναν άλλον.

Διότι κανένας, ούτε απ'τους άλλους τους αποκαλούμενους θεούς, ούτε από τους ανθρώπους, ούτε από τους δαίμονες μπορεί να είναι, έστω και σ'ένα ποσοστό Πανάγαθος, παρά μόνον ο Θεός. Κι αυτό μόνον ισχύει και τίποτα άλλο.

Όλα δε τα υπόλοιπα δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν τη φύση του αγαθού, καθόσον είναι σώμα και ψυχή, τα οποία δεν διαθέτουν χώρο, που να μπορεί να χωρέσει το αγαθό.

Διότι είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος του Πανάγαθου, όση είναι η ύπαρξη όλων των όντων - και των σωμάτων και των ασωμάτων, και των αισθητών και των νοητών.

Αυτό είναι το Αγαθό, αυτό είναι ο Θεός.

Μην αποκαλλέσεις λοιπόν τίποτα άλλο ως Αγαθό, διότι ασεβείς, ή κάτι άλλο ποτέ ως Θεό ή ως το μόνο αγαθό, διότι και πάλι ασεβείς.

Με τα λόγια λοιπόν απ'όλους αναφέρεται το Αγαθό, δεν είναι κατανοητό όμως απ'όλους τι πράγματι είναι. 


Για το λόγο αυτό κι ο Θεός δεν είναι κατανοητός απ'όλους, αλλά λόγω της άγνοιας τους αποκαλούν αγαθούς τους θεούς και κάποιους ανθρώπους, αν και ποτέ δεν θα μπορέσουν ούτε να είναι, ούτε να γίνουν. Διότι αυτό αποτελεί αναπαλλοτρίωτη και αναφαίρετη ονομασία του Θεού, αφού αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός.

Όλοι οι άλλοι επομένως, αθάνατοι είναι θεοί, καθόσον έχουν τιμηθεί με την προσηγορία του θεού, ο Θεός όμως είναι το Αγαθό όχι τιμής ένεκα, αλλ'απ'τη φύση του. Διότι η φύση του Θεού είναι μία, το Αγαθό και το γένος και των δύο (ψυχή-σώμα) είναι ένα, απ'το οποίο προέρχονται όλα τα γένη.

Διότι ο αγαθός είναι εκείνος ο οποίος τα πάντα δίνει και τίποτα δεν παίρνει. Ο Θεός λοιπόν είναι το απόλυτο Αγαθό και το απόλυτο Αγαθό ο Θεός.


Η άλλη δε προσηγορία του είναι αυτή του Πατέρα, πάλι λόγω της ιδιότητας του για δημιουργία των πάντων.
Διότι ίδιον του Πατέρα αποτελεί η δημιουργία.

Γι'αυτό το λόγο και τη μεγαλύτερη φροντίδα και την πιο ευσεβή στη ζωή για τους συνετούς ανθρώπους αποτελεί η τεκνοποιία.


morfeas sky


Ερωτήσεις Απαντήσεις

Το κείμενο είναι όλο γεμάτο από κώδικες που δεν μπορώ να κατανοήσω, για να είμαι ειλικρινής. Ας πάρω αρχικά, το: Ο Θεός, επομένως, δεν είναι από μόνος του νοητός, καθόσον δεν νοείται απ'τον εαυτό του, αφού δεν είναι κάτι διαφορετικό απ'το νοούμενο. Θα ήθελα μια εικόνα να δώσεις για να μπορέσω να το αντιληφθώ, όπως και οι άλλοι φαντάζομαι.

Εάν δε ο χώρος είναι νοητός, δεν είναι νοητός σαν Θεός, αλλά σαν χώρος. Κι εάν είναι νοητός και σαν Θεός, δεν είναι νοητός, σαν χώρος, αλλά σαν ενέργεια που καταλαμβάνει χώρο. Ούτε κι αυτό, το νιώθω μπερδεμένο, δώσε κι εδώ μία εικόνα σε παρακαλώ!

Εσύ πως βλέπεις αυτή την στιγμή το Θεό; μέσα από τις Αισθήσεις σου! Ο Θεός όμως δεν είναι αίσθηση! Αλλά είναι η αιτία που δημιουργήθηκαν οι αισθήσεις.


Με τον ίδιο τρόπο ο Θεός δεν είναι Νους, άρα όταν η ψυχή μας που είναι καθ'ολοκληρίαν Νους, τότε βλέπει τον Νοητό Θεό, και όχι τον Αληθινό Θεό.

Ο χώρος γύρω μας σήμερα από την επιστήμη αποκαλύφθηκε ότι είναι Ενέργεια, άρα ο Ερμής Τρισμέγιστος το γνώριζε αυτό, και μας είπε ότι και η Ενέργεια είναι καθ'ολοκληρίαν Νους, δηλαδή ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.


Mε λίγα λόγια: αυτή τη στιγμή βλέπουμε ως θεό τον αισθητό θεό από φωτιά αέρα γη νερό, τον αισθητό θεό του πυρός και πνεύματος. δηλαδή βλέπουμε ως θεό τον Δία, τον δημιουργό Ουρανό του υλικού μας κόσμου.

Με την ασώματη νοητή ψυχή μας που είναι το καθαρό άϋλο πυρ και πνεύμα, βλέπουμε τον Νοητό θεό, τον δεύτερο Νου δημιουργό, αλλά και τον Άνθρωπο δεύτερο θεό που έγινε και αυτός Νους, από Φως και Ζωή που ήταν.


Αλλά και η ανθρώπινη ψυχή δεν είναι καθ'ολοκληρίαν Νους! διότι όταν ο Νους ενώνεται με την ψυχή αποκτά ένα άλλο είδος κίνησης, αυτό της ψυχής, και η ψυχή είναι όλες οι ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Ουρανών όπου συμβαίνει το γίγνεσθε του κτιστού κόσμου με το άλογο δοχείο της Υλης.

Καθ'ολοκληρίαν Νους λοιπόν, γινόμαστε μόνον στον Ογδοο Ουρανό, όταν θα αφήσουμε για πάντα την ψυχή, δηλαδή όλες τις άϋλες ενέργειες (πυρ) που κινούν τους Επτά Ουρανούς, και τότε το πνεύμα της ψυχής μας θα απελευθερωθεί από αυτό το είδος κίνησης, αυτών των ενεργειών του πυρός και πνεύματος.

Και στον Ογδοο Ουρανό, ετοιμαζόμαστε πλέον ως καθ'ολοκληρίαν Νους που είμαστε, να εισέλθουμε μέσα στον Αληθινό Θεό, μέσα στην Ζωή και Φως, εκεί δηλαδή που ανήκουμε, εκεί απ'όπου θελήσαμε να εισέλθουμε μέσα στον κτιστό κόσμο των Οκτώ Ουρανών για να τον ζήσουμε και κατανοήσουμε.


Το απόλυτο Αγαθό είναι ο Θεός, και ποτέ δεν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο στην έννοια αυτής της λέξης που ξέρουμε εμείς εδώ, στον κτιστό κόσμο, παρά βρίσκεται μονάχα στον Όγδοο Ουρανό. Δεν έχει και άδικο σε αυτό.. άπιαστη η έννοια του αγαθού, σε ένα μιαρό από λάσπη σώμα καμωμένο. 
Τα υπόλοιπα θα τα ξαναδώ για να τα κατανοήσω.

Δεν υπάρχει τίποτα το Αγαθό μέσα στον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών.
Ούτε στον Όγδοο Ουρανό. Διότι ο Όγδοος Ουρανός είναι ο Άγιος Λόγος. Όχι το Φως.


Εμείς μπορούμε να "δούμε" μέχρι τον Δεύτερο Νου Θεό Δημιουργό, λόγω της σύστασής μας, από ότι κατάλαβα εδώ στον κτιστό κόσμο. Και ο χώρος που αναφέρει και είναι ασώματος είναι το σύμπαν. Σωστά;


Εμείς από εδώ στην Γη μπορούμε να δούμε μέχρι τα όρια του υλικού μας σύμπαντος. Μέχρι τα όρια του αισθητού θεού του δικού μας Ουρανού.

Η ψυχή μας μπορεί να δει μέχρι τους Επτά Ουρανούς.

Ο Νους της ψυχής μπορεί να δει τον Όγδοο Ουρανό, και να αφουγκραστεί το Φως.


Α! Πόσο πιο πάνω, είναι το Απόλυτο Αγαθό; Στον Εντέκατο; Και πως να το φτάσουμε, εκεί που πήγε και κρύφτηκε; 

Από εκεί ήρθαμε εδώ κάτω στο σκοτάδι..από το Άπλετο Φως.

Όταν βγαίνουμε από το σώμα πεθαίνοντας, ανεβαίνουμε τους 7 Ουρανούς και ανάλογα την "ποιότητα ζωής" που ζήσαμε εδώ στην Γη, ανοίγουν και οι ανώτερες πόρτες για να μας δεχθούν πλέον ως Νου και έτσι γινόμαστε, Ζωή και Φως κι εμείς κι ενωνόμαστε με τον Αγαθό Πατέρα μας;;;

Όχι!..αν δεν ξέρεις τι είσαι πως να ανέβεις τους Ουρανούς; θα σε ξεγελάσει ο αισθητός θεός και θα σε επαναφέρει σε ένα καινούριο αισθητό και θνητό σώμα με μια ανάλογη ζωή σύμφωνα με τα όσα έπραξες ενόσω ζούσες στην προηγούμενη ζωή σου.


Α μπράβοο! Κι είπα κι εγώ.. που είναι η παγίδα; Γνώθι σαυτόν λοιπόν.. που έλεγαν και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι. Κάτι ήξεραν και γι αυτό κι εσύ επιμένεις.

Γιατί το επιλέξαμε; Για να βιώσουμε απλώς, μια εμπειρία θνητής ζωής; Για αναψυχή; Τότε μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω, όποτε πεθάνουμε και δεν θέλουμε άλλες γήινες εμπειρίες.. γιατί οι πόρτες του Πανάγαθου, είμαι βέβαιη ότι είναι πάντοτε ανοικτές για τα αγαπημένα τέκνα του. Κι ας είναι τσογλανάκια αυτά.

Σου είπα και άλλη φορά ότι εξέπεσε ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός και μας εγκλώβισε στον έρωτα των σωμάτων. αρσενικό-θηλυκό.

Εμείς σκοπός μας ήταν να επιφέρουμε την Τάξη στην Αταξία της Υλης...και γίναμε χειρότεροι και από την Αταξία.


Γνώθι σαυτόν τι είναι; Ερωτώ τον εαυτό μου.... και μου απαντά.. πρέπει να Γνωρίσεις ότι δεν είσαι τούτο το σώμα, ότι δεν είσαι αυτή η προσωπικότητα, ούτε τα χαρακτηριστικά σου, ούτε οι συνήθειες σου, ούτε το όνομά σου, ούτε το φύλο σου.. τίποτα δεν είσαι από όλα όσα αντιλαμβάνεσαι, με τις 5 αισθήσεις σου.. μόλις αφομοιώσεις μέσα στο Είναι σου, ότι όλα αυτά τα δανείστηκες, για να υπάρχεις εδώ στην Γη, τότε και θα απελευθερωθείς, από τα δεσμά σου. Αποταύτιση μία λέξη που μου έρχεται..

Ακριβώς όλα αυτά που είπες.
Τι είναι ο έρωτας των σωμάτων; Αίσθηση.

Άρα είναι θνητός θεός.


Ο έρωτας είναι κάποιες φορές παραίσθηση, που γεννάται από τις ανάγκες του αισθητού σώματος και του κόσμου όπου και ζούμε.. κι άλλοτε είναι μία ψευδαίσθηση, μέσα στην οποία εγκλωβιζόμαστε, ώστε να είμαστε απασχολημένοι, και να μένουμε Αδρανείς και μουδιασμένοι.. Ε;

Και το σημαντικότερο όλων! ο έρωτας των σωμάτων, ο έρωτας για την Υλη, γεννήθηκε από τον αισθητό θεό για να μην σκεφτόμαστε ποτέ!! αλλά να οδηγούν όλες μας τις σκέψεις, όλα μας τα πάθη, όλες μας τις επιθυμίες, οι πέντε άλογες αισθήσεις!!

Ναι! Αυτό σκέφτομαι κι εγώ γράφοντας αυτά. Και ψάχνω κι άλλες σύνθετες λέξεις που βγαίνουν απο την αίσθηση και βρίσκω την ενσυναίσθηση και την διαίσθηση. Γέρνω κατά την
διαίσθηση, ως λύση για τον απεγκλωβισμό από τις 5 αισθήσεις, όπως μου έλεγες κι εσύ μια φορά. 

Οπότε μόνο με γνώμονα την διαίσθηση μας.. καταφέρνουμε να βγούμε από τις μηχανορραφίες, του Αισθητού Θεού, για να επιστρέψουμε. Ενδυνάμωση της διαίσθησης λοιπόν, ώστε να μας καθοδηγεί μέσα από τις κακοτοπιές....

Για την δι-αίσθηση τα έχουμε ξανασυζητήσει, τα ξέχασες;

Εδώ θα ξαναδιαβάσεις όσα συζητήσαμε για την δι-αίσθηση και την αίσθηση..

ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ - TO ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ - TO ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ-ΜΗΧΑΝΗ-ΜΑΤRIX

Πόσοι λες να τα εμπεδώσουν όλα αυτά που συζητήσαμε;
δική μου άποψη κανείς, διότι όλοι γίναν ένα με τις άλογες αισθήσεις.


Και μόνο που σε διαβάζουν και μας διαβάζουν, είναι ελπιδοφόρο, λέει πολλά. Κάτι τους τσιγκλάει ενδότερα, κι αυτό είναι μία υπέροχη οπτική αν το καλοσκεφτείς. 

Θέλω να πιστεύω ότι δεν το κάνουν μόνο από καθαρή περιέργεια και κουτσομπολιό. Τους δίνω ευκαιρίες, να αλλάξουν και να αναγεννηθούν. Το εύχομαι.

Κι εγώ το εύχομαι.

Γκουγκλάρω τι είναι η διαίσθηση και πέφτω σε τεστ. Αν θες κάντο κι εσύ!


Πόσο ισχυρή είναι η διαίσθησή σας; (Τεστ με εικόνες) - Εναλλακτική Δράση
enallaktikidrasi.com


Έχετε πολύ ισχυρή διαίσθησηΣυγχαρητήρια! Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι είστε από τους λίγους ανθρώπους, που έχουν ισχυρή διαίσθηση και την ακολουθούν. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχετε ισχυρές ανασφάλειες ή φοβίες, που να σας εμποδίζουν να ακούτε την εσωτερική σας φωνή. 

Η εσωτερική σας φωνή στην προκειμένη περίπτωση είναι οι δισεκατομμύρια πληροφορίες, που έχετε συγκεντρώσει στο υποσυνείδητό σας και τις οποίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις έχετε ανάγκη, παρόλο που δεν βρίσκονται στον συνειδητό σας νου.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μεγάλα διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις, τότε επιλέγετε να ακολουθήσετε την εσωτερική σας φωνή. 

Για εσάς είναι πιο εύκολο να την αντιληφθείτε, από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι. Μπορείτε να συντονίζεστε αστραπιαία, με όλο το τεράστιο εκείνο απόθεμα πληροφορίας που υπάρχει μέσα σας και να επιλέγετε αυτό που ταιριάζει πραγματικά σε εσάς.

Συνεχίστε την καλή σας δουλειά και ισχυροποιήστε τη διαίσθησή σας, διότι εκείνη είναι ο καλύτερος οδηγός της ζωής σας.


ΠΡΟΣΕΞΕ!!!! Ιδέα δεν έχουν όλοι αυτοί για το τι σημαίνει η έννοια της διαίσθησης!!

"Η εσωτερική σας φωνή στην προκειμένη περίπτωση είναι οι δισεκατομμύρια πληροφορίες, που έχετε συγκεντρώσει στο υποσυνείδητό σας"

Αυτό είναι το υποσυνείδητο του εγκεφάλου!! που συνεργάζεται ο επεξεργαστής εγκέφαλος μας! ο μηχανικός !!


Η Ανθρώπινη ψυχή έχει Ανάμνηση!! και δεν συνεργάζεται μα ούτε επεξεργάζεται την αλήθεια σύμφωνα με τα αισθητήρια όργανα του σώματος!! διότι αυτά τα επεξεργάζεται ο κεντρικός υπολογιστής εγκέφαλος του σώματος, ο Μηχανικός!


Ναι.. το πρόσεξα. Αλλά παρόλα αυτά, έχω πολύ ισχυρή διαίσθηση! Και μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.. ούτε το τεστ με το αποτέλεσμά του.

Έκανα το τεστ και μου έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα με το δικό σου...αν και είχε μόνον μία ερώτηση.
Επίσης έκανα κι ένα άλλο τεστ για το έτος 2018
Τεστ: Ποιο είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα σας φέρει το νέο έτος;

και μου έβγαλε ως αποτέλεσμα αυτό:
Ποιο είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα σας φέρει το νέο έτος;
Αποτέλεσμα: Αυτογνωσία

Το νέο έτος θα σας δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτογνωσία. Φαίνεται ότι ήδη έχετε διανύσει έναν ικανοποιητικό δρόμο και έχετε αναπτύξει σε κάποιο βαθμό την αυτογνωσία σας. Ωστόσο, στο τέλος του επερχόμενου χρόνου θα έχετε κάνει μια σημαντική υπέρβαση που θα ανατρέψει σε κάποιο βαθμό όσα πιστεύατε για τον εαυτό σας.

Καταστάσεις, άνθρωποι και βιωματικές εμπειρίες θα σας βοηθήσουν να δείτε βαθύτερα τον εαυτό σας, να τον αποδεχτείτε και να κατανοήσετε καλύτερα τη ζωή σας, τις αιτίες των αντιδράσεών σας, καθώς και τους ανθρώπους που έλκετε στην προσωπική σας ζωή.

Και επειδή η αυτογνωσία αποκτάταται είτε μέσω της παρατήρησης είτε μέσω των γεγονότων, είναι προτιμότερα να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοικτά, να παρατηρείτε τον εαυτό σας και τον τρόπο που επιδράτε με το περιβάλλον σας, ώστε να λάβετε τις κατάλληλες αποφάσεις που θα προλάβουν δύσκολα γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, η αυτογνωσία που θα κερδίσετε είναι πολύτιμη και θα σας βοηθήσει να δείτε περισσότερες δυνατότητες, αξίες και ποιότητες του εαυτού σας που πιθανόν αγνοούσατε μέχρι σήμερα.


Δι-Αίσθηση: Να διαιρεθείς από την αίσθηση, μόλις μου δόθηκε αυτή η έννοια, διαβάζοντας όλα όσα έχουμε πει κι είναι στο μπλογκ σου τώρα και με παρέπεμψες.... Δηλαδή θα πρέπει να διαιρεθούμε/χωριστούμε από παντός τύπου αισθήσεις, του αισθητού σώματος, για να οδηγούμαστε από τον Λόγο της ψυχής μας!!!

Πολύ σωστό! Μπράβο!Ευχαριστώ! Πολύ χάρηκα για την αναλαμπή μου..


Μόνο μία ερώτηση δεν είχε, αλλά αρκετές το τεστ που έκανα, μαζί με κάτι εικόνες που επέλεγες διαισθητικά. Στείλε μου το να το κάνω κι εγω αυτό το τεστ! Πολύ ενδιαφέροντα όσα μηνυματα σου στέλνει μέσω του αποτελέσματος!

Σοβαρά; εγώ πάλι μόλις απάντησα σε μία ερώτηση μου έβγαλε το αποτέλεσμα ίδιο με το δικό σου.

Αν κλικάρεις μέσα στην διεύθυνση που έδωσες θα βρεις το τεστ με αυτή την ερώτηση..
Τεστ: Ποιο είναι το πολυτιμότερο δώρο που θα σας φέρει το νέο έτος;

Σε έβγαλε πάνω στο δικό μου αποτέλεσμα που έκλεινε με μία ερώτηση..χαχαχα!!! Και σου έδωσε το δικό μου αποτέλεσμα. Κάνω το τεστ... μισό να δουμε.

χα χα καλά θα το κάνω σε λίγο γιατί έχω λίγη δουλειά και θα σου πω..Δεν πειράζει μην το κάνεις, αφού σου λέει ότι έχεις ακόμα και με αυτό το σημάδι, πολύ ισχυρή διαίσθηση. Κάνε την δουλειά σου....


Ναι, όντως! η διαίσθηση μου, μου λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνω το τεστ.


Όμορφα! Καλό απόγευμα! Τα λέμε πάλι! Γεια χαρά!
Ευγνωμοσύνη: Το δώρo που θα σας δώσει το 2018 είναι το κλειδί της ευτυχίας. Η ευγνωμοσύνη είναι ο μαγνήτης όλων των θετικών καταστάσεων στη ζωή μας. Καλοδεχτείτε το δώρο και απολαύστε τις νέες προοπτικές που θα δημιουργηθούν.

Πολύ ενδιαφέρον, ευγνωμοσύνη για όσα θα σου δοθούν αυτό το έτος, διότι θα σε βοηθήσουν όσον αφορά αυτό που επιθυμείς και αυτό θα λάβεις, και εφόσον σε οδηγεί η δι-αίσθηση σου, είναι επόμενο τα δώρα που θα λάβεις να είναι πνευματικά δώρα στον δρόμο σου για την αυτογνωσία του εαυτού σου..το γνώθι σ'αυτόν.

όμορφο απόγευμα και για σένα!

 Αλήθεια!!!!! Υπέροχη ερμηνεία έδωσες στο αποτέλεσμα μου! Πολύ χαρούμενη με έκανες! Σε ευχαριστώ!!! Καλοδεχούμενα να είναι!!! Γεια σου!!!


Και πάντα να θυμάσαι την εγκράτεια ως οδηγό σου! και τον αγαθό σκοπό τον οποίο έχεις, όχι το ατομικό συμφέρον, και να μην αφήνεις ποτέ τα συναισθήματα σου να σε οδηγούν από έπαρση-ηδονή.

Εντάξει, θα προσπαθήσω να το θυμάμαι, τις καίριες στιγμές της ζωής μου, σε ευχαριστώ! (Τα δυο τελευταία σου σχόλια τα αποθήκευσα στο αρχείο μου).

Πάντα να τα θυμάσαι, να σου γίνουν βίωμα, διότι μόνον αυτά ανήκουν στην Ιερή Δεκάδα.

Η λύπη και η χαρά από ηδονή γεννούν την κακία. Ανήκουν στην ανίερη Δωδεκάδα. Γι'αυτό πάντα η εγκράτεια πρέπει να μας οδηγεί, ώστε να μην πέφτουμε θύματα των άλογων αισθήσεων οι οποίες άλογες αισθήσεις από ηδονή, (λύπη-χαρά) γεννούν πάντα την κακία.


morfeas sky

Σχόλια