OI ΕΠΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ 

ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΠΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡ
ΣΚΟΠΟΣΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Ο ΠΟΝΟΣ Η ΛΥΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 25. 26.


Εδάφ.25. Ετσι η ψυχή του ανθρώπου θα εξορμήσει από τη γη προς τα άνω με τη βοήθεια της αρμονίας και θα δώσει: στην πρώτη ζώνη, την αυξητική και μειωτική ενέργεια, στη δεύτερη ζώνη, τη μηχανή των κακών έλξεων και το δόλο ανενέργητο, στην τρίτη ζώνη την επιθυμία της απάτης ανενέργητη, στην τέταρτη ζώνη την προφάνεια της αρχοντιάς απλεονέκτητη, στην πέμπτη ζώνη το ανούσιο θράσος και την προπέτεια της τόλμης, στην έκτη ζώνη τις κακές αφορμές του πλούτου ανενέργητες και στην έβδομη ζώνη θα δώσει το ενεδρεύον ψεύδος.


Εδάφ. 26. Και τότε γυμνή η ψυχή του ανθρώπου από τις ενέργειες της αρμονίας θα φθάσει στην όγδοη ζώνη με τις δικές της δυνάμεις, και θα υμνήσει μαζί με τις εκεί ψυχές τον πατέρα, και θα δεχθεί τα συγχαρητήριά τους. Έτσι, ισότιμη πλέον η ψυχή με τις εκεί ψυχές οι οποίες θα την υποδεχθούν και θα τη συγχαρούν, θα ενωθεί μαζί τους και θα ακούσουν όλες μαζί τον ύμνο των υπεράνω της ζώνης των ψυχών προς το θεό. Και τότε όλες μαζί οι ψυχές θα υψωθούν προς τον πατέρα και θα συγχωνευθούν εκεί μαζί του...
Και τώρα που τα είδες, τ’άκουσες και τα έμαθες όλα αυτά, κατέβα Ερμή πίσω στη γη και γίνου εκεί οδηγός στους άξιους γιατί χάρη σε σένα θα σωθεί το ανθρώπινο γένος.

.......................
...............................................

Στο εδάφιο 25 διαβάζουμε όλα όσα πρέπει να αποβάλλουμε ώστε να ξαναγυρίσουμε πίσω στα Φωτεινά Πεδία.
Ειδάλλως ξαναγυρίζουμε πίσω στην Γη ενσαρκώμενοι ένα άλλο σάρκινο σώμα ανάλογο που μας αξίζει σύμφωνα με την προηγούμενη ζωή που ζήσαμε. Και αυτό διότι τα δύο αντίθετα ζουν σε αρμονία μεταξύ τους, οπότε επικρατεί το δίκαιο!!
Η Δικαιοσύνη λοιπόν, μέσω της Μοίρας αποφασίζει ποιο σώμα και ποια ζωή μας αξίζει σύμφωνα με τις δικές μας πάντα επιλογές που κάνουμε-προξενούμε στην εδώ ζωή μας.
...........
........................

Ο λόγος του Ερμή, είναι ιδιαίτερα μεστός, και κάθε λέξη στο κείμενο, αποφέρει  έναν ατελείωτο θησαυρό γνώσεων, που αν δεν γνωρίζει κάποιος το όλο νόημα συμπεριληπτικά, όλων όσων έχει πει ο Ερμής, θα αναγκάζεται όπως κι εγώ, να αναλύω συνεχώς και να βγάζω στο φως ολοένα και περισσότερες αλήθειες, τις οποίες δεν ανέλυσα στον γραπτό μου λόγο, η μου διέφευγαν μέχρις προτέρων.

Πραγματικά βλέπω μπροστά μου, στην "πρώτη ζώνη" που αναφέρεται ο Ερμής, όλη την έννοια που δίνει, και θα σταθώ σε αυτή και μόνο για να την αναλύσω, και πιστεύω να γίνομαι κατανοητός σε όλους και όλες εσάς που θα διαβάσετε.

Εδάφ.25. Ετσι η ψυχή του ανθρώπου θα εξορμήσει από τη γη προς τα άνω με τη βοήθεια της αρμονίας και θα δώσει:
 "στην πρώτη ζώνη, την αυξητική και μειωτική ενέργεια,"

Όπως βλέπουμε, αναφέρεται στις "ενέργειες", στις αυξητικές και μειωτικές, άρα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι οι "ενέργειες", ώστε να αντιληφθούμε όλη την αλήθεια των γραπτών του.
Ο Ερμής λοιπόν αναφέρει, ότι ενέργειες, είναι τα πάντα γύρω μας, είναι οι "πληροφορίες" που "διαβάζει" ο θνητός μας εγκέφαλος, ακόμη και η σάρκα, μας λέει, πως είναι αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών που έλκονται και προσκολλούνται πάνω στο σώμα της ψυχής, και με αυτόν τον τρόπο γίνεται η ψυχή "άνθρωπος" της Γης, με την σάρκα ως χιτώνα που φορά η ψυχή του.

Πρόκειται για συχνότητες-ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ-πληροφορίες, (ενεργειακό σύμπαν), δέκτης τους στις οποίες είναι ο εγκέφαλος των ανθρώπων. που πλέον ενδύθηκαν την σάρκα, και "διαβάζει" όχι τις "τέλειες" ενέργειες της ψυχής, αλλά τις θνητές ενέργειες, που προέρχονται από το θνητό σύμπαν το οποίο είναι μίγμα του φωτός και του σκότους των δύο αντιθέτων ζώντας μαζί σε αρμονία.

Πλέον ο άνθρωπος της Γης δεν "διαβάζει" τις τέλειες ενέργειες της θεϊκής ψυχής, αλλά τις διπολικές ενέργειες του θνητού σύμπαντος, με αποτέλεσμα να γίνει ένα με αυτόν τον κόσμο, και να πέσει σε Λήθη ο αληθινός κόσμος και ουσία του που είναι η θεϊκή ψυχή.

Θνητές ενέργειες  είναι η διεργασία που κάνει ο εγκέφαλος μας, συλλέγοντας  μέσα στο υποσυνείδητο του όλη την πληροφόρηση που δέχεται από το γήϊνο περιβάλλον, αλλά και έξω από αυτό. 

Κάθε τι που ενεργεί μέσα στο περιβάλλον της Γης, αλλά και έξω από αυτό, παράγει "ενέργειες", για παράδειγμα ένα σύννεφο στον ουρανό μας προκαλλεί τον ανάλογο ψυχισμό, το ανάλογο συναίσθημα, η ηλιοφάνεια προκαλλεί την αισιοδοξία.
Κάθε σκέψη μας, κάθε λέξη που γράφουμε, το οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, παράγει ενέργειες-πληροφορίες, οι οποίες όλες μαζί αλληλεπιδρούν μεταξύ του εγκεφάλου μας, και μας προκαλλούν τον ανάλογο "ψυχισμό" και "συναισθήματα" χάρην στα οποία η θεϊκή ψυχή, γίνεται πλέον ο άνθρωπος της Γης.

Έτσι, όταν αναφέρεται ο Ερμής ότι φεύγοντας η ψυχή από το γήινο περιβάλλον αφήνοντας πίσω της την σάρκα, πρέπει να αποβάλλει όλες αυτές τις ενέργειες, άρα και όλα όσα μάθαμε ως αλήθεια σε αυτόν τον κόσμο.

Έτσι για παράδειγμα, όλα όσα μας απασχολούν σε αυτόν τον κόσμο, οι κορυφές τους, και όχι η αρμονία μεταξύ των κορυφών, μας φέρουν να παίρνουμε "βαριά" οτιδήποτε αρνητικό στην ζωή μας, κάνοντας τον συναισθηματισμό και ψυχισμό μας να παράγει ακραία συναισθήματα λύπης η χαράς, δράσης και αντίδρασης. 
Αυτά τα ακραία ψυχικά συναισθήματα δεν έχουν καμία σχέση με την θεϊκή ψυχή μας, οπότε όταν μας "τρώει" μέσα μας το μαράζι, γινόμαστε θύματα και "Ένα" με αυτόν τον κόσμο, τον άνθρωπο της Γης.
Σκοπός μας να αποβάλλουμε όλα αυτά τα ακραία είτε καλά είτε κακά συναισθήματα, διότι και οι "καλές" ενέργειες, όταν μισούν η φοβούνται  οτιδήποτε διαφορετικό, γίνονται το ίδιο "κακές", άρα ένα με αυτόν τον κόσμο.
Πρέπει να ζούμε "επιφανειακά" "επιδερμικά" αυτή την ζωή, δίχως οι αγωνίες, ο φόβος, η έπαρση, οι κορυφές γενικά όλων των συναισθημάτων μέσα από τις επιθυμίες που παράγουν, και τα πάθη, να μην μας οδηγούν στα άκρα, αλλά μέσω της Αρμονίας των αντιθέτων, να ζήσουμε την ζωή κατανοώντας την αλήθεια, ότι δηλαδή, ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο, όπου η Λήθη είναι ο εγκέφαλος και η σάρκα, η οποία ανήκει σε αυτόν τον Διπολικό κόσμο, και όχι στην αλήθεια της θεϊκής ψυχής μας. Διότι είμαστε ψυχές και όχι άνθρωποι της Γης.
......................
..................................................

Για παράδειγμα μας αναφέρει στην πρώτη ζώνη υπάρχει η αυξητική και μειωτική ενέργεια που θα αφήσουμε! Αλλά τι θα αφήσουμε; 
Αν όλη μας την ζωή κλαίμε για τα όσα περνάμε; αν τρέμουμε από φόβο; είμαστε πλέον στα άκρα και όχι στην Αρμονία των αντιθέτων.
Αν όλη μας την ζωή εδώ κοιτάμε πως να αυξήσουμε την υλοποίηση των επιθυμιών μας, μέσα  από τον φόβο της μείωσης των επιθυμιών μας,  άρα και τον φόβο για το μέλλον μας;

1.στην πρώτη ζώνη, την αυξητική και μειωτική ενέργεια.

Τι σημαίνει αυτό; το να προσπαθούμε να αυξήσουμε για παράδειγμα τις οικονομίες μας για να έχουμε ένα καλό μέλλον , μια καλή ζωή, φοβούμενοι μήπως πεθάνουμε μέσα στην φτώχεια και την μιζέρια, σημαίνει πολύ απλά ότι γινόμαστε ΈΝΑ με αυτόν τον κόσμο!!
Όταν λοιπόν δεν πιστεύουμε στο απίστευτο, ότι όλα θα πάνε καλά, και ότι αυτός ο κόσμος δεν μας ανήκει ούτε υπάρχει για εμάς, τότε θα κατανοήσουμε πως ότι προνοούμε για το μέλλον μας (δίχως τον ξενοδόχο), μέσα από την αύξηση των επιθυμιών μας για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν τον κόσμο, σημαίνει πολύ απλά ότι γινόμαστε Ένα με αυτόν τον κόσμο.
Η επιθυμία για να έχουμε φέρει την αυξητική ενέργεια, φοβούμενοι την μειωτική ενέργεια μήπως και δεν έχουμε αποκτήσει τίποτα!

.......................

Στο Εδάφιο 26 διαβάζουμε πως είμαστε ψυχές και όχι άνθρωποι με σάρκα , και ο τρόπος που θα ανέλθουμε στους ανώτερους κύκλους αυτού του Διπολικού σύμπαντος των επτά σφαιρών, για να περάσουμε έξω από την θνητή Δημιουργία και να γυρίσουμε εκεί που ανήκουμε. στην όγδοη ζώνη

Η όγδοη ζώνη βρίσκεται έξω από την θνητή Διπολική δημιουργία των αντιθέτων, και εδώ σε εμάς, όπου το Άπλετο φως έγινε καλό, και το σκότος το κακό, όπου το Άπλετο Φως έγινε απλά ζωή, και το σκότος θάνατος. Ζούμε μια ζωή δηλαδή μέσα από τα δύο αντίθετα και την εναλλαγή μεταξύ τους, ανάλογα με το πόσο επιρρεπής είμαστε όταν γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο.

Το να είμαστε καλοί σημαίνει ότι πάλι γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο, αφού και το καλό ανήκει στο δίπολο καλό-κακό.

Τι μας λέει εδώ;
Εδάφ. 26. Και τότε γυμνή η ψυχή του ανθρώπου από τις ενέργειες της αρμονίας θα φθάσει στην όγδοη ζώνη με τις δικές της δυνάμεις, 

Γυμνή από τις ενέργειες της αρμονίας των αντιθέτων δυνάμεων!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ
Άρα άλλο το Αγαθό η Αγάπη, και άλλο η έρωτας η έλξη.

Παράδειγμα: Τα ζώα αγαπούν τα μικρά τους, άρα η μητρική αγάπη προέρχεται εκ της διπολικής φύσεως, και καμία σχέση δεν έχουν με το φως.

Άλλο η αγάπη της μητέρας προς το γέννημα της, και άλλο η ίδια Αγάπη μιας μητέρας ..αλλά προς όλα!

Μην γίνεστε ένα με αυτόν τον κόσμο σημαίνει αυτό ακριβώς!
ούτε καλοί ούτε κακοί μα αγαθοί!
ούτε αγάπη προς τον εαυτό μας αλλά προς όλα!

morfeas sky


Σχόλια