Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ

                                                         



Η μικρή γοργόνα
Ένα παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Μια μικρή γοργόνα εκεί που χάζευε στον αφρό της θάλασσας βλέπει έναν πρίγκηπα σε ένα πλοίο και παθαίνει καρακατακαψούρα. Όλως τυχαίως εκείνη τη στιγμή ξεσπάει καταιγίδα και η γοργόνα σώζει τον πρίγκηπα από βέβαιο πνιγμό. Απο εκείνη τη στιγμή σκέφτεται πώς θα καταφέρει να γίνει άνθρωπος για να μείνει με τον πρίγκηπα της. 


Έτσι είναι οι γυναίκες, κυρίες μου και κύριοι, κατευθείαν να αλλάξουν τον εαυτό τους για χάρη της καψούρας. 
Βρες έναν γοργόνο που θα σε θέλει όπως είσαι καλέ! 
Αλλά τίποτα αυτή. 

Πήγε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες και τελικά ανακαλύπτει ένα φίλτρο που θα την έκανε άνθρωπο αλλά θα είχε μια μικρή παρενέργεια. Θα ένιωθε συνέχεια σαν να περπατάει πάνω σε μαχαίρια! Τι άλλο θα κάνεις για έναν άντρα μαρή καημένη! 

Το πίνει βέβαια και πάει να βρει τον πρίγκηπα περιχαρής αλλά τι βλέπει. Βλέπει Εκείνον που αγαπούσε να ανεβαίνει με μιαν άλλη τα σκαλιά. Μεγάλη πίκρα πέρασε και τώρα πώς να λυθούν τα μάγια; Η μάγισσα έχει τη λύση. Αν σκότωνε τον πρίγκηπα θα γινόταν πάλι γοργόνα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Η μικρή γοργόνα όμως τον αγαπούσε πραγματικά και δεν μπορούσε να τον σκοτώσει οπότε πήδηξε στη θάλασσα να πνιγεί αντ'αυτού αλλά μεταμορφώθηκε σε αφρό. 
Βλακείες δηλαδή μεταμορφώνεται σε αφρό. Πέθανε η γυναίκα και επειδή υπήρχε και αφρός πάνω στη θάλασσα είπαν "α έγινε αφρός" . Διδακτικότατο παραμύθι για να μαθαίνεις να μην κάνεις ένα σωρό θυσίες χωρίς να έχεις τουλάχιστον μια υπόσχεση
....

........

Μιλάς για τον έρωτα, που είναι η μόνη αιτία μίσους πάθους και επιθυμίας που οδηγεί στην κακία, διότι το να λυπάται μέχρι να αυτοκτονεί ένας άνθρωπος για τον έρωτα, ή να μισεί αυτό που δεν μπορεί να έχει, σημαίνει ό,τι ποτέ δεν αγάπησε ούτε αγαπήθηκε αληθινά.
Άλλωστε, δεν τον ρώτησε, αν ο έρωτας της ο πρίγκηπας, είχε τις ίδιες σκέψεις με αυτήν, ούτε αν την αγαπούσε, παρά μόνον όταν είχε οδηγηθεί στο αδιέξοδο! που την οδήγησε ο δίχως λογική έρωτας ο έρωτας χωρίς αγάπη!

Ναι, γι' αυτόν τον έρωτα πρόκειται, τον επίφοβο γητευτή, που γεννιέται στις καρδιές των κοριτσιών χωρίς να ρωτήσει, που ανθίζει ακάλεστος, που δεν εξαρτάται από το αν βρίσκει ανταπόκριση. Τον τρελό καταστροφικό έρωτα, τον γιο της πενίας, που σε κάνει να αισθάνεσαι πάντα πεινασμένος για τον Άλλον.
Έλλειψη, στέρηση, μανία απόκτησης, απελπισία, κατάθλιψη, σκοτάδι.
Όταν παραμερίζεται ο Νους, morfeas sky. Όταν παίρνουν τα ηνία οι εμμονές και τα άλογα πάθη της σάρκας.
Είναι το υπόβαθρο της αναπαραγωγής, ας μην το ξεχνάμε. Είναι η Πτώση.


Έχουμε δημιουργήσει στο παγκόσμιο συνειδητό μας ως ανθρωπότητα ένα αδιαπέραστο τείχος μεταξύ γης και ουρανού!
Ο θάνατος, θεωρείται ως το μέγιστο κακό, ο αποχωρισμός αυτού του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι η ζωή και τι ο θάνατος, χωρίς να γνωρίζουμε αν όντως στον κόσμο του έρωτα δίχως λογική που ζούμε τώρα, είμαστε ήδη νεκροί!



Υπάρχει ένα τρίπτυχο. Ένα τρίγωνο με πλευρές την υγεία, την εργασία και το σεξ. Αν κάποια πλευρά έχει πρόβλημα, διαταράσσεται η ισορροπία του ατόμου. 

Το θυμήθηκα χθες και αναρωτιέμαι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική υγεία η έλλειψη του σεξ. 
Πόσο δηλαδή η ερωτική ζωή παίζει ρόλο στην υγεία ανεξάρτητα και παράλληλα με την αναπαραγωγική διαδικασία. Αν βοηθά στην ευεξία ψυχής και σώματος, με την απελευθέρωση θεραπευτικών ορμονών και ουσιών στον οργανισμό, που τον αναγεννούν, τον προστατεύουν από τον μαρασμό και διατηρούν τους χυμούς. 

Γιατί "Νους υγιής εν σώματι υγιεί". Και ήθελα την γνώμη σου.

Τι σχέση έχει ο Νους με τον έρωτα;
Νους υγιής εν σώματι υγιεί!
Χωρίς το Νου είναι αδύνατον να επιζήσει ο έρωτας!

Και ο Νους είναι η ουσία της ψυχής, και όχι ο έρωτας της σάρκας, δηλαδή όλες οι άλογες επιθυμίες και πάθη της σάρκας για οτιδήποτε υλικό!


Έλεγα μήπως το σώμα χωρίς σεξ υφίσταται τον ίδιο μαρασμό και καχεξία που παρουσιάζεται όταν του στερήσουμε την τροφή και το νερό. Η μη κάλυψη δηλαδή της ανάγκης αυτής του σώματος μήπως υποσκάπτει την υγεία και οδηγεί σε μη υγιές σώμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.
Αν λοιπόν μετατοπίσουμε τον έρωτα στην ένωση της σάρκας δύο σωμάτων που έλκονται μεταξύ τους, τότε ο Νους είναι αυτός που μπορεί να φέρει Αρμονία στην έλξη μέσα από τον έρωτα δύο ανόμοιων σωμάτων. 
Διότι όλα τα σώματα είναι ανόμοια και μεταβαλλόμενα συνεχώς. 

Εξού και η μεταβαλλόμενη άλογη λογική των άλογων σωμάτων μέσα από την διαμάχη. 
Διότι τα σώματα μας είναι μια σύνθεση των ανόμοιων τεσσάρων στοιχείων της Ύλης, (γη, νερό, αέρας, φωτιά), όπου το κάθε στοιχείο προσπαθεί να επιβάλλει την δική του ενέργεια.

Ο Νους είναι Αμετάβλητη ουσία, Ουσιωδώς όμοιος με το Αγαθό, και είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει Αρμονία σε οτιδήποτε υλικό, ή αισθητό υλικό σώμα.


Πιστεύεις λοιπόν, ότι μπορούν να τα κατανοήσουν όλα αυτά οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στην λήθη του σώματος; και πλέον δαιμονοποίησαν τα πάντα και θεοποίησαν τα πάντα εκτός από την θεϊκότητα του Νου;


Παρατηρώ οτι ο έρωτας δεν είναι αγοραίος. Είναι επιλεκτικός. Το υποκείμενο του πόθου δεν είναι ένα τυχαίο δείγμα. Είναι ένα ειδικό πρόσωπο που ξεχωρίζει μέσα από το σύνολο και αποκτά μυθικές διαστάσεις στα μάτια μας. 

Έχει άραγε αυτή η αυστηρή επιλογή καθαρά αναπαραγωγικά κριτήρια ή είναι πιο σύνθετη; 
Γιατί περνούν αδιάφορα ή φιλικά τόσα πρόσωπα από την σκηνή και μόνο ένα, κι αυτό αραιά και που, δημιουργεί την έλξη και την εμμονή, που οδηγεί στην ψευδαίσθηση της άρσης τη δυαδικότητας;

Όλα είναι ανάλογα με το ποσοστό που μας οδηγεί ο Νους της ψυχής.
Όσο περισσότερο αποκτούμε την Αυτογνωσία, τόσο περισσότερο ελκόμαστε από τα όμοια μας. Και τα όμοια μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχουν ανόμοιο σώμα, αλλά το εξουσιάζει ο Νους.


Οπότε πρώτα το Νου ερωτευόμαστε, και τελευταίο το σώμα.
Διότι όλες οι άλογες ενέργειες της Ύλης, έλκονται από πολύ μεγάλο έρωτα για το Νου.


Και όσοι άνθρωποι έλκονται μόνο από το σώμα, είναι άλογα ζώα, και σαν ζώα θα συμπεριφέρονται, όπου θα αλλάζουν τον έρωτα τους συνεχώς ως άλογα μεταβαλλόμενα στοιχεία που είναι και οδηγούνται από αυτά.



Σωστά!! Το σώμα ακολουθεί όταν ο Νους έλκεται από τον όμοιο Νου. Η λαγνεία πάλι είναι άλλο πράγμα και αφορά μόνο το σώμα.

Μην ξεχνάς επίσης ότι και όλα τα άλογα όντα έλκονται το ίδιο από πολύ μεγάλο έρωτα για το Νου...οπότε θέλουν να το αποκτήσουν! και όχι να το αγαπήσουν! διότι δεν οδηγούνται από το Νου!


Καλά κάνεις και το υπενθυμίζεις. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα η έλξη να μην είναι παρά επιθυμία για κατάκτηση, μια τυφλή παρόρμηση για επιβεβαίωση μέσω μιας ψευδαισθησιακής κατοχής. 

Ποιμάνδρης:
καὶ ἐπληθύνθη κατὰ γένος τὰ πάντα καὶ ὁ ἀναγνωρίσας ἑαυτὸν ἐλήλυθεν εἰς τὸ περιούσιον ἀγαθόν, ὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου.


Πραγματικά μας ρήμαξε ο διαχωρισμός σε φύλα. Μπορεί να φαίνεται γοητευτικό και σέξυ το παιγνίδι των φύλων αλλά στην πραγματικότητα είμαστε ανεπαρκείς και μισοί.

Χάσαμε την Αρμονία, το Νου, και πλέον μας οδηγεί η άλογη σάρκα.

Πριν διαχωριστεί η σάρκα σε αρσενικό και θηλυκό όλα ζούσαν σε Αρμονία. Με την διάσπαση των σωμάτων εξέπεσε το σύμπαν του κτιστού κόσμου.



Υπηρετούμε το σώμα. Πάντα όμως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ώρα για τον Εαυτό. Ο Νους δεν φυλακίζεται.

Στο χέρι μας είναι αν θέλουμε να μας οδηγούν και να μας εξουσιάζουν όλα τα θνητά.
Διότι ο μεν Νους είναι Ουσιωδώς όμοιος με την Αλήθεια της Ζωής.
Το δε σώμα είναι ουσιωδώς όμοιο με την ανυπαρξία της ζωής.




morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..