ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ"


Οτιδήποτε προσπαθεί να σε εξουσιάσει είναι κατώτερο σου
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ"

Διαβάστε την ομολογία της πίστης το "Πιστεύω" σε συνδιασμό με τα δικά μου σχόλια για να δείτε τι μας είπε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, τι μας είπε ο Χριστός, και πως διαστρέβλωσαν τα πάντα τα ιερατεία.

Διαβάζω το σύμβολο της πίστεως "το Πιστεύω" και βλέπω ξεκάθαρα ποιον "θεό" υμνούν και δοξάζουν..το Εκπεσών Φωτισμένο πνεύμα..τον Διάβολο. 

Η πεποίθηση που υπάρχει μέχρι και σήμερα, ότι τον κόσμο αυτό τον έχει δημιουργήσει ο αγαθός Θεός, εισήχθη στη ελληνοκεντρική χριστιανική πίστη τον 4ο αιώνα.



Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.

....


Το Σύμβολο της Πίστεως (ΠΙΣΤΕΥΩ) και η ερμηνεία του

Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.

Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.

Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.

Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.

Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό.

Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα

Το 9ο στην Εκκλησία.

Το 10ο στο Βάπτισμα.

Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών.

Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ



Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα


1. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.

Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη. 


Σχόλια δικά μου:

Σε ποιον Πατέρα αναφέρεται λοιπόν; στον Τριαδικό Θεό; για να δούμε. Δημιούργησε, δηλαδή, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο της Ύλης. Ποιος δημιούργησε όμως αυτόν τον κόσμο των ορατών και αοράτων;

Ο Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως, μαζί με τον Αδιαίρετο Φωτεινό του Λόγο-Υιό, δημιούργησε την δική του Εικόνα, τον Αγαθό Νου και τον αδιαίρετο Άγιο Λόγο, το Αρρενόθηλυς Ον Ζωή και Φως Υπάρχων. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΡΧΩΝ. Ενώ ο Αληθινός Θεός είναι Αγέννητος και Προυπάρχων, μαζί με τις δικές του Μονάδες τις Δυνάμεις τα μη όντα.

Η Εικόνα του Θεού ο Αγαθός Νους το Αρρενόθηλυς όν με τον δικό του αδιαίρετο Αγιο Λόγο δημιούργησε την δική του Εικόνα μέσα στο γίγνεσθαι των Επτά Ουρανών που περικλείουν τις επτά φύσεις της Ύλης σε κίνηση, τον δεύτερο Νου δημιουργό, το Φωτισμένο πνεύμα του πυρός και πνεύματος. 

Ο Αγιος Λόγος είναι η ψυχή του Φωτισμένου πνεύματος.
Και το φωτισμένο πνεύμα είναι η ψυχή των Επτά Ουρανών
Και οι Επτά Ουρανοί είναι η ψυχή των Επτά φύσεων της Ύλης.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός το Φωτισμένο πνεύμα, δημιούργησε τα Επτά δικά του δημιουργήματα τους Επτά Νους Διοικητές, (Ουρανούς - Νους Ορά)_που ενεργούν με το πνεύμα της Αρμονίας στις Επτά φύσεις της Ύλης, μία φύση των Απλανών, μία φύση της σελήνης, (Αοράτων),  και πέντε φύσεις των πλανητών (ορατών). 

Ο Αγιος Λόγος δηλαδή δημιούργησε την δική του Εικόνα, το Φωτισμένο πνεύμα, Το Αρρενόθηλυς Ον, τον Ζωντανό Συμπαντικό Οργανισμό , με αγαθό σκοπό , ο οποίος ενώθηκε με το δοχείο της Ύλης το οποίο βρίσκεται σε κίνηση από τον Άγιο Λόγο που περικλείει τον Έβδομο Ουρανό και εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της Ύλης σε κίνηση, (σκότος), για να δημιουργήσει το Φωτισμένο πνεύμα τον υλικό κόσμο, μαζί και τα όντα με τις δικές του κτιστές ψυχές, διότι φέρουν το δικό του κτιστό πνεύμα αφού όλα είναι Εικόνα..Matrix.


Ο κόσμος των  ορατών, είναι τα Τέσσερα κατωφερή βαρύτερα στοιχεία της Ύλης, τα άλογα στοιχεία που δεν μπορούν να δεχτούν τον Λόγο είναι η γη και το νερό, (η σάρκα), ο αέρας και η φωτιά, που μπορούν να δεχτούν τον Λόγο και να γίνουν το Νοητό και Νοερό πνεύμα αυτής της φύσης των Ορατών. (των πλανητών).

Ο κόσμος των Αοράτων 
Η ελαφριά ατμόσφαιρα είναι το πνεύμα της γήινης φύσης, η Σελήνη είναι το πνεύμα της Γαίας, και τα αστρικά σώματα φωτιά-αέρας, είναι τα πνευματικά όντα της σελήνης, είναι οι κτιστές ψυχές που ανήκουν αποκλειστικά στο πνεύμα της Γαίας-Σελήνης, και εξαναγκάζονται να ενσαρκωθούν τα γήινα σώματα.

Το πνεύμα του πυρός, τα θεικά όντα
Και το πνεύμα που ενυπάρχει παντού έξω στο σύμπαν-σώμα και μέσα στον γαλαξία και στο καθαρό της φύσης δημιούργημα κάθε ηλιακού Ζωφόρου συστήματος, είναι τα Επτά δημιουργήματα του Φωτισμένου πνεύματος.

Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 
o οποίος συνδέεται με τα επτά δικά του δημιουργήματα και μέσα από αυτούς τους Επτά Διοικητές εξουσιάζει το πνεύμα της Σελήνης, και το πνεύμα της Γαίας εξουσιάζει την σύνθετη φύση των πλανητών όπως της Γης, μαζί και τα όντα που γεννιούνται χωρίς Ελεύθερη Επιλογή.

Μόνον οι Ανθρώπινες ψυχές έχουν Ελεύθερη Επιλογή, διότι φέρουν το Αρχέτυπο Πνεύμα, την Ιερή Δεκάδα του Πνεύματος, την Ένατη και Δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος  Ζωή και Φως, διότι είναι οι Δυνάμεις, τα μη όντα. Αλλά αν μας οδηγεί το σώμα τότε γινόμαστε δούλοι του σώματος χωρίς ελεύθερη επιλογή διότι μας οδηγούν οι ανάγκες αυτού του θνητού σώματος.

Και έτσι δημιουργήθηκε ο αισθητός (υλικός) κόσμος της Ύλης, το δοχείο της Ύλης είναι το σκότος, και η Υλη είναι η αίσθηση, και η αίσθηση πάθος και επιθυμία, που όταν οδηγούνται από το πνεύμα γίνεται θεικός Έρωτας για το Αγαθό, για το Θεό, ενώ όταν οδηγούνται από την άλογη φύση της σώματος γίνεται σκλάβος των άλογων αισθήσεων, σκλάβος της κακίας, διότι και η λύπη από ηδονή είναι αιτία όλης της κακίας - λυγμοί,  όπως και η χαρά από ηδονή είναι η αιτία κάθε κακίας - έπαρση.

Άρα ο δημιουργός των ορατών και αοράτων είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός που μεταβάλλεται σε αισθητό θεό της Ύλης, του πυρός και πνεύματος, και μέσα στους πλανήτες σε πνεύμα της φύσης. Και όχι ο Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως.

morfeas sky


...........

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο αναφέρονται στον Υιό.

2.
 Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. 


Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν διά του Υιού


σχόλια δικά μου:
Μα τι μας λέτε τώρα! ότι ο Χριστός δημιούργησε αυτόν τον κόσμο των ορατών και αοράτων; 
Ο ίδιος ο Χριστός απαρνήθηκε αυτόν τον κόσμο!~
Μας είπε ότι αυτός ο κόσμος των ορατών και αοράτων (της Ύλης) δεν είναι ο δικός του κόσμος, αλλά του άρχοντα αυτού του κόσμου. (φωτισμένο πνεύμα).

Ο Χριστός ξεκαθαρίζει αδιαμφισβήτητα το ποιος είναι ο άρχοντας και δημιουργός του κόσμου της ύλης στον οποίο ζούμε προσωρινά :

Κατα Ιωάννην 12,31: "Τώρα κρίνεται ο κόσμος. Τώρα ο άρχων του κόσμου τούτου θα ριφθεί έξω."

Κατα Ιωάννην 16,11: "Ο άρχων του κόσμου τούτου έχει ήδη κριθεί."

Προς Κορινθίους B Επιστολή (4,4) : Ο θεός του αιώνος τούτου έχει τυφλώσει τας διανοίας των απίστων, ώστε να μη λάμψη εις αυτούς το φως του Ευαγγελίου της δόξης του Χριστού

Κατα Ιωάννην 14,30 : (Πριν συλλάβουν τον Ιησού) "Έρχεται ο άρχοντας του κόσμου αυτού και πάνω μου δεν έχει καμία εξουσία."

Προς Εφεσίους 6,12: Η πάλη η δική μας δεν είναι προς αίμα και σάρκα,(δηλ. δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους), αλλά προς τας αρχάς και εξουσίας, προς τους κυρίαρχους του σκότους αιώνος τούτου, ενάντια στα πνευματικά αυτά πονηρά όντα που βρίσκονται ανάμεσα στην γη και στον ουρανό.

Η λέξη "ουρανός" και "αιώνας" στα αρχαία κείμενα είχε την έννοια ενός ολόκληρου πολυεπίπεδου σύμπαντος. Καθώς όμως κάηκαν από τους σκοταδιστές οι μεγάλες βιβλιοθήκες που περιείχαν τη γνώση, μας έμειναν οι έννοιες τις οποίες συνεχίσαμε να χρησιμοποιούμε χωρίς επίγνωση της πραγματικής σημασία τους.

Η πεποίθηση που υπάρχει μέχρι και σήμερα, ότι τον κόσμο αυτό τον έχει φτιάξει ο καλός αγαθός Θεός, εισήχθη στη ελληνοκεντρική χριστιανική πίστη τον 4ο αιώνα. 


Ύστερα, αυτό που κατασκεύασαν επιβλήθηκε δια της βίας. Διά πυρός και σιδήρου. Έκαψαν και τις πηγές. Και δεν το ξέρουμε ως Έλληνες γιατί δεν μας διδάχθηκε, λόγω του ότι υπήρξαμε διαχρονικά ένα θρησκευτικό κράτος.

Ακόμη και σήμερα η εκκλησία μας, λόγω της αποδοχής των εβραϊκών κειμένων ως ιερά, δέχεται την Δημιουργία ως Δημιουργία του Τριαδικού Θεού. Αυτό είναι πολύ μεγάλο σφάλμα αφού ο Χριστός ήρθε και υπέφερε και σταυρώθηκε για να μπορούμε να φύγουμε από την σκοτεινή αυτή κόλαση του ονομαζόμενου από κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους "Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος" και να γυρίσουμε κοντά Του στον φωτεινό κόσμο του Πατρός Του και Πατέρα μας.


morfeas sky

....

3. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα. 

Σχόλια δικά μου:
Οι άνθρωποι με σάρκα δεν είναι ούτε καν κατ'εικόνα, διότι η σάρκα, αλλά και το πνεύμα της σάρκας, η λογική του ανθρώπου με σάρκα, είναι θνητό δημιούργημα του δεύτερου Νου δημιουργού και όχι του Χριστού! Διότι ο Χριστός είναι Ζωή και Φως.

Δηλαδή εισήλθε μέσα στην κτιστή δημιουργία των οκτώ ουρανών ο Φωτεινός Λόγος Υιός με την δύναμη των τέλειων ενεργειών των Δυνάμεων, και από Φως και Ζωή έγινε Νους και Άγιος Λόγος, (Πυρ και πνεύμα) και μέσα στον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών έγινε όμοιος με το Φωτισμένο πνεύμα, παγκόσμια ψυχή, και δημιούργησε τις δικές του Μονάδες τις ανθρώπινες ψυχές, που φέρουν την Μονάδα και την Ιερή Δεκάδα του πνεύματος Ζωή και Φως.

Τα ίδια ακριβώς μας είπε ο Ερμής Τρισμέγιστος!~
Απλά με μια παράλλαξη λέγοντας μας ότι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι ο Υιός του Πατέρα όλων, και όχι ο Χριστός. Αλλά κι ο Χριστός μας είπε ότι είναι ο Υιός του Ανθρώπου!

Ο Ιησούς αναφέρεται ως ο «Υιός του Ανθρώπου» 88 φορές στην Καινή Διαθήκη.

morfeas sky


4. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα. 

Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.

5. Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς. 

6. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. 

ΠΟΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ;;; ΠΟΙΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ;;;; ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΕΣΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ;;;

7. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος. 

Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.


Για διαβάστε εδώ....

Ελάχιστοι άνθρωποι προσεύχονται στον Αληθινό Πατέρα/Θεό!

Όλοι οι άνθρωποι ταύτιζαν και ταυτίζουν τον Πατέρα/θεό, με τον …«ποιητή ουρανού και γης, ορατών τε και αοράτων», δηλαδή με τον κατασκευαστή του Matrix και ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ!

Με αυτό τον τρόπο, γυρίζουν την πλάτη προς τον Αληθινό Πατέρα της Αλήθειας, και αφού παύουν να Τον αναζητούν και να προσβλέπουν σ’ Αυτόν, χάνουν την επαφή μαζί Του, αποκόβονται, και ως ξένα πλέον σώματα, καταφρονούνται από τους Κόσμους της Αλήθειας.

Η ίδια ρήση βέβαια, μπορεί να ερμηνευτεί και αντίθετα:

Αν δηλαδή κάποιος προσεύχεται στον Αληθινό Πατέρα/Θεό, αποκόβεται από τον δημιουργό του κόσμου τούτου, τον κατασκευαστή του matrix, και ως εκ τούτου, καταφρονείται απ’ αυτόν, όπως καταφρονήθηκε και ο Χριστός από αυτόν, επειδή «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν».


Και ο Ιησούς Χριστός μας είπε ότι δεν ήρθε να κρίνει κανέναν, αλλά μας είπε "Εγώ Ειμί η Ζωή και το Φως, όποιος θέλει ας με ακολουθήσει στον δικό μου Αληθινό κόσμο.

........

8. Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών.

ΠΟΙΟΝ ΥΜΝΕΙ ΕΔΩ ΩΣ ΘΕΟ;; ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..ΤΟΝ ΕΚΠΕΣΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ!!


Η Εικόνα του Θεού με τον δικό του Αδιαίρετο Άγιο Λόγο δημιούργησε τον κτιστό κόσμο, τον Ζωντανό Συμπαντικό Οργανισμό, τον δεύτερο Νου δημιουργό, που ενεργεί στους Επτά Ουρανούς και δημιουργεί στις Επτά φύσεις, αυτός εξέπεσε όταν εισήλθε στην δημιουργία του ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως!! και τον εγκλώβισε κρατώντας ως ομήρους ένα δικό του τμήμα, τις ανθρώπινες ψυχές, διαχωρίζοντας τον ενσαρκωμένο Αρρενόθηλυς Αδάμ, σε Αδάμ κι Εύα, πέφτοντας σε Λήθη και Άγνοια, αφού χάθηκε ο Σύνδεσμος του πνεύματος της Αρμονίας, ο οποίος συνέδεε το Αρχέτυπο πνεύμα με τους Επτά Ουρανούς.

Βλέπε Ανάμνηση ψυχής, βλέπε Επτάψυχος.

morfeas sky

9. Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν. 

Πιστεύω και στην Εκκλησία. Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.

Διαστρέβλωσαν τα πάντα! και όποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ τον ενσωματώνει μέσα στο matrix του ψευτοδημιουργού.

10. Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.

Ποιο προπατορικό αμάρτημα; Γιατί δημιουργείτε ΕΝΟΧΕΣ στον Άνθρωπο; διότι τον θέλετε δούλο σας για πάντα μέσα στο matrix μέσα από την άγνοια και τον φόβο που του δημιουργείτε, για να υπηρετεί τον εκπεσών δημιουργό του..τον ψευτοθεό σας!

11. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών. Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Ειλικρινά το πιστεύεις τώρα αυτό; Ρωτάω ευθέως..πιστεύεις στην ανάσταση των θνητών σωμάτων; Αυτό εννοεί; μια ανάσταση των θνητών σωμάτων πάνω στην Γη; δηλαδή για μια αθάνατη γήινη ζωή μιλάμε;

Σε ξαναρωτάω, Πιστεύεις στον Αδάμ και την Εύα πάνω στην Γη; ή στον Αρρενόθηλυς Αδάμ;

Όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ένα βασικό ερώτημα τότε σε τι πιστεύετε ακριβώς; αυτό θα πει τυφλή πίστη, Χωρίς Λόγο, και ο Λόγος είναι η Ζωή, και όχι οι τυφλές παραισθήσεις που έχετε.  

Πως καταντήσατε έτσι; που είναι το Ελλάνιον πνεύμα μέσα σας; ο Έλληνας σκέφτεται ορθά πριν πιστέψει σε κάτι, πρώτα το κατανοεί και μετά αν έχει αλήθεια μέσα του το πιστεύει. Αιτία και Αποτέλεσμα.  Εσείς πάτε κατευθείαν στο Αποτέλεσμα..τυφλή πίστη, όπως το ζωικό βασίλειο, που δεν έχει λόγο, άλογα ζώα χωρίς λογική.

ΛΟΓΟΣ Θ"
ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
..κυρίως από τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το Θεό, ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας, και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο

το διαβάσατε; ΓΕΝΝΗΣΕ!!!
ΟΧΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ!!

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

........ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ;;;
ΑΠΟ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ
"""""πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ"""""

– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες;

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.



12. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.

Για ποια αιώνια ζωή μιλά το σύμβολο της πίστης των Χριστιανών; Για τον παράδεισο πάνω στην Γη; (να απολαύσω - ηδονές της ύλης), ότι να'ναι!

Από πότε έγινε ΚΡΙΤΗΣ των ανθρώπων ο Χριστός;
Δεν υπάρχει αμαρτία μέσα στην αμαρτία, ουδείς αναμάρτητος, ο Χριστός ο ίδιος είπε ότι δεν τιμωρεί κανέναν.


"Εσείς κατά σάρκα κρίνετε, εγώ δεν κρίνω ουδένα" (Ιωαν, Η 15)


Εμείς βλέπουμε ως άνθρωποι της Γης με σάρκα το Θεό, όχι με τα μάτια της ψυχής.

Ερμητικά κείμενα:
"Eμείς με σώμα αντιλαμβανόμαστε και νοούμε το θεό μέσα από τις δικές μας αισθήσεις ως νοητό, και όχι ο θεός"

Άρα οι άνθρωποι δημιουργούν γήινους θεούς σύμφωνα με την θνητή τους φύση, (αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες ανάγκες του θνητού σώματος), και όχι σύμφωνα με την θεϊκή τους φύση.

Ερμητικά κείμενα:
"Και δεν κρίθηκε άξιος ενός ανάξιου θαύματος, αυτός, ο άνθρωπος, που είναι ανώτερος από τα πάντα"


Ο ψευτοθεός των εβραίων ο Γιαχβέ μας θέλει άλογα ζώα, με φόβο και τρόμο, για να μας κρατά για πάντα στον δικό του ψευτόκοσμο.

morfeas sky
                                 

Είμαστε λοιπόν θεοί; ή είμαστε θνητοί;

Πιστεύω στην Ανάσταση όλων των νεκρών που θα ενωθούν με τις ψυχές τους και το νέο σώμα θα είναι πνευματικό θα είναι αιώνιο, άφθαρτο, δεν θα πεινά ούτε θα κρυώνει, και θα κριθεί για να πάει είτε στην Κόλαση είτε στον Παράδεισο.. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η γή θα καταστραφεί.

Η συνείδηση θα ενωθεί με την ανώτερη συνείδηση της ψυχής, ΌΧΙ ΤΟ ΣΏΜΑ, το σώμα μένει εδώ διότι εδώ ανήκει.

Το άφθαρτο και αιώνιο είναι ασώματο, Νους και πυρ-φωτιά, το πνεύμα του πυρός, όπως οι Άγγελοι, άρα ο Άνθρωπος είναι ένας Άγγελος, που τρέφεται από την κίνηση του πνευματικού Λόγου, δηλαδή από την Νόηση που κινεί τον Αγαθό Νου, δηλαδή τον αγαθό νοητό κόσμο....διότι όλα είναι Νοητά, ενώ το σώμα είτε αθάνατο είτε θνητό είναι αίσθηση, την οποία κινεί και συγκροτεί ο πνευματικός Λόγος, δηλαδή η Νόηση, όπου εικόνα του Λόγου είναι η Λογική.

Το Πιστεύω λοιπόν καταρρίπτεται, διότι μας μιλά για αρσενικά και θηλυκά σώματα πάνω στην Γη, τον αδάμ και την εύα, όχι τον Αρρενόθηλυς Αδάμ που υπήρχε πάνω στην Γη πριν εκπέσει η γήινη φύση, και το αρσενικό και θηλυκό χρειάζεται μόνον στα θνητά όντα για να υπάρχουν οι γεννήσεις και να φυλακίζεται η ψυχή, ώστε να τρέφεται με την ζωτική της ενέργεια ο άρχοντας αυτού του κόσμου.

Είμαστε λοιπόν θεοί; ή είμαστε θνητοί;

Είμαστε Θεοί

Πες το στους Χριστιανούς που περιμένουν να τους κρίνουν αν θα είναι θεοί ή θνητοί. Ποιος θα σε κρίνει από την στιγμή που ο Χριστός είπε ότι δεν κρίνει κατ'ουσίαν κανέναν; εσείς είπε κρίνετε σύμφωνα με την θνητή σας φύση, ως σώμα, όχι εγώ.

Αρα ποιος θα κρίνει τα σώματα; διότι την ψυχή δεν την κρίνει κανείς αφού είναι ουσία. Νοητή Ουσία. ποιος αμαρτάνει λοιπόν; το σώμα; η ψυχή; διότι πάνω στην Γη κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Το σώμα φυσικά, διότι ανήκει στην φύση που γεννά την αταξία. Και η ψυχή όμως αμαρτάνει άθελα της, διότι επιλέγει να συμμετέχει στην κακία ενσαρκώμενη τα θνητά, την άλογη υγρή φύση από γη-νερό, το στυγνόν σκοτάδι, το κύτος=σώμα της Γης, για να πάθει ότι παθαίνει, το καλό και το κακό, να βιώσει την κόλαση και τον ψεύτικο παράδεισο που είναι οι υλικές απολαύσεις τρομάρα της.
 

 Λένε και καμιά αλήθεια στην Γέννεση

ΕΙΣΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ Ε; 
ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ

«Από το δέντρο όμως της γνώσης του καλού και του κακού να μη φας· γιατί την ίδια μέρα που θα φας απ’ αυτό, εξάπαντος θα πεθάνεις».

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΗΙΝΟ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΩΡΕ;;;; ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΣΩΜΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΟΗΤΟΙ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ ΑΝΟΗΤΟΙ;

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

ο Ιησούς, μιλώντας στους Σαδδουκαίους για την ανάσταση των νεκρών, τους είπε: «Όταν αναστηθούν οι νεκροί, ούτε θα νυμφεύονται ούτε θα παντρεύονται, αλλά θα είναι όπως οι άγγελοι στον ουρανό» (Κατά Ματθαίον 22,30).


morfeas sky



Σχόλια

  1. Το μπέρδεμα με το θέμα Χριστός-χρισμένος-εκλεκτός, είναι μεγάλο.Και είναι έτσι περιπλεγμένο ώστε αν δεν έχεις νηφάλια κατάσταση την πατάς για πλάκα. 1)Μεγαλωνεις σε μια χώρα που σου (διδάσκει)ότι υπήρξε,άσχετα αν δεν επαληθεύεται ιστορικά.2)Τα λεγόμενα του όσα είναι σωστά είναι αντιγραφές η παραπλήσια.3)Το μεγάλο colpo-grosso έρχεται να ολοκληρώση η (αγία γραφή)όπου εκεί έχεις την λοβοτομή εγκάρσια τοποθετημένη και παύει να ισχύει η απλή λογική και το προφανές.4)Την έχουν πατήσει (μάγκες και μάγκες)του πνεύματος,γιατί αν μπει το μικρόβιο δύσκολα θεραπεύεται,(βλέπε λοβοτομή).
    Που θέλω να καταλήξω....το μικρόβιο είναι έξυπνο και θα προσπαθήσει αν δεν μπορεί να σου επιβληθεί τώρα,να σου αποσπά την προσοχή με το τρόπο του,ώστε η παρουσία του να είναι αισθητή και αυτό σημαίνει επιρρεασμός απο απόσταση που μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ανέξοδος τρόπος να κρατάς των άνθρωπο αιχμάλωτο. Ο φόβος μέσω της θρησκείας και η θρησκεία.

      Διαγραφή
  2. +Renos Renos
    To θέμα είναι ένα..ότι τον 4ο αιώνα μ.Χ, αλλοιώθηκαν όλες οι γραφές που υπήρχαν για τον Χριστό, άσχετα αν δεν υπάρχουν ιστορικά τεκμήρια για την γέννηση και ύπαρξη του Χριστού.

    Ταυτόχρονα έκαψαν όλες τις βιβλιοθήκες της Ελληνικής Γραμματείας και περισώθηκε μόνον το 2% από την αρχαιοΕλληνική γραμματεία. Αλλά και εξαφάνισαν ταυτόχρονα και την παγκόσμια βιβλιογραφία που αφορούσε τα πάντα για την ιστορία των ανθρώπων πάνω στην Γη.

    Με την βία δημιούργησαν δυο τρεις κεντρικές θρησκείες, και από τότε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα ζει μέσα στο ψέμα, ώστε να ελέγχεται σώμα και ψυχή, διότι γνωρίζουν πως λειτουργεί και ελέγχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος από τους κοσμοκράτορες αυτού του κόσμου που είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν είναι άνθρωποι είναι το μόνο σίγουρο αδερφέ, αλλά τέτοια αλήθεια ποιός είναι έτοιμος να την δεκτή..

      Διαγραφή
  3. Η αλλοιώσει σε οτι πρεσβεύει ο Χριστός είναι δεδομένη, πολλοί διαβάζουν την βίβλος αλλά δεν μπορούν να την κατανοήσουν, το παραμύθι που λένε άγνωστες οι βουλές του θεού είναι για συντηρήσουν την γενική ύπνωσης των Χριστιανών σε αυτά που πρεσβεύει ο Αγαθός Θεός. Οι άνθρωποι αδυνατούν να δούν τελικά σε την κόσμο ζούνε και ποιος είναι είναι ο ψεύτικος <> δημιουργός τις ύλης?

    Προς Κορινθίους B Επιστολή (4,4) : Ο θεός του αιώνος τούτου έχει τυφλώσει τας διανοίας των απίστων, ώστε να μη λάμψη εις αυτούς το φως του Ευαγγελίου της δόξης του Χριστού.

    Υπάρχει και η περίπτωση να μας πουν και αιρετικούς, ο σκοταδισμό και
    η απόκρυψη ακόμα και στο κύκλος τις Εκκλησίας δεν εχει όρια για να αποκρύψουν το λόγο του Χρίστου..

    Η αλήθεια δεν υπάρχει εκεί εξω, κοίταξε μέσα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, και όπως λες είναι πολύ δύσκολο να απορρίψει όλα τα σκουπίδια που εμφυτεύτηκαν μέσα στον εγκέφαλο του ένας ανθρωπος. Χρειάζεται ελεύθερη σκέψη ανδρεία ψυχής ώστε να νικήσει όλους τους φόβους του με την λογική. Διότι όποιος δεν σκέφτεται αποδέχεται τα πάντα ως αλήθεια και πιστεύει σε αυτά γι'αυτό άλλωστε και είναι πρόβατα και χαίρονται μ'αυτό. Πρόβατα του Πανάγαθου Θεού άκουσον άκουσον! πως να κατανοήσουν οι μη σκεπτόμενοι τι ειναι το Αγαθό. Που το ένωσαν με το καλό-κακό αυτού του κόσμου.

      Διαγραφή
  4. To γελοίο της όλης υπόθεσης είναι ότι τα ανθρωπόμορφα όντα πιστεύουν ότι έχουν ελεύθερη επιλογή μα ταυτόχρονα είναι ΔΟΥΛΟΙ του Θεού.
    Είδατε πολλούς δούλους να έχουν ελεύθερη επιλογή;

    Ελεύθερη σκέψη έχετε; να σκεφτείτε μπορείτε; η σας απαγορεύουν ακόμη και να σκέφτεστε; και μετά πιστεύετε ότι έχετε ακόμη ελεύθερη επιλογή και είσαστε ελεύθεροι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις τι λέει ο Διάβολος μόλις το ακούει άσε τις σαχλαμάρες ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

    ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΥΓΝΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙ
    ( ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ )

    «Ποια είναι η τόσο μεγάλη αμαρτία που κάνουν» είπα εγώ «όσοι ζουν στην άγνοια, ώστε να στερούνται την αθανασία;»

    «Μοιάζεις να μην νοιάζεσαι για όσα άκουσες. Δεν σου είπα να τα σκεφτείς;»

    «Τα σκέφτομαι και τα θυμάμαι και συνάμα σε ευχαριστώ».
    «Αν τα σκέφτηκες, πες μου, για ποιο λόγο είναι άξιοι του θανάτου όσοι ζουν στο θάνατο;».

    «Γιατί ρίζα του σώματός μας είναι το στυγερό σκοτάδι, από το οποίο προέρχεται η υγρή φύση, από την οποία συντίθεται το θνητό σώμα στον αισθητό κόσμο, από το οποίο αρδεύεται ο θάνατος».

    «Καλά το κατάλαβες. Για ποιο λόγο όμως όποιος γνώρισε τον εαυτό του πηγαίνει σ’ Αυτόν, όπως λέει ο Λόγος του θεού;».

    Είπα εγώ: «Επειδή ο πατέρας των όλων είναι φως και ζωή κι απ’ αυτόν γεννήθηκε ο Άνθρωπος».

    «Σωστά μίλησες και είπες. Φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας, από τον οποίο γεννήθηκε ο Άνθρωπος. Εάν λοιπόν κατανοήσεις ότι ο εαυτός σου είναι από φως και ζωή και ότι κατάγεσαι απ’ αυτά, θα επιστρέψεις στη ζωή».

    Αυτά είπε ο Ποιμάνδρης.

    ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ..ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΛ ΣΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥΤΩ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ..ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,,,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ..ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ..ΔΙΟΤΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΕΜΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ..ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

      Διαγραφή
    2. Μάθε να αναγνωρίζεις το Φως δηλαδή το Αγαθό, διότι τίποτα μέσα στο υλικό σύμπαν δεν είναι Αγαθό, διότι όπου υπάρχουν οι ανάγκες του σώματος εκεί υπάρχει η κακία, και όπου υπάρχει η κακία εκεί δεν υπάρχει το Αγαθό.

      Ερμής Τρισμέγιστος ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
      Όταν σκοτείνιασε και το φως του ήλιου άρχισε να δύει ολόκληρο, τους προέτρεψα να ευχαριστήσουν το θεό· ολοκλήρωσαν την ευχαριστία τους και καθένας γύρισε στην κλίνη του.

      Εγώ την ευεργεσία του Ποιμάνδρη τη χάραξα μέσα μου και γεμάτος με ό,τι ήθελα αναγάλλιασα.

      Γιατί ο ύπνος του σώματος έγινε νηφαλιότητα της ψυχής, το σφάλισμα των ματιών όραση αληθινή, η σιωπή μου γεμάτη από το αγαθό, η εκφορά του λόγου γέννημα αγαθών.

      Αυτό μου συνέβη, επειδή το έλαβα από το Νου μου, δηλαδή τον Ποιμάνδρη, το λόγο της αυθεντίας. Θεόπνευστος έφτασα στην αλήθεια. Γι’ αυτό με όλη μου την ψυχή και τη δύναμη εξυμνώ τον πατέρα θεό:

      ἅγιος ὁ θεὸς καὶ πατὴρ τῶν ὅλων.
      ἅγιος ὁ θεὸς, οὗ ἡ βουλὴ τελεῖται ἀπὸ τῶν ἰδίων δυνάμεων.
      ἅγιος ὁ θεός, ὃς γνωσθῆναι βούλεται καὶ γινώσκεται τοῖς ἰδίοις.
      ἅγιος εἶ, ὁ λόγῳ συστησάμενος τὰ ὄντα.
      ἅγιος εἶ, οὗ πᾶσα φύσις εἰκὼν ἔφυ.
      ἅγιος εἶ, ὃν ἡ φύσις οὐκ ἐμόρφωσεν.
      ἅγιος εἶ, ὁ πάσης δυνάμεως ἰσχυρότερος.
      ἅγιος εἶ, ὁ πάσης ὑπεροχῆς μείζων.
      ἅγιος εἶ, ὁ κρείττων τῶν ἐπαίνων.
      δέξαι λογικὰς θυσίας ἁγνὰς ἀπὸ ψυχῆς καὶ καρδίας πρὸς σὲ ἀνατεταμένης, ἀνεκλάλητε, ἄρρητε, σιωπῇ φωνούμενε. αἰτουμένῳ τὸ μὴ σφαλῆναι τῆς γνώσεως τῆς κατ' οὐσίαν ἡμῶν ἐπίνευσόν μοι καὶ ἐνδυνάμωσόν με, καὶ τῆς χάριτος ταύτης φωτίσω τοὺς ἐν ἀγνοίᾳ τοῦ γένους μοῦ ἀδελφούς, υἱοὺς δὲ σοῦ. διὸ πιστεύω καὶ μαρτυρῶ· εἰς ζωὴν καὶ φῶς χωρῶ. εὐλογητὸς εἶ, πάτερ. ὁ σὸς ἄνθρωπος συναγιάζειν σοι βούλεται, καθὼς παρέδωκας αὐτῷ τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν.

      Διαγραφή
  7. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΗΣ ΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

    Όποιος υμνεί τα σώματα δηλαδή την ύλη λατρεύει και προσκυνά το στυγνόν σκοτάδι.

    Το ότι το σώμα μου έχει ανάγκη το σκοτάδι δηλαδή την ύλη, δεν σημαίνει ότι αγαπώ αυτόν τον άχρηστο κόσμο με την ψεύτικη επιφανειακή φαινομενική του ομορφιά, η οποία συμβολίζεται από την μάγισσα Κίρκη η οποία νάρκωσε τις ψυχές στην λήθη των σωμάτων τα ανθρώπινα ζώα. (γουρούνια).

    Το τι θα καταλάβετε εξαρτάται από το πόσο ζώα είσαστε και από το κατά πόσο είσαστε θεοί

    morfeas sky

    Ερμητικά κείμενα: Ερμής προς τον Ποιμάνδρη

    «Ποια είναι η τόσο μεγάλη αμαρτία που κάνουν» είπα εγώ «όσοι ζουν στην άγνοια, ώστε να στερούνται την αθανασία;»

    «Μοιάζεις να μην νοιάζεσαι για όσα άκουσες. Δεν σου είπα να τα σκεφτείς;»

    «Τα σκέφτομαι και τα θυμάμαι και συνάμα σε ευχαριστώ».

    «Αν τα σκέφτηκες, πες μου, για ποιο λόγο είναι άξιοι του θανάτου όσοι ζουν στο θάνατο;».

    «Γιατί ρίζα του σώματός μας είναι το στυγερό σκοτάδι, από το οποίο προέρχεται η υγρή φύση, από την οποία συντίθεται το θνητό σώμα στον αισθητό κόσμο, από το οποίο αρδεύεται ο θάνατος».

    «Καλά το κατάλαβες. Για ποιο λόγο όμως όποιος γνώρισε τον εαυτό του πηγαίνει σ’ Αυτόν, όπως λέει ο Λόγος του θεού;».

    Είπα εγώ: «Επειδή ο πατέρας των όλων είναι φως και ζωή κι απ’ αυτόν γεννήθηκε ο Άνθρωπος».

    «Σωστά μίλησες και είπες. Φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας, από τον οποίο γεννήθηκε ο Άνθρωπος. Εάν λοιπόν κατανοήσεις ότι ο εαυτός σου είναι από φως και ζωή και ότι κατάγεσαι απ’ αυτά, θα επιστρέψεις στη ζωή».

    Αυτά είπε ο Ποιμάνδρης.

    ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερμητικά κείμενα
    Αυτός που αφοσιώνεται στα υλικά μαζί με την κακία, αυτός κατέχει τον σπόρο της νόησης από τους δαίμονες, (ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ οι ανάγκες που οδηγούν την σκέψη-εγκέφαλο), ενώ αυτοί που αφοσιώνονται στα ουσιώδη, (νοητά της ψυχής), μαζί με το αγαθό σώζονται από το Θεό.

    morfeas sky

    Η ψυχή είναι αθάνατη νοητική ουσία, η αέναη κίνηση της νόησης.(η νοητή ζωή).

    Το σώμα είναι το αντίθετο της κίνησης, (στυγνόν σκότος), σιχαίνεται την σκέψη και τρέφεται από τον θάνατο, αφού λατρεύει τις απολαύσεις της ύλης. (οι αισθήσεις είναι οι ανάγκες του σώματος η νοερή ζωή, ο ζωντανός θάνατος).

    Μην γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο (Ιησούς Χριστός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..